מה ההבדל?

גוססי

New member
במה התבטאה מחלתו של הדור?

ומדוע לא לקו בה בני אותו דור שלגמרי במקרה חיו ביבשת אמריקה ולא נדרשו לקחת חלק בתהליך הריפוי?

גוססי

New member
תשובה רעה

היא לא עונה על תמיהתי אודות הפטור בו זכו יהודי אמריקה (שגם הם חטאו באותם החטאים), ועוד פחות מסבירה לנו מדוע נענשו כל כך הרבה יהודים "טובים" (קרי חרדים) שנמנעו מחטאים נוראים אלה.

L7

New member
רצח תינוקות ואונס הוא מכה קטנה?

מהו התעריפון האלוהי לפיצוי? אתה חי בעולם בו מולך אליל רע ומרושע. עולמך הדימיוני דוחה מרושע ומגעיל

Diavitus

New member
אם היה אלוהים השואה אינה סיבה

לכפור בו אני רק מנסה לומר שאפשר להסביר את השואה גם אם יש אלוהים כי אם אתה תנסה להסביר את השואה בדרך של עונש וכפרה תצליח ותמיד אפשר לתרץ ש"נסתרים דרכי השם"

Diavitus

New member
אם היה אלוהים השואה אינה סיבה

לכפור בו אני רק מנסה לומר שאפשר להסביר את השואה גם אם יש אלוהים כי אם אתה תנסה להסביר את השואה בדרך של עונש וכפרה תצליח ותמיד אפשר לתרץ ש"נסתרים דרכי השם"

Diavitus

New member
אני אתאיסט!

אבל מפריע לי שתוקפים את הדת בטענות טיפשיות.

Diavitus

New member
כי על פי הדת

העניין של מתי להעניש הוא נסתר ולא תמיד נענש האדם שעבר אלא צדיקים מכפרים על כל הדור ואל תשאלי איפה הצדק כי אי אפשר להבין את דרכי הבורא

L7

New member
זוהי התחכמות זולה ושקרנית. אינך

חושב? בדת מספר טריקים לוגיים מסוג זה.

Diavitus

New member
אחד הבסיסים של כל דת

הוא למנוע מאנשים לחקור . וודאי שזה התחכמות זולה אבל רק בגללה נשארו דתיים

Diavitus

New member
אחד הבסיסים של כל דת

הוא למנוע מאנשים לחקור . וודאי שזה התחכמות זולה אבל רק בגללה נשארו דתיים

dafnaleh

New member
אבל זאת טענה של דתיים,

שאתאיסטים לא אמורים לקבל אותה. כי כל דבר שתגיד אי פעם לדתי שיסתור איכשהו את התורה - יקבל כזאת תגובה. "נסתרות דרכי האל"

Diavitus

New member
זה מה שמחזיק כל דת מהתפרקות

יש הרבה עקרונות בדת כדי למנוע שאלות אלא שיטמנו את הראש באדמה ולא יבואו לכפור וזה טענות מתקבלות כי הגיוני שאם היה אלהים דרכיו היו נסתרות

גוססי

New member
מה בדיוק מפריע לך?

דת חכמה צריך לתקוף בטענות מחוכמות. במקרה של היהדות אין צורך להתחכם יותר מדי...

Diavitus

New member
אני אתאיסט!

אבל מפריע לי שתוקפים את הדת בטענות טיפשיות.

למעלה