רגע ודודלי של עפרית
הטרחתי את אצבעותי עעעעעעעעעעעעד למילון (שימי לב להסבר מספר 8): (בדרך כלל לאישה אני מוכן עד הכוכבים, אבל במקרה שלך זה יהיה קרוב מדי אלייך, ואנחנו יודעים כבר שזה לא כדאי
) 1. ידע דבר מה הדבר היה ידוע לו, הוא שמר אותו בראשו, במוחו או בזכרונו. • כל אחד יודע כמה זה אחד ועוד אחד. • אני יודע שהצלחת בבחינה, אימא כבר סיפרה לי. • כבר קראתי את כל הספר ואני יודעת מה קרה בסוף. • משפחה חדשה נכנסה לגור בבניין ואיננו יודעים עליה דבר. 2. יודע לעשות משהו יכול לעשות אותו, בעיקר אחרי שלמד זאת; היה בעל יכולת וכישרון טבעיים לדבר מסוים. • אני יודע לנגן בחלילית, ואחותי יודעת לנגן בפסנתר. • "אני יודע לשחות," אמר יואב וקפץ לבריכה. • הוא יודע איך לעשות כסף - יש לו נשמה של סוחר. 3. יודע שפה מבין אותה ויכול להשתמש בה (בדיבור, בכתיבה, בקריאה). • הוא יודע עברית מצוין אף-על-פי שהוא עלה ארצה רק לפני חודשים אחדים. 4. חש במשהו, שם לב אליו, היה ער לקיומו. • הוא ידע שלא נהג כשורה, אך פחד להודות בטעותו. 5. התנסה במשהו; הכיר משהו מפני שחווה אותו וחש בו. • האיש האומלל ידע אסונות רבים בחייו. 6. (בצירופים כגון 'ידע לספר', 'ידע לומר') היה יכול לספר או לומר, סיפר או אמר. • העד ידע לספר כי בזירת הפשע היו שני שודדים. 7. מליצית הכיר; היה בקיא. • "וַיָּקָם מֶלֶךְ חָדָשׁ עַל מִצְרָיִם אֲשֶׁר לֹא יָדַע אֶת יוֹסֵף" (שמות א ח). 8. בלשון המקרא ידע אותה בעל אותה, הזדווג איתה. • "וְהָאָדָם יָדַע אֶת חַוָּה אִשְׁתּוֹ וַתַּהַר וַתֵּלֶד אֶת קַיִן" (בראשית ד א). אם הוא ידע אותה, היא ידעה אותו, לא?
אויר לנשימה בתפקידו הנצחי כקסוטו