מה ההבדל בין b.a ל:b.sc

yonatan87

New member
מה ההבדל בין b.a ל:b.sc

מה ההבדל בין התארים ומה אומר כל אחד מהמושגים מה זה תואר b.a ומה זה תואר b.sc בתודה מראש

sophiabu

New member
ההבדל הוא

BA זה תואר בתחום מדעי החברה BSC זה תואר בתחום המדעים המדוייקים זה בגדול ההבדל

retard boi

New member
אלא אם כן את/ה מסיימים בטכניון

ששם מסיבה לא ממש ברורה B.sc מגדיר רק תארים בהנדסה וכל השאר זה B.A .

ArchiParchi

New member
לא מדויק

לדוגמה אפשר לקבל B.Sc במדעי המחשב (במסלול ה-4 שנתי כללי). ולמקרה שיגידו לי שמדובר במהנדס תוכנה, אז לא, לא מדובר במסלול הזה (ומעבר לכך שגם הנדסת תוכנה על אף שמה המטעה בטכנוין אינה תואר הנדסי. הפקולטה למדעי המחשב היא פקולטה למדעים ולכן לא יכולה להעניק תארי מהנדס פרט לתארים בשיתוף פקולטות להנדסה כגון הנדסת מחשבים מערכות מידע וכו)

SpyKid

New member
למיטב הבנתי,

בטכניון B.Sc מקבל כל מי שלומד תואר ארבע-שנתי, וB.A מי שלומד תואר תלת-שנתי.

לא מדויק

בפקולטות בהן לא מוצע תואר ארבע-שנתי, דוגמת ביולוגיה וכימיה (אני חושב שהן היחידות, אבל אל תתפסי אותי במילה), התואר התלת-שנתי הוא B.Sc.

תגובה

B.A=Bachelor of Arts B.Sc= Bachelor of Science BA= השם בוגר באומנות ניתן גם לבוגרים בתואר בהיסטוריה, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, גיאוגרפיה (לאו דווקא באומנות). הסיבה לכך היא בעקרון היסטורית, ראשיתה ביוון העתיקה שהמוסד האקדמאי הראשון בה הכיל 4 פקולטות- הפקולטה לפילוסופיה, לרפואה, למשפטים ולאומנות. התואר נמשך לרוב כ-3 שנים. B.Sc= בוגר במדעים, זה תואר שניתן לבוגר במדעים מדוייקים כמו כימיה, ביולוגיה, פיסיקה, וכן בוגר במקצועות ההנדסה למיניהם, הנדסת מחשבים, תוכנה, הנדסה כימית, הנדסת מכונות, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסה אזרחית, הנדסת ביוטכנולוגיה, הנדסת חשמל, הנדסת חומרים, הנדסת הסביבה, הנדסת מע' מידע וכו'. התואר נמשך לרוב כ-3 שנים במדעים המדוייקים וכ-4-4.5 שנים במקצועות ההנדסה. (למעט הטכניון שמקצועות המדעים המדוייקים זה תואר B.A בדר"כ) בנוסף יש תארים כמו B.B או B.LA או B.Des או B.Arc..

gree

New member
תיקון קל לגבי המוסד האקדמאי הראשון

האקדמיה הראשונה, שהוקמה בידי אפלטון, לימדה מתמטיקה (גאומטריה) ופילוסופיה.

למעלה