מה דעתכם?

AeroSlash

New member
מה דעתכם?

אך אתם מסתכלים על זה שמיד בצאת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, האנשים פותחים בחגיגות חסרות רסן של יום העצמאות? האם נראה לכם שראוי להפריד בין שני המאורעות? או אולי אתם חושבים דווקא הסמיכות שלהם, מדגישה שאנחנו יכולים לחגוג את עצמאות המדינה, הודות לאלו שנתנו את חייהם בעבורה? נכון שגם הדיון הזה נדון כבר יותר מפעם אחת, אבל כאמור יש קהל חדש בפורום, נשמח לשמוע / לקרוא את דעתכם.

TaL53

New member
לסמיכות יש משמעות

אנחנו עוברים מזיכרון של אלה שנפלו במלחמות ישראל לחגיגת העצמאות של ישראל שהתאפשרה הודות להקרבתם של אותם חיילים שנפלו בקרב. במידה מסוימת יום העצמאות הוא המשך הזכרון של הנופלים. דרך אגב, קראתי היום בבוקר שבסקר שנערך 88% מהעולים חוגגים את יום העצמאות לעומת 84% מילידי הארץ (ידיעות אחרונות). מי אמר פטריוטים ולא קיבל?!:)

יש כאלו שחוגגים את העצמאות

בשביל לחגוג משהו ובגלל שכולם חוגגים ובגלל שיש חג בכללי ולא בגלל שהם פטריוטים או מרגשים משהו כלפי המדינה.. כמוני למשל...

ilatan

New member
אז...

את אומרת שאת לא מרגישה כלום כלפי המדינה? כלום כלום? (סתם שאלה, לא ביקורת)

עשו את זה ככה בכוונה.

שכאילו אחרי הסבל הרב (וגם הרבה בזכותו) זכינו להקים את המדינה.

TaL53

New member
אולי זה כן ההי

צריך להיות נפרד..אבל אולי אז זה היה מאבד מהסמליות שבדבר.

OnlyNick

New member
מגש הכסף

...והארץ תשקוט עין שמיים אודמת תעמעם לאיטה על גבולות עשנים ואומה תעמוד קרועת לב אך נושמת... לקבל את הנס האחד אין שני היא לטקס תיכון היא תקום למול סהר ועמדה למולם עוטה חג ואימה אז מנגד ייצאו נער ונערה ואט אט ייצעדו הם אל מול האומה לובשי חול וחגור כבדי נעליים בנתיב יצעדו הם הלוך והחרש לא החליפו בגדם לא מחו עוד במים את עקבות יום הפרך וליל קו האש עייפים עד בלי קץ נזירים ממרגוע ונוטפים טללי נעורים עבריים דום השניים ייגשו ועמדו לבלי נוע ואין אות אם חיים הם או ירויים אז תשאל האומה שטופת דמע וקסם ואמרה: מי אתם מי אתם והשניים שוקטים יענו לה: אנחנו מגש הכסף שעליו לך ניתנה מדינת היהודים כך אמרו ונפלו לרגלה עוטי צל והשאר יסופר בתולדות ישראל

DeAth ScrEaM

New member
יש לי דעה מעוותת

לפעמים נראה לי שלא צריך בכלל לציין את יום הזיכרון לחללי צה"ל, ולא בגלל שלא איכפת לי ואני לא מכבדת כי אני כן. אני פשוט חושבת שזה אבל כפוי על כל המדינה, ואלה שאיבדו את היקרים שלהם זוכרים את כל יום. מצד שני חשוב לשמר את זה, ותמיד לזכור שאנחנו פה תמורת מחיר גבוה מאוד. המעבר ליום העצמאות נראה לי סמלי ונכון, אבל קשה לי להאמין שהמשפחות השכולות יכולות באמת לחגוג את יום העצמאות אחרי יום קשה כזה. אז אולי באמת היה צריך להפריד, לפחות בכמה ימים...

ilatan

New member
סמוך מדי...

אני מצטרפת לדעה של כל החושבים שסמליות הקירבה בין הימים היא אכן חשובה אבל יחד עם זאת נראה לי שהמעבר באמת מהיר מדי. אם היו עושים כמה ימים הפרדה זה לא היה פוגם יותר מדי בסימליות והרעיון היה עדיין מורגש כאשר נמנע היה כאב מסויים הטמון במעבר החד.

pgprince

New member
סמוך מדי וגם..

למה צריך כל כך הרבה צפירות? למה ביום הזיכרון צריך 2 צפירות בכל הארץ? תראו לי עוד מדינה שיש לה 3 צפירות בשנה.. זה מצב לא נורמלי.

ExtrAviel

New member
מה למה צריך שלוש צפירות?

הינה הסיבה לצפירות מתוך ויקיפדיה האנציקלופדיה החופשית ברשת :) בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל נשמעת צפירה בת דקה אחת, ובבוקר למחרת נשמעת צפירה נוספת בת שתי דקות. ביום הזיכרון לשואה ולגבורה נשמעת צפירה אחת בת שתי דקות. חוק יום הזיכרון לשואה ולגבורה [1] קובע: "ביום הזיכרון תהא בכל רחבי המדינה דומיה של שתי דקות בהן תשבות כל עבודה ותיפסק כל תנועה בדרכים". כיום מקובל להשמיע את הצפירה בשעה 10 בבוקר ולאחריה מתקיימים אירועי זיכרון במקומות שונים ברחבי הארץ. חוק יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל קובע: "ביום הזיכרון תהא בכל רחבי המדינה דומיה של שתי דקות בהן תשבות כל עבודה ותיפסק כל תנועה בדרכים" [2]. מקובל להשמיע את הצפירה בשעה 11 בבוקר לפני תחילת טקסי האזכרה הממלכתיים בבבתי הקברות הצבאיים. מקובל להשמיע צפירה נוספת בת דקה אחת בערב יום הזיכרון בשעה 20:00, והיא פותחת את טקסי יום הזיכרון ברחבת הכותל המערבי במעמד נשיא מדינת ישראל, הרמטכ"ל ובני המשפחות השכולות. בעבר, בנוסף לצפירה המושמעת בערב יום הזיכרון ובבוקרו במהלך טקסי הזיכרון, נהוג היה להשמיע צפירה שלישית לציון תום יום הזיכרון ותחילת יום העצמאות. בגדול תחשוב מה זה משנה לדחות עוד יום עוד יומיים? מה זה ישנה לההורים השכולים?כל יום בשבילם הוא יום אבל ויום עצוב אני חושב שזה דווקא בסדר...כי זה גם מראה שהחיילים שלנו והשוטרים לא מתו סתם בשביל כלום הם מתו למען המדינה! יהי זכרם ברוך

TaL53

New member
אז זה היה על כול פיפס

אז זה היה מוגזם. אבל על מה שהצפירות הללו מייצגות זה ממש לא מוגזם.

pgprince

New member
אני חושב אחרת ממך

אין שום הגיון בעולם לעשות 2 צפירות ביום זכרון אחד...

TaL53

New member
אבל רשמת "על כול פיפס"

לאיזה פיפסים את מתכוונת?

TaL53

New member
אבל לפי היהדות

יום מתחיל לא בחצות אלא כששוקעת השמש. בגלל זה יש לך טקס בערב וטקס ביום למחרת. וספציפית כול היום מוגדר כיום זכרון. מה ההצעה שלך בדיוק? לבטל את יום הזכרון? לצמצם אותו לחצי שעה וזהו? יום זכרון זה לא פיפס ולא משהו מעצבן שאת יכולה להגיד "אוףףף..עוד הפעם צפירה". אם את לא מסכימה איתי אל תעמדי בצפירה, אל תלכי לטקסים ותעשי מרתון סרטים בדי וי די באותו היום. יום הזכרון זה לא שואו ציבורי, כול אחד מחליט איך לציין את היום באופן המתאים לו.

למעלה