מה דעתכם?

החלטה מאכזבת

אם כי צפויה, ברגע שהוחלט שההצבעה תהיה גלויה ולא חשאית. לעבודה אין מה לעשות בממשלה עם ליברמן- היא לא הצליחה לקדם את האינטרסים שלה בממשלה שבה היא היתה שותפה בכירה והיא יכלה לתת בה את הטון (להיפך, היא אפילו בגדה בכל ההבטחות שלה לבוחרים), אז איך היא תצליח לקדם משהו כשליברמן נושף בעורפה ואולמרט מתלהב ממנו כל כך? העבודה היתה צריכה לפרוש ולהנהיג אופוזיציה לוחמנית נגד אולמרט וליברמן, ובכך למצב את עצמה כאלטרנטיבה לשלטון, מה שיתן לה סיכוי לחזור להיות מפלגת השלטון בעתיד. אגב, אני חדש כאן
אני אור, בן 19 מאיזור ירושלים. מקווה להשתלב.

ובאשר לאופיר פינס

הוא היחיד שם שיצא גדול. אני חושב שהוא צריך עכשיו להתפטר מהממשלה ברגע שליברמן נכנס, להמשיך לכהן כח"כ מן המניין, ובבוא העת להתמודד לראשות המפלגה. את הקול שלי כבר יש לו.

סלוניק

New member
אין זה אופורטוניזם?

פינס לא פצה פה כאשר מפלגת העבודה ישבה בממשלה עם גנדי וליברמן לפני 4 שנים.

אז המצב היה אחר

זו היתה ממשלה שבה העבודה היתה המפלגה הגדולה ביותר עם 26 מנדטים (למרות ששרון היה ראש הממשלה והליכוד מפלגת השלטון), בעוד שלגנדי וליברמן היו 4-5 מנדטים. שרון גם לא חלם להפקיד בידי ליברמן את האסטרטגיה, הוא היה בסך הכל שר התשתיות. ב-2001 ליברמן לא נחשב לאיום גדול כל כך. אבל כיום, עם 11 מנדטים ותפקיד רגיש שמכרסם בתפקיד שר הביטחון, כשאולמרט כל כך מתלהב ממנו ולא סופר את העבודה, סכנתו של ליברמן והשפעתו על פעולות הממשלה תהיה גדולה בהרבה.

פרצלה

New member
חחחחחחחחחחחחחח,ענק

להפקיד בידיו את האסטרטגיה? כאילו,מה הוא יעשה איתה בדיוק? זה לא יותר משם מפוצץ

סלוניק

New member
הבעיה איננה במידת ההשפעה.

גם היום ליברמן לא יהיה "בעל השפעה" בקואליציה ("התיק לעניינים אסטרטגיים"?!), הבעיה היא בלגיטמציה המוענקת להכנסתו של לאומן הנושא את דגל הטרנספר לאזרחי מדינת ישראל הערבים ולדברים איומים נוספים שקצרה היריעה.

Doneg

New member
טעות פטאלית

קודם כל שלום לכולם זו לו היתה שליקאה שטענו שההצבעה היום היתה מכרעת לעתיד המפלגה המרכז היום היה צריך לבחור האם לבנות עמדה כנגד עמדת אולמרט או לחסות בצילו כאשר האלטרנטיבה היחידה היום לאולמרט היא ביבי. לצערי עמיר פרץ מעדיף להחזיק רמת השפעה מינימלית ולהיות חלק ממשלה ימנית שאף אחד שם לא סופר אותו. הבעיה היותר גדולה היא מה שמהלך כזה יעשה לעתיד של מפלגת העבודה. אנו זוכרים את ממשלות שנות ה-90 ששם לכל קואליציה היתה אופוזיציה מנוגדת ולוחמת אשר ניצלה את טעויות הקואליציה על מנת לשכנע את העם כאשר הבחירות הגיעו. היום לא רק שאנחנו לא אלטרנטיבה המפלגה לא משיגה שום מטרה מהמטרות שלה ונותנת יד למהלכים הרסנים כלפי המדינה הן מבחינה ביטחונית והן מבחינה חברתית. על כל מקרה אני נגד כל נטישה כל שהיא הן של שר זה או אחר(פינס כמובן)אלא בעד לחימה עבודה עתיד המפלגה שלנו בכל דרך אשר היא לגיטימית לצורך החזרת כוחה של מפלגת העבודה עלינו לגשת לפריימריז ולבחור אדם אשר מקובל על רוב הסיעה על מנת לאחד את השורות כי כל המהלך וההמולה התקשורתית רק חיזקו את ליברמן. בכל אופן מקווה לטוב. אני דניאל בן 20 מאזור השרון מתכוון להתחיל ולהיות יותר מעורב

gershon17

New member
אתה סתם פסימי

מפלגת העבודה היום המשיכה להשיג את המטרות שלה. המטרות שלה הן כמה שיותר משרדים לכמה שיותר אנשים.

לדעתי זו החלטה אומללה. ../images/Emo201.gif

כפי שנראית היום מפלגת העבודה, זו לא אותה מפלגה שהצבעתי עבורה ושכנעתי אנשים שיצביעו עבורה ועבור העומד בראשה בבחירות האחרונות. לצערי, מפלגת העבודה של היום נראית כפי שמפלגת שינוי בראשות לפיד נראתה לקראת סוף ימיה. כך שאני מאוד מקווה שמפלגת העבודה לא צועדת גם היא בעקבות שינוי ומהמפלגה השנייה בגודלה בכנסת כבר שש שנים, לא עומדת להיעלם מהמפה הפוליטית. אני בכל אופן, לא אצביע למפלגת העבודה גם בבחירות הבאות, אם היא לא תתעשת ותתחיל ליישם את האג'נדה החברתית שאיתה היא רצה לכנסת בבחירות האחרונות. כך שיישארונה חבריה בממשלת אולמרט אם הם רוצים להתאבד סופית...

Tru Man

New member
אמרתי לכם לבחור בפינס כמועמד שלכם

לא שמעתם בקולי וזו התוצאה.
אופיר פינס היה ונשאר הפוליטיקאי הכי הגון והכי ישר שיש היום בפוליטיקה הישראלית. ואילו הייתם שומעים בקולי ובוחרים באופיר פינס-פז כמועמד מפלגת העבודה לראשות הממשלה היום הוא היה ראש הממשלה, מפלגת העבודה היתה מפלגת השלטון והכל היה נראה אחרת. אולי עכשיו אתם עוד לא רואים זאת כמוני, אבל אני משוכנע שלא ירחק היום וכל המדינה תבין את מה שאני הבנתי כבר מזמן, וזה שאופיר פינס-פז הוא המנהיג האידיאלי שיכול להוביל את המדינה שלנו לעתיד טוב יותר.

TheHock

New member
לבחור בפניס כהמועמד?

מתי הוא רץ בדיוק ולמה? אני מעריך נורא את אופיר פינס, הרבה זמן אני טוען כי הוא צריך יום אחד לעמוד בראש העבודה (אני טוען את זה עוד לפני שהוא שר ועל כן היום אחד) ייתכן והגיע הזמן אבל אני לא כלכך בטוח.... בכל מקרה אני מקווה שהוא לא יפר בהצבעותיו את החלטת המרכז - עדיין זו מפלגה דמוקרטית וככזו יש לשמוע להחלטת הרוב (זה כמובן לא מונע צעדים אחרים - אני מדבר רק על ההצבעה)

למעלה