מה דעתכם?

וזה מה שיש למנהלת החכמה להגיד

בנידון...חחחחחחחחחחחחחחחחחחח בצחוק תמר חולה עלייך..! סתם, גם אני חושבת ככה.. יימח שמח וזהו..

../images/emo12.gif

זאת לא אלישבע מהארכיון
לא אמרת שאת עוזבת
הא, בעצם כשאת צריכה עזרה את יודעת לחזור כמו ילדה גדולה
חחחחחח סתם אני צוחק... מה איתך??

MyGod7

New member
לא אמרתי שאני עוזבת

אמרתי שלא מעניין לי פה כמו פעם.

tamarhp

New member
חופש הביטוי

הוא בכלל דבר נורא, כתבתי לפני כמה זמן מאמר תגובה למאמר אחר, ובו התייחסתי בין השאר לחופש הביטוי וגבולות. אני מעתיקה לכאן: חופש הביטוי - האמנם? בתרבות המערבית החדשנית, החליטו לקדש את ערך "חופש הביטוי". מותר לומר הכל בכל מכל כל, ואין שום הגבלה. האמנם? האם חופש הביטוי מתיר לשון הרע? הוצאת דיבה? דברי שקר? העלבה? זלזול? פגיעה? התקפה? חוצפה? בוטות? הלבנת פנים? ניבול פה? פרסום דברים שהשתיקה יפה להם? לפי הגישה המערבית המעוותת - אני יכולה להתחצף למורה, אני יכולה לפרסם סודות של חברה שסמכה עלי, אני יכולה להציג בתערוכה יצירות פורנוגרפיות (שנחשבות "אומנות"), והכל בשם חופש הביטוי. לאט לאט מאבדים את הערכים, שוכחים מה יותר חשוב, שוכחים שנוסף לחופש הביטוי (וזכות הציבור לדעת) יש ערכים נוספים כמו כבוד האדם, צנעת הפרט, תמימות וטוהר של ילד, חברות אמיתית, חברה בריאה... אני מאמינה כי לא ירחק היום בו יוסרו באמריקה (ומיד אח"כ כמובן גם בישראל) מגבלות כמו "מעל גיל 18" (בסרטים וכו'), צוי איסור פרסום, צנזורה ועוד כל מיני מגבלות זמניות שחוסמות לעתים את חופש הביטוי, שכן כבר עתה רואים התנגשויות של זכויות אדם כמו צנעת הפרט והזכות לכבוד עם החופש לביטוי, וגורמים למצבים לא נעימים לתקשורת, שצריכה להגן על כבודה ולחם חוקה - על חופש הביטוי... [ואני כמובן לא מדברת על המאבק בין התקשורת לצנזורה הצבאית והבטחונית, שרדיפת הסקופים עוד עלולה להביל את העולם הזה לאסון כשהתקשורת תפרסם פרטים סודיים של השב"כ, המוסד והצבא...] אז איפה הגבולות בעצם? האם לכל אחד יש את "הגבולות שלי"? ומי יקבע היכן הגבולות? בגבולות עצמיים יש בעיה, שאנחנו יכולים להחליט על גבולות לפי הנוחות שלנו, וכך לא נצטרך להתאמץ במיוחד לשמור על הגבולות כי מלכתחילה הם יהיו די רחוקים מאיתנו... לפעמים גבולות עצמיים גם גורמים לזלזול בגבולות עצמיים של מישהו אחר, במחשבה שהוא "מחמיר על עצמו", "כובל את עצמו"... לכן התורה מגיעה ומצביה לנו את הגבולות שלה. הגישה היהודית, המנוגדת בתכלית הניגוד לגישת התרבות המערבית, מגבילה אותנו - "מדבר שקר תרחק", "לא תלך רכיל בעמך", "לא תשא את שם אלוקיך לשווא", ועוד הגבלות שונות על צורת הדיבור שלנו. התרבות המערבית גרמה לנו לשכוח, ולעשות הכל, בשם "חופש הביטוי". אולי הגיע הזמן לעשות חשבון נפש מחודש בנושא.

tamarhp

New member
בעצם

"חופש הביטוי - האמנם? בתרבות המערבית החדשנית, החליטו לקדש את ערך "חופש הביטוי". מותר לומר הכל בכל מכל כל, ואין שום הגבלה. האמנם? האם חופש הביטוי מתיר לשון הרע? הוצאת דיבה? דברי שקר? העלבה? זלזול? פגיעה? התקפה? חוצפה? בוטות? הלבנת פנים? ניבול פה? פרסום דברים שהשתיקה יפה להם? " זה הקטע המרכזי שלי. חופש הביטוי מתנגש עם הרבה ערכים שליליים. לכן לפני שבאים ומנופפים בדגל של חופש הביטוי, צריך לעשות חשבון נפש מחודש - מה כולל חופש הביטוי. כמובן כיהודיה אני נגד הכחשת השואה... האם זה נוגד את חופש הביטוי? שוב, תלוי - מה כולל חופש הביטוי. לפי הכללים הקיימים היום באמריקה, נראה ששומדבר לא עומד בפני ה"חופש" הזה. לפי דעתי, צריך לרסן אותו ומהר...

ולכן... לאסור אותם?

אה"נ, אין זה בסדר שהם מנופפים בחופש הביטוי... אבל האם עבירה זו של הכחשת השואה, ניבול פה או כל שימוש אחר ב"זכות" זו של חופש הביטוי אשר הסכמנו שאינה ראויה- כה חמורה עד שתגרור מאסר?

tamarhp

New member
מאסר?

לא דיברתי על מאסר... חומרת העונש צריכה להיות בהתאם לעבירה - מובן שניבול פה אינו גורר מאסר.. הכחשת השואה - לפני הכל - צריך להחליט אם זה לגיטימי או לא (כמובן לא אנחנו כי אנחנו ממש לא אובייקטיבים). ואם זה לא לגיטימי - עד כמה זה חמור. ואז קובעים את העונש...

כמובן...

אך למיטב הבנתי, מההודעה של אלישבע משמע שבאותן מדינות הכחשת השואה אינה דבר לגיטמי, והעונש הינו מאסר. הטענה של המכחישים היא חופש הביטוי.

MyGod7

New member
ברוב מדינות אירופה

ולמרבה האירוניה- גם בגרמניה, פולין ואוסטריה - העונש על הכחשת שואה ופשעים נגד האנושות שנעשו בידי הנאצים זה אכן מאסר ו/או קנס. הטענה לאו דווקא של המכחישים היא חופש הביטוי - אלא של אנשים אחרים. לדוג' המקרה של רוברט פוריסון שהכחיש את השואה בצרפת ונכלא - ופתחו בשבילו עצומה של אנשים שתמכו בשחרור שלו - חתמו עליה לפחות 500 שמאלנים שתמכו בחופש הביטוי, ואחד מהם היה פרופ' נועם חומסקי, יהודי שאמר שאדם שתומך בחופש הביטוי אמור לתמוך דווקא בביטוי של דיעות שנוגדות לשלו - כמו אותם אנשים שחתמו על העצומה. לפי מה שאני יודעת לגיטימי זה לא בשום מקום - אבל בארה"ב באמת מתייחסים על זה בפחות חומרה בגלל ה"עיקרון העליון" שהוא חופש הביטוי...

MyGod7

New member
כמובן שאת נגד הכחשת שואה,

ברור. ולדעתי זה גם לא קשור לעובדה שאת יהודיה אלא לעובדה שאת בת-אדם... אבל מה כולל חופש הביטוי לפי ההגדרה שלך? איפה הגבול שאת מעמידה?... האם זה בהכחשה בלבד? האם זה בהתייחסות מזלזלת לשואה? או אולי בהמעטה בערך הפשעים?...

טוב תראי

אני לא חסידה גדולה של "חופש הביטוי", לכן מן הסתם אני אתמוך בדיעה שטוענת שלא צריך לתת שום במה או לגיטמציה לאנשים שמכחישים את השואה. יש דברים שלא צריך להיות עליהם שום מחלוקת ושום מקום לדיון, השואה היא אחת מהם.

אני חושב שלהכחיש

שואה יכול ל"משוך" יהודים אחרים להכחשה(מכיוון שיכול להיות שהם ימצאו הגיון בדברי ההכחשה) ואז בסוף כולם יכחישו כי טיעוני ההכחשה ישמעו נכונים והגיוניים יותר ויותר עם השנים שאחרי התקופה שעוד היו ניצולי שואה חיים

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif טוב, גיבשתי דעה מוצקת. ../images/Emo13.gif

אולי תסבירו לי לאן נעלם כל הרכוש של סבתי וסבי ע"ה?! לאן נעלמה שמחת החיים?! התקווה?! לא, הם לא נולדו ככה. זה כתוצאה ממשהו שקרה להם, איזו זוועה שהם עברו. סבא שלי ע"ה קבר את הגופות של החברים שלו!!! סבתא שלי הייתה רעבה במשך ימים שלמים, ועד שהגיע תפוח אדמה קטנטן היא הביאה אותו לאחותה החולה!!! לאן נעלמה כל המשפחה שלהם? התפוגגה? בלעה אותה האדמה? לא. הם נרצחו ע"י הנאצים. אוקיי, ואם יגידו לי שלא רצחו אותם.. סבא שלי קבר אותם בעודם חיים? הממ, לא נשמע הגיוני. הלכו לסיביר כדי לעורר רחמי גויים? נו באמת. אז כן, זאת העמדה שלי לגבי הכחשת שואה-בולשיט. הייתה שואה ומאוד קשה להכחיש אותה. אלה שמכחישים שואה בוודאי שכנעו את עצמם, או שפשוט לא האמינו שבני אדם הפכו למפלצות. וממש סליחה על הבוטות, אבל הייתי חייבת לשפוך..

למעלה