מה דעתכם?

מה דעתכם?

אני בוגרת מדעי המחשב בהצטיינות. לא עבדתי במחשבים במשך הלימודים, ועכשיו אני מחפשת עבודה. עברתי את כל שלבי המיון בחברה בינונית (לא סטארט אפ) שמתעסקת באינטגרציה של מסדי נתונים. הציעו לי הצעת שכר טובה מאוד (יחסית למישהי בלי ניסיון). זו חברה יחסית קטנה שבלי ספק תיתן לי ניסיון וידע בהרבה תחומים חדשים ועניין. הבעיה- בגלל שעוד לא עבדתי בתחום אני חסרת ביטחון בקשר ליכולת שלי להתמודד עם תפקיד בסדר גודל כזה- שדורש יכולת השתלבות ולמידה מהירה. אני לא רגילה ולא יודעת אם אני טובה בללמוד דברים לבד (אוטודידקטי) ובנוסף אני נוטה להתייאש בקלות. יש לי (כנראה) עוד הצעה מחברת אמדוקס, הצעה פחות טובה כספית- והבעייה העיקרית שההצעה כרגע היא בחטיבת תשתיות של R&D, שלפי מה שהבנתי זה מעט פיתוח ויותר תמיכה. היתרונות הם שבכל זאת יש היכרות עם כל התחום של טלפוניה והניסיון. הייתי מעדיפה את המשרה באמדוקס בגלל שיש שם יותר הכשרה ונראה לי פחות לחץ (בגלל שזו חברה גדולה) להשתלב מהר, אבל אני לא יודעת עד כמה המשרה שהם מציעים לי יכולה לתרום לי להמשך מבחינת הידע והניסיון. ברור שעדיף לי מכל הבחינות ללכת על החברה הראשונה, אבל אני די מפחדת מהסיבות שציינתי. השאלה אם מהסיבות האלה לא כדאי לי להתחיל באמדוקס, לראות איך אני משתלבת בעבודה בסביבה פחות מלחיצה, ומשם להתקדם למשרה יותר מאתגרת במקום אחר, או ללכת על המשרה הראשונה ולקוות שאעמוד בדרישות?

תלכי על ההצעה הראשונה.

אם סיימת בהצטיינות מדעי המחשב, את בטוח תסתדרי שם. מקסימום תעזבי ותלכי לאמדוקס, הם לא יברחו לך. תגידי לאמדוקס שאת נוסעת לחו"ל כרגע מסיבות אישיות. תנסי את החברה הבינונית, מתאים - זכית, לא מתאים - חוזרים לאמדוקס. חוץ מזה יש עוד ים מקומות שיקחו אותך, אל תנעלי על 2 אלה. מקווה שתצליחי וכל טוב. ----כאן מסתיימים שדורי הערוץ הראשון.---- לילה טוב.

yagelMan

New member
ללכת על ההצעה הראשונה

עבודה ראשונה לאחר סיום הלימודים בדרך כלל מאד משפיעה על המשך הקריירה. כלומר התפקיד שעשית בעבודה הראשונה ובה צברת את הניסיון ילווה אותך גם בהמשך. לדעתי מבחינה מקצועית ומבחינת קידום, העבודה הראשונה יותר מתאימה לך. לגבי הפחד הוא מובן. כל אדם שסיים אוניברסיטה ומתחיל עבודה ראשונה, יש בו מין חשש מסויים. פתאום יש את המעבר מחיי סטודנט שמארגן לו את הזמן לפי מה שבה לו, אל מסגרת מחייבת. את צריכה להתגבר על הפחד הזה ובמקום לחשוב במונחים של פחד לחשוב במונחים של אתגרים. בהצלחה

goli29

New member
ראשונה בהחלט

אם את מצטיינת כנראה שתפתיעי את עצמך ביכולת הלמידה שלך. הצעה טובה יותר ? ברור שעדיף. גם התפקיד שאת מציגה נשמע ה ר ב ה יותר עדיף על זה של אמדוקס. נראה לי שיש פה עניין של חששות וביטחון עצמי. תעברי את זה ותביני מה עדיף. (לדעתי אין פה בכלל דילמה)

אניטה007

New member
התפקיד הראשון

אם יש לך אפשרות לדרוך במקום בו תוכלי ללמוד דברים רבים, תחטפי אותו בשתי הידיים. אחר כך, עם הזמן, יהיו לך דברים חשובים שתוכלי להוסיף לרזומה. ולגבי החששות שלך, אל תשכחי שהם מודעים לכך שאת בוגרת ללא נסיון ושאף אחד לא מצפה ממך להפוך לאשפית בתחום תוך חודש. אין לי ספק שהם מודעים לכך שבהתחלה יצטרכו ללמד אותך דברים רבים כמעט מאפס. תני לעצמך חצי שנה שם (בערך) לפני שאת מחליטה שלא מתאים לך וקשה לך מדי. לאמדוקס וחברות גדולות אחרות תוכלי להגיע תמיד, במיוחד עם תואר בהצטיינות+נסיון.

אני רואה שיש תמימות דעים...

תודה על התגובות. זה עזר לי לראות עוד דעות. אם היה לי כבר ניסיון בעבודה במחשבים היה לי יותר קל להחליט, אבל זו עבודה ראשונה, אז יש את החשש בכלל מלהתחיל לעבוד ועוד במקום עבודה יותר דורש ותובעני. אני יודעת שאני טובה בלימודים- אבל זה בגלל שאני טובה בלימודים בצורה מובנית (קורסים וכדו'). אני לא מאלה עם הקליטה המהירה שהכל הלך להם בקלות אלא יותר מה'חרשנים'... בעבודה אני לא יודעת איך אני אתפקד כי זו סביבה שונה שדורשת יכולות שונות- ביניהן התמודדות עם לחצים וקליטה יותר מהירה. זה נכון שאפשר להחליף עבודה, אבל בכל מקרה לעבוד תקופה ארוכה במקום בלי להצליח ממש להשתלב זה לא הרגשה טובה, וגם לא טוב מבחינת המלצות להמשך. טוב, אני מקווה שאגיע להחלטה הנכונה...

אפרתש

New member
גם בעבודה יש חרשנים....

כמו שבאוניברסיטה יש חרשנים ויש מבריקים, וכל אחד מסתדר בשיטות שלו, כל החבר'ה האלה מגיעים לעבודה, וגם שם יש אנשים מכל מיני סוגים. כמו שהצלחת באוניברסיטה בדרכים שלך, תעשי אותו הדבר בעבודה. את רוצה לחרוש? תעשי לך הרגל לחפש ולקרוא. כשיש לך זמן פנוי בעבודה - תחפשי מאמרים/דוגמאות/דיונים שקרובים לנושא העבודה שלך, תשבי ותקראי.

justred1

New member
מישהו פעם אמר לי

שהדבר הכי טוב שיכול לקרות לבנאדם זה לקבל תפקיד שגדול ממנו בכמה רמות ככה יש הכי אתגרים, הכי לומדים, הכי מתפתחים והכי מתקדמים (וגם המשכורת יותר טובה כמו שאמרת) אין טעם להשאר במקום. זה שווה את ה"סיכון" בהצלחה!

אניטה007

New member
זה נכון

מקום העבודה הקודם שלי היה מקום שדרש ממני המון ולפעמים זה היה מלחיץ (אבל אני נלחצת מכל שטות, אז לא לקחת אותי בתור דוגמא
) אבל זה היה גם המקום ממנו למדתי הכי הרבה ובתקופה הכי קצרה. במקום העבודה הראשון שלי, שביליתי בו שנתיים, עשיתי דברים יחסית לא מסובכים ואחר כך יצאתי לשוק די מבועבתת. עדיף ללכת למקום בו תוכלי ללמוד, זה יהווה יתרון עצום במקום העבודה הבא האחריו.

למעלה