מה ההבדל?

idan334

New member
מה ההבדל?

מה ההבדל בין אומנות לחימה שבעיקר מלמדים להילחם בטווח קצר כמו ווינג צ'ון לבין אומנות לחימה בטווח בינוני ארוך? טוב בקיצור השאלה היא מזאת אומרת אומנות לחימה בטווח ארוך או בינוני?חשבתי שנילחמים זה קרב צמוד..

eladי

New member
טווח קרוב

כשאתה יכול להריח את הבל הפה של היריב שלך.

שאלת,אלעד ענה

בנימה הומוריסטיתואף צינית משהו.אבל ענה נכון. עכשיו במיוחד בשבילך בכפית:"לפתוח פה גדווללללללללל". טוח ארוך/רחוק:מחוץ לטוח מגע על ידי האיבר הארוך ביותר,או כלי הנשק הארוך. טווח קרוב:מרחק של זרוע ופחות בין היריבים. טווח בינוני:מרחק מגע של רגל ישרה שלוחה קדימה,או אגרוף ביד מיושרת. מכאן שהצדק עם אלעד. טוח קרוב:הטוח בו ניתן להבחין בבירור מה אכל היריב רק מהריח. ולכן ממש לא רצוי להימצא שם.בהההה

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif שינוי הטווח משנה רבות

רצוי רק לציין ששינוי של הטווח משנה הרבה מאוד אלמנטים: קשה לתת מכה יעילה בטווח מאוד קצר (גוף צמוד לגוף) קל יותר להתאבק בטווח שכזה טווח מעט יותר רחוק יפתח את טכניקות המכה של מרפקים וברכיות. קשה לראות את כל התנועות של היריב בטווח קצר - אין לנו פרספקטיבה ושדה הראיה מצומצמם. מטווח ארוך יש ליריב הרבה זמן להתכונן לכל מהלך שלך, וזה מקשה על מהלכי תקיפה. ואלו רק מעט דוגמאות רעיוניות. אמיר

fa jing

New member
תיקון קטנטנן....

אמיר נפלת במלכודת ההכללות באומרך: "קשה לתת מכה יעילה בטווח מאוד קצר (גוף צמוד לגוף)". קשה בכלל לתת מכות יעילות בכל מצב, לכן אנו מתאמנים. יש שיטות כגון: בה גוואה (בה עוסק עבדך הנאמן), טאי ג'י (בה עוסקים כיום רבים אך מעטים נלחמים), שינג אי, ווינג צ'ון ורבות אחרות. שהטווח הקצר הוא לחם חוק עבורן. אחד היתרונות בבה גוואה למשל (אני מעיד על בה גוואה כי בה אני עוסק ומכיר פחות שיטות אחרות) הוא הצמדות לקרבה מרבית עם היריב, שם הוא מרגיש מאוד לא בנח ובו בעת מטווח אפס, חוטף מכות הידועות כדוואן ג'ינג(פה ג'ינג קצר) מכמה ווקטורים. זה הכל עניין של אימון ועבודה. לאחרים קשה יותר הטווח הרחוק כי הם לא מתאמנים עליו ומנגד יש כאלו שקשה להם הטווח הקצר, הכל עניין של טקטיקה ועל מה אנו ממקדים את האימון. חנן

amir_aikido

New member
קשה - לא בלתי אפשרי

חנן לא טענתי שזה "בלתי אפשרי", אלא "קשה", ואולי אף "לא טבעי". אם אני מבין נכון את תיאורך הרי שלדעתי זו בדיוק הסיבה ששיטתך בחרה בטקטיקה זו - ליריב יהיה קשה ליישם אותה גם הוא ולכן המתאמן משיטתך יזכה כאן ביתרון משמעותי. אגב, סתם מתוך סקרנות - האם תוכל לתת ליאור של אותן מכות דוואן ג'ינג? אילו אברים מכים? לאן? באילו כיוונים? האם מדובר ממש בטווח אפס (חביקה) או בטווח מעט רוחוק יותר ?
אמיר

fa jing

New member
ניסיון לתגובה

אמיר כתבת:"אם אני מבין נכון את תיאורך הרי שלדעתי זו בדיוק הסיבה ששיטתך בחרה בטקטיקה זו - ליריב יהיה קשה ליישם אותה גם הוא ולכן המתאמן משיטתך יזכה כאן ביתרון משמעותי" ואני שואל- האין זה נכון לכל שיטה באשר היא(לא ספורטיבית אשר כלואה בין חוקים שונים)
תיאור המכות: - אילו אברים מכים? כל איבר שיש לך מגע עם גוף היריב, זה יכול להיות מרפק,כף יד,שוקיים, מותניים וכיוב'. - לאן? נובע מהשאלה הראשונה, תלוי באיזור מגע. - באילו כיוונים? בכל כיוון אפשרי, לרוב בגלל הטווח הקרוב ומכיוון שיש כבר מגע משתדלים לתת מכה אחת בשני ווקטורים לפחות, כך שאם ווקטור אחד נחסם, הווקטור השני יכנס, קשה מאוד להתמודד עם מכות בשני ווקטורים. - האם מדובר ממש בטווח אפס (חביקה) או בטווח מעט רחוק יותר ? גם וגם, יש מכות ממש מטווח אפס, ויש מכות מ- 5 ס"מ ומרחקים קטנים מעין אלו (יעני one inch punch)- ולכל המדקדקים אני יודע שאינצ' אינו 5 ס"מ!
ניתן לבצע מכות מעין אלו גם בטווחים רחוקים יותר, הכל עניין של מצבים ותזמון. חנן

Tonjin

New member
בהחלט מעניין + שאלה

לא מקנטרנות אלא בגלל שאני מנסה להבהיר את ההבדל גם לעצמי: מה בין "מכה מטווח אפס" ודחיפה חדה?

jossel

New member
על ההבדל{או חוסר הבדל?}

אמנם לא חנן ולא בה גואה אבל אנסה לענות. על סמך ניסיוני,אין כאן שחור ולבן.זה לא או מכה או דחיפה. מכה תוכל "רק" לדחוף מישהו,בעוד ש"רק"דחיפה תוכל לעשות נזק שייחשב כמכה ,לדעת רוב האנשים,כלומר :שבר או נזק חמור יותר {כל אחד ודעתו לגבי מה מכה אמורה לגרום ליריב}. לדעתי זו שאלה שיכולה להישאל גם במובן רחב יותר,כלומר,לא רק על עבודה מטווח קצר אלא גם על עבודה של טווחים "רחוקים " יותר. באופן כללי,יש המוני גוונים בין קצה אחד של "מכה" ומצד שני "דחיפה". רק אוסיף ואומר שבעקבות אימון בצורה מסויימת ניתן לחוש מאוד מאוד נוח בטווח "אפס" עם אנשים שלא מכירים את שיטת העבודה הזו. באי צ'ואן זה לחם חוק{אבל לא רק}.

fa jing

New member
הגדרות וניואנסים

בהמשך לתשובתו של Jossel שדיבר גם על האפשרויות בטווחים רחוקים, עליהם נמנעתי לדבר בהודעתי הקודמת כי לא רציתי להאריך ולהכביר בתיאורים שמשמעותם כמעט זניחה במדיה הכתובה. באמת ולא מתוך יהירות אני חושב שהשאלה שלך מפספסת קצת את המטרה. כאשר עושים Fa Jing בין אם הוא ארוך ובין אם הוא קצר התמצית הינה אותה התמצית, אותו הדבר לגבי טכניקות שונות. שאלת "מה בין מכה מטווח אפס ודחיפה חדה"? ההבדל היחיד הוא הטכניקה, אבל הטכניקה היא רק כסות למילוי שאתה נותן. ז"א אני יכול לבצע דוואן ג'ינג בדחיפה או אפילו בנגיחה, אני יכול לבצע זאת במכת כתף הידוע כקאו Kao או בביצוע תנועת משיכה הקרויה- לה La. בתיאור פיסיקלי של Fa Jing (כתבתי על זה פעם הודעה לפני כמה חודשים בדיון דומה- שווה לחפש) הסברתי כי זו רק שיטה מסויימת למרכוז כח בזמן נתון. לדוגמא: ניקח את מכונית הסובארו שאני נוהג בה היא מגיעה למהירות של 100 קמ"ש, לעומתה גם מכוניתו של שומאכר הפרארי(אם איני טועה) פורמולה 1 שלו גם מגיעה ל 100 קמ"ש. מה ההבדל? נתעלם לרגע כי מכוניתו גיע גם ל 300 קמ"ש, ניקח מקרה תאורטי כי המהירות המכסימלית של שני מכוניות אלו היא רק 100 קמ"ש. בעוד והסובארו שלי מאיצה ל 100 קמ"ש ב 13 שניות בערך (לא מדדתי) מכוניתו של שומאכר מגיעה לאותה המהירות ב 4-5 שניות. וזה בדיוק ההבדל בין מי שעושה Fa Jing טוב מאוד למי שעושה Fa Jing בינוני הזמן. נביט על Fa Jing בחינה פיזיולוגיה של האדם- בפשטותו זהו מצב בו השרירים ממצב של שחרור מוחלט השואף ל -0 מתח בשרירים עוברים למצב של כיווץ השואף ל 100% (לא להידבק למספרים זו רק מטאפורה). אז מה ההבדל בין משה וחיים שנותנים שניהם את אותו האגרוף בהנחה שמסת השריר והכח שלהם זהה? למה האגרוף של חיים כואב אש בעוד ואגרופו של משה הינו מכה סתמית ותו לא? מכיוון שחיים עושה את המעבר מ-0 ל- 100 ב- 0.1 שניות בעוד ומשה עושה את אותו המעבר ב- 0.8 שניות. אני מרגיש שסטיתי קצת (מה אני מצטנע- סטיתי הרבה) מנושא הטווחים בו החל שרשור זה אבל מקווה שהצלחתי לענות לך ולעזור ך בעניין ההבדלים. חנן

fa jing

New member
תיקונים

1. מצטער- התפלקה לי הדגשה היכן שהוא..... 2. בחינה צ"ל מבחינה. 3. ניתן להבין מהטכסט כי הכל עניין של מהירות (ניסוח לא בהיר מצידי)- הכוונה היא מרכוז כח גוף בהפרשי זמן מזעריים ככל שניתן, ז"א אגרוף מהיר לבדו לא מספיק, מרכוז הכח המעבר מ- 0 ל-100 חייב להיות מהיר. חנן

Tonjin

New member
ואני באמת לא הבנתי את החלק הראשון

של ההודעה שלך " ההבדל היחיד הוא הטכניקה, אבל הטכניקה היא רק כסות למילוי שאתה נותן", ההסבר לפה-ג'ינג הוא טוב (אני חושב, לא מבין בזה יותר מידי) ומעניין (בזה אני בטוח)... השאלה שלי הייתה פשוטה: האם יש הבדל (שים טכניקה בצד, הכוונה היא לתוצאה או לאיכות) בין מכה מטווח ארוך או קצר לבין מכה מטווח-אפס (שהיא למעשה, טכנית, דחיפה - גם אם דחיפה לפי עקרונות פה-ג'ינג) או שאלה אחרת, אם לשאול את המונחים של יוסי: האם פה-ג'ינג מטווח אפס, יוכל לגרום אפקט של שבירה?

fa jing

New member
לשאלה פשוטה

יש תשובה פשוטה: אין הבדל (כתבתי זאת בין השורות בהודעתי הקודמת. הפה ג'ינג הוא לא ה-איך אלא ה-מה, הפה ג'ינג הוא מה שנמצא בתוך הטכניקה ולא הטכניקה עצמה. אני יכול לתת פה ג'ינג מסוג Duo שהינו פה ג'ינג ההרעדה תוך כדי תנועת אמה לכיוון אגרוץ הנשלח אליי וליצור זעזוע אצל היריב, או לבצע את אותו ה- Duo בטכניקה של תפיסת הגי או הבגד של היריב (באין שני האחרונים אז בבשרו). הטכניקה היא רק מצב רגעי אליו אנו מגיעים כתוצאה מהמצב הדינמי של הקרב, הטכניקה בה אנו משתמשים היא מענה למצב נתון המשתנה כל הזמן, אבל הפה ג'ינג שהוא המילוי של הטכניקה יכול להיות זהה. נביט על כך על בטנה של מעיל- הבטנה נשארת זהה ומחממת כל הזמן אך את המעיל החיצוני אנו משנים עפ"י צו האופנה. ולשאלתך השניה- האם פה-ג'ינג מטווח אפס, יוכל לגרום אפקט של שבירה? אם איני טועה היה מסופר על אחד מהמורים המפורסמים לשינג אי (גואו יון שן אם איני טועה- אל תתפוס אותי במילה אני לא סגור על כך) שהוא היה שובר גפיים מטווח אפס תוך כדי תנועה. קשה להאמין אך זה אפשרי. מניסיון, אמנם לא שברו לי את היד אבל קיבתי כמה פה ג'ינגונים קטנטנים בכדי להבהיר לי את התוצאות הרות האסון של פה ג'ינג מלא ונכון. אתה יכול לשאול את יובל נחמקין מחברי פורום זה, על חווית איבוד ההכרה שהוא חווה כתוצאה מסוג של פה ג'ינג שביע עליו מורו של זאב, לואו דה שיו. ז'אנג ג'ון פאנג המנוח מטיוואן היה אוחז במוט עץ (יעני בו יפני) אסיבי וע"י הוצאת פה ג'ינג היה שובר אותו לא במכה אלא כאשר הוא היה אוחז את המקל בקצהו האחד ומבצע ניענוע פתאומי (פה ג'ינג). הצלחתי לענות? חנן

fa jing

New member
בעיות מקלדת...

היכן שיש מילים לא ברורות הוסיפו את האות מ', לעיתים היא בורחת לי כתוצאה מהמקלדת. חנן

cincin

New member
חנן האם זה

בעצם "סתם" כח מתפרץ? שעד כמה שהבנתי הוא די גנטי וכמובן אפשר לשפר באימון אבל עד גבול מסוים, או כל אחד שיתאמן מספיק יגיע לרמה גבוהה

למעלה