-------->
אני כתבתי על זה אין ספור פעמים ,ואני עייף, אז אני אכתוב רק על PHP ו JSP, כי ASP היא שפה "מתה", אם מישהוא מעוניין שאני ארחיב עליה זה היה רק מחר. כמה נקודות חשובות ב PHP:
רשיון-חופשי-מ_ל_א -- במלוא מובן המילה, לא כמו הרשיון של JAVA ש SUN עושים לנו כאילו "טובה" שהם חושפים בתנאים של עשה ואל תעשה מחמירים מאוד (וכמעט הכול זה "אל תעשה").
סיינטקס -- לא יודע, אותי סיינטקס לא ממש מעניין, אבל יש אנשים שלא יורדים מזה ולא מוכנים להתפשר (על טעם וריח לא מיתווכחים), אז אתם מדברים אם בור שלא ראה בחיים שלו קוד של JSP, אני רק יכול לתת לכם נקודות חשובות ב PHP: -משתנים, אני ראיתי את זה ב ASP, וזה כמעט הכניס אותי לבית משוגעים, איך לעזאזל אני אמור ליראות מהוא משתנה ומהוא לא??!? משתנה אמור להיות מסומן ב $, או ב !@#%^&*()_+| או כל סימן אחר, לא איכפת לי איזה, אבל שהיה מסומן, אני יכול ב php לירשום $mysql_tasa_li_msad_ntonim (רשום:mysql_תעשה_לי_מסד_נתונים), ואנשים יחשבו שזה פונקציה, אילולה היה ה $ בהתחלה.
תמיכה מרובה במסדי נתונים -- למעשה, אני לא חושב שקיים על פני הגלובוס מסד נתונים שמכבד את עשצמו ולא ניתמך בכל צורה שהיא ב PHP, אפילו access יכול לדבר איתה.
שימוש ברכיבים אחרים -- רוצים להישתמש ברכיבי com מ ASP? רוצים להשתמש בפונקציות של asp.net?אתם י_כ_ו_ל_י_ם, בעזרת הרחבות שניקראת (מן הסתם) com
לא צריכים להיות קשורים לאוביקטים -- PHP זה סתם "קלט","פלט",application, ו session, זה גם עבודה אם דוא"ל (smtp,pop3,imap), תמונות (ImageMagic ו GD), קבצים (ולא FSO מעצבן).
קומפליטציה אחת -- כן כןף שמעתם נכון, כל הזמן אני שומע "השרת מקמפל את דף ה JSP פעם אחת, ושולח אותו לכול המשתמשים, דבר שחוסך משאבי שרת", רק רציתי להגיד לכל אותם smartass, אותו דבר גם ב PHP, חברה, באמת, תחקרו ליפני שאתם מדברים, יש את zend-optimizer, שמגביר את ה runtime של הקובץ ב 40%,zend-optimizer שמגביר את ביצועי ה PHP ברמת השרת. יודעים מה, במקום ליכתוב כל כך הרבה, תנו לי סיבה אחת למה כן לעבור ל JSP, כל סיבה, שעולה על PHP, ואני אשמח להפריך אותה