מה דעתכן?

dify

New member
טוב, אז אני אהיה ראשונה

למרות שמניסיון קודם בתפוז למדתי ששלושת התגובות הראשונות קובעות את הטון ולא רציתי להשפיע.
&nbsp
אז מדובר בבחורה שהחליטה לעשות טקס חתונה עם עצמה.
&nbsp
התגובה הראשונה שלי היתה- למה לא? באמת מגיע לה! אני חושבת שכמו שחוגגים חתונות ולידות וימי הולדת, צריך לחגוג גם גירושין או רווקות וכד'
שלא לדבר על האספקט הכלכלי. כולם יודעים שחתונה זה סוג של הלוואה, היום אתה נותן צ'קים נדיבים לחברים שלך וכשאתה תתחתן סביר שתקבל את כל הסכומים הללו חזרה צמודים למדד המקובל... באופן לא מפתיע מי שיתן פחות גם יקבל פחות, זה לגמרי אחד מול אחד. אז אולי זו הדרך שלה לחגוג ולקבל מימון גם, למה רק לממן אחרים?

&nbsp
אני חייבת להגיד שאני מעריצה אותה על הבחירה לעשות צעד שונה וללכת עם זה בגאווה עד הסוף. לבחור לחיות לבד, בעיני, זו בחירה שיא הלגיטימית, לא פחות לגיטימית מאשר חתונה או גירושין. מה שהיא עושה זה מתחילה תהליך של לתת לזה לגיטימציה חברתית, יתכן שאם עוד אנשים ילכו אחריה בעוד עשור אף אחד לא יקרא למישהי "רווקה זקנה" בגלל שהיא לא התחתנה, כאילו חתונה או זוגיות זה סמל לאיזשהו משהו בחיים (עם כל הכבוד לפורום הזה, ויש).
&nbsp
אני המון פעמים חשבתי על זה בעבר, שאם אני לא אמצא את הזוגיות המושלמת לי אני מעדיפה להישאר לבד. יותר טוב לי לבד מאשר לסבול ולמשוך לצד מישהו לשארית חיי רק כי מצפים ממני לחיות בזוגיות ואין לי אומץ ללכת נגד הזרם. אז כן, אני משערת שלולא פגשתי את זוגתי הייתי לבד היום וזה נראה לי כל כך הרבה יותר נכון מאשר להתחתן עם אחד האקסים שלי רק כי על הנייר הכל היה "נכון" ואבא שלי עד היום הלא מבין למה נפרדנו

&nbsp
&nbsp
אני לא ממש מבינה את העולם הזה שמעודד כל כך לזוגיות בזמן שסטטיסטיקות של גירושין, בגידות, אלימות במשפחה וכד' מוכיח שיש יותר אנשים שאומללים בזה שהם בזוגיות מאשר שמחים. איך זה שברירת המחדל שלנו היא דווקא חיים בזוגיות? בא לכם לפתוח על זה דיון?
&nbsp

רואה 6 6

New member
אני חושבת שזה מראה שחתונה חשובה מזוגיות (זןגיות מוצלחת)

חתונה היא הפסיכוזה האמיתית ולא הקשר .

רואה 6 6

New member
אני רק מקוה שהיא מבינה

שלא משנה אם התחתנה בחתונה פרוטסטנטית,יהודית,בודהיסטית,מה שלא יהיה, עם עצמה זו חתונה קתולית.

Ginger L Honey

New member
מה יקרה אם היא תרצה להתחתן עם אדם אחר?

היא תצטרך להתגרש קודם מעצמה, או שיהיו לה נישואים כפולים?

davka1

New member
אני משוכנעת שהיא לא קיבלה צ׳קים לחתונה עם עצמה

כפי שאני משוכנעת שלא היה קייטרינג. מצחיק איך אצלך הכל מתקשר אוטומטית לכסף...כל אדם שהחליט שהוא רוצה להיות בזוגיות עושה זאת כי החליט שהטוב עולה על הלא טוב. ולא במפתיע יש פתגם לא טוב היות אדם לבדו. מי את שתבואי ותשפטי שלרוב האנשים לא טוב בזוגיות והם יחד כי הם נכנעים לתכתיבי החברה? אנשים הם יחד בדרך כלל כל עוד טוב להם. כשמתחיל להיות לא טוב או הרע עולה על הטוב הם בדרך כלל נפרדים ומתחילים זוגיות חדשה, שבינתיים לפחות הם רואים בה בעיקר טוב.אם תפרדי מהחברה שלך יום אחד זה מבטל שהיתה לכם תקופה טובה? החיים דינמים, אנשים עושים מה שטוב עבורם לאותו הזמן, ולא צריך בכל תחום להתאצץ להראות שכולם נכנעים לתכתיבי החברה (חוץ ממך כמובן (למרות שאת בזוגיות)).

הלוואי

ומה שאת כותבת היה עומד במבחן המציאות.
&nbsp
במציאות כן יש זוגות שטוב להם.. והלוואי שלכולם היה טוב.
&nbsp
אך אני מסכימה עם דיפי
יש גם זוגות שנשארים בזוגיות בגלל כסף.
בגלל משק בית משותף..
בגלל הילדים..
וסובלים בזוגיות הזאת.
&nbsp
אני מכירה זוגות כאלו באופן אישי.
אז כן יש כאלו וישכאלו..
&nbsp

Ginger L Honey

New member
האמת ברגע שקראתי את המילים

"יוצרת סרטים" כל מה שיכולתי לחשוב עליו הוא
אמנית וידאו שמחפשת חשיפה ותשומת-לב.
&nbsp
מבינה את מה שאת אומרת דיפי, ואינני רואה דבר רע בלהיות לבד ובלחגוג את הלבד הזה אם רוצים.
אבל לקרוא לזה "חתונה עם עצמי" לדעתי האישית נועד מראש בכדי ליצור עניין ודיון

dify

New member
נכון, אבל הרעיון עומד בפני עצמו

מצעד הגאווה בישראל התחיל מזה שאיזה 20 אנשים נפגשו בגינה בשינקין, עשו אקט של "יציאה מהארון" אחד אחד, זה כמובן הגיע לעיתונות והשאר היסטוריה.. זה היה לפני 20 שנה, והיום כבר צועדים באותה עיר 40 אלף איש במצעד תחת הכותרת גאווה, או כמו שאמא שלי אמרה: "כשאת יצאת מהארון זה היה פחות מקובל, היום זה כל כך נפוץ שאין בעיה לדבר על זה".
&nbsp
אז אני מעלה את זה לדיון כאפשרות אמיתית, גם אם היא עשתה את זה ממקום אינטרסנטי, עדיין היא נותנת השראה, רעיון, אומץ לאחרים, ובמשך הזמן עם רבים יעשו את זה, זה יהפוך להיות נורמטיבי לגמרי, איך תראה החברה שלנו אז?
(כמו תהליכים שקרו בנושא החד מיניים, כך גם בעניין גירושין, חד הוריות, אלהוריים ועוד')
&nbsp
האם זה לגיטימי? לחגוג את החלטתך להיות רווקה כמו לחגוג את החלטתך להתחתן?
האם זה משהו שצריך להתנגד לו? ואם כן- למה?
האם רווקות זה משהו שהחברה בכלל מקבלת כהחלטה מודעת או שזה נחשב כישלון? (שמעתי פעם את הרעיון שמגיל מסוים עדיף להחשב גרושה ולא רווקה.. איך גרושה זה סמל סטטוס להצלחה יותר מאשר לרווקה?)
&nbsp
וכך הלאה..
עצם האקט מעלה הרבה שאלות,
זה שהיא במאית לא מוריד מהשאלות לכשעצמן.

davka1

New member
אבל היא לא החליטה להיות רווקה

זה פשוט יצא כך מכוח האינרציה. זה כמו שתחליטי לעשות מסיבה שאת אישה. או שאת ישראלית.
היא בעצמה אומרת שהיא שומרת לה את הזכות להכנס לזוגיות בעתיד.
מעבר לזאת, את הקרדיט אפשר אם כבר לייחס לביורק עם השיר איזובל
My name Isobel
Married to myself
My love Isobel
Living by herself

את שואלת הרבה שאלות פילוסופיות וענייניות.

שמעי אני בעוד כמה שנים בת 30..
&nbsp
הכרתי מישהי לא מזמן..
היא בגיל 40+ כשהיא אמרה שהיא רווקה ללא ילדים
(ואני אדם סופר מקבל כל אדם כמו שהוא ומכבדת כל אדם והחלטות שלו ללא צבע עור מין דת או נטיה מינית, ואנטי גזענית)
&nbsp
אבל המחשבה/רגש אוטומטיים שלי לצערי רחמים..
כן כן.. ריחמתי עליה..
&nbsp
כי היא רווקה גרה עם ההורים.. היא ללא ילדים וללא זוגיות..
&nbsp
בדרך הביתה.. תהיתי.. האם אנשים אחרים ירחמו עלי ככה גם, אם אהיה כמוהה בגיל שלה?
ואז החלטתי משגיל מסויים אני מעדיפה להיות גרושה.
נגיד מגיל 39-40.
עדיף סטאטאס גרושה שכביכול ניסתה אך לא הצליחה בנישואין.
מאשר כל החיים רווקה.. לא יודעת.. ככה אני חושבת.
אז כן
רווקות ללא זוגיות מגיל מסויים החברה מקבלת ככישלון.
&nbsp
רווקות עם זוגיות החברה ממהרת ללחוץ עליהם להתמסד.
ואם אין ילדים יש להם לחץ חברתי להביא.
&nbsp
ככה זה.
ידרשו שנים.. אולי במאה הבאה.. שהרווקות לא יראה ככישלון בעיני החברה.
וזה יהיה מקובל.
&nbsp
בנתיים הרווקות הזקנות ללא זוגיות סובלות.

עצוב.
&nbsp

וואו, סחטיין על האומץ והיוזמה

בגדול- מה זה שונה מלחגוג לעצמך יום הולדת מאשר לערוך לעצמך מסיבת חתונה (גם אם אין חתן
).
&nbsp
זה נראה קצת מוזר במבט ראשון, אבל יש בזה משהו מאוד מיוחד ויפה שהחברים והאחות שיתפו איתה פעולה בזה.
&nbsp
נראה שהיא שמה המון דגש על הנושא של חתונה, אבל גם אלה שמתכננים חתונה בד"כ שוכחים שיש את היום שאחרי ומתמקדים בחתונה שלקוחה ישר מהאגדות.
&nbsp
קצת נראה שהיא חיה בפנטזיה מסוימת, אבל אם זה מה שעושה אותה מאושרת והחברים משתפים פעולה-למה לא

dify

New member
אני חייבת להגיד לגבי פנטזיה

שכל זוג שמתחתן חי בפנטזיה מסוימת. כל השקעת האנרגיה הזו בערב החגיגה בזמן שחיים שלמים עוד לפניהם, חיים שלמים שהם לא באמת יודעים איך יהיו והאם באמת יתממשו לחיים טובים וארוכים יחד. זו לגמרי פנטזיה.
&nbsp
אחד הדברים שמפתיעים אותי בתרבות שלנו זה העובדה שאנשים משקיעים חודשים בהכנות למסיבת החתונה, אבל באותה מידה, לא מקובל תרבותית, להשקיע חודשים וכספים בנניח לדבר ולהחליט על אופן החיים המשותפים העתידיים, מה שנקרא חוזה חיים משותפים, כזה שמחייב לגעת בתכנון החיים המשותפים יחד.
&nbsp
אני זוכרת שראיתי תוכנית שבה הבחורה הביאה איתה דירה לנישואין, ומאחר וכשאחיה התגרש אישתו לקחה חצי מהדירה שהיתה לו לפני הנישואין, היא התעקשה לעשות עם הבעל לעתיד שלה חוזה מסודר אצל עו"ד. החוזה הזה העלה המון דברים על פני השטח שסביר שהיו עולים בכל מקרה עם השנים, אלא שלרוב לא נהוג לדבר עליהם לפני נישואין. אני זוכרת שחשבתי לעצמי שזה רק הגיוני שהם יתמודדו עם השאלות הללו בתחילת הקשר, כשעוד אפשר להחליט ולהכיר אחד את השני מתוך ההתנהלות סביב החוזה הזה. בעוד שבתרבות שלנו ממש לא מקובל להכנס לכזה תהליך ואז מגיעים לזה אחרי שכבר יש ילדים או רכוש משותף והפרידה היא קשה וכואבת ועכשיו אנשים חיים בריבים ותסכול אבל אין להם הרבה מה לעשות בעניין. לא מבינה את ההגיון שבלהשקיע כל כך הרבה כסף ומאמץ בערב מסיבה אבל הרבה פחות מזה בתכנון והבהרת עמדות לגבי העתיד המשותף.

למעלה