מה דעתכם

מה דעתכם

הצד החזק צריך להשליט שלום בכוח, והצד החלש צריך להשליט שלום בהיכנעות. איך יכול להיות, שמדינת ישראל (להלן- "הצד החזק"), או לפחות השמאלנים בישראל, צריכים להיכנע לפלשתינים, שלהם יש דרישות בשביל "שלום" כאילו שהם הצד החזק? כאילו "שאם לא נמלא את דרישותיהם, הם יפגעו בנו". המצב שנוצר פה הוא לא הגיוני. הם רוצים שלום? צריך להבהיר להם מי פה הצד החזק, ומי יחליט אם יהיה פה שלום או לא- וזה בטח לא הם!! אבל מה מדינת ישראל עושה? מפציצה "בתגובה" מבנים נטושים... ובורחת משטחים שבהם מאיימים על תושביה...

noamjen

New member
תפיסה ימנית קלאסית...

אתה (אני מניחה שאתה בן לפי הכינוי...) מסיג תפיסה קלאסית של ימנים (הכוונה לא רק לימנים בארץ אלא בכלל, ולא רק במובן המדיני אלא גם במובן הכלכלי). התפיסה היא שיש "חזק" ששולט ויש "חלש" שנשלט. ולי כך בגלל שזה דמוקרטיה החזק עושה מה שבא לו והחלש מקבל את זה. תפיסה שהיא יותר הומנית, ולכן יותר שמאלנים מקבלים אותה (אבל לא כולם) היא שזה לא משנה מי חזק ומי לא, מה שמשנה באמת זה עיקרון מסויים, לדוגמה- שלום, וצריך למצוא את הדרך הכי טובה ונכונה לעשות את זה. הרבה שמאלנים חושבים שהדרך הכי טובה לעשות שלום היא מה שנקרא בפיך "להיכנע לטרור." אני קוראת לזה להראות שאנחנו לא ילדים קטנים שמשחקים ב"אבל הוא עשה לי קודם..." ולהבין שטרור תמיד יהיה כל עוד נשלוט בשטחים הכבושים.

MsUnderstood

New member
או כל עוד כל אחד יחשוב שהוא הצודק

ורק הצד השני הוא רע הטרור יימשך כל זמן שכל אחד "מחזיר" על מה שהשני עשה (משום מה זה מזכיר לי את העבודה שלי עם ילדים בני 8-9
!

אבל!!! פה את טועה!!!

כי מכיוון שאנחנו הצד החזק, אנחנו מסוגלים לשים קץ לטרור. אנחנו פשוט לא עושים את זה. במקום זה נכנעים לו (היציאה מבלנון, ההתנתקות...). אני יודע שאני בצד של מדינת ישראל, ואני תומך בה, ומי שמנסה לפגוע בה ובי, לא איכפת לי ממנו, ולמה הוא עושה זאת. אני קודם כל ידאג למדינה שלי ולשלומי.

MsUnderstood

New member
אז הם יפוצצו אותנו ואנחנו בתגובה

נפוצף אותם ואז הם יפוצצו אותנו ואנחנו בתגובה אותם..

לא, לא ולא.

אנחנו לא נפציץ אותם, אנחנו ניכנס בהם ונחזור לתקופה שלפני האינטיפאדה הראשונה.

hilasapir

New member
אתה קצת טועה.....

אי אפשר להיכנס בהם כי אז כול באמריקיים האנטישמים ימצאו סיבה ליטפל עליונו שזה לא בסדר שאנחנו הורגים ועוברים על המנת ג'אנווה מה שצריך לעשות הוא לקנות מהם את השטחים!!!!

מפלט

New member
אנחנו יותר חזקים.

ויש לנו את הכוח לעצור אותם אם רק נרצה. אנחנו פשוט לא יודעים להשתמש בו...

תתבגרו כבר, חולי כוח.

העולם קצת יותר מסובך מהתהליכים הילדותיים שרצים לכם בראש כרגע. מדינות אחרות השתמשו נגד הטרור בכמויות אדירות של כוח ועם זאת לא הצליחו לרסן אותו. קחו כדוגמא את ארה"ב, שלפי הערכותיה שלה הרגה בשנתיים האחרונות יותר מ-80,000 עיראקים. זה לא סייע למלחמה בטרור, אלא רק הגביר אותו. רוסיה הרגה בעשור האחרון כ-200,000 צ'צ'נים, מתוכם קרוב ל-50,000 ילדים ונערים. התגובה הצ'צ'נית הייתה ברורה וחדה- פיגוע גדול בבית-ספר יסודי. כי כוח זוכה רק לעוד כוח. דווקא ישראל עושה בחוכמה כאשר התגובה שלה היא באופן יחסי מאופקת יותר וחכמה יותר. לא אכחיש- גם ישראל משתמשת לעיתים קרובות מדי בכוח בלתי מרוסן, שמוביל לעלייה בטרור. מדיניות החיסולים היא דוגמא קלאסית לשימוש לא נבון, ובדרך כלל גם לא מדויק (אזרחים חפים מפשע נהרגים והמחבלים בורחים) בכוח הצבאי. באופן כללי, אנשים שחושבים שישראל לא משתמשת במספיק כוח, הם אנשים עם ידע היסטורי ששואף לאפס. הם לא יודעים דבר על ניסיותיהן של מדינות קודמות להתמודד עם טרור, מדינות חזקות הרבה יותר שהרגו מיליוני בני-אדם ולמרות זאת המשיכו לספוג טרור. כוח לא פותר שום-דבר. וכל מי שחושב אחרת, ראה יותר מדי סרטים, ויש לו מנגנון חשיבה ילדותי שהפתרונות אליו לא נמצאים בתחום הדיונים בפורום, אלא בתחומים אחרים.

האם אתה מסכים איתי

שעוזי דיין אלוף במיל שמאלני? הוא אומר שכשתגיע תקופת "וגר זאב עם כבש" אני אהיה הרגוע רק אם אהיה הזאב... למה? כי הוא יודע שאי אפשר לסמוך על האוייבים שלך....ברגע שהם יהיו היותר חזקים הם ינצלו הזדמנויות כי ידם תהיה העליונה. למה עכשיו כשידנו על העליונה אנו לא 'מנצלים' זאת לפני שהגלגל יתהפך? אני לא תומכת בטרור כלפיהם אבל לרסן אותם!

עוזי דיין לא מייצג אותי, וזאת למרות

ההערכה הרבה מאוד שאני רוחש לאיש הזה. דבר אחד, מה שבטוח, הוא מאוד ודאי- עוזי דיין גם לא מייצג אותך, והוא ודאי מבין שמעבר לשאלה הילדותית והמטומטמת "מי חזק יותר" ישנם גם דברים שאת לא ממש מודעת אליהם, לצערי - כמו שיקולים בינלאומיים, יחסי ייצוא-ייבוא מול העולם הערבי, אירופה וארה"ב, מעמדן של קהילות יהודיות בחו"ל ושאר עניינים שאת, מה לעשות, פשוט לא הוכשרת כדי לעסוק בהם, ואילו עוזי דיין עסק בהם לא מעט בשנים האחרונות.

סליחה

אני מתנצלת שאני רק בת 17 ולא הספקתי ללמוד על הכל בחיים שלי אבל עוזי דיין הוא נשיא המועצה הציונית לישראל ואני פעילה במועצה הציונית לנוער כך שבסופו של דבר אני מקבלת את התכנים בהם הוא מבין. נכון, אני לא מבינה כמוהו בכל הדברים אבל אני בטוחה שגם אתה לא (ואני לא באה מנקודת התנשאות אלא מהסיבה של ניסיון חיים)

יש קצת הבדל בין המדינות

ארצות הברית- נלחמה בטרוריסטים שהיו רחוקים מאוד ממנה. רוסיה- נלחמה בכאלו שרוצים שטח קטן שבקושי ייראה על המפה. ישראל- מדינה קטנטנה, שנלחמת את מלחמת הקיום שלה. לארצות הברית ורוסיה אין אזרחים שחיים באזורים אותן הן תקפו. לישראל יש!! לא רק הכוח של ארצות הברית ורוסיה קובע, אלא מלחמת הקיום והרצון להמשך קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית שחייה בביטחון. אתה נכנע לטרור!!! אתה מוכיח שלכוח כן יש חשיבות! כי אתה נכנע לכוחו של הטרור!!!

באמת יש הבדל בין המדינות...

ארצות הברית כבשה את עיראק בגלל שיקולים כלכליים ושיקולי יחסים בינלאומיים. רוסיה כובשת את צ'צ'נייה משיקולים פוליטיים (אם צ'צ'נייה תקבל עצמאות, כל הרפובליקיות לשעבר שהן חלק מרוסיה כיום ידרשו עצמאות והמדינה תתפרק). ישראל כובשת את השטחים משיקולים דתיים . לך תחליט מי יותר גרוע. אני עדיין מתלבט בשאלה. דבר אחד אני יודע - מבחינת עוצמת הפעלת הכוח, ישראל והפלסטינים אפילו לא קרובים לרמות של הרוסים והאמריקנים, הצ'צ'נים והעיראקים. יצא לנו מזל.

mysterious V

New member
חיסולים לא תמיד מביאים לתגובת נגד

שמעלה את הטרור. ע"ע יאסין ורנטיסי.

עיינתי בערך, ונזכרתי...

בשבוע האימה של ציר פילדלפי, כחודש בדיוק לאחר חיסולו של רנטיסי וחודשיים בדיוק לאחר חיסולו של יאסין. נזכרתי גם במעורבותם של גורמי טרור פלשתינים בפיגועים הרצחניים בסיני כמה חודשים לאחר-מכן.

mysterious V

New member
אני דווקא זוכר שקט

באיזה ערך עלי לעיין כדי להבין על מה אתה מדבר?

hilasapir

New member
החזק שולט....לא ממש

לפי גישת החזק שולט אז לחלש איין סיכוי לשלוט אולי יש מצב שהחלש ישלוט יותר טוב.....ואם זה באמת היה ככה כול העולם היה מושמד והיה בעולם רק הגזע החזק,שגם הוא היה משמיד את עצמו ונשארנו בלי אנשים בעולם זה בסדר לפי דעתך??

למעלה