מה דעתכם?

סלוניק

New member
וואלה.

איזו מטרה ביטחונית יש לגדר שחוצה את מזרח ירושלים? ואני חוזר ושואל - מה היה פשעו של גיל נעמתי (כמו רבים אחרים מהמפגינים שנורו לחינם)?

סלוניק

New member
אתה טרחת לקרוא בכלל את מה שכתבתי?

מה המטרה בבניית גדר שחוצה את מזרח ירושלים? לא מפרידה בין מזרח העיר למערבה, אלא חוצה את השכונות הערביות במרכזן. איזו מטרה ביטחונית יש פה? אני מבין שפגיעה ברכוש דינה מוות. השלב הבא וודאי יהיה לירות במרססי גרפיטי ודומיהם.

Dudidud

New member
ואתה טרחת?

"למנוע מפלסטינים שיכולים להגיע למזרח ירושלים בקלות יתרה להמשיך בדרכם לתוך ישראל ולבצע פיגוע. מספיק טוב?" זה מה שאני כתבתי. לפלסטינים יש גישה למזרח ירושלים באופן קל יחסית (ולו רק בשל העובדה שהתושבים שם הם ערבים, והדרך משם לתוך ירושלים רבתי ולשאר ישראל היא קלי קלות.. כן. זה מה שאתה רוצה שאני אענה לך? אתה מסלף את המציאות ואחרי זה שואל שאלות. הם נורו ברגליים. הם פגעו בגדר שתפקידה למנוע חדירת מחבלים- לא רק ברכוש, בחיים.

סלוניק

New member
בקיצור, לא טרחת.

הגדר לא מפרידה בין ירושלים למזרח העיר, לא בין מזרח העיר לשטחים אלא בין מזרח העיר למזרח העיר! אני לא חושב אותך לאדם טיפש ולא מעוניין לחזור ולהסביר לך את זה, אבל אתה באמת מתכוון לנסות להגן על כל דבר רק בגלל שיש בו ביקורת מהשמאל? הגדר עוד מילא, לא שהצלחת לסדר אותם באופן הגיוני, אבל לגבי הגדר כבר הגעת לאבסורד שמזלזל באינטיליגנציה של הקוראים. ברור לך שאיש מהמפגינים לא היה פורץ את הגדר ולפתע המון של מחבלים היה פורץ אותה (זו טענה דבילית לכשעצמה היות והגדר היא גבול חלקי, בעיקר בתקופת גיל נעמתי), ועוד יותר מגוחך להתייחס לירי "ברגליים" כאילו מדובר באכיפה שולית כמו גז מדמיע (או אלות לצורך העניין). לידיעתך גיל נעמתי נפצע קשה כתוצאה מאיבוד דם והיה קרוב למוות.

Dudidud

New member
הגדר

מפרידה בין מזרח העיר שנמצא בצד שלנו (המערבי),לבין מזרח העיר שנמצא בצד השני (המזרחי)- הצד "שלהם" הנושק ל"שטחים... אני אכן זילזלתי באניטלגנציה שלך בדיוק כשם שאתה התייחסת לשלי. עצם ההתייחסות לזה כ"פגיעה ברכוש" היא זלזול. המעשה הספציפי שנעשה הוא אכן לא כל מה שכתבתי.. אבל הוא ביטא באופן דיי ברור עמדה שמסכימה עם כל מה שכתבתי, איני יודע בדיוק מה קרה שם, ככה שלא פשוט לי להתייחס לזה ולנסיבות שהובילו לירי.

סלוניק

New member
ראית פעם את הגדר?

או את החומה, יותר נכון, שחוצה שכונות בעלות ריכוז מוחלט של ערבים? איך התוואי הזה מפריד בין צד ישראלי לבין השטחים אם הוא לא מפריד בין יהודים לבין ערבים או בין מזרח העיר למערב העיר? יותר נכון, איזו מין תועלת ביטחונית נעשתה בכך שהוא יוצר הפרדה בתוך העיר ולא בגבולותיה עם השטחים (במיוחד כאשר יש חשיבות עליונה במניעת הדרדרות מאסיבית של ערביי מזרח ירושלים לסכסוך ע"י הרעת מצבם)? אמרת שמותר לירות (כמעט למוות) בפוגעים ברכוש, שזו בדיוק גדר ההפרדה. האם זהו אכן הקו המנחה שלך? האם אפשר לירות במתנחלים שמפנצ'רים גלגלי ניידת משטרה (ציוד ביטחוני)?

Dudidud

New member
...

פיזית, מול העיניים שלי, לא. בתמונות אני מניח שכן. ובמפות כן. אם היינו מקיפים את כל ירושלים היו אומרים שאנחנו רוצים לספח אותה ובלה בלה בלה, ועושים הרבה בלאגן.. מבחינה ביטחונית גרידא זה יעיל, אם זה יכניס את ערביי מזרח ירושלים לסכסוך או לא, אין לי מושג. אתה אומר שמותר למסור מסמכים מסווגים של כוחות הבטחון, כי זה סך הכל רכוש. ולסחור בנשק עם "גורמים עוינים" מותר כי זה סך הכל רכוש. האם זה הקו המנחה שלך? זו ממש לא "פגיעה ברכוש", ולכן התייחסות אליה ככזו היא זלזול בי וצביעות מצידך. לגבי הירי- כבר אמרתי שאיני יודע מה בדיוק התרחש שם ומה גרר את מה, כך שאיני יודע.

toxic2004

New member
אוקיי.

לתת להם את מודיעין עלית והשמאל ישתוק? אבל מה עם ירושלים? זה בנוי על אדמות פלשטין המחורבנת וסליחה על הביטוי הצודק

Continuum

New member
וואינט גדולים.. חח

זו לפחות הפעם השלישית שאני רואה כותרת בפורמט: "<פעיל תנועה כלשהי>: 'דמנו הותר.'" כל כך זול.

למעלה