מה דעתכם

Paul Even Paz

New member
מה דעתכם

שלום לך יקירי, כותבת מילים אלה כי נמאס לי מהחיים, מהזבל שאני נמצאת בו. תוכל לפרסם אותו, כי עד אז לא אהיה בין החיים. ... הדמעות זולגות מעיני.... שמי. D ואני רווקה. אני מעצבת גרפית עצמאית ויש לי משרד משלי. עד כאן החיים היו טובים איתי. יום אחד הכרתי בחור בפאב כשהייתי בהפסקת צהריים. הוא היה כל כך נחמד אלי, שהזמנתי אותו לארוחת ערב. אני זוכרת את זה כאילו זה קורה עכשיו. בארוחה הוא המשיך להיות איתי נחמד, אז כאשר ניגשתי להביא את העוגה מהמטבח, הוא תפס אותי מאחור. חשבתי שהוא מתלוצץ ורוצה לדגדג אותי אבל ..... הוא קרע מעלי הכל..... ונכנסתי להריון ממנו..... הייתי לבד...כל ההריון והוא לא ידע. אחרי שנתיים בערך פגש אותי במרכול. אפילו לא זכר מה שעשה לי. התנהג כאילו אנחנו חברים טובים מזה זמן רב. אני אישה מאמינה ונאמנה לקהילה. התביישתי ולא עשיתי מהומה. אחר-כך בא אלי הבייתה. שם צרחתי עליו שאין לו אחריות לבת שהוא הביא. הוא ביקש לגור איתי ולעזור לי לגדל אותה. הוא לא עבד. היה מובטל. באמת שלא היה לי איכפת, כי הוא לפחות לא זר, ויכולתי לפרנס את כולנו לא רע. היום יש לי ילדה בת 8, אני כל כך אוהבת אותה. היא הכל בשבילי. בערך לפני חודש הוא הביא חברים והתחילו לשתות. בדרך כלל שותים בירה או שתיים, צוחקים והולכים לישון. אבל באותו ערב הם התחילו איתי. הילדה צרחה. R ששכחתי להגיד שזה הגבר, סתר לה בחוזקה עד שהתעלפה. אז אחרים עלו עלי ועשו מה שעשו לי.... הייתי קרועה נפשית, כי לא רק שהם היו אכזריים, גם R צחק איתם ואמר להם דברים אינטימיים שאני אוהבת אצלו. פחדתי ללכת לספר למישהו, כי בשכונה אני בחורה טובה, הולכת כל יום ראשון לכנסיה. בבוקר הלכתי לכומר להתוודות. הוא אמר שאלמד לסלוח אבל אלך לקבל סיוע. התכוונתי ללכת אבל R לא נתן לי אמר שיכה אותי מכות נמרצות. הוא הציע שנלך לטיפול ביחד. שכחתי לגמרי מהעניין וכל כך שמחתי שאולי יהיה סיכוי. אבל הוא לקח אותי לארכיבישוף ושם השפיל אותי. האדם שבכי האמנתי בו לא עזר לי. בא לי למות במקום. הלכנו הבייתה ואמרתי לעצמי שאין לי במי להאמין יותר ואמשיך לחיות בשביל A, הבת שלי. אבל לפני שבוע גיליתי שאני בהריון.... איך אראה את הפרצוף שלי, יגידו שאני זונה.... אז החלטתי לכתוב מכתב זה אליך ולרשות הסוציאלית שידאגו לבת שלי... אני בולעת כדורים ומחכה למוות הגואל את נשמתי המיוסרת... בבקשה... טפלו בה היטב... D

mga-abir

New member
סיפור קשה

עלינו לחיות למעננו. אנו משלמים את מחיר מעשינו. שיקול דעתה מוטעה ביסודו, אולם זה גורלה וביכולתה לשנות את משמות הדברים ולהמשיך לחיות. כבודה נפגע ומציאות חייה השתנו אך בידיה עדיין כלים לתיקונם. עצם ויתורה על החיים משום איבוד טעמם נובע מחוסר מודעות עצמית. בברכה אביר

דעתי...

אכן סיפור קשה. בתור צופה מבחוץ, אני תוהה על תמימותה של הבחורה בסיפור, איני מבינה איך בכלל הכניסה אותו הביתה לאחר מה שעשה לה, למרות שהינו אביה של הילדה. ובכלל, אם לפחות הוא היה עובד או מראה סימנים לכך שהשתנה, אבל זה לא היה כך. אני יודעת שקל להעביר ביקורת ושלצופה החיצוני הדברים נראים אחרת מאשר לאדם שנמצא בתוך המצב אבל בכל זאת קשה לי להבין איך בחורה משכילה מסוגלת ליהיות תמימה כ"כ, במיוחד לאחר שהיא הופכת לאמא ואמורה ליהיות אחראית לביתה. היא היתה צריכה להרחיק אותו מחייה לחלוטין !!!!!! עדיף לגדל ילדה לבד מאשר עם יצור כזה ! יש לך מושג מה עלה בגורלה של הילדה????

עבור סכום כסף לא גדול הוא יספר לך

מה קרה לילדה דרך האי מייל כמובן - כמו עם התקשורים שלו.

שש שבע

New member
טעות גוררת טעות?

זה שהיא עשתה טעות אחת, אומר שהיא צרכה להמשיך שרשרת טעויות? אז הוא אנס אותה פעם, והיא ילדה אחרי שנתיים פגשה אותו שוב, והזמינה אותו אליה? מה היא השתגעה? ואיזו מין צורת חיים זו עם אדם מובטל, שבקושי הכירה?וכן הלאה וכן הלאה יאללה נראה לי סיפור מצוץ טוב טוב מהאצבע.

R2

New member
כאשר התלמיד מוכן המורה מופיע..!

גם אם הסיפור קשה והמורה אכזר.

Tal_Ya_Tal

New member
חבר´ה חבר´ה../images/Emo42.gif רגע, רגע../images/Emo42.gifלפני

שמתחיל כאן ויכוח אם הסיפור נכון או שהוא דמיוני, אין לכך חשיבות|סדגש. חשובה המטרה. כי הסיפור בא ללמד משהו
ותודה לפול על ההזדמנות הזאת. מזוית ראייה מודעת,ההתנסויות שאנו עוברים בחיים, הם ´שיעורים´. לעתים, זה נשמע כ´גורל אכזר´ ולעתים אנשים נוטים לרואת זאת כ´ענש´ על מעשים שנעשו בעבר, או בחיים קודמים. אולם, הנשמה, ממקום מושבה, רואה את ההזדמנויות ללמידה ולצמיחה רוחנית האופטימליות עבורינו, ללא שיפוט. אין היא תופשת זאת כ´טוב´ או ´רע´. היא רואה בזאת התנסות שתעזור באבולוציה של הישות הזאת. לכן, עצתו של הארכיבישופ במקרה זה, הייתה נכונה. הוא הציע לה לסלוח לבחור.בסליחה לו, היא סולחת גם לעצמה!!! בסליחה לעצמה, היא מבתקת את מעגל ההלקאה העצמית והענשה העצמית. הרי כל הסיפור מתאר אשה-קורבן. קל מאד להזדהות עם אב טיפוס זה. בקטגוריה הזאת נכללות כל הנשים המוכות, כל הנשים שנאנסו, כל הנשים שסובלות לאורך כל חייהן בני זוג תוקפניים ושתלטניים (גם אם אינם אלימים פיזית) אולם דפוס הקורבן, מזמין אליו תמיד את המקרבן על פי החוק הקוסמי ש דומה מושך דומה הקרבן והמקרבן הם שני צדדים של אותו המטבע. כפי שהאקטיבי והפאסיבי הם שני צדדים של אותו מטבע היכן שישנה אלימות, היא מושכת אליה אלימות. אם האלימות מודחקת, היא תמשוך אליה אלימות מוחצנת וכך יש לנו את שני הצדדים של המטבע. ישנו איחוד הניגודים. זכרי ונקבי, יין ויאנג, החבוקים בריקוד החיים. קשה לראות זאת כך. אני יודעת. בדרך כלל אנו נוטים לנקוט עמדה. לאהוד צד אחד יותר מן השני. אולם במודעות יש להשאר נייטרליים כצופים מהצד. כעדים. לא מעורבים. זהו ריקוד החיים. וישנה כאן הזדמנות להתפקחות. להתחוורות. להארה. ברגע שאשה זאת תבין, שהיא "מזמינה" את מקרבניה ותלמד לסלוח לעצמה ולקבל את עצמה באהבה ובהערכה, הסיפור לא יחזור על עצמו שוב ושוב.א-ו-ל-ם נראה בעליל, שהיא לא למדה את פרקה. היא מענישה את עצמה יותר. ´אותה ואת אלהים´. בזאת שהיא בוחרת לוותר על חייה. היא לוקחת לעצמה את ה´עונש´ שהיא סבורה, שאלהים היה רוצה לתת לה ובכך היא מרגישה שהיא ´מנצחת אותו´
שאלו את כל הפסיכולוגים המטפלים בקרבנות אונס למינהם. הם תמיד חשים אשמיםלא חשוב מהן הנסיבות. הם תמיד מרגישים שהם תרמו לכך. כי תת המודע, מכיר את האלימות הפנימית המודחקת. ואם לא מטפלים בזה, זה עולה על פני השטח כהשלכה על הזולת. L&L TALYA

ועל כך טליה שני קישורים שהם כתבה

אחת שמצאתי בוואלה ומטילים אור על מדוע נוהגים כך. קישור1 קישור2

Tal_Ya_Tal

New member
החיים כאן הם אשליה../images/Emo42.gifהמיינד הוא

האשליה. המטרה היא לצאת מן התפישה של המיינד ולא ´לשלוט במח´ מיינד הוא לא מח. מח הוא האיבר הפיזי. המיינד הוא השכל. שכל אינו מח. אך הוא קשור למח. ו-א-ו-ל-ם, המח אינו מכיל את השכל. כי אחרת, היכן מצוי שכלו של אלוהים? (GOD"S MIND)
כן, יש מושג כזה. מי אמר שיש צורך לשלוט בשכל? (או במח-כהגדרתו של אפי?!?)יש לצאת מהתפישה של השכל, של האגו, של תחושת הנפרדות. או אז נחווית האחדות השכל, הוא אחד הגופים שלנו. הגוף המנטלי. גוף העצבים. הנפש, אף היא אחד הגופים. גוף הרגש. אין היא נייטרלית לחלוטין. היא אמוציונלית! היא, היא תחושת הנפרדות. היא משכנו של האגו. רק הנשמה, שהיא הניצוץ הראשוני, היא הנייטרלית. העצמות המודעת,(או העצמי העליון) הוא המחבר אותנו אל הנשמה. הוא זה היודע את האמת! L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
MIND=שכל../images/Emo42.gif../images/Emo9.gif../images/Emo42.gif לפחות על פי

אנשי האקדמיה ללשון, בראשותו של דר´ אביב מלצר, שפקחו על תרגומו של הקורס בניסים לשפה העברית.
תרגום שארך 13 שנה!!! בתרגום הקורס, נתקלו המתרגמים בקושי במילים מסויימות ותמיד הכלל שהנחה אותם, היה, להישאר נאמנים למקור (האנגלי) של הטקסט. המתרגמים נדרשו לתרגם מילות מפתח מסוימות, שהן השפה של הקורס, בדיוק כפי שהן קיימות בתרבות שפת היעד. (עברית). אחת ה´בעיות´ הייתה עם המילה ATONEMENT שפירושה המילולי הוא ´כפרה´ ועל פי הקורס בניסים,הכפרה היא תיקון האמונה במציאות החטא והאשמהשינוי זה מן המשמעות המקובלת,הוא דוגמא לתהליך הפדגוגי של הקורס.שבאמצעות שימוש במילים ´טעונות´ אלו, הוא מביא אל ההכרה היבטים מודחקים של מערכת החשיבה של האגו. מאום לא נאמר על ה MIND. L&L TALYA

R2

New member
האם MIND IS NO MIND....

שגעון יחסית לאנשים רגילים..?

אינקה

New member
ההכרה הופכת למודעות

המודעות היא המרכיב של ההכרה, אך אינה "מוכרת" על ידי עצמה בשל הבלבול בהכרה. MIND הוא "הכרה" - מכניזם של מודעות כמערבולת בים שיש לה מראית עין של קיום עצמאי אך אינה שונה ממנו. אך MIND הוא בהכרח גם המודעות עצמה אשר ממנה ההכרה עשוייה. MIND IS NO MIND מתייחס למצב בו תנועת ההכרה שקטה, על כן התודעה נראית בברור כתודעה. השלם חוזר לשלמותו.

omrisidi

New member
MIND=שכל

האם אין ה-MIND מכיל את השכל, ואין השכל מכיל, אלא מוכל ב-MIND (בין היתר...)?

Tal_Ya_Tal

New member
היי omrisidi ../images/Emo42.gifMIND הוא מושג

שקשה לתרגמו במדויק לעברית. אחת ההצעות הייתה מחשב(מם עם סגול)זהו החלק החושב של המוח. א-ב-ל הוא גם איננו הכרה. כי הכרה= consciousness ותודעה=conscience הMIND בעצם, מקביל למושג ההודי-MANA. המוח הוא זה המכיל את השכל. או ש..לא?!?! א-ב-ל MIND איננו מוח. כי מוח= BRAIN על כן, הMIND תורגם לשכל.שכלתני, לא? L&L TALYA

למעלה