מה דעתכן?

מה דעתכן?

כשאנשים לא חוזרים אליי, כשאין לי חֶברה כמעט, אני נעשית קרה. כבר לא אכפת לי לנסות לפנות למישהי בפורומים, כבר לא רוצה להשקיע מנפשי, כבר קיבינימט עם אנשים.
כשאני בחברה תוססת, חמה, כמו שהייתי בטיול למרכז אמריקה ממנו חזרתי לפני כחודש (זו היתה קבוצת נשים מצוינת), אני אח"כ ממש שופעת חיים ואנרגיות, מלאת חום ונכונות להכיר מיוזמתי, מלאת רעיונות בכלל, בתחומים שונים, מלאת יוזמות בתחומים שונים.
כשאומרים או אומרות לי באינטרנט שאני לא בגיל הנכון , כשקופצים בפזיזות למסקנות עפ"י הנתונים ה"ביולוגיים" הכנים בפרופיל שלי, אני חושבת כמה טמבלים אפשר להיות. ואנשים שטחיים, עלובים אלה , לא יזכו לעולם לעושר הרב שאני מביאה לחברות/לידידות, ולא ליופיי הגופני (למרות "גילי" לפיו הם קופצים למסקנותיהם).
לא אבלה במסיבות של אף אחד, כולל הלסביות, מסיבות המוניות של זרות , מהומה ורעש וכלום בעצם לא מתאימות לי.
אני חזקה מאד בתגובותיי לאנשים רעים, מלאת להט בנושאים אידיאולוגיים כמו פמיניזם וצמחונות, ועם זאת רגישה ועדינה ביחסי האמיתי לאנשים, בעיקר סובלים, או עדיני נפש. כך זכיתי בפורומים להרבה שונאים (שטחיים/ שרוטים לגמרי/בחלק גדול מאישיותם טפשים)
ולכמה מעריצות חמות לב.
האם אני זקוקה לאהבה אחת מיוחדת בחיי? קשה לומר.... אני זקוקה להרבה חברה, זה ודאי. מכל אדם מקבלים משהו (בתנאי שהוא/היא לא שונא/ת מלא/ת רעל). התאהבתי הרבה בחיי, הן היו במקורן סטרייטיות. אז הקשרים או לא התממשו, או היו וחלפו, לאחר זמן רב או מועט.
להיות מאוהבת זה נפלא כמובן, להיות נאהבת - הלוואי. אבל להכיר ולחוות מכרים/מכרות, ידידים/ ידידות רבים ורבות, זה הרבה, וזה נחוץ מאד. (אז כן, דפי הפייסבוק שלי מלאים במכרים חכמים פוטנציאליים, צריכה רק להתקשר איתם. אדם אחד/אחת? בשנים האחרונות אין. לא שלא הזדמנו לי, אך לא התאים, כל אחת/אחד מסיבה אחרת.)

מה דעתי.....
ממממ....

אנשים שטחיים... ורק הולכים ונהיים שטחיים יותר ויותר
ותשימי לב למה שקורה בסביבתנו...
והיא רק מחזקת שטחיות..
אבל
את באמת לא מבינה למה גיל יכול לגרום למשהי להגיד "לא מתאים"?
והאם אני באמת לא מבינה למה משהי פוסלת אותי כי אני הולכת עם מקל?
ולמה נחשיב יותר עורכת דין או רואת חשבון מאשר מזכירה?

ועוד מחשבה.. הפייסבוק-
האם הוא לא חלק מ"הגורם" להכרות השטחית הזו..
למלא חברים ועדיין להרגיש בלי אף אחד?
כל ה"מזל טוב" שמפרסמים ו...
מי שלא מוצא לנכון לשמוע את קולי ולאחל- לא מעניין כל כך...

אז מה דעתי בנוגע למה?
בוודאי שחברה מפרה אותנו - אנחנו יצורים חברתיים..
בודאי שנרגיש לבד - התרבות שלנו רק מעודדת אינדבידואליות ודאגה לי ולביתי...

ואם נמאס לי מאנשים (ולחלוטין מזדהה לפעמים עם ההרגשה ו...
קיבינימט על כוווולם)
אז אני לא ממש מאפשרת לדברים להיות אחרת..
מעין נבואה שמגשימה את עצמה...

ושום דבר מהכתוב לא מעודד ומנחם...
לפי דעת עיניי-
החברה שלנו לא נעה למקום חיובי יותר או טוב יותר..
אני מתנחמת ביחידים..
ביחידות הנדירות האלו...
מתוך אמונה שהכל קשור... כולנו..
ואם אני אכניס "טוב" ל"כולנו" הזה..
ה"כולנו" יהיה טוב יותר..
אולי..
אולי זו תמימות..
והרבה פעמים זה נשאר תקוע ב"קיבינימט"...

אבל
אני מסתכלת איפה אני יכולה לעשות אחרת כי..
ההתעסקות בכמה אחרים לא בסדר... ממש מתסכלת (כי אנשים טיפשים לרוב) ואנחנו לא באמת יכולות לשנות אותם...
אז הכעס..
על אף שהוא הרבה פעמים לגיטימי...
מיותר

שבוע מלא קסם

תודה, קסם.

הפייסבוק שלי מלא רק באנשים חכמים ותרבותיים מאד שבחרתי לי.

כן, מזכירה לפעמים מתגלה כאשה חכמה ונבונה, ועו"ד - כטפש ושטחי. אבל בכ"ז בד"כ כנראה הולכות למזכירות נשים שאינן מצטיינות בכשרונות רוחניים כמו ספרות, שירה, כתיבת מוסיקה, יצירתיות מתמטית או מדעית, יכולת אמנותית גבוהה, וכן הלאה. הן בעיקר טובות כנראה בהשלטת סדר, וכן מסוגלות לעבוד בכפיפות לבוס ולהעריך עד להעריץ אותו. לכן הן פקידות. (בד"כ טובות , אני משערת).
זה לא אומר שרופא הוא תמיד אדם רחב אופקים, אפילו לא מוסרי. ועו"ד רחב אופקים ורודף צדק. הלא כולנו נתקלנו בהיפך.

וכן, קסם: אני בוחרת אנשים עפ"י הטוב שאני רואה בהם, ואני מטפחת אותם. ואת הרע אני משאירה לביקורת שלי, שאני לא חוסכת, נכון, מאנשים אויליים/ טפשים/ גסי רוח/ מלאי את היתר. (ראית טוקבקים????)

ושיהיה גם לך שבוע קסום. תודה על ההתייחסות.
עובדה שנשים פה לא התייחסו. איך להבין זאת?

יקרה שאת

"אנשים חכמים ותרבותיים"....

וזה לא שאני לא מבינה למה כוונתך פשוט..
צריכה בסוף להגיע המילה- לדעתי

יש המון שטחי..
המון שופט....
המון שמאמין שהקנקן יותר חשוב ממה שיש בו..

ואני ואת בדיוק אותו דבר...
השאלה היא אם אני יודעת שזה המצב או לא...
האם אני מבינה שהמילה "תרבותי" כוללת בחובה המון דעה קדומה ותפיסה שיכולה להיות מוטעית...

זה שלא התייחסו להודעה- יכולות להיות סיבות רבות...
שוב
בחירה שלי לאן לקחת את זה... מה לחשוב על זה....
מה לחשוב על הנשים היפות שיש כאן...
עולם ומלואו עשיר ומלא דעת וחכמה....
זה שלא כולן מתאימות לעולמי או לתפיסת הדעת שלי...
בעיקר בעיה שלי...

אני כל כך שומעת את עצמי במילותייך..
והתשובה שכתבתי-
אני אומרת את זה לעצמי לפחות פעם בשבוע...

הרבה פעמים חושבת כמוך ו
באותה נשימה יודעת ומבינה שהמחשבה הזו מוטעית מיסודה... מהנחת הבסיס שלה..
ואולי זו לא שאלה של נכון או לא..
אלא איך אני אחיה את חיי עם האנשים שסביבי בדרך ה"טובה" ביותר...
וגם זה נתון לדיון

בכל מקרה
תודה על הדיון....

נקודות למחשבה בלי קשר לכלום...

בפורום הזה ובפורום הלסביות השכן יש המון עושר,

יופי ועומק. כן. משום מה הן אינן מתייחסות אליי. האם למרות יופין הרוחני הרב הן נגועות באייג'יזם? והן לא משערות מה הן מפסידות.... אין להן צל צלו של מושג כמה עושר וכמה יופי אני יכולה להביא גם לפורום וגם לקשר עם אשה .

אבל מודה שגם אני צריכה ללמוד בקשר לאנשים - תמיד אנחנו לומדים. תמיד יש מה ללמוד.
(אגב, כמובן לא רק בקשר לאנשים: תמיד יש תחומים שאפשר להתמסר ללימודם. כך נשארים רעננים וגמישים עד הזיקנה ממש).

בבת אחת

New member
יפה :)

עד כמה שידוע לי, סשה ארגוב התפרנס תקופה ארוכה מעבודתו כפקיד בנק.
אני מקווה שאת פקיד-הבנק סשה, לא דחית כשביקש להיות חבר שלך בפייסבוק...

לא יודעת למה נשים פה לא התייחסו למה שכתבת,
אני עצמי לא מיהרתי להגיב כי החיים מלאים בכל כך הרבה ביקורת, שיפוט, חלוקה להקבצות א-ב-ג...
מי חכם ומי פחות, מי רחב אופקים ומי לא עומד בסטנדרט...

יש לי חברות במנעד רחב של איי-קיו, כישורים ומקצועות.
רבות מהן בחרו שלא לעבוד בתחום המיוחד שלהן, בכשרון המיוחד שלהן, באהבה הגדולה, כדי לא להנמיך את זה
למשהו שמניב שכר גשמי.
חלק מהן, למשל, עובדות כמזכירות כדי להתפרנס, ומחוץ לעבודה זו עוסקות בשירה, ספרות, מוסיקה, יצירה.
הן לא טובות ב"השלטת סדר" וב"כפיפות לבוס", אבל יש להן מאור פנים, סובלנות ודרך ארץ.

לפעמים באנשים יש טוב שאנחנו לא מסוגלים להבחין בו,
לפעמים הטוב הנגלה הוא רק מסכה.

מקוה שתבוא האחת שלך, האמיתית, שתפתח את לבך ותחבק אותך חזק.

ואני הכרתי ערביה שעבדה ככוח עזר בבי"ח

והכינה עבודות סריגה מדהימות.
ואתיופית שהעסיקו אותה בעבודות נקיון בקניון ואמרה לי לשאלתי שיש לה כשרון ציור.

אבל לדעתי בד"כ מי שהולכת לעבודות פקידות גם נוטה לכך. וההיא שנפגעה והתנפלה עליי יכולה להפגע כמה שהיא רוצה. לא כל פקיד פטנטים הוא איינשטיין נסתר. ולא כל מגיה בעתון הוא נתן אלתרמן נסתר. אולי היא רוצה להאמין שכל האנשים נחונו באינטליגנציה גבוהה ובכשרונות בולטים. נוח לה אולי להאמין כך, ולהאמין שהיא נמנית עליהם. העובדה העצובה היא שהמחקרים הפסיכולוגיים גילו מזמן שרוב האנשים יש להם איי.קיו בין 90 ל115 . כמובן שאיי קיו זה לא הכל, ונא לא להתנפל בשיניים חשופות! ברור שהכשרונות רבים הם ושונים, ברור שיצירתיות אינה תלויה דווקא באיי קיו המסוים המקובל, וברור ש אינטליגנציה רגשית חשובה מאד והיום אומרים שהיא חשובה יותר בחיים מהאיי. קיו המסורתי הנמדד.
ועם זאת - סליחה מהגברת הנפגעת, יש אנשים בינוניים. מה לעשות. והם רבים. כמו שיש רעי לב וצרי עין וקטנוניים ורכלניים, כאלה שרק ממררים את החיים לסביבתם.
הגברת הנפגעת שקפצה למסקנות ואמרה מילים רעות וקשות, אינה מכירה אותי כלל. ארשה לעצמי להניח שאינה נמנית על בעלי האינטליגנציה ה גבוהה, לא באיי. קיו ולא באי. קיו (אינטליגנציה רגשית). ובכך סיימתי, אין לי ענין להתכתב איתה.

תגידי...

האם כרגע היתה הנחה סמויה בדברייך בנוגע
לאתיופים וערבים?
מצחיק...
אני גם לא ממש הרגשתי שמשהי נפגעה.. או שמשהי צריכה את הגנתי פשוט

ומה אם אגיד לך שה"מחקרים הפסיכולוגיים" האלה...
שיודעים ואומרים מלא "עובדות"..
גם הם נכונים רק לעיתים..
באחוזים כאלה ואחרים..
ונדבר על בחירה חופשית?

לא רואה בעיה בבוטות של מילותייך.. בכנותן...
ובאותה נשימה יש להיות מסוגלות לשמוע תגובה בוטה וכנה...
בלי להניח שאם לא חושבות כמוני - אז הן טועות ואני לא רוצה להמשיך את השיחה
גם זה קצת מצחיק..

את באת בטענה שאנשים פוסלים אותך לפני שהם זוכים להכיר אותך..
ואת עושה אותו הדבר..
אני חושבת שמה שניסו להגיד זה-
הפוסל במומו פוסל.

אני חושבת שאנשים נרתעים מאדם או אישה שמגיעים למפגש כ"עליונים" כ"יודעים יותר טוב"..
אני חושבת שאנשים לא נמשכים למקומות שמורידים אותם..

המשך יום מלא קסם

קסם, חונכת כדתיה? "אדם או אשה".....

שנזכיר לך? "זכר ונקבה ברא אותם ויקרא שמם אדם". ואנו החילונים עומדים על כך שהמילה "אדם" מתייחסת לשני המינים.

אבל נחזור לענין העיקרי: אני לא רוצה להמשיך בשיחה עם אותה שהשתלחה בי לא משום שאני מניחה שהיא טועה מהיותה חושבת אחרת אלא משום השתלחותה גסת הרוח.

תודה שאת מכירה בכנותי. אכן, חבריי וחברותיי מכירים את כנותי וכן, גם מוקירים אותה. חבר לשעבר אומר לי תמיד: איתך אני יודע היכן אני עומד. מה שאי אפשר להגיד על רבים.

בקשר לאתיופים ולערבים יש אכן הנחה סמויה: שהטובים ביניהם נהדרים. שבתרבויות שלהם יש הרבה טוב . (בצד האספקטים שאנו המערביים מבקרים מאד מאד . בעיקר רדיפת האשה על צוארה ).ושהנשים אותן פגשתי היו משובבות נפש ומעוררות הערכה רבה. אז כן, יש הנחה סמויה.
בקשר למחקרים הפסיכולוגיים: המדענים עצמם יודעים שמימצאיהם והתיאוריות שלהם נוכחים עד להודעה חדשה. שלא כמו הדתיים, המתיימרים שכל מה שכתוב ב"כתבי הקודש" הוא אמת לאמיתה, אמת נצחית. גם אם כתוב שם שאלהים גיבל בובה מעפר, והבובה הזו היתה בצורת זכר, ואח"כ נפח רוח חיים בבובה הזו, ואח"כ עשה מצלע שלה אשה.... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח. (חקר המקרא מספר לנו שזו במקורה אגדה שוּמֶרית. מה שהחרדי המתנשא והחשוך לא יודע, והחרדית האומללה עליה הוא מתנשא לא יודעת אף היא כמובן).

תיקון: נוכחים = נכונים

למעשה המדע אומר היום שכל תיאוריה היא רק הנחת עבודה.
אשר למימצאים - אכן: כל זמן מה מתגלה מימצא חדש שמשפר את הבנתנו בנושא הנידון. בכל מקרה, איך להפריך את המימצא שמרבית האנשים יש להם בין 90 ל115 איי קיו?
רק המימצא שהאי קיו (אינטליגנציה רגשית) חשוב באותה מידה, ואף יותר, להצלחה בחיים, שופך אור חדש על תוצאות מבחני האיי קיו.
גם המימצא השני שהזכרתי למעלה: שהיצירתיות אינה תלויה באיי קיו אותו מודדים בשיטה המסורתית.
ויש גם מימצא שלישי: שיש המון סוגי אינטליגנציה: לא רק לשונית או מתמטית אלא גם מוסיקלית וספורטיוית (או מוטורית, יותר נכון) וחברתית ובטח עוד.

כן... נסכים עם זה שאנחנו לא חושבות

או מאמינות
בדברים דומים.

קיבלתי חינוך קיבוצי סוציאליסטי (לשאלתך)
ואני עדיין נעלבת בשם הרמב"ם או פרופסור ישעיהו לייבוביץ...
אבל גם זו זכותך ודעתך...

חלק מה"חינוך" שקיבלתי הוא לעצור, לשאול, ולפקפק ב
"דברים שידועים לכל"...
לשאול מי זה ה"אנחנו" הזה...

הדעה הרווחת היא לאו דווקא הנכונה..
אם יש טעם בכלל בנכון או לא, כשזה נוגע ליחסי גומלין בין אנשים

תגידי, קסם, הדיעה שהרמב"ם (או פרופ' לייבוביץ'

או הרב קוק או, לענין זה, כל חז"ל וחז"ל) היו חכמים אדירים ובעלי מוסריות נקיה מרבב אינה "דיעה רווחת"? "דברים שידועים לכל"?

כדאי לך לבדוק פסיקות מסוימות של הרמב"ם, "הנשר הגדול", לגבי אשה נשואה למשל, ועורך ייעשה חידודין חידודין. האיש היה שוביניסט מנוול, לפי פסיקותיו אלה.

ישעיהו לייבוביץ' היה מורה שלי, לפסיכולוגיה פיזיולוגית, כשלמדתי בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת ת"א. לא, לא התרשמתי ממנו. "חיפף" את הקורס, לא למדתי כמעט שום דבר על פסיכולוגיה פיזיולוגית. (בהנחה שיש באמת דבר כזה). ופלט משהו שעד היום אני זוכרת לו לרעה: ציטט בהנאה איזה מדען שאמר שהמוח מפריש מחשבות כמו שהכליות מפרישות שתן. זוכרת אני כמה נפגעתי מגסות הרוח שהפגין באמירה זו.
אגב, בבחינה הסופית קיבלתי 9 . זה לא אומר כלום על רמת הקורס הזה ועל הידע שקיבלתי ממנו. כאמור, לא קיבלתי כמעט כלום.

למעלה