מה הבעיה עם מח"פ?

לא פסיכולוגית או נוירולוגית.

נעזוב את ההגדרות הבומבסטיות.

ממש פשוט,חינוך לקוי של ההורים שלא תמרצו אותו לעבוד.

יש כאן מומחה לשימור עושר שאומר חד משמעית חייבים שהילד יעבוד עד התיכון,

ז"א לא יאוחר מזה אחרת לא נבנית הערכה עצמית והילד הופך תלוי.

לא תמיד זה ככה יש שמנווטים את כל הכוח שלהם לכיוון לימודים,שביננו אם לומדים ממש קשה

זה דומה לעבודה ואם הלימודים בסוף עוזרים באמת למצוא עבודה ריווחית אז הכל בסדר.

ז"א רק עכשיו הוא התחיל ללמוד קשה בגיל ה 20 המאוחר...

בדיוק,ילד שמקבל כסף בלי ממש להעריך אותו.

שכלית אתה יודע להעריך את הכסף אבל רגשית לא כי לא עבדת בשבילו.

להורים יותר היה קל ליפול למניפולציות שלך מאשר לעמוד על העקרונות שלהם.

יתכן שגם ניצלת את הפער בין העמדה של האב לעמדה של האם בשביל ליצור בלבול במחנה שלהם וכך לרופף

עוד את העמדה המשותפת.

Sun of Nations

Well-known member
שכלית אתה יודע להעריך את הכסף אבל רגשית לא כי לא עבדת בשבילו.
היחסים שלי עם כסף הם מסובכים.

במדע הספרות, ליצירה האוטוביוגרפית צורות רבות.

אוטוביוגרפיות, ממוארים, יומנים.

האוטוביוגרפיות העיקריות שלי הן אלו המרכיבות את סדרת הספרים האוטוביוגרפית העתידית שלי, "שמש העמים".

יש אחת שמכסה את הלידה ועד החודש השני של כיתה ז', ושמה "שמש העמים: רוקדים בגשם". כ-300 עמודים אורכה.

יש עוד אחת שמכסה את שנות חטיבת הביניים, ושמה "שמש העמים: המלך". כ-600 עמודים אורכה.

יש עוד אחת שמכסה את שנות התיכון, ושמה "שמש העמים: הודיני". כ-900 עמודים אורכה.

ויש את הרביעית, שמכסה את חיי מסוף התיכון ועד עכשיו. אני עדיין מתלבט בנוגע לשם. אולי משהו עם "מאבק" או "מלחמה" או "חיים".

"משחקי מלחמה" או "תלאות החיים" או איזשהו משהו כזה.

בכל מקרה, החל מהאוטוביוגרפיה שלי "שמש העמים: המלך", המכסה את שנות חטיבת הביניים שלי, דרך האוטוביוגרפיה "שמש העמים: הודיני" ועד "שמש העמים 4" (שם זמני), בכל אוטוביוגרפיה שלי יש לפחות פרק אחד עליי ועל כסף, מה שכמובן מראה ומעיד שיש שם משהו אמיתי, כשאתה מדבר על איזושהי בעיה כלשהי איתי ועם כסף.

שזה ממש מרשים האמת כי אתה מפגר שכמעט תמיד טועה בהכול (בלי להעליב, אתה יודע שאני אוהב אותך, נכון?).

בעיית יחסיי הסבוכים עם כסף שאותה העלתה, היא אמיתית, אבל הסיבות הן רבות יותר ומורכבות יותר ממה שאתה כותב.

אתה מדבר על הבדלי תפיסה מצידי של כסף, שנובעים מההבדל ומהפער בין כסף שניתן לעומת וכנגד כסף שהורווח.

כשלעצמו זה נכון, אבל האמת גדולה יותר, ויותר מורכבת.

בנוגע אליי ספציפית, מה שיש לנו כאן זה שילוב של מה שאתה אמרת, בעיה של הערכה לכסף והסתכלות נכונה עליו, אבל גם כסף כגורם לדמורליזציה בגלל אובדן המקל ממטאפורת המקל והגזר, כסף כגורם להתנגשות ערכים וקרע פנימי בגלל סתירה בין עושר חומרי לערכי הצניעות, הענווה והאיפוק המאפיינים אותי ואת משפחתי כבני תרבות מזרח אירופה, כסף כגורם מבודד אל מול קבוצת השווים, ולבסוף, מקרה יחסית קשה של אשמת עשירים.

באוטוביוגרפיות שלי, החל מ"שמש העמים" השני, החל מ"שמש העמים: המלך", כשסבא שלי ז"ל הלך לעולמו, אני מדבר כמובן על הסבא איש העסקים והסוחר מניות, לא הסבא הגיבור מלחמה; החל מאותו רגע ואילך, הכסף בחיים שלי, ולכן בוודאי ובוודאי שהכסף באוטוביוגרפיות שלי, הכסף זה בהחלט נושא. הכסף זה בהחלט אישיו. הכסף בהחלט נוכח. אבל הוא לא משתלט ואני גם לא נותן לו. לא על החיים שלי ולא על האוטוביוגרפיות שלי. קצת פה, קצת שם, פרק-שניים שמוקדשים בעיקר לזה בכל אוטוביוגרפיה כי אולי היה סיפור שעירב כסף בצורה משמעותית או כי היו לי דברים מהותיים, עקרוניים ואולי אפילו פילוסופיים-משהו אפשר להגיד שהיה לי להגיד על כסף, או על כלכלה, או על בעיות של חוסר שיוויון בחברה, או איך אני מתמודד עם כסף או אילו מחשבות או רגשות כסף מעורר בי ואיך אני מתמודד עם זה או מה שלא יהיה.

כאילו, כזה, אתה יודע?

למרות שלא, ברור שלא. על מה לעזאזל אני מדבר? ברור שאתה לא יודע.

המעמד הגבוה הוא המצומצם ביותר, ואתה מלכתחילה לא נמנה עליו, וגם מי שכן, לא כולם לוקחים את סוגיית ונושא הכסף של עצמם בצורה כל-כך רצינית ואחראית עם כאילו, רגשות ומחשבות, וכאילו, מה אני עושה עם זה? ולמה זה מגיע לי? וכל מיני כאלה.

אני. הולדן קולפילד. לוק הוקינס.

אנחנו חיות מזן נדיר.

כל-כך נדיר שאפילו לא הצלחתי לחשוב על שלוש שמות.

הולדן קולפילד הוא דמות בדיונית מתוך ספר.

למה לא הצלחתי לחשוב על שלוש שמות?

למה יש כל-כך מעט עשירים שאכפת להם?

אחר-כך מה הפלא שהעולם שלנו נראה כמו מה שהוא נראה?

ושיש כל-כך הרבה עוני?

וכל-כך הרבה חולי?

וכל-כך הרבה רעב?

וצמא?

ומלחמות?

הולדן קולפילד לא אמיתי.

לוק הוקינס מת.

למה אני הבן-אדם העשיר הטוב היחיד בעולם?

hunter-mccracken_2716686.jpg

היחסים שלי עם כסף הם מסובכים.

במדע הספרות, ליצירה האוטוביוגרפית צורות רבות.

אוטוביוגרפיות, ממוארים, יומנים.

האוטוביוגרפיות העיקריות שלי הן אלו המרכיבות את סדרת הספרים האוטוביוגרפית העתידית שלי, "שמש העמים".

יש אחת שמכסה את הלידה ועד החודש השני של כיתה ז', ושמה "שמש העמים: רוקדים בגשם". כ-300 עמודים אורכה.

יש עוד אחת שמכסה את שנות חטיבת הביניים, ושמה "שמש העמים: המלך". כ-600 עמודים אורכה.

יש עוד אחת שמכסה את שנות התיכון, ושמה "שמש העמים: הודיני". כ-900 עמודים אורכה.

ויש את הרביעית, שמכסה את חיי מסוף התיכון ועד עכשיו. אני עדיין מתלבט בנוגע לשם. אולי משהו עם "מאבק" או "מלחמה" או "חיים".

"משחקי מלחמה" או "תלאות החיים" או איזשהו משהו כזה.

בכל מקרה, החל מהאוטוביוגרפיה שלי "שמש העמים: המלך", המכסה את שנות חטיבת הביניים שלי, דרך האוטוביוגרפיה "שמש העמים: הודיני" ועד "שמש העמים 4" (שם זמני), בכל אוטוביוגרפיה שלי יש לפחות פרק אחד עליי ועל כסף, מה שכמובן מראה ומעיד שיש שם משהו אמיתי, כשאתה מדבר על איזושהי בעיה כלשהי איתי ועם כסף.

שזה ממש מרשים האמת כי אתה מפגר שכמעט תמיד טועה בהכול (בלי להעליב, אתה יודע שאני אוהב אותך, נכון?).

בעיית יחסיי הסבוכים עם כסף שאותה העלתה, היא אמיתית, אבל הסיבות הן רבות יותר ומורכבות יותר ממה שאתה כותב.

אתה מדבר על הבדלי תפיסה מצידי של כסף, שנובעים מההבדל ומהפער בין כסף שניתן לעומת וכנגד כסף שהורווח.

כשלעצמו זה נכון, אבל האמת גדולה יותר, ויותר מורכבת.

בנוגע אליי ספציפית, מה שיש לנו כאן זה שילוב של מה שאתה אמרת, בעיה של הערכה לכסף והסתכלות נכונה עליו, אבל גם כסף כגורם לדמורליזציה בגלל אובדן המקל ממטאפורת המקל והגזר, כסף כגורם להתנגשות ערכים וקרע פנימי בגלל סתירה בין עושר חומרי לערכי הצניעות, הענווה והאיפוק המאפיינים אותי ואת משפחתי כבני תרבות מזרח אירופה, כסף כגורם מבודד אל מול קבוצת השווים, ולבסוף, מקרה יחסית קשה של אשמת עשירים.

באוטוביוגרפיות שלי, החל מ"שמש העמים" השני, החל מ"שמש העמים: המלך", כשסבא שלי ז"ל הלך לעולמו, אני מדבר כמובן על הסבא איש העסקים והסוחר מניות, לא הסבא הגיבור מלחמה; החל מאותו רגע ואילך, הכסף בחיים שלי, ולכן בוודאי ובוודאי שהכסף באוטוביוגרפיות שלי, הכסף זה בהחלט נושא. הכסף זה בהחלט אישיו. הכסף בהחלט נוכח. אבל הוא לא משתלט ואני גם לא נותן לו. לא על החיים שלי ולא על האוטוביוגרפיות שלי. קצת פה, קצת שם, פרק-שניים שמוקדשים בעיקר לזה בכל אוטוביוגרפיה כי אולי היה סיפור שעירב כסף בצורה משמעותית או כי היו לי דברים מהותיים, עקרוניים ואולי אפילו פילוסופיים-משהו אפשר להגיד שהיה לי להגיד על כסף, או על כלכלה, או על בעיות של חוסר שיוויון בחברה, או איך אני מתמודד עם כסף או אילו מחשבות או רגשות כסף מעורר בי ואיך אני מתמודד עם זה או מה שלא יהיה.

כאילו, כזה, אתה יודע?

למרות שלא, ברור שלא. על מה לעזאזל אני מדבר? ברור שאתה לא יודע.

המעמד הגבוה הוא המצומצם ביותר, ואתה מלכתחילה לא נמנה עליו, וגם מי שכן, לא כולם לוקחים את סוגיית ונושא הכסף של עצמם בצורה כל-כך רצינית ואחראית עם כאילו, רגשות ומחשבות, וכאילו, מה אני עושה עם זה? ולמה זה מגיע לי? וכל מיני כאלה.

אני. הולדן קולפילד. לוק הוקינס.

אנחנו חיות מזן נדיר.

כל-כך נדיר שאפילו לא הצלחתי לחשוב על שלוש שמות.

הולדן קולפילד הוא דמות בדיונית מתוך ספר.

למה לא הצלחתי לחשוב על שלוש שמות?

למה יש כל-כך מעט עשירים שאכפת להם?

אחר-כך מה הפלא שהעולם שלנו נראה כמו מה שהוא נראה?

ושיש כל-כך הרבה עוני?

וכל-כך הרבה חולי?

וכל-כך הרבה רעב?

וצמא?

ומלחמות?

הולדן קולפילד לא אמיתי.

לוק הוקינס מת.

למה אני הבן-אדם העשיר הטוב היחיד בעולם?

צפה בקובץ המצורף 147042
אם היית עובד בשביל הכסף היה לך הרבה פחות רגשות אשמה על למה לאחרים יש להם פחות.

היית מרגיש שאתה ראוי לכסף כי עבדת בשבילו...

בנוסף גם היית משקיע חלק מהכסף במקום מבזבז הכל כי היית מרגיש על הבשר שלך כמה קשה להרויח אותו...

ולא לוקח סיכון שמא בעתיד לא יהיה לך מספיק.

Sun of Nations

Well-known member
אם היית עובד בשביל הכסף היה לך הרבה פחות רגשות אשמה על למה לאחרים יש להם פחות.

היית מרגיש שאתה ראוי לכסף כי עבדת בשבילו...
התסביכים שלי עם כסף דורשים מענה רחב יותר מאשר מה שכתבת, אבל זאת בהחלט התחלה.
בנוסף גם היית משקיע חלק מהכסף במקום מבזבז הכל כי היית מרגיש על הבשר שלך כמה קשה להרויח אותו...

ולא לוקח סיכון שמא בעתיד לא יהיה לך מספיק.
אני ממזמן הפסקתי לעדכן אתכם מה קורה איתי בקטע של ההשקעות-האם ההורים הביאו לי בסוף כסף להשקיע או לא, האם עד כה אני כבר משקיע בפועל או לא וכדומה'.

אני ממזמן הפסקתי לעדכן אתכם מה קורה איתי בקטע של ההשקעות-האם ההורים הביאו לי בסוף כסף להשקיע או לא, האם עד כה אני כבר משקיע בפועל או לא וכדומה'.
הדברים עדיין נכונים,כסף שקיבלת להשקעה תתיחס אליו בהרבה פחות רצינות מאשר כסף שלך שיעדת להשקעה מהכסף שהרווחת.

אלא אם היתה לך ילדות עניה/תסביך אחר וכד'.

Sun of Nations

Well-known member
להורים יותר היה קל ליפול למניפולציות שלך מאשר לעמוד על העקרונות שלהם.

יתכן שגם ניצלת את הפער בין העמדה של האב לעמדה של האם בשביל ליצור בלבול במחנה שלהם וכך לרופף

עוד את העמדה המשותפת.
זה לא מניפולציות ועמדות מנוגדות.

אני פשוט המלך שלהם והם עושים כל מה שאני רוצה ואומר להם.

permissive-parenting-6-things-you-can-do-if-youve-been-a-lax-parent.jpg

Sun of Nations

Well-known member

כי אתה, זה שלא יודע כלום על כלום, זה שלא הגיע לכלום בחיים, אתה זה שתסביר לנו מה זה חינוך נכון ומה זה חינוך לא נכון...

t39p0ddt.png

Sun of Nations

Well-known member
לשימור עושר
רואים שאתה מעמד ביניים. "שימור עושר" זה הלך רוח של בני מעמד ביניים (ככל שיש להם כסף), או אולי עשירים חדשים, במיוחד כאלו שהתעשרו מירושה או הגרלה. עשירים אמיתיים, כאלו של כסף ישן או שהתעשרו מידע, יכולת או מיומנות, יודעים שעושר צריך להגדיל, לא לשמר.

רואים שאתה מעמד ביניים. "שימור עושר" זה הלך רוח של בני מעמד ביניים (ככל שיש להם כסף), או אולי עשירים חדשים, במיוחד כאלו שהתעשרו מירושה או הגרלה. עשירים אמיתיים, כאלו של כסף ישן או שהתעשרו מידע, יכולת או מיומנות, יודעים שעושר צריך להגדיל, לא לשמר.
אתה כ"כ לא מבין בזה שאפילו את המינוחים הרווחים אתה לא מבין.

למשר הכוונה לשמור על הכסף בערך האינפלציוני.

אינפלציה אמיתית ממוצעת לעשרות השנים האחרונות 8 אחוז.

ז"א להשיג תשואה שאחרי עמלות מיסים וטיפול מגיע ל 8 אחוז לשנה בממוצע לפחות.

מינוח אחר שקשור הוא m1 כמות הכסף במשק.

ממנו בסוף מגיעה האינפלציה.

evglev1

Well-known member
מנהל

יש כאן מומחה לשימור עושר שאומר חד משמעית חייבים שהילד יעבוד עד התיכון,

ז"א לא יאוחר מזה אחרת לא נבנית הערכה עצמית והילד הופך תלוי.

לא תמיד זה ככה יש שמנווטים את כל הכוח שלהם לכיוון לימודים,שביננו אם לומדים ממש קשה

זה דומה לעבודה ואם הלימודים בסוף עוזרים באמת למצוא עבודה ריווחית אז הכל בסדר.

ז"א רק עכשיו הוא התחיל ללמוד קשה בגיל ה 20 המאוחר...

אם להאמין לדבריו בפורום הוא זה שמחנך את הוריו ולא להיפך.

אם להאמין לדבריו בפורום הוא זה שמחנך את הוריו ולא להיפך.
אי אפשר לחנך אדם מבוגר.

אתה מתכוון סוג של שולט עליהם.

אני ביקשתי לדבר עם אחד ההורים והוא לא נתן.

אם הם כאלה עושים של דברו כמו שהוא אומר מה הבעיה לתת לדבר איתם?

Sun of Nations

Well-known member
אי אפשר לחנך אדם מבוגר.

אפשר לחנך אדם מבוגר. במקרה של המשפחה שלי אין צורך. אמא ואבא מאמינים בהורות מתירנית. נכנעים לגחמותיי מרצונם החופשי. מאמינים גדולים בלפנק אותי עד שתצא לי הנשמה.

מה אני אגיד לך, המעריץ המומחה?

החיים יפים, כשאתה שמש העמים.

shutterstock_577744615-scaled.jpg

כוכבית מצויה

Well-known member
אי אפשר לחנך אדם מבוגר.

אני ביקשתי לדבר עם אחד ההורים והוא לא נתן.

אם הם כאלה עושים של דברו כמו שהוא אומר מה הבעיה לתת לדבר איתם?

מה הבעיה, אתה מאמין למה שהוא מספר על עצמו. מכאן אין שום בעיה למצוא את מספרי הטלפון הרלוונטיים.

מה הבעיה, אתה מאמין למה שהוא מספר על עצמו. מכאן אין שום בעיה למצוא את מספרי הטלפון הרלוונטיים.
אני לא יודע איך,

אבל גם אם כן הייתי יודע לא הייתי עושה דבר כזה מאחורי גבו.

אני לא במלחמה איתו אנחנו כאן בפורום מקשקשים זה לא התוכנית הישרדות שיש רק מנצח אחד ;)

למעלה