מה דעתכן על..............

שנהב100

New member
מה דעתכן על..............

גנים של ש"ס? שמעתי שממש משקיעים בקטנים. מישהי מכירה????

חס וחלילה

אני מכירה מישהו שעושה על זה כעת עבודת דוקטורט. שמעתי חלק מהמסקנות. רוצה להרוס ת'ילד? שלחי אותו לשם. את בכלל דתיה? מה פתאום ש"ס?

TRADE OFF הוגן

תנו לנו ילד וניתן ארוחה חמה. אנחנו רק לא מבטיחים להחזיר אותו בחזרה (הוא הרי לא מחזיר את האוכל)

הילהל

New member
לא מאמינה שאני עושה את זה

אבל אני יוצאת קצת להגנתם (להגנתי אומר שזה היה מחקר אנתרופולוגי, ואנתרופולוגים ידועים בנטייתם להשתלב טוב מידי בחברה הנחקרת...). בית הספר בו שהיתי היה ממוקם באיזור שאף גוף שפוי לא מוכן לנסות ללמד בו. אזור מוכה פשע, עוני וסמים ברמות שלא יאומנו. ראיתי את הורי הילדים במסיבת חנוכה - חלקם נראו כאילו היו צריכים "לסדר לעצמם מנה" כדי שיצליחו ללכת באורח יציב בערך למסיבה. בלי בית הספר הש"סניקי הזה, לגמרי לא ברור לי לאן הילדים האלה היו מגיעים. מאיזה גורל מופלא ביה"ס גזל אותם. ועד כמה ההורים הראויים האלה היו מגיעים איתם לתוצאות טובות יותר בבי"ס ממלכתי, שבו הלימודים נגמרים בשתיים-עשרה בצהריים, ואין ארוחות חמות. לומר לך שלא צר לי שהמדינה מעדיפה "לזרוק" את העול על ש"ס ולתקצב אותה, במקום לקחת את העול על עצמה בעזרת תקציביה? ודאי שצר לי! ובכל זאת, במצב הנתון, אני לא רואה אף אחד קופץ על ה"מציאה" שהיא האזורים האלו והאוכלוסייה הזו. כמה שידוע לי, "דור שלם" נכשלו בניסיון. וכאזרחית שחיה לא רחוק מהם - קשה לי להצטער על שש"ס לא השאירה אותם לגורל עברייני לא ידוע.

הילהל

New member
לא בשבילי

מה ליחלד חילוני בגן חרדי? לא מתאים. ואת זה אני אומרת כמי שלקחה חלק במחקר על בתי ספר של ש"ס. לא התרשמתי ש"הורסים שם את הילד". כן התרשמתי שיש בעיה קשה קשה בבית לאחר מכן. חלק מההורים חזרו בתשובה (הרשת מקיים ערבי החזרה בתשובה וסופישבוע החזרה בתשובה להורים). חלק מהילדים גדלו ועזבו את הבית לטובת פנימיות חרדיות. חלק עזבו את בית הספר בגלל הקשיים האלה. חלק נשארו וחוו קשיים בבית. בקיצור - don't go there

זואירדן

New member
אין לי שמץ של מושג

אבל אם כבר מדברים, מה אתן אומרות על הרשת "אמונה"?

בגדול, אמונה היא כמו ויצו ונעמת

כך שכנראה ששיקול הדעת הוא מונחה-מעון: תבדקי מי המנהלת ומי הצוות ואיך הם מתנהלים ותחליטי לפי זה.

הילהל

New member
מה יש לומר?

בדיוק כמו ויצ"ו ונעמ"ת. רק עם דגש על היהדות (בגרסת הכיפה הסרוגה שלה). בניגוד לש"ס, אין ניסיונות החזרה בתשובה של הורים. ההורים יודעים מה הכללים במעון לפני הכניסה אליו, ואם הם בוחרים בו - שיתכבדו ויעמדו בהם. וזהו. נגמר.

זואירדן

New member
תודה! ../images/Emo9.gif

לא, השאלה שלי הייתה יותר מתוך סקרנות (ההרשמה נגמרה לפני חודשים, אבל כולם נשמעים בהתלהבות גמורה מהם - והפיספוס כולו שלי
)

למעלה