מה דעתכם?

evilihi

New member
אוף זה לא ממש עובד..ננסה שוב

evilihi

New member
לעשות זום אין או לשמור במחשב ולראות

ב-100% גודל... הקובץ היה גדול מדי בשביל התפוז

טל ענבר

New member
דעתי - חוסר התחשבות בחברי הפורום

קובץ ענק שלוקח לו זמן רב לעלות גם בפס רחב. זה קודם כל. שנית, אולי תרחיבי בנושא? מהן פיסות המתכת המעוותות הללו? (אני יודע מהן, אבל לא כולם היו בארה"ב ומכירים את הנושא).

evilihi

New member
טוב אז ככה

ראשית סליחה בכל מי שנפגע מגודל הקובץ אבל לא מצאתי מקום אחר לארח את התמונה. ניסיתי לחתוך לשני חלקים אבל זה יצא עוד יותר גדול, ולהקטין לא יכולתי כי אחרת אי אפשר לראות את הכיתוב שעל "פיסות המתכת" כהגדרתך. בשביל תפוז זה גדול מדי ושוב להקטין לא יכולתי. אז ככה. פיסות המתכת הללו הן בעצם מטבעות של 1 סנט אמריקאי. ברוב מקומות התיירות ברחבי ארה"ב ישנן מכונות שכשמכניסים אליהן סנט פלוס 2 קווטרים המכונה לוחצת את המטבע למשהו מאורך עם הטבעה של המקום. רוב המכונות מאפשרות בחירה של מבין 4-6 דוגמאות. בשביל בעלי המכונות זהו רווח נקי. הם לא צריכים לספק חומר גלם מפני שאת הסנט מספק הקונה. ישנן מכונות חשמליות, וישנן מכונות ידניות שבהן יש לסובב את הידית עד שנופל המטבע. רוב המכונות (אם לא כולן כמדומני) הן שקופות כך שישנו תהליך נחמד שבו רואים איך זה נעשה. האוסף שלי התחיל ב-1990 כשעשיית כל מטבע עוד היתה 25 סנט בלבד. סיפרו לי שפעם זה היה בחינם (הגיוני!) עד שהחליטו לעשות מזה רווח. את 16 המטבעות האחרונים שלי עשיתי בגן החיות של קליבלנד לפני כשנתיים אחרי שעברתי מכונה מכונה ברחבי הפארק ועשיתי את כל הדוגמאות שהיו. ישנם כמה מטבעות שווים במיוחד כמו למשל המטבעות של FAO שוורץ בניו יורק שלמרבה הצער לא עשיתי מפני שהם סירבו לפרוט לי 2 דולר. החנות נסגרה זמן קצר אחרי ביקורי הלפני אחרון בארה"ב. יש לי עוד מטבעות שאיפשהו מסתובבים בבית.. סה"כ זו מזכרת נחמדה ולא יקרה... כרגע אני מחפשת מטבעות של דיסני, אבל באופן כללי אני אוספת מטבעות של מקומות שבהם הייתי בלבד..

evilihi

New member
אין סוף!

כל אתר תיירות (שמחשיב את עצמו!) מחזיק לפחות מכונה אחת. אני בטעות עשיתי מטבע אחד פעמיים כי מצאתי 2 מכונות שונות באמפייר סטייט בילדינג אחת למעלה ואחת למטה ואחרי שעשיתי הכל בהתלהבותי הרבה (ועוד מכונה ידנית!)ואחרי שהגעתי הביתה שמתי לב שדוגמה אחת היתה משותפת לשתי המכונות (נדיר!). במכונות ידניות זה די קשה לסובב אותן ביחוד כשזה עושה את הדוגמה על המטבע וגם צריך להיות נורא דייקן כשמכוונים לדוגמא הרצויה - יש לי כמה מטבעות שיצאו עקום לחלוטין כשההטבעה מתחילה מאמצע המטבע. ישנם גם מטבעות שהמכונה עושה הטבעה דו צדדית - אפשר לראות אחד מהם בתמונה LAS VEGAS משהו..אבל בתמונה ישנו רק צד אחד כמובן.. זה אוסף נורא נחמד לדעתי..

evilihi

New member
טוב אז ככה

ראשית סליחה בכל מי שנפגע מגודל הקובץ אבל לא מצאתי מקום אחר לארח את התמונה. ניסיתי לחתוך לשני חלקים אבל זה יצא עוד יותר גדול, ולהקטין לא יכולתי כי אחרת אי אפשר לראות את הכיתוב שעל "פיסות המתכת" כהגדרתך. בשביל תפוז זה גדול מדי ושוב להקטין לא יכולתי. אז ככה. פיסות המתכת הללו הן בעצם מטבעות של 1 סנט אמריקאי. ברוב מקומות התיירות ברחבי ארה"ב ישנן מכונות שכשמכניסים אליהן סנט פלוס 2 קווטרים המכונה לוחצת את המטבע למשהו מאורך עם הטבעה של המקום. רוב המכונות מאפשרות בחירה של מבין 4-6 דוגמאות. בשביל בעלי המכונות זהו רווח נקי. הם לא צריכים לספק חומר גלם מפני שאת הסנט מספק הקונה. ישנן מכונות חשמליות, וישנן מכונות ידניות שבהן יש לסובב את הידית עד שנופל המטבע. רוב המכונות (אם לא כולן כמדומני) הן שקופות כך שישנו תהליך נחמד שבו רואים איך זה נעשה. האוסף שלי התחיל ב-1990 כשעשיית כל מטבע עוד היתה 25 סנט בלבד. סיפרו לי שפעם זה היה בחינם (הגיוני!) עד שהחליטו לעשות מזה רווח. את 16 המטבעות האחרונים שלי עשיתי בגן החיות של קליבלנד לפני כשנתיים אחרי שעברתי מכונה מכונה ברחבי הפארק ועשיתי את כל הדוגמאות שהיו. ישנם כמה מטבעות שווים במיוחד כמו למשל המטבעות של FAO שוורץ בניו יורק שלמרבה הצער לא עשיתי מפני שהם סירבו לפרוט לי 2 דולר. החנות נסגרה זמן קצר אחרי ביקורי הלפני אחרון בארה"ב. יש לי עוד מטבעות שאיפשהו מסתובבים בבית.. סה"כ זו מזכרת נחמדה ולא יקרה... כרגע אני מחפשת מטבעות של דיסני, אבל באופן כללי אני אוספת מטבעות של מקומות שבהם הייתי בלבד..

evilihi

New member
טוב אז ככה

evilihi

New member
סורי יש לי בעיות עם תפוז היום באופן

כללי..הרבה הודעות של תקלות בסרבר

תמיר1991

New member
הקובץ באמת עולה בהרבה זמן,

אבל חוסר התחשבות זה לא, לפי דעתי. מה שכן - מה אלו הספק מטבעות ספק מדליות ספק פיסות מתכת הללו? תמיר.

evilihi

New member
יש לכם רעיון איך לאחסן אותם?

יש לי אלבום מטבעות של 2 שורות בנות 4 כיסים שקופים כל אחת...אלבומון קטן..אבל המטבעות נכנסים בו באלכסון וזה לא נראה ממש טוב..מישהו מכיר אופציה יותר טובה? כרגע המטבעות סתם בתוך שקית פסגור..

evilihi

New member
גדול מדי

הם די קטנים..2-3 סנטימטר לפי הערכתי..אני גרועה בהערכת מידות/משקלים, סורי

למעלה