טוב אז ככה
ראשית סליחה בכל מי שנפגע מגודל הקובץ אבל לא מצאתי מקום אחר לארח את התמונה. ניסיתי לחתוך לשני חלקים אבל זה יצא עוד יותר גדול, ולהקטין לא יכולתי כי אחרת אי אפשר לראות את הכיתוב שעל "פיסות המתכת" כהגדרתך. בשביל תפוז זה גדול מדי ושוב להקטין לא יכולתי. אז ככה. פיסות המתכת הללו הן בעצם מטבעות של 1 סנט אמריקאי. ברוב מקומות התיירות ברחבי ארה"ב ישנן מכונות שכשמכניסים אליהן סנט פלוס 2 קווטרים המכונה לוחצת את המטבע למשהו מאורך עם הטבעה של המקום. רוב המכונות מאפשרות בחירה של מבין 4-6 דוגמאות. בשביל בעלי המכונות זהו רווח נקי. הם לא צריכים לספק חומר גלם מפני שאת הסנט מספק הקונה. ישנן מכונות חשמליות, וישנן מכונות ידניות שבהן יש לסובב את הידית עד שנופל המטבע. רוב המכונות (אם לא כולן כמדומני) הן שקופות כך שישנו תהליך נחמד שבו רואים איך זה נעשה. האוסף שלי התחיל ב-1990 כשעשיית כל מטבע עוד היתה 25 סנט בלבד. סיפרו לי שפעם זה היה בחינם (הגיוני!) עד שהחליטו לעשות מזה רווח. את 16 המטבעות האחרונים שלי עשיתי בגן החיות של קליבלנד לפני כשנתיים אחרי שעברתי מכונה מכונה ברחבי הפארק ועשיתי את כל הדוגמאות שהיו. ישנם כמה מטבעות שווים במיוחד כמו למשל המטבעות של FAO שוורץ בניו יורק שלמרבה הצער לא עשיתי מפני שהם סירבו לפרוט לי 2 דולר. החנות נסגרה זמן קצר אחרי ביקורי הלפני אחרון בארה"ב. יש לי עוד מטבעות שאיפשהו מסתובבים בבית.. סה"כ זו מזכרת נחמדה ולא יקרה... כרגע אני מחפשת מטבעות של דיסני, אבל באופן כללי אני אוספת מטבעות של מקומות שבהם הייתי בלבד..