מה ההבדל בין avenue ל-boulevard ?

am i am

New member
מה ההבדל בין avenue ל-boulevard ?

כשהייתי בקליפורניה אני זוכר שלחלק מהרחובות קראו avenue ולחלק קראו boulevard, עם חזרתי לישראל החלטתי שאני מברר (או לפחות מנסה לברר מה ההבדל בין הנ"ל).
בשעה האחרונה חיפשתי את התשובה בגוגל, קראתי כעשרה תשובות שונות שאנשים פרסמו באינטרנט. וכולם היו שונות אחת מהשניה.
לבסוף, הגעתי לבלוג של בחורה אמריקאית שכתבה שאין לה מושג מה ההבדל בין השניים: (למרות שהיא ניסתה לחקור ולהבין)
http://sue-philips.blogspot.co.il/2011/12/street-avenue-road-lane-or-boulevard.html

אז השאלה מופנית אליכם, האם אתם יודעים מה הוא ההבדל בין avenue ל-boulevard ?

קצת...

נתחיל בכך ש-boulevard היא מילה צרפתית במקור,אז יש לה איזה שיק פריזיין שכזה.
בכל מקרה, לפי מה שאני רואה, boulevard נוטה להיות רחוב רחב מאד, עם הרבה מקום לתנועה ואולי אפילו איזה פסל או שדרת עצים באמצע, ו avenue הוא "סתם" שדרה - אבל (וזה חשוב) משתמשים בשמות של רחובות ושדרות בכל מיני צורות בכל מיני ארצות, אז קשה לשים את האצבע על הבדל אמיתי ונכון תמיד בין שני המונחים הללו.

עידןל9

New member
מקורן של שתי המילים צרפתיים

הן דומות מאוד, אבל כפי שאני רואה, boulevard הוא רחוב ארוך וישר ודי רחב. יכול להיות עצים במרכז ובשוליים של הרחוב.
avenue גם ארוך וישר, לא בהכרח רחב אבל לרוב כן. כנראה, לavenues יש עצים תדיר יותר מאשר יש לboulevards.

Avenue נשמע יותר טבעי, יותר אנגלי, וboulevard נשמע יותר צרפתי ויותר יומרני, זה אולי פשוט בגלל שavenue יותר מצוי.

למעלה