אתה עדיין בצד הלא נכון של התמונה
יהוה- <אני יהוה, נותן לך יכולת לבחור בין טוב ורע>- חטאים- השמדת עם= למה? ת. כדי לכפר על חטאי הדור. ש. אבל אז אתה מאמין בשטן, לא? ת. גודל השכר מעפיל על העונש, הכפרה מגדילה את השכר ברמה המתאימה. ש. אבל יהוה נחשב אז כרשע כאשר נותן "פיצוי" על העונש, כי אם נותן סתם עונש אז הוא רשע, אבל אפילו אם מפצה על העונש, עדיין נחשב כרשע, מה דעתך? ת. העונש הוא חלק מהפרס. ש. אז למה שלא תקפוץ מן הגג ותעניק לעצמך פרס? ת. תרופה מכאיבה בסוף שווה את הכאב בשביל להשיג את הפרס. ש. אבל במקרה הזה התרופה לא ריפאה אותם, כי הם מתו, איזו מן תרופה זאת? ת. הדור היה חולה מאוד. ש. אבל למה נתנו לו את התרופה הלא נכונה? ת. ? (טרם ענית). לכל "תשובה" שלך אבקש הוכחה. אין הוכחה... אז אין תשובה. להמציא בדיות ניתן לעשות במאיות השניות, למצוא להן הוכחה... יקח קצת יותר זמן, או לא יקח בכלל, כי אין. והשאלה העיקרית היא מדוע יהוה נתן לאדם יכולת להרע ו"לחטוא"? תשובת "הבחירה החופשית" אינה תקפה כאן. ואתה טועה שהושאה אינה סיבה לחקור ביהוה, כי לא משנה איזה טיעון תביא, אחרי מעט מאוד זמן תביט בטיעונך שוקע בין כותלי הלוגיקה. "נסתרות הן דרכי האל" אינה תשובה, מכיוון שהוא אינו נסתר כלל, עובדה שמסבירים את פעולותיו והחלטותיו בכל ספרי הדת. שימוש בטיעון זה אינו קביל, מפני שהוא סותר את השימוש בו יהוה לוקח מקום במסורת היהודית. ברגע שמישהו טוען "נסתרות הן דרכי האל" אני יכול לטעון: "יפה... אז אינכם מבינים אותו כלל, אם ככה אני יכול לפרש כרצוני, ולטעון שאלוהים לא מתערב בכלל במעשי האדם ושהוא רשע מרושע, וכל דבר שתגידו מנוגד לטענתכם שדרכיו נסתרות" אתה מבין? טיעון השואה הוא לא כ"כ טיפשי כמו שאתה חושב, למעשה הוא מפריך את האמונה ביהוה במגמתה הנוכחית.