מה ההבדל?

מה ההבדל?

בין תומרקין שאמר שכשהוא רואה את החרדים הוא מבין את השואה,לרבם המת של הליטאים,אליעזר שך,שאמר שהשואה באה בשל חטאים של מאות שנים-כלומר כשהוא רואה את החילונים הוא מבין את השואה.מה בין תומרקין לשך? ובין שך להיטלר?

זווית הראיה!!!!

ואני חושב שלא הבנת את דברי הרב ש"ך אם זו הפרשנות שצירפת לדבריו. הרב ש"ך לא דיבר על חילונים אלא על חטאים!! את תומרקין שר"י הנחתה שנאת חרדים תהומית הראויה לשמצה! את היטלר הנחתה שנאת יהודים מחוסר רצון להכיר להם טובה על שהאכילו אותו בימי עוניו כאשר הסתובב כהומלס ברחובות וינה. ולהבדיל אלף אלפי הבדלות הרב ש"ך אשר אמר את דבריו מתוך כאב עצום! על אבדן של מליונים מעם ישראל! ונכון, אין לנו לתלות אלא בחטאים אבל ח"ו לא בחילונים.

L7

New member
אלוהים יכול היה למנוע שואה.ולא מנע.

והדתי חושב שנכון עשה בכך שלא מנע. אז מה הפלא שהחילוני מיתקומם נגד הדתי?

Diavitus

New member
אלוקים עשה את השואה בכוונה לכפר

על חטאי הדור ואם הוא חשב שעדיף לנו להתכפר בצורה כזו ודאי שזה טוב לנו גם אם אנחנו מתפללים שיכפר בצורה אחרת ואנו מצטערים שהיתה השואה כמו שמצטערים בכל פעם על כפרה ביסורים על אף שזה טוב לנו

L7

New member
אתה לא מתבייש לסגוד לשטן כזה?

רוצח תינוקות ילדים ומבוגרים?

Diavitus

New member
גודל השכר מאפיל על העונש

הכפרה היא מגדילה את השכר ברמה מספיקה. כמו שאדם שיתן לך מכה קטנה ואחכ פיצוי של אלפי דולרים זה לא יחשב רע מצידו כמובן פה העונש הרבה יותר גדול אבל גם השכר.

vizini

New member
בוודאי שזה יחשב רע מצידו.

אם מישהו יתן לך מכה, זה יחשב רע מצידו. גם אם אח"כ יכריחו אותו לפצות אותך, עדיין יחשב כרע. נ.ב. אז מתי אתם מעמידים את אלוהים למשפט כדי שיפצה את כל הנפגעים בשואה?

Diavitus

New member
ההבדל הוא שבשואה העונש הוא כבר חלק

מהפרס והגורם הישיר לו ולא פיצוי

vizini

New member
העונש הוא פרס? למה שלא תעניק

לעצמך פרס ותקפוץ ממגדלי עזריאלי?

גוססי

New member
ואיך בדיוק השואה ריפאה מישהו?

6 מיליון יהודים היו חולים עד כדי כך שמותם היה טוב מחייהם?

Diavitus

New member
הדור היה חולה עד כדי כך

אני לא אדם מאמין אבל כששואלים שאלות בלי קשר אני עונה

vizini

New member
אבל למה כרתו לו את הרגל

אם הוא היה זקוק לניתוח אפנדיציט?

Diavitus

New member
הדור היה חולה עד כדי כך

אני לא אדם מאמין אבל כששואלים שאלות בלי קשר אני עונה

s u p e r mind

New member
אתה עדיין בצד הלא נכון של התמונה

יהוה- <אני יהוה, נותן לך יכולת לבחור בין טוב ורע>- חטאים- השמדת עם= למה? ת. כדי לכפר על חטאי הדור. ש. אבל אז אתה מאמין בשטן, לא? ת. גודל השכר מעפיל על העונש, הכפרה מגדילה את השכר ברמה המתאימה. ש. אבל יהוה נחשב אז כרשע כאשר נותן "פיצוי" על העונש, כי אם נותן סתם עונש אז הוא רשע, אבל אפילו אם מפצה על העונש, עדיין נחשב כרשע, מה דעתך? ת. העונש הוא חלק מהפרס. ש. אז למה שלא תקפוץ מן הגג ותעניק לעצמך פרס? ת. תרופה מכאיבה בסוף שווה את הכאב בשביל להשיג את הפרס. ש. אבל במקרה הזה התרופה לא ריפאה אותם, כי הם מתו, איזו מן תרופה זאת? ת. הדור היה חולה מאוד. ש. אבל למה נתנו לו את התרופה הלא נכונה? ת. ? (טרם ענית). לכל "תשובה" שלך אבקש הוכחה. אין הוכחה... אז אין תשובה. להמציא בדיות ניתן לעשות במאיות השניות, למצוא להן הוכחה... יקח קצת יותר זמן, או לא יקח בכלל, כי אין. והשאלה העיקרית היא מדוע יהוה נתן לאדם יכולת להרע ו"לחטוא"? תשובת "הבחירה החופשית" אינה תקפה כאן. ואתה טועה שהושאה אינה סיבה לחקור ביהוה, כי לא משנה איזה טיעון תביא, אחרי מעט מאוד זמן תביט בטיעונך שוקע בין כותלי הלוגיקה. "נסתרות הן דרכי האל" אינה תשובה, מכיוון שהוא אינו נסתר כלל, עובדה שמסבירים את פעולותיו והחלטותיו בכל ספרי הדת. שימוש בטיעון זה אינו קביל, מפני שהוא סותר את השימוש בו יהוה לוקח מקום במסורת היהודית. ברגע שמישהו טוען "נסתרות הן דרכי האל" אני יכול לטעון: "יפה... אז אינכם מבינים אותו כלל, אם ככה אני יכול לפרש כרצוני, ולטעון שאלוהים לא מתערב בכלל במעשי האדם ושהוא רשע מרושע, וכל דבר שתגידו מנוגד לטענתכם שדרכיו נסתרות" אתה מבין? טיעון השואה הוא לא כ"כ טיפשי כמו שאתה חושב, למעשה הוא מפריך את האמונה ביהוה במגמתה הנוכחית.

Diavitus

New member
אתם צודקים.

אם השואה היא דוגמה לדרכים לא מובנות של האל ומשפט זה סותר את עיקרי הדת אז השואה היא הוכחה לאי קיום האל במובן היהודי המקובל.

L7

New member
לא.השואה היא ההוכחה לסגידת השטן

ע"י הדתי.

Diavitus

New member
לא

הדתי לא מנתח את מעשי אלוהיו אלא טומן את הראש באדמה ולכן כשהוא סוגד הוא סוגד לאל רחום

L7

New member
השטן נתפס כחיובי ע"י אוהדיו.

השטניות האלוהית נתפסת כחיובית ע"י ההדתי.

למעלה