מה דעתכם?

pgprince

New member
נתחיל מזה שאני בן

אין לי בעיה עם ימי זיכרון. יש לי בעיה עם הצפירות בימי זיכרון. אתה מכיר עוד מדינה בעולם שמשמיעה צפירות 3 פעמים בשנה (ולא בזמן מלחמה)?

TaL53

New member
יש מדינות שיש בהן צפירה

בימי זיכרון לאומיים- רוסיה,ארמניה ועוד מדינות. אבל כול מדינה בוחרת לציין את ימי הזכרון בצורה ייחודית. גם הייתה צפירה ביום רצח רבין ואח"כ ביטלו אותה. מצד שני, כמה מדינות או עמים אתה מכיר שחוו את השואה או שנלחמו 7 מלחמות(אם אני לא טועה) בתוך 50 שנה בלבד? ישראל חיה את המציאות יום יום וחייבים לזכור גם את מי שהקריב עצמו בשביל המדינה, או מי שנרצח בגלל יהדותו.

מה זה משנה מה יש במדינות אחרות?

פה זה ישראל לא מדינה אחרת... ולכל מדינה יש את החוקים שלה ובכל מדינה יש את הדרך שלה לציין ימי זיכרון...

לא אני לא חושבת שזה מוגזם...

אני לא מבינה למה עדיין לא עשו ביום השואה 2 צפירות.

DeAth ScrEaM

New member
לדעתי זה הגזמה

מספיקות היו 2 צפירות בשנה. גם ככה צפירה אחת חודרת לנשמה בזמן הקצר שבו היא מושמעת, אז עוד 2 באותו יום? :/

אני חושבת שאין לנו זאת להתלונן

שיש יותר מידי צפירות והצפירה חודרת לנשמה ... כשה הצפירה מושמעת ביום הזיכרון לחיילים שנרצחו במלחמות ובזכותם אנחנו חיים... גם אם היה 10 צפירות בים הזכירון בכל זאת אין לנו זכות להתלונן.

ExtrAviel

New member
על כל פיפס?!

מצטער אבל זה ממש אבל ממש לא על כל פיפס אתה רוצה להגיד לי שעל 6 מיליון יהודים שנרצחו ע"י הנאצים זה פיפס? על דבר כזה דקה לא מספיקה,הדקה הזאת לא תספיק להזכיר ולהיזכר בכל ששת המיליונים שנהרגו ע"י המכונות אדם הזוועתיות האלה אם אתה חושב שזה שטות וזה לא שווה את הדקה הזאת אני ממליץ לך לנסוע ליד לבנים בירושליים יש שם שני חלקים לילדים ולמבוגרים הייתי בשניהם בחלק של הילדים היה קל לקבל את זה ולראות את התמונות וההסברים ולשמוע סיפור מניצולת שואה. כשביקרתי בחלק של המבוגרים ששם המראים כבר יותר קשים היה לי קשה לעמוד שם אתה רואה תמונות של אנשים שלא עשו כלום רע ומוציאים אותם להורג תינוקות שרק נולדו בני מספר דקות,שניות,דקות נהרגים,נרצחים.אם היית רואה את זה לא נראה לי היית קורה לזה פיפס לתפוס תינוק בן שבוע להניף אותו באוויר ולזרוק אותו לכיוון קיר על מנת לנפץ את הגולגולת שימות זה ממש לא פיפס ולא משנה מה הדת שלך או האחרים,יהודי,נוצרי,מוסלמי זה לא משנה. [אני לא זוכר את המספר המדוייק נראה לי 127] 127 חיילים 127 משפחות שכולות 127 חיילים שנהרגו רק במלחמת לבנון השנייה! ועוד כמה עשרות הרוגים מתושבים! אבא שיצא מהמקלט רץ הביתה לקחת טיטול לילדה שלו ורגע לפני שנכנס למקלט חזרה פגעה בו קטיושה ישירות אלף ומשהו פצועים וזה רק "במלחמה" אחת אם אני לא טועה 23 אלף חיילים נהרגו מתחילת קיומה של המדינה! ולזה אתה קורה סתם פיפס? מאות אם לא אלפי הרוגים בפיגועיי תופת ופיגועי דקירות וזה לא שווה את ה5 דקות מהחיים שלך?5 דקות דומייה להיזכר בהם?

pgprince

New member
עוד הפעם, אין לי שום בעיה עם ימי הזכרון

יש לי בעיה עם הקלות הבלתי נסבלת של השמעת צפירה ברחבי המדינה. צפירה אמורה להיות מופעלת רק במצבי חירום בלבד.

AeroSlash

New member
יש משהו במה שאתה אומר....

[לא בהקשר לפיפס, כן?] צפירה אמורה להיות משהו מאוד מאוד קיצוני שיש את הצורך להפעילו רק בעתות מלחמה או מצב חירום דומה. אבל זו בעצם המטרה, להעלות את חשיבות אותם הימים לדרגה שכזו על מנת לחדור כמה שיותר ללתודעת האזרחים.

ExtrAviel

New member
יש הבדל בין אזעקה וצפירה

הממ אם תשים לב בין אזעקה ולצפירה יש הבדלים גם משמעות של המילה וגם ה"צליל המוזיקלי" שלה באזעקה הצליל עולה ויורד בהתאמה בצפירה הצליל לרוב נשאר אחיד

למעלה