מה ההבדל בין PHP ל-JSP או ASP ?

בקשר לסימון משתנים

אתה יכול לסמן משתנים בכל שפה עם _ זה לא ממש משנה,זה עניין של נוחות(לי למשל אין חשק להקליד עבור כל משתנה תו תחילי זה דיי מעצבן אותי)

הנה משהו ../images/Emo8.gif נסה להפריך ../images/Emo13.gif

ב-JAVA לכל משתנה יש סוג משלו (פרימיטיב או מחלקה)
// type variableName int number; String str; Thread trd;​
ב-PHP הכל וריאנטים (כי היא שפת סקריפט) ז"א משתנה יכול להכיל כל ערך שהוא רק רוצה. זה אמנם נותן גמישות אך זה יכול ליצור גם שגיאות לוגיות במערכת. (אם ב-JAVA תכניס ערך שאי אפשר להכניסו בגלל סוג המשתנה אז תקפוץ שגיאה שתעיד על כך). אמנם זה לא הדבר הכי יעיל (נראה לי גם בשרת) אבל לא נראה לי ש-PHP תומכת בThreads , לעומת JAVA שכן תומכת. ל-PHP יש דרכים שונות לקימפול על מערכות הפעלה שונות (ווינדואס, לינוקס...) ב-JAVA זה ישאר אותו דבר.

Jonatan 44

New member
----->

אז מה? זה נותן לך יתרון רק כמתכנת תוכנה, זה נועד כדאי לחסוך בזכרון, דבר שמנוהל אוטומטית ב PHP, אני לא בטוח אבל אני חושב שגם ב ASP, אם אני רוצה ליבדוק שמשתנה הוא מספר, אני עושה is_numeric($var);, וזה מחזיר אמת או שקר. בקשר לשורה האחרונה, לא הבנתי אותה, אתה מדבר על מפענח ה PHP או על הסקריפט שהמתכנת כותב בעצמו? לגבי המפענח --> נכון, הקוד מקור שונה, אבל זה לא משנה כי יש פורטים לכל מערכת ההפעלה, לגבי ה script שהמתכנת בעצמו כותב, הוא נישאר אותו דבר.

נכון יש את הפונקציות האלו

אבל השימוש בסוגי משתנה עוזר לך לשמור את סוג המידע האמיתי שצריך להיות בתוך המשתנה בלי יותר מידי המרות מיותרות. עזוב את השורה האחרונה כי זה קורה גם ב-JSP (שכחתי שהקלאסים מתקמפלים אחרת בכל מכונה
)

Jonatan 44

New member
כמו שאמרתי

המפענח של PHP מטפל בזה, בשפת מחשב (JAVA,C) חשוב לעשות דבר כזה ביגלל שהם לא שפות סקריפטים.

הדבר שבסוף קובע זה רמת התכנות

של התוכניתן. לא משנה עד כמה שפה תתעלה מעל שפה אחרת אם התכנות גרוע אז לה משנה

...

לא משנה כמה שפה תתעלה מעל שפה אחרת אם הכתנות גרוע אז גם הביצועים של המערכת יהיו גרועים לא משנה באיזה שפה.

Jonatan 44

New member
אבל גם כמות האפשרויות קובעת

לדוגמה, זה ש ASP דורשת כל מיני COMים כדאי לישלוח מייל, עיבוד תמונות, זה דבר מתסכל, ה PHP זה בנוי כבר.

p k a k

New member
לניר...

"אז כמו שאתה מעלה טענות אתה צריך לעלות גם הוכחות לטענות. להגיד שהתמיכה של JAVA ב-OOP הוא גרוע ביותר זה בכלל לא נכון. JAVA היא שפת OOP טהורה (כמעט smalltalk בנושא הזה)" התגובה שלי: חחחחחחחחחחח, JAVA היא אחת השפות שלא בדיוק מהתומכות בדבר זה. "לא נראה לי של-C/C++ יש כלי מובנה ליצירת דוקיומנטציה למערכת (ב-JAVA יש את JavaDoc)" תגובה: חחחחחח... תסתכל בסורספייג', יש שם יותר מדיי כאלה! בנוסף- לא חוכמה להשוות בין שפה (JAVA) שרצה על מכשירי קצה לשפת סקריפטים (PHP) שרצה על שרתים.

Jonatan 44

New member
אתה טועה

בוא נגיד שאתה לא משתמש באותם ספריות. אתה לא יכול ליבנות דברים דינמיים יותר בלי JSP, ומכאן הדיון הוא _לא_ על JAVA.

JSP = JAVA Server Pages

יש כאלו שפשוט קוראים לזה servlets שזה יותר קל לזכור מאת כל הכינוי הארוך הזה. (שזה בעצם האובייקטים שמשמשים אותך ל-JSP)

p k a k

New member
אבל...

אם PHP מותאמת לשרתים... זה אומר שיעיל להשתמש בא!

p k a k

New member
דעתי המסוכמת לאחר קריאת כל ההודעות!

הגעתי למסקנה שאכן JSP יכולה להוות אופציה (לפי מה שנאמר פה). C++ עדין שפה יעילה יותר מ-JAVA ואני לא ממש רואה פה מקום להתווכח (חבל על המילים!). אך לסיכום- עדיף להשתמש ב-PHP עקב מקום בואה: "קוד פתוח", משתמשים רבים וכיו"ב!

העדיפות שכתבת סובייקטיבית ביותר.

אז תסביר לי למה חברות גדולות לדוגמאת ADOBE העדיפו JSP ולא PHP ?

רואים שמעולם לא נגעת ב-JAVA ../images/Emo4.gif

נראה לי אנחנו מדברים על שני דברים שונים אני מדבר על שפת התכנות JAVA ואתה מדבר על שפת הסקריפט JS (למרות שגם היא OO אבל לא מלאה כי אין בה datatypes)

i s o T o p

New member
הצעה שלי לאור קריאת כל הדיון

תלמד את הבסיס של שתיים הייתי מציע לך לאור הניסיון שלך בOO להתנסות במנוע הPHP החדש (PHP5) ותראה מה מתאים לך יותר אם יש לך ידע בC/C++,JAVA וכדומה אז אתה תתפוס את PHP די מהר.

למעלה