מה דעתכם?

TheHock

New member
מה דעתכם?

על החלטת המרכז? מה אתם חושבים שפינס יעשה עכשיו? (אני בכוונה לא רושם את דעתי מנסה לפתוח דיון)

פינס עושה את העבודה של מרצ-

מפלגת העבודה 2006 היא לא מפלגת העבודה של רבין ודאי לא של יגאל אלון או בן גוריון. אופיר פינס אחד האנשים בעלי חזות החמאה ,מהחלשים שידעה אי פעם מפלגת העבודה ישב בעבר עם ליברמן בימי ממשלת שרון ,קשה לי להבין למה דווקא עכשיו מפלגת העבודה או לפחות חלקים ממנה מתנגדים לישיבתו של ליברמן בממשלה. מסע ההסתה נגד הימין באופן כללי ממשיך ,ולמרות כל הדיעות הרווחות ההסתה העיקרית היא בעיקר בכיוון אחד.מהשמאל לימין ולא להפך.חוץ ממקרה רבין שהוא ללא ספק מזעזע ויוצא דופן צריך לזכור כאן שנרצחו 2 חברי כנסת מהימין: גנדי וכהנא ז"ל ,ואני מדגיש חברי כנסת שנבחרו מטעם העם ולמען העם נרצחו.יוצא שרוב חברי הכנסת הנרצחים על בסיס אידיאולוגי כמה מוזר היו דווקא מתוך הימין ולא מתוך השמאל ,חלילה לא ערבים שמטיפים להשמדתה של מדינת ישראל והפיכתה לדו לאומית מעולם לא שמעתי שגנדי שבעצמו רצח פלסטינים כאידיאולוגיה גם לא כהנא.מוזרות ,קשות להבנה לתפיסתכן דיעותיהם יהיו אשר יהיו היו אלו חברי כנסת מטעם מדינת ישראל שסברו שיש דרך אחרת לגיטימית לא פחות על מנת להמשיך את קיומה היהודי של מדינת ישראל.מסע ההסתה והנידוי של אותם חברי כנסת וההוקעה המתמדת גרם בסופו של דבר לרציחתם על ידי מטורפים איסלאמיים קיצונים. אותו דבר נעשה כאן לאביגדור ליברמן.נוצרה כאן פלטפורמה בשנים האחרונות שקשה לי להבין אותה והיא הוקעה אוטומטית של כל מי שחושב טיפה שמאלה ממפלגת העבודה או ממרצ.הכינויים :גזען,פאשיסט ,נאצי הפכו להיות מטבע לשון לגיטימית כנגד אנשים נורמלים לחלוטין עם תפיסות עולם נורמליות המאמינים במיגור הטרור בצורה יסודית ולגיטימית.לא ראיתי בהצעותיו של ליברמן בעיה כלשהיא שצריכה להפוך אותו למוקצה מחמת המיאוס.ליברמן מאמין בהמשך קיומו של העם היהודי ובזכותו להגנה עצמית וסבור באופן מוצדק למדי שכל אדם שאינו נאמן למדינתו ראוי לצאת מכאן למדינה אחרת.אני לא רואה את הבעיתיות של הדבר הזה כפי שמנסים לצייר גורמים אנרכיסטים ושמאל קיצוני הכולל ממש במקרה גם את מפלגת העבודה או חלקים מתוכה. זהבה גלאון יקירת השמאל בחוכמתה הרבה מעדיפה בכל מצב שנראה לה "מאיים" מדי לרוץ לכינויים כמו היידר או לה פן. אני אמנם לא מכיר את משנתו של יורג היידר אבל גם מבלי לקרוא אותה (ואני מתכוון לעשות זאת) אני כמעט בטוח שהתמונה המפחידה שמנסים לצייר לו שונה מהמציאות האמיתית. חופש הביטוי הוא דבר יקר וחשוב אני בטוח שכולנו נסכים על כך ,אבל חשובה לא פחות הזהות היהודית של העם בישראל.רק אתמול צפיתי בערוץ אחד בתכנית המסקרת את חדשות העולם על הבטח הנעשה בדארפור על ידי העם הסודני,מי שהיה צופה בתכנית ,היה בוודאי מבין כמה דברי ההבל וההסתה של המשאל הם אכן כאלו .מעולם לא נעשה טבח בערביי ישראל ,מעולם לא גורשו אך ורק בשל היותם ערבים ומעולם לא קיבלו כאן קצה קצהו של היחס המשפיל שמקבלים מיעוטים אחרים בקצוות העולם (כולל במדינות הנחשבות כיום נאורות ומפותחות) כדאי קצת לשים דברים בפרופורציות אף אחד לא שואף להגיע למצב הזה וגם ליברמן שנחשב בעיני השמאל לקיצון הקיצוניים וודאי לא חוזה במחשבותיו מחזות כמו אלו. זה רק סביר ולגיטמי לדרוש את מחוייבותם ונאמנותם של ערביי ישראל כמו אזרחי כל המדינה אל מדינתם בייחוד בתקופה האחרונה בו אנו עדים לתופעות של אלימות בערים מעורבות ,ולהסתה פרועה מצד חבריי כנסת ערבים וכן להזדהות טוטאלית של חלקים מן הערבים עם חמאס וחיזבאללה ואני עדיין לא מדבר על בחירתו של העם הפלסטיני בחמאס ומשנתו הפוליטית להכחדתה של מדינת ישראל ועל נשיא איראן "ידידנו" ואיומיו הנחזים ומתממשים כלפי מדינת ישראל והעם היהודי. אופיר פינס וזהבה גלאון יסכימו לשבת עם חמאס ,והסכימו לדבר עם עראפת ועם גרועים ממהם,אבל עם ליברמן ????בשום פנים ואופן לא.כנראה שליברמן רצח מליוני ערבים שאיננו יודעים מקיומם.הצביעות הזאת שבעבר הייתה מקוממת היום היא מסוכנת לעם ישראל.מפלגה המתיימרת להיות מודל ומפלגת מרכז בישראל מנדה גורם שאיננו מהווה סכנה כלפי אף מגזר במדינה ומבקש את הדבר ההגיוני ביותר לעשות. מפלגת העבודה של היום הייתה כנראה מוקיעה את רבים ששבר ידיים למחבלים ומוקיעה את יגאל אלון ומשה דיין הבטחוניסטים המובקהים של ה"עבודה" הקלאסית על היותם ימנים מדי או שמא גזעניים מדי. ראוי יהיה שאופיר פינס יפנה לעם ויציין את כל פעילותו הענפה למען תושבי ישראל במקום ליחפש ספינים זולים להתפרסם מהם. אופיר פינס משול לאדם ללא גב ,ללא בטחון ,ללא עשייה פרלמנטרית אמיתית מאחוריו והלוואי ואני טועה אבל כך זה נראה בדיוק כמו מרבית חבריי מפלגת העבודה. מבחינתי הבעייתיות עם ליברמן אם כבר היא העובדה שמגיעים איתו 11 חברי כנסת שרובם כלל לא מוכרים לציבור ,ללא רקורד ציבורי מאחוריהם ועם חסרון אחד גדול ושמו סופה לנדבר שמחפשת גו'בים ועשתה את זה במפלגת העבודה בעבר תוך ניצול ציני של מרכז המפלגה (בחירתה שלה במקום אדיסו מסאלה-לא שהוא כזה צדיק) ועושה זאת כעת במקום אחר. נ.ב אם משהו מחבריי הפורום בכלל מתכוון להתייחס לנאמר כאן לעיל אבקש התייחסות כנה ללא הציניות המאפיינת את השיח הפוליטי בישראל והשמאל הישראלי בפרט שכןם הדברים חשובים מאוד לגורלו של העם היהודי ומדינת ישראל. הדברים נכתבו מתוך דאגה אמיתית ולא חלילה מתוך שנאה או פגיעה באדם כזה או אחר.

Fasz

New member
הוקרת רגליך זה זמן רב כל כך מפורום

הליכוד, וכעת גילית עצמך כאן באבחת בזק? ברוך שובך?

adebisi23

New member
קיבלנו הוכחה סופית היום

שהמרדף אחרי הכיסא היא תכונה גם אצל ה"אנשים האיכותיים" של מפלגת העבודה בעיניים אני לא יודע מי צריך להתבייש יותר הנבחרים או אלה שהעזו לשים שקר בקלפי

TheHock

New member
אני מנסה לענות לך עיניינית ...

אבל אני לא מוצא בזה הרבה שקשור להחלטת המרכז היום ... אבל אתה מעלה דברים מאד מעניינים ... (בעיקר בקשר לרצח גנדי מול רצח רבין...) ששווה לדבר עליהם... אבל מכיוון שזה לא הכי קשור אני אשמח אם נתחיל על זה דיון נפרד .... שנוכל לדבר על זה ברצינות....

אשרת

New member
לדעתי,

החלטת המרכז שלכם אומללה מאוד. מה בין מפלגת העבודה לבין ליברמן בדיוק, פרט לחימום הכסאות ותאוות השלטון? ייתכן והיום קברתם לעצמכם את הקבר במטרה לשמור לאולמרט על השלטון. לדעתי, פינס יתפטר ובצורה כזאת ינסה לגרוף עוד כמה קולות, משום שהוא יראה שהוא לא מוותר על העקרונות שלו.. אבל מצד שני, לא כל כך קשה לעמוד על העקרונות שלך כאשר אתה בסך הכל שר הספורט...

TheHock

New member
למה אנשים חושבים ששר תרבות מדע

וספורט זה תיק קיקיוני? זה דווקא (להבנתי ) תיק חשוב לא פחות מהחינוך, התשתיות וכל אלו (נכון זה לא ביטחון או אוצר אבל זה גם לא רשות השידור) יש הרה שיטענו שדווקא בגלל אותו פער בדעות - "לאזן" את ליברמן מפלגתו (אחרי הכל מדובר על קצת יותר שרים מהשר האחד שישראל ביתנו קיבלה. אני לא הייתי בעד ההשערות בממשלה אבל אני מאמין שנצטרך לחכות ולראות. אם יפונו מאחזים, ואם נצליח (אולי בעזרתם של הגמלאים) להביא להשגים חברתיים, ואם נצליח לשפר את החינוך .... זה הרבה "אמ"ים אבל נחכה ונראה....

אשרת

New member
לא טענתי שזה חסר כוח.

אבל תרצה או לא תרצה, יש שרים עם יותר כוח ....

gershon17

New member
זה תיק קיקיוני לגמרי

הוא בכלל מיותר, פעם הכל היה תחת פיקוחו של שר החינוך, ופיצלו את זה כדי להעניק משרה לעוד שר. גם התקציבים שלו לא מזהירים במיוחד. מוזר, מפלגת העבודה עם 19 הח"כים שלה יכולה לאזן את ליברמן עם 11 הח"כים שלו גם בלי להיות בממשלה. הישיבה בממשלה בכל מחיר היא נלעגת לחלוטין. אפילו שינוי עזבו את הממשלה בגלל התקציב. אפילו הליכוד של היום עזב את הממשלה הקודמת בגלל ההתנתקות! רק מפלגת העבודה שומרת על הכסא מפחד שחלילה יקחו לה אותו.

טשאפק

New member
תרבות ומדע אינם עניינים

קיקיוניים, גם לא ספורט. במדינות רבות יש משרד נפרד רק לענייני הספורט.

gershon17

New member
בארץ פותחים את המשרד

וסוגרים אותו לפי כמות השרים בממשלה. הטיפול בנושאי בריאות, מדע וספורט לא משתפר בעקבות פתיחת המשרד ולא מורע בעקבות סגירתו. זה אומר שהמשרד מיותר לגמרי.

טשאפק

New member
בנושאי בריאות?

לסגור גם את משרד הבריאות? משרד המדע היה כבר שנים משרד נפרד. התרבות והספורט היו בעבר אגפים במשרד החינוך. זה לא אומר שלהיות השר שאחראי עליהם, זה תפקיד חסר חשיבות. המשטרה היתה במשך שנים באחריות משרד הפנים, האם נובע מזה שהמשרד לבטחון פנים מיותר?!

gershon17

New member
שמעתי חלק גדול מהנאום של פרץ

שמסביר איך מפלגת העבודה ביצעה מהפכה חברתית ממדרגה ראשונה. מישהו שם לב אם הוא התייחס לאנשי שדרות המופגזים יומם וליל תחת המשמרת שלו?

gershon17

New member
אליה הוא התייחס

מבחינתו המהפכה החברתית כבר כמעט הושלמה

Fasz

New member
אתה יודע מה העצוב ביותר בכל הסיפור?

שהבבון המחריד הזה, עולה לבמה, משקר, והתקשורת? העם? השמעת מישהו מתרעם ממצג השווא של יו"ר המפלגה השנייה הגדולה ביותר במדינת ישראל? השקר, במחוזותינו, הפך למילה נרדפת לאמת, ולתעמולת הבחירות. זו, הטרגדיה.

מעניין שכנתניהו משקר אתה לא קורא לו

שקרן, רק שמנהיגי מפלגות אחרות משקרים, אתה נזכר פתאום שקיים השורש ש.ק.ר... ממש "שיא האובייקטיביות" אתה וחבריך הליכודניקים...

Fasz

New member
נתניהו לא משקר

הוא נוטה לבלף מדי פעם, אך אין זה מפריע לי. הרי הוא, לעומת פרץ, לא קרע כל הבטחת בחירות אשר נתן למצביעיו. כיצד אתה יכול להשוות בכלל אמרות מטופשות באשר לשרות אוצר באיטליה, אשר נבעו מתוך שיקולים פסיכולוגיים גרידא (להיתלות בהצדקה חיובית), לבגידה בעקרונותיה ובערכיה של מפלגה אשר בזכותם עלה אותו היו"ר לדרגת יו"ר המפלגה השניה בגודלה בכנסת ישראל? המידתיות, אינה קיימת בנושא זה.

פרצלה

New member
חחח,נתניהו לא משקר,הוא גם לא החזיר

חברון ולא שיחרר את יאסין.

Fasz

New member
נתניהו לא שקרן

הוא נוטה לבלף מדי פעם, אך אין זה מפריע לי. הרי הוא, לעומת פרץ, לא קרע כל הבטחת בחירות אשר נתן למצביעיו. כיצד אתה יכול להשוות בכלל אמרות מטופשות באשר לשרות אוצר באיטליה, אשר נבעו מתוך שיקולים פסיכולוגיים גרידא (להיתלות בהצדקה חיובית), לבגידה בעקרונותיה ובערכיה של מפלגה אשר בזכותם עלה אותו היו"ר לדרגת יו"ר המפלגה השניה בגודלה בכנסת ישראל? המידתיות, אינה קיימת בנושא זה.

למעלה