מה דעתכן?

tailka

New member
מה דעתכן?

התחלתי לקרוא ספר שנקרא תסביך סינדרלה פחדם הסמוי של נשים מאי תלות בפרק הראשון הכותבת שהיא אימא חד הורית מספרת על זה שכשהיא עברה לגור עם בעלה בכפר והפסיקה להיות המפרנסת העיקרית ועברה להיות עקרת בית היא הרגישה ממש הקלה שהיא לא צריכה לדאוג לפרנסה ושבעלה עושה את זה .. עוד היא מספרת שהעובדה הזאת הפריעה לבעלה והוא אמר לה שהיא צריכה לצאת לעבוד ואז בגלל שבעלה העיר לה על הנושא היא התחילה להכנס לחרדות והדימוי העצמי שלה ירד וכו'... אז זו דוגמא קצת מוקצנת בכוונה האם לדעתכם יש בעיה לחפש יד מלטפת ? האם זה הופך אותי לתלותית למרות שרוב הזמן אני חייה בלי היד המלטפת? חשבתי על נושא התלותיות והגעתי למסקנה שאני תמיד אהיה תלותית כי אני חיה לא לבד בעולם- אני תלויה בבוסים שלי כי אם הם יפטרו אותי אז אני אצטרך למצוא עבודה חדשה (מה שסביר להניח שיקרה ... אבל זה סתם מבאס) אני תלויה באבא שלי כי אם הוא ימות אז לא יהיה מי שיפרנס אותי ( זה לא מדויק .. אני אסתדר איך שהוא אבל זה יהיה ממש קשה ....) השבוע הגעתי למסקנה שכשהפגישות עם העוס"ית יגמרו אני ינצל את השעה הזאת בשביל לעשות משהו בשביל עצמי - אולי קורס תיאטרון בובות היה לנו קורס בסימסטר שעבר והוא היה מקסים והשאיר אותי עם טעם של עוד ... אני מרגישה שאני ממש עייפה מלשחק אותה מגייבר ... אולי אני רק חצי תלותית ? זה מבלבל .....................................................................................................

tomasth

New member
כולם תלויים בהרבה דברים ואנשים

השאלה במה ובמה אנחנו רוצים. הבוסים שלך תלויים בך , הם מעדיפים שאת תעשי את העבודה מאשר לחפש מישהו חדש.

יש יחסי גומלין ויש תלות

ולדעתי זה לא אותו הדבר בעבודה זה יחסי גומלים שיכולים להפוך לתלות ביחסי מטפל מטופל שיש לך עם העו"ס זה יחסי תלות כי הטא מקור הכח עבורך עם ההורים אנו נוטים לפתח יחסי תלות להיות מלוטפת ונאהבת זה לא אומר בהכרח יחסי תלות הרגשתי שאת צריכה להגדר לעצמך את הגבולות בקשרים השונים אתן לך דוגמה למה שאני מתכוונת : אני מודה שאני פתחתי יחסי תלות בכתיבה , שהיא הפורקן שלי במקום קשר ישיר עם אנשים מעדיפה לכתוב במקום שיחה ישירה וברגע שהבנתי את זה התחלתי לטפל בזה כדי להוריד את אלמנט התלות ולהעלות את ההזדמניות שלי לקשר ישיר עם אנשים במקום שיחת פון או כתיבת SMS

קשר הוא סוג של תלות, ורוב האנשים לא יכולים

לחיות בבדידות כזאת, שהיא ללא קשרים ויחסי גומלין. אני חושבת שכל דבר שהוא במידה וחוקי הוא בסדר ולגיטימי, השאלה מה המידה הנכונה עבור כל אדם. אני הייתי מאוד תלויה בבן זוגי בשנתיים הראשונות שלנו, ממש ברמה שחיכיתי לו כמו עקרת בית למופת עד שיבוא, הכנתי ארוחת ערב, הכל היה תלוי בו ומסביבו עד שזה הגיע למצב שממש הייתי בדיכאון כשהוא היה נוסע לחו"ל מטעם העבודה ולשמחתי לקחתי את עצמי בידיים והחיים שלי מלאים ועמוסים כל כך, שלפעמים עצם העובדה שהוא מגיע באמצע עיסוק שלי, הוא בגדר "הפרעה"
.

שירשולי

New member
תלקוש את ממש לא צריכה לשחק...

אותה מגיוור,וזה הכי טיבעי להיות,תלותית ,לפחות במיקרה שלך. כולנו לרוב כאלה וזה נורמלי. חיזקי ואימצי.

למעלה