מה דעתכם?

"לבלף"?../images/Emo6.gif

הידעת בכלל שהמילה "לבלף" היא מילה נרדפת ללשקר? תגיד לי מה מידת האיי קיו שלך?

Fasz

New member
בהחלט, הרי קיימים לא מעט אנשים

הנוטים לצייר את המציאות באופן יפה יותר מאשר היא באמת. כך עושה כל פוליטיקאי, או עורך דין מכובד, כאשר הוא נמצא בקשר עם אנשים. לפחות נתניהו לא זרק את כל העקרונות עליהם הוא רץ לבחירות, לא ב96', ולא כיום, כדוגמת שקרן אמיתי אחר, נכון?

TheHock

New member
הוא התייחס לפעילות השרים

וניסה להראות שהשרים והח"כים כן מקדמים את האג'נדה החברתית (מישהו שם לב ד"א אם הוא הזכיר את שמחון?) הוא גם טען שיש להתנגד לשינוי שיטת הממשל ....

Fasz

New member
בחצי שנה נתניהו הצליח להגות את

ראשיתה של תכנית כלכלית מוצלחת בגפו (לאחר הקיצוצים והנזקים שהשאירו אחריהם חדלי האישים שוחט ושלום), ובתוך כך להפוך למושא השנאה הלאומי. באם עמיר פרץ חפץ להיתלות בשלום שמחון ובשאר ה"חברתיים"(כמה הצעות לסדר העלה ברוורמן? 0!), בעוד הוא נאחז בתיק הביטחון וגורם נזק ממשי ומוראלי למדינת ישראל כולה, שיפסיק לעשות כן, שהרי הוא מזיק למדינתו, למפלגתו, ולבטנם של האנשים המוסריים אשר נותרו בארץ, שכן בטנם בוודאי מתהפכת אל מול מעשי הבלע הפוליטיים של האיש.

"תכנית כלכלית מוצלחת"?

למי היא מוצלחת? אולי לעשירים ולא לאיש מלבדם. שנים אתה חוזרים על המנטרה "זה יחלחל לאט לאט גם לשאר האזרחים", ושנים אנחנו רואים איך לא רק שזה לא מחלחל גם לשאר האזרחים, ההיפך, הנזקים העצומים כתוצאה מאותה "תכנית כלכלית מוצלחת" של נתניהו כשר אוצר, ניכרו היטב במלחמה האחרונה וגם לאחריה. יקח עוד עשור שלם כדי לתקן את הנזקים והפגיעות ש"הניבה" ה"תכנית הכלכלית המוצלחת" הזאת של נתניהו. וגם אז לא בטוח שחלק גדול מאזרחי המדינה יוכל להתאושש כליל מהמכה הרצחנית שהפיל עליהם נתניהו. לעומת זאת העשירים ובעלי ההון חגגו בתקופתו כשר אוצר וימשיכו לחגוג על חשבון כולם עד שלא תונהג במדינת ישראל השיטה הסוציאל דמוקרטית, שתעמיד פעם אחת ולתמיד את העשירים ובעלי ההון במקומם ותפסיק להגדיל את כוחם ואת כספם על חשבון כל שאר האזרחים במדינה.

Fasz

New member
דמגוגיה דמגוגיה דמגוגיה

על שום כך האבטלה ירדה בשני אחוזים? על שום כך השכר הממוצע במשק עלה? שמעתי מך די ממתיק. אנא פנה לדיונים שהעלה איתי פורמן בפורום שינוי, והעלתי אני בפורום הליכוד בחודשים האחרונים, למען השכלתך.

"האבטלה ירדה בשני אחוזים" עאלק...

גם אני אם אקח את כל האזרחים במדינה ואפזר אותם בתוכניות ויסקונסין ששם הם יעבדו תמורת עבודה ולא תמורת שכר, אצליח להוריד את האבטלה על הנייר לאפס אחוזים. אך מה החוכמה בזה פאסז? האם היית רוצה לעבוד ללא משכורת ולשמש עבד של העשירים עד סוף ימיך? או שזה טוב רק בשביל אנשים אחרים ולא בשבילך? יום אחד כשיבוא לך השכל לראש והראייה לעיניים גם אתה תבין מי זה נתניהו ומה הוא באמת עולל למדינה שלך...

Fasz

New member
שיעבדו בעבור קצבה, החברה רק תרוויח

מכך. הם יכולים לעבוד? אין להם כל בעיה פיזית, או נפשית? הם לא מצאו עבודה. שילכו וינודבו לעבודות קהילתיות. אני לא צריך לממן פרזיטים מרוב משכורתי (לא חצי ממתיק, רוב משכורתי) ההולכת למדינת ישראל בשל מיסים שונים ורבים. כולם עבדים של אדם כזה או אחר, ממתיק. השאלה היא איכות תנאיך. השכל לראש והראייה לעיניים בעבעה מתוך ראשי כבר ב87', כאשר סיימתי תואר ראשון בכלכלה. האמן לי, אני יודע על מה אני מדבר.

תעבוד אתה בעד קצבה ../images/Emo31.gif

אנשים מעדיפים שאם כבר לעעבוד אז בעד משכורת, לא בעד פירורים שהם מקבלים כקצבה.

Fasz

New member
מדוע אתה מתנגד לעבודות שירות בעבור

קצבה ממתיק? בהנחה והעבודות יהיו עבודות קלות, כמה פעמים בשבוע, למספר שעות מצומצם? האם יש למובטלים משהו טוב יותר לעשות? הרי שהם לא עובדים, ובאם יש להם משפחה- הם יוכלו להסתדר בעבודה בת כמה שעות במשך יום-שלושה בשבוע, לא? מה כל כך נורא בזה? כלומר, קיימות טעויות, ובהחלט קיימת שרירות לב הבאה לרוב מצידם של הפקידים. בכך- צריך לטפל. אך אינני מבין את ההתנגדות שלך לרעיון.

מה דעתך לעשות עבודות שירות בעד...

זכויותיך כאזרח פאסז? ממתי אזרח, מלבד אסיר או מי שנענש יקיבל עבודות שירות במקום מאסר, נדרש לעשות עבודות שירות בכדי לקבל את מה שמגיע לו כחוק בהיותו אזרח במדינה דמוקרטית? בוא נכניס את כל הנכים, המוגבלים והחולים לכלא. למה להסתפק רק בלתת להם עבודות שירות בגלל שהם מבקשים לקבל את מה שמגיע להם מהמדינה שלהם כחוק...

Fasz

New member
לא דיברתי על הנכים, ממתיק

דיברתי על האנשים הבריאים, היכולים לעבוד-רוחנית ופיזית, ולא האנשים הראויים לכלכלת בית נאותה.. מדוע לשיטתך הם אינם יכולים להיות מנודבים לעבודות ציבוריות, אשר יחסכו למדינה סכומי כסף רבים, אשר בהמשך יוכלו להיות מנותבים לצרכי החברה? תחשוב על זה, אדם בגיל 24, אשר אינו מוצא עבודה, מנודב לגזום ענפי עצים במשך כשש שעות בשבוע, בעבור קבלת קצבת אבטלה. מה רע?

אבל אני כן דיברתי על הנכים, פאסז.

וזה שאתה טוען שרק אנשים בריאים נשלחים לתוכנית ויסקונסין וקצבתם נשללת מהם במידה והם מסרבים להשתתף בה, זו שטות ממדרגה ראשונה. מה דעתך לערוך פעם סיור במרכזים הללו ולראות בעצמך את מי הם שולחים לשם? המתחזים והעובדים בשחור הבריאים כבר מזמן נופו, עוד בשלב הראשון, ועכשיו נמצאים שם בעיקר אנשים שאין להם ברירה אלא להיות שם. לא מתחזים או עובדים בשחור, אלא נכים, מוגבלים, חולים וקשישים שכל פשעם שהם כאלה. ועכשיו אתה בא ומצדיק את העובדה שהאנשים הללו צריכים לעשות עבודות שירות עבור הקצבאות העלובות שהם מקבלים מהמדינה? תגיד לי פאסז: האם אתה כאזרח במדינה שקוראת לעצמה "דמוקרטית" היית מוכן לבצע עבודות שירות תמורת סכום של בין 1100-1500 ש"ח לחודש? אני בטוח שלא. כך שמה יגיד נכה או מוגבל או קשיש שהמדינה שלו מתעללת בו, מנצלת אותו, משפילה אותו ורומסת אותו ואת כבודו, ואחרי כל זה מקבל כזה סכום עלוב לחודש...
אתה רוצה שאנשים יעבדו? סבבה, אך בתמורה תן להם משכורת, לא קצבה עלובה ומזופטת שהיא לעג לרש. אך מה פתאום שנכים, מוגבלים וקשישים ייאלצו לעבוד בכדי לקבל מהמדינה את זכויותיהם כחוק כאזרחי המדינה? השלטון היחיד שדוגל בכך שהלאום חשוב יותר מהפרט, הוא השלטון הפאשיסטי, ואם אתה לא רוצה לראות את המדינה שלך הופכת למדינה פאשיסטית, זה הדבר האחרון שאתה צריך לדגול בו.

st dragon flame

New member
יום עצוב למפלגת העבודה

שוב פעם אנחנו מקפלים את הדגלים שלנו בשביל כיסא מעור וכמה ג'ובים. אני חושב שזאת הפעם הראשונה שאני שוקל האם להמשיך את חברותי במפלגה...

TheHock

New member
גיא |../images/Emo13.gif|

טוב לראות אותך פה לפעמים .... עזוב לשקול דברים כאלה .... נראה מה יהיה בפריימריז קודם.... בכל מקרה נחכה ונראה מה צופן העציד להחלטה הזו .... נראה אותך (בתקווה) בשבת גיא

למעלה