מה דעתכם

דאאאא

New member
מה דעתכם

על זה שלרוב המפונים אין עכשיו בית? או שיש להם בית דפוק?

נורא ואיום.

המגורשים מקטיף נמצאים כרגע בבי"ס שלי והם קיבלו שם דיור זמני מאוד, הלימודים שלנו הולכים להתחיל ביום ראשון, ועדיין לא יודעים איפה בדיוק אנחנו אמורים לישון, מישהו הפיץ שמועה שנלך לישון באוהלים על הדשא או באיזשהו קיבוץ אבל זו רק שמועה כמובן,ת'כלס, אנחנו גם לא ממש נלמד בשבוע הראשון (זה שיא הבלאגן), בעיה.

iknow

New member
את/ה לא בטוח/ה שהגזמת?

אני לא רואה שום נתונים לנגד עיניי... אם אכן זהו המצב אז זהו כשל חמור ביותר שיש לפתור במהירות מרבית.

freshlama

New member
סליחה, אבל זה שטויות.

היו פתרונות אם הם היו מארגנים להם מראש. אם הם היו מודיעים לסלע קודם והיו דואגים לעצמם ולא היו מאמינים כל כך שאלוהים יעזור להם (למרות שהוא לא קיים) היה להם פתרון.

../images/Emo35.gif

איזה פיתרון זה קראווילה לשנתיים ואז לעבור לבית אחר בלי החברים שלך בלי הסביבה שלך??!! בלי קשר לנגד או בעד..זה לא פיתרון

iknow

New member
קודם כל, זה פיתרון

לדעתך, אולי לא הפיתרון האופטימלי אבל בהחלט פיתרון. זוהי דמגוגיה זולה.

אז אולי אתה לא יודע

אבל הקרואנים האלה לא מספיקים לאף אחד זה היה חוסר ארגון אחד גדול. אין להם גנים בפתיחת שנת הלימודים אבל עזוב אותך גן- אין להם מכולת או סופר או כל דבר אחר שאפשר לקנות שם מצרכים לבית ואני מדברת על אלו שחתמו מראש לא על אלו שלא חתמו. ועל ההעברה של כל תכולת הבית-בכלל אני לא אתחיל לדבר....

freshlama

New member
שוב?

אם הם היו פונים לסל"ע אז היו להם קראוילות. זה דבר ראשון. אם הם היו פונים למנהלת סל"ע, המנהלת הייתה יודעת כמה ילים זקוקים לאיזה וכמה מוסדות חינוך וכך היה הרבה יותר מאורגן.

שוב?

אני לא יודעת לאן הם פנו אני יודעת שהם חתמו שהם יתפנו מרצון, אני יודעת שהם הלכו לפי החוק והממשלה ואכלו את כל החרא שלה אז מה היא פתאום זורקת אותם לכלבים? כן הם קיבלו "קראוילות" אבל את יודעת איזה חוסר ארגון? איזה צפיפות? איזה חוסר תיאום עם ההובלה??

freshlama

New member
פינוי- חיים קשים

העיניין פה זה שהפיצויים זה תקדים בפני עצמו. בכל שאר פינויי התושבים מביתם ברחבי העולם לא שולמה אגורה אחת ולא בנו קרוון אחד, שלא נדבר על שילמו לבתי מלון...

כן -"בכל שאר פינויי התושבים"

אי אפשר להשוות אותנו למדניות אחרות בתחומים האלו כי זה הרבה יותר מסובך אז די להגיד שבמדינות אחרות זה היה בלי פיצויים כי יש אלפי הבדלים בין הפינוי הזה לפינויים האחרים. ועל זה אני מאוד מעריכה את S u p e r S h e e p כי למרות שאנחנו לא באותה דעה פוליטית היא מודה שבקטע הזה זה לא היה בסדר מצד הממשלה.

freshlama

New member
תשמעי

אין ספק שאם הממשלה הבטיחה פיצוי מסוים ומגורים לכל מתנחל ולא קיימה, זה לא בסדר. אי לא מנסה להגן על הממשלה. אניח חושב רק, שהם לא היו צריכים לקבל פיצוי.

Vrock

New member
אתה יודע...

גם הפעם הראשונה שלוחמים לא פשטו על בתים של איכרים, בזזו אותם ואנסו את הנשים הייתה נורא תקדימית. עכשיו תגיד לי למה לא מגיעים להם פיצויים? הרי הממשלה גזלה את רכושם ואת מקום עבודתם. תענה ברצינות. אם אתה חושב שלא מגיעים להם פיצויים בגלל שמעולם לא שולמו פיצויים-אתה בוודאי שלוקה בכשל לוגי הנקרא "בשם המסורת". באותה מידה יכולת להגיד שלהשתמש במכוניות, חשמל או אש זה לא בסדר.

דפנה89

New member
למה הם צריכים להודיע לסלע?

יש לי שאלה... האנשים שהודיעו לסלע... התפנו ודאגו להם ל"בתים" ( הם היו כמה זמן בלי חיבור לביוב והמזגנים גם לא היו מחוברים... והיה שיא החום! וכל המים שהיו אמורים ללכת לביוב צפו להם בבית!!!) ומי שלא הודיע לסלע... אז הוא לא פונה?? למה צריך לפנות אליהם? יודעים שיש נגיד.. 500 משפחות? אוקיי אז שידאגו ל500 משפחות!!! אם משפחה לא הודיעה אז זה אומר שהיא תהיה בבית בגוש קטיף? לא! סלע ידע שכולם יפונו... גם מי שהודיע וגם מי שלא... אז מה הקטע? גם אם מישו לא הודיע... אז זה אומר שיהיה לו איפה להיות אחרי הפינוי??? לא! לא יהיה לו... לא משנה אם הוא הודיע או א... והם ידעו בדיוק כמה משפחות יש בגוש כדי לסדר לכולן!!! זה היה סתם קטע קטנוני! זה היה ידוע שיהיו 500 משפחות בלי בית!!! אז מזה משנה אם להודיע להם או לא?

iknow

New member
כן כן...

ואני שמעתי שבגלל שלא היה להם גג כמה אנשים שמאלנים, שחיו בניין הגבוה והמפואר שלידו השכינו אותם זמנית, החליטו להשתין עליהם מקומה רביעית בלילה. או במילים אחרות. די לזיין את השכל עם כל סיפורי התוכחה האלו. ועוד דבר. די כבר עם כל סימני הקריאה והשאלה האלו! זה לא גורם לדבריך להישמע שכנעים יותר. להפך.

דפנה89

New member
הסימני קריאה ושאלה זה לא כדי להיות

משכנעת יותר... זה פשוט יוצא ככה! אני כותבת מהר כי ממש רציתי להגיב וככה יצא טוב? יופי! ולא זיינתי לך את השכל עם סיפורים כי ידיד שלי היה בניצן ב"קראווילות" והוא סיפר לי שהוא ניקה לאנשים את הבית מהמי ביוב שצפו שם ושלא היו מזגנים. ויש לי נטייה להאמין לו כי אין סיבה שהוא ישקר לי וגם כי חבר של ההורים שלי היה שם ואמר אותו דבר, וזה לא איזה אדם משועמם שממציא סיפורים! זה בן אדם מבוגר עם עבודה ומשפחה שלא מבזבז את הזמן שלו על לשבת בבית ולבדר את עצמו בסיפורים שהוא ממציא.

למעלה