מה דעתכם?

nano4

Well-known member
מה דעתכם?

אני בעלי מעוניינים להגר לקנדה (עד אז יהיה לנו תינוק) בכדי לשפר את רמת החיים שלנו. יש לנו קרובים בקנדה שמזמינים אותנו לגור אצלם בתחילה ואולי אפילו יעזרו לנו בחיפוש עבודה.אני מעוניינת לשמוע מישראלים שהיגרו האם לדעתם היה כדאי. שמענו שבקנדה ניתן להסתדר עם משכורת אחת שלא כמו בארץ ועם שתי משכורות אפשר לחיות טוב (יש לציין כי שנינו מוכנים לעבוד קשה בכדי להרוויח טוב). האם הניתוק מהמשפחה שווה? אודה לתשובתכם מכיוון שכבר החלטנו להגר ואנו לא רוצים לעשות טעות.

EB2

New member
לנאנו 4

קודם בדקי באתר ההגירה הקנדי (כנסי למעלה לשאלות נפוצות תראי את האתר) אם יש לכם מספיק ניקוד כדי להגר. צריך 67 נקודות לך או לבעלך לאחר מכן תטצרכו להתחיל כמו כל מהגר את התהליך שלוקח עד שנתיים לקבל את ויזת ההגירה. המלצה אישית שלי אל תלכי לגור עם קרובים זה לא בריא מכל הבחינות. כמה ימים זה בסדר אבל לאחר מכן תמצאו לכם דירה משלכם.

uzipikar

New member
מכל הלב.

קנדה המדינה הכי טובה בעולם! ואתן לך את דעתי האישית בלבד ובלי להתחשב ביכולת החוקית שלכם ואחוזי ההצלחה שלכם להתקבל. כשהחלטתי לעזוב את ישראל לקנדה, החלטתי שאני לא מעוניין להיות ישראלי בקנדה, החלטתי להיות קנדי בקנדה, לכן לא הצטופפתי בקהילה ישראלית, הילדים גדלו עם ילדים קנדים וידעתי שזה יפגע בזהות הישראלית שלהם אבל זה מה שבחרנו. מאז עברו שנים רבות (23), הילדים גמרו אוניברסיטאות, מקיימים חיים נפלאים עם בנות הזוג שלהם, יש לי נכדים חמודים והקשר היום יומי עם ישראל טושטש לחלוטין. בקיצור, טוב לנו כאנשים וטוב לנו כמשפחה, המדינה נהדרת, ואפשר להסתדר ולחיות טוב. הנה, גם הייתי רציני וגם השתפכתי קצת. ואכשיו כמה חכמים ישאלו "אז למה אתה כאן?" (בפורום), באמת שאין סיבה משמעותית, אני פה כי יש לי קלידים בעיברית, אני מדבר עדיין עברית עם הילדים ולא כמו הפלצנים שרק נוחתים ומתחילים לדבר עם הילדים אנגלית שנשמע מה זה מגוחך.... והיום הנוכחות בפורום נותנת לי איזה קנה מידה אישי בין הדיעות שלי על החיים לבין ההתייחסות של אחרים לחיים שלהם. מסובך קצת? העיקר הבריאות.

nano4

Well-known member
יש למישהו תשובה על השכר?

יש לי 67 נק'.בעלי הוא מעצב גרפי ולי יש תואר שני במנהל עסקים. אנחנו חושבים בכל זאת לגור קצת אצל הקרובים לפחות עד שנמצא עבודה.

ybramly

New member
האם אפשר שאלה אישית וסוביקטיבית..?

אני עדיין בשיא ההתלבטות (למרות שהתהליך במרוצה) במה אתה עוסק (למחיה כמובן) וכמה קשה\קל למצוא עבודה ואיני מתכוון לזבנות בסופרמרקט או שליחי פיצה אלא לבעללי ניסיון חיים ותעסוקתי מגוון? תודה יוסי

ophir35

New member
תשובה כנה

הכי חשוב זה לשמור על אופטימיות וגמישות מחשבתית, ובסוף זה מסתדר, קח בחשבון שההתחלה לא פשוטה, והכל תלוי מה אתה עושה בחיים? מה הציפיות שלך? וכו'

shipy1234

New member
לא אוסטרליה הכי טובה בעולם?

בסקר איכות החיים האחרון הכניסה שלוש ערים לחמישייה הראשונה. קנדה רק אחת ובמקום הראשון - וונקובר. מה גם שאוסטרליה אמורה להיות זולה יותר למחייה. ההגירה לקנדה יותר קלה זה כן.

עוד פעם אתה עם הממוצע שלך?

יש אנשים שנהיגה בצד שמאל מחרפנת להם את כל האיכות חיים.

ophir35

New member
החזרת השתפכות

החלטתי שאני חייבת להעיר לך רק הערה אחת, גם אנחנו הלכנו באותה דרך, אנחנו חיים בעיר שאין סיכוי למצוא בה ישראלים, אבל לגבי האנגלית אולי זה נשמע מגוחך בעיני כולם, אבל אנחנו רצינו שהילדים שלנו יגיעו לבי"ס עם כמה מילים באנגלית ואם אנחנו לא נלמד אז מי? קשה לשמור על האיזון בין שתי השפות,מצד אחד חשוב שהילדים ידעו עברית מצדשני יש לי שתיתינוקות בבית (קנדים!) שצריכים להשתלב בחינך הציבורי וזה קשה בלי אנגלית. מעבר לזה אתה צודק.

patti1

New member
nano-קבלת תגובות משני קצוות.

אל תעשי אידאליזציה,ואל תתעלמי מהקשיים בהגירה בכלל,ובהגירה לקנדה.קריאת תכתובות בפורום(+בפורום השכן,תוך דלוגים על נבולי הפה)תדעי הרבה יותר וזה יתן לך חומר למחשבה.

למעלה