מה ההבדל בין OverDrive ל Distortion

Benayoun

New member
מה ההבדל בין OverDrive ל Distortion

הי יש לי מגבר Fender Frontman 25R יש בו אפקט OverDrive ותמיד השתמשתי בו מה ההבדל בינו לבין דיסטורשין ??? ניגנתי איתו תמיד בפוואר קורדס וסולואים. האם כדאי לקנות פדאל דיסטורשין ושוב מה ההבדל בצליל

Benayoun

New member
אם אפשר גם צליל במחשב שמראה את ההבדל

צליל של כל אחד הכוונה תודה

Aviraman

New member
במגבר יש לך דרייב בעיקרון

אתה בוחר את הגוון שלו... ההבדל הוא ברמת הגיין ובתדרי אמצע (Mid), זה לפי איך שאני מגדיר את זה... אני משתמש באוברדרייב לרוק קל-רוק כבד סטייל AC/DC ולבלוז, ובדיסטורשן כבר אני משתמש למטאל יותר ולסולואים חפש באתרים של אפקטים של Boss, Rocktron, Digitech וכו' פדאלים של דיסטורשן ופדאלים של אוברדרייב, זה ימחיש לך הכי טוב.

RoieL

New member
הסברים

אובר דרייב זו תופעה שהתגלתה במגברי מנורות ובה בווליום גבוה הצליל מתחיל להתעוות בגלל עומס יותר (Overdrive). ברמקולים ובמערכות שמע התופעה לא הייתה רצויה אבל גיטריסטים גילו שהיא יכולה להיות מועילה. פדאל אוברדרייב היה פדאל שמעמיס על המגבר (Booster) כדי שיכנס לרוויה הרצויה. פדאל דיסטורשן הוא פדאל עם מעגל פנימי בתוכו שיוצר את הצליל המעוות (Distorted). כיום כמעט כל הפדאלים הם פדאלי דיסטורשן, חלק מהם נקראים אובר דרייב כדי לאפיין את הסאונד שלהם- דיסטורשן ופאז הם צלילים יותר כבדים בד"כ, אובר דרייב הוא צליל פחות כבד בד"כ. תוכל להכנס לאתר של בוס ולשמוע שם דגימות של פדאלי הדיסטורשן שלהם לעומת פדאלי האוברדרייב שלהם ולהבין את ההבדל.

אתה מרגיז אותי...

תעשה טובה ותפסיק ל"הסביר" על דברים שאתה לא מבין בהם
ולא, אני לא צוחק, זה באמת מרגיז.

RoieL

New member
אז בבקשה תסביר לי איפה טעיתי

מה שכתוב פה זה תמצות של הודעה שפעם מוטי כתב בפורום.

RoieL

New member
(ואין פה שום ציניות, באמת מעניין אותי לדעת

איפה טעיתי)

wsosfr

New member
הבדלים

קודם כל אני באמת לא מבין מה הבעיה בהודעה של RoieL דבר שני, תכנס ל www.noiseon.com יש שם ממש הרבה דגימות סאונד של דיסטורשנים

peergo

New member
רק תבינו דבר אחד...

יש באינטרנט הרבה מידע, אבל צריך לעשות הפרדה בין מידע שמיועד למוזיקאים, שתומן בתוכו הרבה שטויות ( כי מה לעשות, על האינטרנט אין צנזורה), ויש מידע לאנשי מקצוע, דהיינו, מהנדסים והנדסאי אלקטרוניקה. בשביל מוזיקאי, אוברדרייב ודסטורשן אלו שני סאונדים שונים. בשביל מהנדס זו התופעה והסמפטום שבה בעקבותיה.

wsosfr

New member
עוד

PEERGO צודק. הפדאל לא מכניס את המגבר לרוויה. מה שהכניס במקור את המגבר לרוויה היה המגבר עצמו, פשוט ווליומים גבוהים, בהם המתח מעבר לתחום הלינארי של המנורות! לגבי תופעה וסימפטום, דוקא שניהם הם אותו דבר תופעה-סימפטום-תסמין וכו' סלייחה על הזיון מוח אבל הרעיון נכון: האוברדרייב הוא התסמין/ תוצאה והסיבה היא הפיסיקה של מגבריםם שלא מעניינת את רובנו כמובן שכל מה שאנחנו מדברים זה בסדר ראשון, כי בסדר שני, התחום הלינארי של המגברים שונה בין התדרים כך שאם מכניסים לו סיגנל בצסע אחר, העוות יהיה אחר, אבל זה כבר ממש זיון מוח

Y036

New member
אני דיי בטוח

שזה קשור למשפט " פדאל אוברדרייב היה פדאל שמעמיס על המגבר (Booster) כדי שיכנס לרוויה הרצויה." אתה אומר שאם המגבר הוא לא מגבר מנורות, אז הפדאל מכניס אותו לרוויה? או הכניס, איך שאתה רוצה.

RoieL

New member
אתה יודע שבחלק מהטרנזיסטורים,

עדין יש רוויה בווליומים גבוהים? למרות שבהקשר של ההודעה דיברתי על מגברי מנורות כמו שתוכל לראות במשפט הראשון באותה הפסקה. ואני חשבתי שהפסיקו להתנפל עלי פה.

Y036

New member
טוב, נגיד, בואו נתן לגמד להגיד את דברו

כדי לראות איפה טעית

תקרא:

http://users.chariot.net.au/~gmarts/ampovdrv.htm מה שכתבת, הוא בגדול נכון. אבל לא מדוייק. אני סתם עצבני כי כואב לי הראש.

peergo

New member
ממש לא מדוייק.

כל מגבר נכנס לרוויה מתישהו, לא משנה מה סוגו. אם פדאל אוברדרייב היה מכניס את המגבר לרוויה, ולא יוצר אותו בעצמו, לא היית מסוגל לנגן עם הפדאל(לשמוע אוברדרייב) בווליום נמוך

peergo

New member
אחד הוא תופעה והשני הוא הסמפטום

כמו שהצתברות של חיידקים בגרון היא תופעה שנקראת דלקת, והסמפטום הוא כאבים בגרון ושיעול. אוברדרייב זו תופעה שהיא להכניס למגבר סיגנל שהוא מעבר לתחום שבו הוא מגביר בצורה לינארית, כלומר, לא תקבל בחוץ סיגנל חזק פי 100(נניח), אלא פי 98. דיסטורשן זה עיוות,והוא התוצאה של הכנסת מגבר לאוברדרייב. מקובל לייחס לדיסטורשן בלוזי את השם אוברדרייב, ולדסטורשן למטאל את השם דיסטורשן. עוצמת העיוות והתדרים עליהם הוא מתמקד.....

למעלה