אבל אני כן דיברתי על הנכים, פאסז.
וזה שאתה טוען שרק אנשים בריאים נשלחים לתוכנית ויסקונסין וקצבתם נשללת מהם במידה והם מסרבים להשתתף בה, זו שטות ממדרגה ראשונה. מה דעתך לערוך פעם סיור במרכזים הללו ולראות בעצמך את מי הם שולחים לשם? המתחזים והעובדים בשחור הבריאים כבר מזמן נופו, עוד בשלב הראשון, ועכשיו נמצאים שם בעיקר אנשים שאין להם ברירה אלא להיות שם. לא מתחזים או עובדים בשחור, אלא נכים, מוגבלים, חולים וקשישים שכל פשעם שהם כאלה. ועכשיו אתה בא ומצדיק את העובדה שהאנשים הללו צריכים לעשות עבודות שירות עבור הקצבאות העלובות שהם מקבלים מהמדינה? תגיד לי פאסז: האם אתה כאזרח במדינה שקוראת לעצמה "דמוקרטית" היית מוכן לבצע עבודות שירות תמורת סכום של בין 1100-1500 ש"ח לחודש? אני בטוח שלא. כך שמה יגיד נכה או מוגבל או קשיש שהמדינה שלו מתעללת בו, מנצלת אותו, משפילה אותו ורומסת אותו ואת כבודו, ואחרי כל זה מקבל כזה סכום עלוב לחודש...
אתה רוצה שאנשים יעבדו? סבבה, אך בתמורה תן להם משכורת, לא קצבה עלובה ומזופטת שהיא לעג לרש. אך מה פתאום שנכים, מוגבלים וקשישים ייאלצו לעבוד בכדי לקבל מהמדינה את זכויותיהם כחוק כאזרחי המדינה? השלטון היחיד שדוגל בכך שהלאום חשוב יותר מהפרט, הוא השלטון הפאשיסטי, ואם אתה לא רוצה לראות את המדינה שלך הופכת למדינה פאשיסטית, זה הדבר האחרון שאתה צריך לדגול בו.