מה דעתכם?

urilev

New member
מה דעתכם?

פרסומת למכון פוליגרף. אמנם כבר נעשה שימוש בכותרת הזאת אבל ההקשר כאן נכון לדעתי.

avi763

New member
המודעה של תיכון רון דווקא די טובה

אשתדל לתת ביקורת בונה על הפרסומות לתיכון רון: כן, הרעיון משומש אך לא ניתן להגיד שלא היתה כאן חשיבה על המסר. אני לקחתי מהפרסומת הזו שהתיכון מתמקד בלעבור את בחינות הבגרות. ספרות- ההתמקדות היא בבגרות, מתמטיקה- כנ"ל. לוח המטרה נותן בולטות ותשומת לב למודעה. הרבה מקוריות אין בפרסומת זו, אך מודעות פרסום לא חייבות להיות יצירתיות בעלות רעיונות מפוצצים. לפעמים דווקא יצירה פשוטה ללא עיצוב מיוחד יכולה להיות מוצלחת הרבה יותר ממודעות מורכבות מבחינת עיצוב ומסר. צריך לזכור שמטרת הפרסומת היא לא לזכות בפרס העיצוב והמקוריות אלא ליצור מודעות ומשיכה למוצר. אבי

urilev

New member
פרסומת לרכבת ישראל

בואו נחצה את רעיון הכביש ונעבור לרכבת

אבל הקונספט.. מה איתו?

אורי, אתה חייב להפסיק לבוא עם רעיונות שנראים לך גאוניים לרגע ולהוציא אותם לפרינט. בשביל שרעיון יחזיק ויעבור לקורא המודעה, חייב להיות לו בסיס רעיוני, אמירה, מסר אמיתי. למודעות שלך (כל אלה שראיתי פה בשבועות האחרונים) - פשוט אין את זה. לפעמים יש לך התחלה, יש רעיון קצת נחמד וזהו, אבל אין חשיבה עמוקה מספיק בשביל שזה גם יתפוס. למשל: הפוליגרף - מה בדיוק רצית להגיד פה? שכולם שקרנים, כולל המפרסם? שהמכון שלך יגלה את האמת? איך זה עובר במודעה? התיכון - רעיון חמוד עם המטרה, אבל הביצוע (הרעיוני - עוד לא הגעתי לעיצוב!) פשוט לא אומר שום דבר. התיכון הזה יתן לך את הכיוון הנכון? הוא ילמד אותך לקלוע למטרה? הלימודים בו כיפיים? מה אתה רוצה להגיד? תתמקד.. והרכבת - חוץ ממשחק המילים (שאינו מספיק טוב בשביל להחזיק רעיון. היי עידו.), מה עוד המודעה אומרת? פה בכלל הלכתי לאיבוד. בקיצור, קח מוצר. מצא תובנה, רעיון, מסר!!! - ורק משם תמשיך לקריאייטיב. בהצלחה.

urilev

New member
העמק האדום

פרסומת ל-"מחסני לב" - השכרת תלבושות האם כאן יש מסר?

תגיד לי אתה

כי הסתכלתי עשר דקות ולא מצאתי מסר. ואם לא מצאתי אותו בשניות הראשונות, אני אעביר עמוד ואשכח את המודעה שלך.

mc80

Member
זה אתה בתמונה?

מאיפה השגת תבחור הזה? (לא, הוא לא הטעם שלי, פשוט הוא לא נראה לי לקוח מאיזה בנק אז חשבתי מי המוזר שהסכים להצטלם עבורך ככה?
בכל אופן באמת שאין כאן מסר, והכתיבה שלך לוקה בחסר לשוני-תחבירי/קריאטיבי. ולמה צריך ככ הרבה פעמים ! אחרי כל מילה? שאר המודעות חביבות מבחינה רעיונית, אך משו באמת לא הכי סגור שם. הרכבת אבל דיי טובה.

קולמוס

New member
אורי עור

משחקי מילים זה קצת פאסה אבל לפעמים חינני וקולע. תלוי בהקשר ובמינון. כפי שאמרו לך קודם, קח עפרון, תחדד, תשחיז, תחשוב ותתמקד מה אתה רוצה לומר ורק אח"כ תנסה לפתור את זה בדרך קריאטיבית כזו או אחרת. בהצלחה :)

nuerenberg

New member
פעם אחרונה בהחלט!

זהו! סופית! אני מרים ידיים מביקורת, מביקורת בונה, מצידה לדרך, מעקיצה וציניות בכל הקשור לליצן URILEV. אני מתחיל להרגיש שהבדיחה הפסיקה להצחיק ממזמן, ואני כמשתתף בפורום הופך ללעג. אתה אטום. לא קשוב לביקורת, לא מבין את מקומך ותפקידך בפורום. בחייאת...אסתכן,ואומר את זה בקול רם: מה זה החרא הזה!? אז אולי הבדיחה היא עליי, ואני הוא לא מבין את תכליתו של הפורום המכובד הלזה, אבל נראה לי שנועד הוא לחשוף, לשתף, להעשיר, לחלוק....ולא ע"מ להראות עבודות בתוליות כאילו או אחרות. יאללה חלאס, סוג של דון קישוט הפכתי. תתפנקו עם הפנינים של אורילב, אורי לב תמשיך להפניק, אני מפסיק להגיב לשיט הזה. לילה טוב

urilev

New member
אני רוצה:

כל ביקורת בונה שאנחנו מקבלים חייבת להיות עם מצע כלשהו. עם איזו שהי נקודת אחיזה. ב "נולד לרקוד" למשל, המצע של השופטים הוא הריקוד כפי שהוא נתפס באקדמיה. אני לא רקדן אבל בתקופת לימודי במכללת ויצו שמתי לב מתי עבודה היתה טובה ומתי לא והשיפוט היה תמיד לפי אותו המצע. כל המרצים התבססו על אותן עובדות ידועות ולא הפסיקו להתחבק עם ה"מדד" הזה בביקורות שלהם. כשפעם ביובל הוצגה עבודה עם בסיס אחר - הם היו "קוטלים אותה" ואת מי שהביא אותה ושיא האטימות היה בדרישה שלהם לחדש!? יש לי טיפ קטן למי שבאמת רוצה להיות מקורי: תסתכל פנימה - כי בחוץ לא תמצא דברים חדשים, דע את עצמך קודם כל - ותן לכולם, תהיה נדיב. לי יש עוד הרבה מה ללמוד - אני יודע - אבל אני רוצה להיות מקורי באמת. העלתי לפורום הרבה עבודות חלק טובות, חלק פחות. יש אבל רק עבודה אחת שאני חושב שהיא באמת גאונית ואני מצרף אותה כאן‮ אי אפשר באמת להסביר אותה רק לקוות שהיא תובן כמו שאני רוצה שתובן. זאת חשיבה אחרת - מצע אחר. זאת עבודה שמביכה אותך. זה מביך, כלומר, לא מביך שאתה מתבייש אלא מביך בקטע של מבוכה, כלומר, אתה עומד מולו, מרגיש משהו, ועוד משהו, נזכר במה שאתה רגיל כבר מילדות (איש עם מנורה + נזכרתי, יש לי רעיון...) ואז אתה רואה שכחתי אבל יודע שהכוונה לזכור. בקיצור - מבוכה בלב ובעיני הצופה - גאוני - המטרה תושג כאן. כולם ידליקו אורות אח"כ.

urilev

New member
כמו כן חשוב להוסיף:

1 - מדובר בשלט לאוטוסטרדות ולא בסטיקר. 2 - יש חוק להדליק אורות בחורף גם ביום. 3 - רוב הנהגים שלא מדליקים אורות פשוט שוכחים.

אורי ידידי,

קהילה וירטואלית לא שונה מאוד מכל קהילה רגילה שבה אנשים קבועים בעלי מכנה משותף אוהבים להיפגש ולבלות יחד. זה לא קל להיכנס לתוך קהילה מגובשת שבה חבריה מכירים אחד את השני זמן רב אבל זה אפשרי אם מקדישים מעט זמן להכרת הקהילה ועושים זאת בצורה הדרגתית. בניגוד לקהילה ממשית (מה המילה לההפך מוירטואלי?), באינטרנט ישנה יכולת טכנית להיכנס מיידית לכל קהילה ולהתחיל להיות פעיל בה מהרגע הראשון. האפשרות הטכנית היא מבלבלת שכן זה שהתחלת לכתוב כל יום בקהילה לא אומר באמת שהשתלבת בה. תאר לעצמך שהיית מתיישב פתאום ליד חבורה של אנשים בבית קפה ומתחיל לזיין להם את המוח ללא הפסקה, איך הם היו מגיבים? כך גם בפורום כדי להצליח להשתלב צריך רגישות מינימלית ונימוס בסיסי. אני חושב שאתה צריך להיות מאוד אטום כדי לא להבין את המסרים הענייניים ששולחים לך כמעט כל חברי הפורום בעניין התנהגותך ובעיקר בעניין איכות וקצב העבודות שאתה מעלה והתייחסותך לביקורת. זה לא נעים לנו. ישנה כמובן האפשרות השנייה והיא שאתה מנסה עלינו איזושהי בדיחה ובודק את הסבלנות שלנו ואם זה כך אז ברגע זה היא הגיעה לסיומה. אני מנסה להעביר לך כרגע מסר בצורה הברורה ביותר כי כנראה שאתה לא מאוד חזק ברמזים. אין בכוונתי להגיד לך ללכת מהקהילה אבל אני כן מבקש שתהיה יותר קשוב, שתסנן בצורה משמעותית את כמות העבודות שאתה מעלה לפורום ושתהיה קצת יותר מנומס וקשוב בתגובות שאתה מקבל. תודה וסופ"ש טוב. מירן

10יוסי10

New member
תפסיקו עם זה!

תנו לבן-אדם להשתעשע בשרשור עם עצמו. תפסיקו להיות עוקצניים עם אנשים בתחילת דרכם. זו לא חוכמה גדולה. מעניין לראות אילו פנינים אתם הבאתם בשיעור הראשון שלכם. יום פורה.

למעלה