מה ההבדל בין PHP ל-JSP או ASP ?

superman22

New member
מה ההבדל בין PHP ל-JSP או ASP ?

שלום חברים רציתי לדעת מה זה בגדול PHP , ומה ההבדל בינו לבין JSP או ASP ? תודה

bnayal

New member
PHP היא שפת קוד פתוח

אם מחר מיקרוסופט יחליטו שהם מפסיקים לפתח את Windows אז המערכת הפעלה הזאת נתקעת אבל לינוקס בגלל שהיא קוד פתוח תמשיך להתפתח ולהתקדם כאשר Win תקוע. אני מאמין שיש מי שיסביר טוב יותר

p k a k

New member
אהלן וסהלן חברי פורום PHP.

ASP PHP ו-JSP נחשבות שפת צד שרת, כלומר: כל הפעולות השונות, החישובים והרצת תוכניות שונות נעשות על השרת המאחסן. ASP (בגדול): ראשית, השפה הנ"ל היא טכנולוגיה ולא שפה להבדיל מ-PHP. ובכן, ASP היא "שפה" (נתייחס אליה כשפה) נכחדת/נעלמת מן העולם לטובת PHP ו-ASP.net. ל-ASP מגבלות רבות והראשונה בחשיבותה היא שהיא עובדת על שרתי WIN בלבד! PHP (בגדול): שפה שכמות המשתמשים בה גדל מיום ליום. שפת קוד פתוח, ורצה על כל סוגי השרתים. עקב קריאת ספרים שונים- "נדלקתי" על PHP ואני דיי לא אוביקטיבי- אבל נשרוד. JSP (בגדול): אינני מתמצא בשפה כלל וכלל, אך עד כמה שאני יודע (מעט מאד) זו השפה JAVA שמותאמת לשרתי SUN. פשוט תעתיק: 'jsp.pdf' ותגגל בנושא.

superman22

New member
JSP

אני יגיד לך , אני מכיר רק את JSP. JSP , זה בעצם HTML שמכניסים בתוכו קוד JAVA . בזמן הרצה , השרת הופך את ה-JSP ל-SERVLET , שזה כאילו תוכנית שיוצרת קוד HTML כשהוא כבר קבוע , כלומר אחרי הרצת הקוד של הJSP . השאלה מה טוב יותר , JSP או PHP ?

p k a k

New member
ובכן... קריאה מעטה פה ושם...

הבנתי שזו שפת צד שרת אשר פועלת על מערכות SUN בלבד! בנוסף לכך יש לה נגישות לצד לקוח עקב היוכלת שלה לשלב את השפה XML לתוכה. ו-JSP דיי בשלבי פיתוח, ומשתמשים רבים לא צפויים להיות לה בזמן הקרוב. ובכן... אני עדין מוצא את PHP כשפה היעילה ביותר! תקנו אותי אם הנני טועה!

JSP עובד על כל שרת שיכול להריץ JVM

כמו Apache Tomcat, JBOSS ודומיהם... שאני אסיים (פחות או יותר) ללמוד JAVA אני אעבור ל-JSP.

p k a k

New member
../images/Emo32.gif JAVA לדעתי שפה דפוקה...

אבל אני מניח שלמדת את השפה מהסיבות האישיות שלך.

i s o T o p

New member
דווקא הפוך שפה מעולה הסבר בפנים

היא יוכלה לרוץ על הרבה מערכות הפעלה לינוקס,MAX OS X,וינדוס,SOLARIS... והיא מאוד נוחה וטובה, אבל הJSP לפי דעתי פתרון לא ממש טוב ונוח כמו PHP.

p k a k

New member
לא התכוונתי שהשפה אינה...

יעילה וכדומה... אלא מבחינת SYNTEX השפה מאד מסובכת ולא חסכנית במילים, לדוגמא כאשר אני רוצה לכתוב פקודת פלט פשוטה אז אני צריך לכתוב: system.out.print, לא בזבוז?!

אתה ממש טועה.

JAVA מבחינת תחביר היא מבן הטובות ואתה יכול לשאול את כולם בפורום שפות תכנות והם יגידו לך את זה (פורום 89). הסינטקס ברור ומובן מה אתה עושה. אני למדתי JAVA כי רציתי לבנות צ'אט
לאתרי לאחר מכן התאהבתי בשפה היפה הזו, ואני ממשיך ללמוד אותה לעומק (ועדיין לא בניתי לעצמי צ'אט
) לדעתי היא אחלה שפה. חוץ מזה בגלל שאני בא מתחום האינטרנט ואני עוסק דיי הרבה עם JS (גם בלקוח וגם בשרת עם ASP) אז יוצא שאני מכיר דיי טוב שיטות ומאפיינים של אובייקטים בסיסים (String,Date ...) ואת הסינטקס LIKE C ככה שזה עובד לטובתי

מעולם לא תיכנתתי בשפה אחרת

עבור אפליקציות רגילות (אפילו לא VB) אז כך שאיני יכול לאמר נכון לא נכון. אבל מן הסתם שזה יהיה יותר איטי מהאפליקציות C\C++ למשל כי בכל זאת יש את כל העניין הזה של הקימפול מחדש מקוד ביניים לקוד מכונה בכל פעם. אבל איני יודע בדיוק עם זה בהרבה או במעט.

superman22

New member
אוקי ... אז נחזור לשאלה המקורית

מה עדיף JSP או PHP ? וסתם הערה , כדי לרשום משהוא בJSP לא חייבים לרשום SYSTEM.OUT.BLA BLA BLA מספיק לרשום <%= שם משתנה %> זו אחרת האפשרויות יש עוד אפשרות עם הפקודה PRINTLN מה עדיף JSP או PHP ?

Jonatan 44

New member
-------->

אני כתבתי על זה אין ספור פעמים ,ואני עייף, אז אני אכתוב רק על PHP ו JSP, כי ASP היא שפה "מתה", אם מישהוא מעוניין שאני ארחיב עליה זה היה רק מחר. כמה נקודות חשובות ב PHP:
רשיון-חופשי-מ_ל_א -- במלוא מובן המילה, לא כמו הרשיון של JAVA ש SUN עושים לנו כאילו "טובה" שהם חושפים בתנאים של עשה ואל תעשה מחמירים מאוד (וכמעט הכול זה "אל תעשה").
סיינטקס -- לא יודע, אותי סיינטקס לא ממש מעניין, אבל יש אנשים שלא יורדים מזה ולא מוכנים להתפשר (על טעם וריח לא מיתווכחים), אז אתם מדברים אם בור שלא ראה בחיים שלו קוד של JSP, אני רק יכול לתת לכם נקודות חשובות ב PHP: -משתנים, אני ראיתי את זה ב ASP, וזה כמעט הכניס אותי לבית משוגעים, איך לעזאזל אני אמור ליראות מהוא משתנה ומהוא לא??!? משתנה אמור להיות מסומן ב $, או ב !@#%^&*()_+| או כל סימן אחר, לא איכפת לי איזה, אבל שהיה מסומן, אני יכול ב php לירשום $mysql_tasa_li_msad_ntonim (רשום:mysql_תעשה_לי_מסד_נתונים), ואנשים יחשבו שזה פונקציה, אילולה היה ה $ בהתחלה.
תמיכה מרובה במסדי נתונים -- למעשה, אני לא חושב שקיים על פני הגלובוס מסד נתונים שמכבד את עשצמו ולא ניתמך בכל צורה שהיא ב PHP, אפילו access יכול לדבר איתה.
שימוש ברכיבים אחרים -- רוצים להישתמש ברכיבי com מ ASP? רוצים להשתמש בפונקציות של asp.net?אתם י_כ_ו_ל_י_ם, בעזרת הרחבות שניקראת (מן הסתם) com
לא צריכים להיות קשורים לאוביקטים -- PHP זה סתם "קלט","פלט",application, ו session, זה גם עבודה אם דוא"ל (smtp,pop3,imap), תמונות (ImageMagic ו GD), קבצים (ולא FSO מעצבן).
קומפליטציה אחת -- כן כןף שמעתם נכון, כל הזמן אני שומע "השרת מקמפל את דף ה JSP פעם אחת, ושולח אותו לכול המשתמשים, דבר שחוסך משאבי שרת", רק רציתי להגיד לכל אותם smartass, אותו דבר גם ב PHP, חברה, באמת, תחקרו ליפני שאתם מדברים, יש את zend-optimizer, שמגביר את ה runtime של הקובץ ב 40%,zend-optimizer שמגביר את ביצועי ה PHP ברמת השרת. יודעים מה, במקום ליכתוב כל כך הרבה, תנו לי סיבה אחת למה כן לעבור ל JSP, כל סיבה, שעולה על PHP, ואני אשמח להפריך אותה

superman22

New member
יתרון נחמד של JSP

PHP תומך בתכנות מונחה עצמים ? JSP כן , וזה כבר נותן לו יתרון , לעבוד עם אפליקציות מסובכות . לעבוד איתם בשביל רק לתת להם ממשק כלפי המשתמש אין לי שום דבר נגד PHP ,אני ממש לא מכיר ואני רוצה להכיר אבל זה יתרון מאוד רציני שיש ל-SJP אתה יכול לגשת ל-CLASS שנמצאים בתוך הפרויקט שלך מתוך ה-JSP , אתה יכול לשים פונקציות מסובכות שה-JSP אמור לעשות בתוך CLASS נפרד , ולקרוא להם מה-JSP , ואז ה-JSP נשאר מאוד פשוט לקריאה וכתיבה .

גם PHP היא OOP אודות למנוע ZEND

יתרון מעולה שיש ל-PHP ול-JSP על ASP זה השימוש ב-Eclipse המעולה. (אינטרדב לעומתו זה כמו נוטפד ליד epp) איני מכיר מספיק את שתי השפות כדי להגיד דברים ליתרון כל אחת מהם (מצטער)

p k a k

New member
ובכן.... תשובות לכולם!

סופר-מן, בתכל"ס- אין כמו PHP ועזוב הסברים, זה אקסיומה ותחייה איתה!!! בנוסף לניר(נט)... (ההיתי חייב, אין כמו להרגיש מקובל ?!) השפה JAVA כשפת תכנות (שפה לבניית תוכנות) היא פחות יעילה מ-C וכיו"ב (התמיכה שלה ב-OO הוא גרוע ביותר וכן הלאה וכן הלאה). אבל כמו שציינתי, אם היו לך סיבות ללמוד JAVA... אז סבבה. מעבר לבנית משחקים לפלאפון- אני לא רואה את JAVA שפה טובה לתכנת תוכנות. בלי קשר, יש לי 2 חברים, שניהם לומדים באוניברסיטה, האחד לקח ++C וה-2 כמובן, JAVA (וזה לא סתם סיפור-אמת לאמיתה!). ומי שבחר לתכנת ב-JAVA (שיודע C++ מקריאת ספרים) הגיע למסקנה שהיה צריך לבחור C++ וכי JAVA כשפה לבניית תוכנות אינה יעילה!!! אך כמו שאמרתי- היו לך את הסיבות שלך ללמוד JAVA- אז זה יצא מועיל! בנוסף יצא לי לעבוד מעט עם JAVA (חבר שלי בנה משחק לפלאפון שלו אז למדתי מעט) וכמובן אני עובד עם C++. יכול להיות שאני לא אוביקטיבי... לא יודע, אבל אישית, זו שפה דיי מעצבנת שדורשת כתיבת יתר על לא דבר!

שמע כדי לפתח דיון רציני

אז כמו שאתה מעלה טענות אתה צריך לעלות גם הוכחות לטענות. להגיד שהתמיכה של JAVA ב-OOP הוא גרוע ביותר זה בכלל לא נכון. JAVA היא שפת OOP טהורה (כמעט smalltalk בנושא הזה) בקשר ליעילות של JAVA אתה מכיר עוד שפת תכנות שתעבוד אותו דבר (כמובן שבשימוש עם AWT לא אלא בשימוש SWING) גם בלינוקס גם במק וגם ווינדואס אותו דבר ? (ואל תדבר על .NET שאם קהילת הקוד הפתוח לא הייתה מתנדבת לפעולה היא לא היית יוצאת לפועל קרוב לוודאי עבור לינוקס ומק) ל-JAVA יש את ה-GC שמוריד את העול מהמתכנת לסגור ולהשמיד אובייקטים (למרות שלדעתי זה באמת אחריות של המתכנת לעשות זאת) ועושה זאת ביעילות יתר. לא נראה לי של-C/C++ יש כלי מובנה ליצירת דוקיומנטציה למערכת (ב-JAVA יש את JavaDoc) נ.ב אל תתעסק איתי
יש לי ניסיון במלחמת שפות מקריאת המלמחמות בפורום שפות תכנות

למעלה