מה ההבדל?

fa jing

New member
תלוי בנקודת המבט...

אם אמנות לחימה היא "סתם" אסופת בעיטות והנפות רגליים וידיים אז כן אתה צודק. תראה... כח מתפרץ במובן הפשוט של כח, בהחלט זה משהו גנטי ולכל אחד יש את הגבולות שלו, פה ג'ינג הוא סוג של כח מתפרץ מתועל אך מעבר למשמעות הפשוטה של מה שהשרירים שך מסוגלים להפיק, יש כאן תאום של כמה מערכות, נשימה, תנועה, חיבור/שחרור של חלקי גוף שונים (תלוי בסוג הפה ג'ינג. כמובן שאנשים שונים יגיעו ליכולות שונות כאן בא לידי ביטוי, כשרון טבעי, יכולת למידה, התמדה באימונים, אימון נכון וכיוב'....אלו כל הדברים שמבדילים בין אלו שהם טובים באמת לאלו שסתם "משחקים" ולא רק באמנויות לחימה אלא בכל תחום בחיים. תראה אני ראיתי אמנויות לחימה רבות והרגשתי אנשים רבים (לא אני לא לוחם) אבל עובדה היא שפה ג'ינג התפתח בצורה מאוד יעילה ומיוחדת בזרמים מסויימים ולא בכולם. אך זה כמובן לא אומר כלום.... סתם לידע כללי. המורה שלי זאב נוהג לתאר פה ג'ינג על ידי נגר מיומן- בחור כמוי שאינו מיומן בטכניקת דפיקת מסמרים ייקח מסמר 10 (הגדולים הללו) וידפוק אותו ב- 4-5 מכות תוך כדי זהירות לא לעקם את המסמר. נגר מיומן יכול לדפוק את אותו המסמר בדפיקה אחת מדוייקת- זה גם סוג של פה ג'ינג. חנן

EranGoshin

New member
בה גוואה -קרבות?

חנן, האם בבה גוואה יש קרבות במסגרת האימון כמו שרואים בקרטה?

fa jing

New member
כן יש....

תלוי היכן ואצל י מתאמנים ומה מטרת המורה ותלמידיו. אני מניח כי כמו בקרטה יש בי"ס אגרסיבים יותר ויש כאלו הפחות. תלוי ברצון התלמידים או לחילופין בדרישות המורה (שזה לרוב מה שקובע). ושרשורון קטן בנושא ההכנה למכות ועימות כפי שאני רואה זאת,קרא את תגובותי שם על דרך האימון המכינה לקראת קרבות.

fa jing

New member
יש לי כמה סרטונים

מאימונים ולא מקרבות ממש שנערכו. אלו סרטונים שאני צלמתי בנקודת זמן כזו או אחרת, אין לי אפשרות להעלותם לרשת כרגע, אם אמצא משהו ברשת אתן קישורים. חנן

Tonjin

New member
הצלחת לענות חלקית... ../images/Emo13.gif

והוספת גם הרבה מידע מעניין שלא חשבתי לשאול עליו - תודה! זה שהפה-ג'ינג הוא לא הטכניקה עצמה הבנתי (יש אצלנו דברים דומים במובן הזה - מה שהמורה שלי מכנה "הטכניקה שלא כתובה בספרים" או "הטכניקה שמאחורי הטכניקה"), מה שמעניין אותי יותר הוא התהליך הפיזי או הביו-מכני עצמו והתוצאות שלו אני מבין איך אפשר ליצר אפקט שבירה (מחוסר מילה טובה יותר) מטווח קצר מאד וגם במשיכה או הרעדה, אני לא מבין אם (או איך) זה ניתן מטווח אפס.. בוא וניקח את דוגמת הדלת-המסתובבת החביבה על אורי (שחסר כאן לאחרונה): אני מבין איך אתה יכול לגרום לה נזק (לצורך הדיון נניח בצד את הנזק שעלול להגרם ליד שלך..) באגרוף מטווח קצר או בניעור, השאלה שלי האם ניתן לייצר את אותו אפקט מטווח אפס..

fa jing

New member
יכול להיות שאני ממש לא ברור....

השאלה שלך היא:השאלה שלי האם ניתן לייצר את אותו אפקט מטווח אפס.."? והתשובה שלי: כן ניתן לייצר את אותו האפקט מטווח אפס ז"א במרחק של 0 מ"מ בין היד שלי לחלק המוכה ביריב, לא צריך מרחק , נאדה, Zero, כלום, צמוד! אני לא מנסה להיות ציני אלא פשוט לענות בבירור, אכן קשה להבין זאת, כשתגיע ארצה ותרצה הדגמה אתה מוזמן- וזה לא כל כך מסובך כפי שזה נשמע. ישנו ה- אן ג'ינג An Jing והוא המוסתר- מי שעושה אותו טוב יכול להדהים הרבה מאוד חסרי אמונה, זהו כח שעל פניו כלפי חוץ אתה לא רואה תזוזה בכלל (מאוד מאוד מינורית) ומקבל המכה מקבל זבנג רציני. הוא נותן פה ג'ינג שדורש ממנו תנועה מאוד מנימליסטית וכמעט לא נראית לעין- גם כאן אין קסם זו יכולת נרכשת הדורשת אימון חנן

eladי

New member
אין פה קסמים אני מניח

נסיון (בגרוש) לנתח את זה בכלים שאני מכיר; בעצם מכה במובן הקלאסי היא התנגשות (בין הגוף הפוגע לנפגע), ומתפשט גל הלם (מכאני- ברקמות) בגוף הנפגע. במקרה של אן-ג'ינג, גל ההלם המכאני הזה מתחיל כנראה בתוך היד הפוגעת (כיווץ מהיר של השרירים), ותנועת דחיפה מהירה מאוד. אבל מנסיון, קשה מאד להסביר בכלים מדעיים מיומנויות שלוקח שנים להשיג אותן (וגם אם אפשר להסביר, זה לא ממחיש כלום).

Tonjin

New member
ושוב אנחנו מדברים בשני קווים

מקבילים... יעזור אם תוציא לך מהראש שאני "חסר אמונה" או מחפש קסמים וקיצורי-דרך.. צא רגע מהבועה של "יעילות קרבית" ותנסה לחשוב בכיוון של הבהרה של כוחות-פיזיקליים.. אנסה שוב, לא בחרתי את הדוגמא שלי במקרה, גוף האדם מסיבות שונות רגיש לדברים שחפצים דוממים לא רגישים אליהם... אין לי ספק שניתן להשיג אפקט יעיל במכה מיד (או כל איבר אחר) שצמוד ליריב. יש לי ספק בכך שהוא זהה לחלוטין (במדידה בלתי-תלויה ולא בכזו של "ואללה, זה כואב") לזה של מכה שנתנה ממרחק 5 ס"מ או יותר (שוב, "יש לי ספק" זה רק אומר שאני לא יודע ושזו הסיבה שאני שואל את השאלה הזו) במקרה של הדוגמא שלמעלה, דלת מסתובבת היא גוף-קשיח שמסוגל להפוך אימפקט מסויים לאנרגייה קינטית, לכן הוא שונה מגוף האדם. תן פה-ג'ינג מטווח אפס לאדם - OK, כאב לו- ניצחת את הקרב.. תן את אותו הפה-ג'ינג לדלת - האם היא תשבר (או שיווצר בה חור או שלא משנה מה) או האם היא תסתובב סביב צירה..

fa jing

New member
הא....?

ולאחר תגובה כזו:"יעזור אם תוציא לך מהראש שאני "חסר אמונה" או מחפש קסמים וקיצורי-דרך. צא רגע מהבועה של "יעילות קרבית" ותנסה לחשוב בכיוון של הבהרה של כוחות-פיזיקליים..." אתה רוצה שאני עוד אשקיע אנרגיה, מחשבה, ניסיון להסבר ודימויים בכדי לנסות לנסח תשובה ברורה עבורך? אדון טונג'ין- אני אולי חי "בבועה" אבל בבועה שלי יש נימוסין... בוא נחסוך את הכעסים שלך בכך שאתה לא תשאל אותי ואני לא אענה לך... חנן

Tonjin

New member
חנן, לא צריך להעלב...

בשביל אי-הבנה צריך שניים, משפטים כמו: "אני חושב שהשאלה שלך מפספסת קצת את המטרה." (גם אם זה לא "מתוך יהירות", שאלה אגב יכולה להיות לא לעניין או להעיד על חוסר ידע או אפילו לפספס את העיקר אך לא את המטרה), או "כן ניתן לייצר את אותו האפקט מטווח אפס ז"א במרחק של 0 מ"מ בין היד שלי לחלק המוכה ביריב, לא צריך מרחק , נאדה, Zero, כלום, צמוד!" או "מי שעושה אותו טוב יכול להדהים הרבה מאוד חסרי אמונה", " וזה לא כל כך מסובך כפי שזה נשמע" או " אין קסם זו יכולת נרכשת הדורשת אימון" גרמו לי לחשוב שיש לי צורך להסביר לך עוד פעם שהשאלה שלי לא מכוונת להתכנות של פה-ג'י או ליתרונות שלו בקרב אלא יותר לניסיון להבין מה ואיך בצורה פיזיקלית. יכול להיות שהייתי צריך לכתוב "קונספצייה" במקום בועה, אולי אז היית פחות כועס. מצטער שנעלבת, לא זו הייתה הכוונה..

jossel

New member
אני עונה...

כי נהגת לענות לי באותה דרך. אני מכיר את חנן לא מהיום ואני יודע שהוא ניסה לענות בצורה הכ מקצועית וענינית שהואיכול. פה לי מטווח אפס יכול לשבור או לעשות נזקים אחרים.או,על פי הדוגמא שאתה נתת,יכול לגרום לדלת להישבר.ישנם סיפורים לא מועטים על אנשים שנהרגו כתוצאה ממכה כזו. בעניין כוחות פיזיקליים,כל מסת הגוף עומדת מאחורי האיבר שמכה-התנועה יכולה להגיע משישה כיוונים שונים.התנועה מתחילה מהרגליים ממשיכה למתנים ומתבטאת בידיים{או כל איבר אחר בגוף שמכה}.בעת המגע הגוף מתכווץ ומייד חוזר להשתחרר. ברגע שמרגישים זה מובן קצת יותר

Tonjin

New member
תודה

כנראה שבאמת אנחנו מגיעים לאיזור "קיר הזכוכית" מאחוריו מילים והסברים מילוליים לא יעזרו, מקווה שתהיה לי הזדמנות להרגיש בקרוב - זה מן הסתם יחבר לי קצת את הסברים המילוליים והאספקטים הפיזיים ולגבי חנן, גם אני בטוח שהוא ניסה לענות כמיטב יכולתו - ןלא התבדחתי כשכתבתי שנהנתי לקרוא את ההסברים שלו גם אם הם לא ענו בצורה מדוייקת על מה שניסיתי לשאול, סה"כ ככה גם לומדים לפעמים את הדברים הכי חשובים...

eladי

New member
אני דוקא כן יודע...

אבל הנה קיבלת הסבר טוב. מבסוט ?

eladי

New member
נכון, אבל זו גם קצת אשמתי

שהתנסחתי בצורה "מסוכנת" והצלחתי (שלא בכוונה) להעליב אותו ...

vitalidov

New member
RE:מה ההבדל

שלום, ההבדל הוא בין מציאות ו "יופי": רק מומחה מאוד טוב!! יכול לתת אגרוף ממרחק של יותר מהאורך היד שלו (בארץ יש מספר אנשים, אבל אפשר לספור אותם על אצבעות...) כדי שהמקה "תעבוד" (מוות או איבוד כושר לחימה) - צריך להתקרב (כמה שיותר....) באצלחה!

vitalidov

New member
אהלן ויטלי - תוכל לפרט יותר ? RE:

1. שנותנים מקה (לבטן, לדוגמה) - לא מקוונים לבטן, אלו לנקודה שמאחור (אז המרחק צריך לאפשר את זה... ) 2. תחשוב - מה צריכה להיות רמת הלוחם, כשהוא נותן אגרוף מרחוק ואתה לא רואה אותו (רק "מרגיש" אותו שהוא כבר בבטן שלחה) לא מדובר על להספיק להגן... :( בעיה עם המומחים - שאם הוא "קראה" את הרצון שלחה (אפילו עוד לא מכה - רק אימפולס) לתת אגרוף או רגל - אתה קבר 99% מת (ישנו סיכוי קטן מאוד שהוא אפספס) בהצלחה

למעלה