מה דעתכם?

® רן

New member
Elongated Cents

הם נקראים Elongated Cents, או "סנטים מוארכים". הטובים בהם עשויים מסנטים ישנים שהיו עשויים מנחושת טהורה. סנטים חדשים יותר עשויים מאבץ מצופה נחושת - המתכת הכסופה שמבצבצת בחלק מהדוגמאות שלך היא האבץ. אספני מטבעות נוטים לזלזל בהם - מבחינתם, זה השחתה של מטבע טוב. אספנים אחרים אולי אוהבים את זה יותר. יש לא מעט למכירה ב eBay, למשל כאן, ויש גם פתרונות אחסון בצורה של קרטונים מרובעים עם חלון שקוף מוארך ששמים את המטבע בתוכו ואז את הקרטון בתוך אלבום מטבעות/שקופיות.

evilihi

New member
כן כבר שמתי עין על כמה כאלה באיביי

אבל משלוח של המחזיקים האלה מהקרטון בטח יעלה הון משלוח לארץ מארה"ב הוא יקר... איפה אני קונה אלבום שיקופיות? זה עוד קיים בכלל?

YOSEW

New member
אלבום../images/Emo45.gif

שלום אלבום שקופיות את יכולה לקנות אצל בן גד ברחוב החלוץ בחיפה. או אצל אחים יונגר אתחלת רחוב דן יהודה בתל אביב או בחניות הצילום הישנות בתחילת אלנבי בתל אביב. להתראות יוסי

evilihi

New member
תודה!

אני אנסה באלנבי זה הכי קרוב אלי מכל מה שציינת
הרבה תודה!

לפני שמישהו חושב שזה רעיון טוב,

רק לידיעתכם - סעיף 466 לחוק העונשים קובע: "מי שביודעין מטשטש, קורע, חותך או מקלקל בדרך אחרת שטר או מטבע שהוא הילך חוקי בישראל, דינו מאסר שלושה חדשים". סתם, חשבתי שתרצו לדעת לפני שתשקיעו במכונה ערגול מטבעות.

evilihi

New member
גדול!!!

על כל מטבע זה 3 חודשים..נחמד..אני יכולה ללכת לכלא לבערך 90 חודשים..כמובן אם זה היה בישראל
בכל מקרה אני חושבת שבארה"ב זה חוקי.. מה החוק לגבי איבוד מטבעות?

yg23

New member
../images/Emo87.gifפשוט מדהים!!

כשאני יהיה בארה"ב אז אני בטוח יעשה לי כמה כאלו!

evilihi

New member
כל אחד יכול

כבר פיתחתי מיומנות להריח את המכונות האלה.. צחוק צחוק אבל כשטיילתי בניו יורק עם אחי וחברה הודעתי להם שפה אני מריחה איפהשהוא חנות של דיסני..ונחשו מה באמת היה 100 מטר קדימה..הם היו בשוק.. בקניון באוהיו ניסו להסיח את דעתי כשעברנו ליד חנות של דיסני..כמו שאמרתי - ניסו..לא ממש הלך
המכונות האלה נמצאות בכל אתר תיירות אמריקאי שמכבד את עצמו..ואם הוא באמת מכבד אז יהיו יותר מאחת..רצוי להכין המון קווטרים וסנטים מראש..הסנטים כמה שהם פופולרים ואי אפשר להפטר מהם - נגמרו לי בדיוק בקטע הקריטי..
אולי יש לי צילום של המכונה...צריכה להיות לי תמונה של חנות OLD TIME FASHION של האיימיש מלפני שנתיים..וליד החנות היתה מכונה..שכמובן שעשיתי עליה את כל הדוגמאות.. אני אבדוק.. ד"א - בצרפת קניתי מן מטבעות זהובים כאלה בתור מזכרת תיירות..זה עלה 10 פרנק כמדומני..זו מכונה שמפילה אותם מוכנים..אבל הם מן מטבע גדול וקשה לחלוטין...אם אני אמצא אני אעלה סריקה...

למעלה