מה דעתכם-

danshk

New member
מה דעתכם-

על הספר "המשפט האחרון של פרמה"? (אני יגיד את הדעה שלי בהמשך)

אמִיר

New member
במקרה אני קורא את זה עכשיו

אני מניח שמי שאוהב מתמטיקה היה נהנה (או נהנה) הרבה יותר.. אבל אני לא,אני אוהב את הקטעים הסיפוריים (בניגוד להסברים המתמטיים). בסכ"ה ספר נחמד. היה אפשר לוותר על הגישה המתנשאת..

אמִיר

New member
דוגמא

בהשוואה בין הגישה המדעית לגישה המתמטית, נאמר על הגישה המדעית: "המדען ייאלץ לחיות עם הידיעה, שביום מן הימים אולי תופרך התיאוריה", ואילו על הגישה המתמטית כתוב "..תיגזר מסקנה שתהיה אמיתית מעבר לכל ספק, ותעמוד על כנה לנצח" בלי כל קשר להשוואה בין הגישה המדעית למתמטית (אני לא מבין מה בדיוק הבסיס להשוואה, אבל ניחא) הנימה כאן מתנשאת, לדעתי.

danshk

New member
תגובה

אני מקבל את הדעה שלך, למרות שדבריו צודקים. בניסוח המסוים הזה ניסה סימון סינג כנראה להראות את העוצמה של ההוכחה המתמטית לעומת ההוכחה המדעית (יכול להיות שבדרך לא הוגנת), אני יכול לשער שהוא עשה את זה בגלל הנושא של הספר שלו (הוכחה מתמטית של המשפט האחרון של פרמה. היה מקום בספר להביא עוד דעות בעד ההוכחה המדעית.

freedom rider

New member
אפשר להבין את זה גם אחרת

על פי פופר, תיאוריה מדעית היא תיאוריה הניתנת להפרכה. תיאוריות מדעיות אינן אמיתיות מעבר לכל ספק ולא עומדות על כנן לנצח. משפט מתמטי, מרגע שהוכח, אינו ניתן עוד להפרכה. לכן, המתמטיקה אינה מדע על פי ההגדרה המקובלת.

bigbang

New member
לא משהו

לדעתי הספר גולש יותר מידי לנושאים שאינן קשורים ישירות למשפט הגדול של פרמה. כמוכן, יש יותר מידי סיפורים מסביב, על חשבון העומק של ההסברים של המשפטים שמדובר עליהם. נוצרת התחושה שהכוונה הייתה לכתוב ספר שיימכר טוב ויספר הרבה סיפורים על מתמטיקאים, ולאו דווקה לספר בצורה טובה על ההיסטוריה של המשפט.

D a n n y b o y

New member
אבל זו בדיוק המטרה של הספר!

לסקור בצורה מעניינת את ההיסטוריה של המתמטיקה באופן כזה שאנשים פשוטים יחסית יוכלו להנות ממנו. אם אתה רוצה את ההוכחה המלאה, תקרא את המאמר וזהו.

ailag

New member
אני אהבתי את הספר

אבל קראתי אותו מזמן אז קשה לי לפרט..

לא אהבתי את הספר בכלל! ../images/Emo31.gif ../images/Emo5.gif

למרות שמעולם לא קראתי אותו ואין לי מושג בכלל על איזה ספר מדובר, כך שאני עוד עשויי לשנות את דעתי בנידון
משתמש

ailag

New member
../images/Emo6.gif

תקרא, תקרא. זה טוב לעיניים. (אומרת זו שקראה במשך כל ילדותה רצוף, עם אולי הפסקה אחת לארוחת ערב מתישהו ב1988, ויש לה משקפיים במספר 6)

PooKiPsiT

New member
אני לא קוראת יותר מידי ספרים..

אבל את זה קראתי ומאוד אהבתי! (אבל נראה לי שצריך איזשהי התעניינות מינימלית במתמטיקה בשביל לאהוב אותו)

danshk

New member
דעתי

לפי דעתי הספר די מעניין, הספר נתן לי מוטיבציה למתמטיקה וחיבב עלי את המקצוע וזה מפני שבפעם הראשונה ראיתי את האנשים שעמדו מאחורי פריצות הדרך המשמעותיות ולא סתם הוכחות סתמיות כמו אלה שעושים בבית הספר.

הספר אינו 'מדעי'

וגם אינו מתימר להיות כזה... הוא מוביל אותנו, כבני אדם, במסדרון ההתפתחות המתמטתית וחומר רקע להבנת נפש האדם. מי שרוצה מדע טהור יקרא נוסחאות בלבד וישאר עיוור לסובב אותו ובכך לא יביא שום תועלת לאנושות שסביבו ואת מוחו המיוחד יתקע במגדל שן. אני בטוחה שגם אנשים ש'מבינים' קצת פחות נהנו ממנו

Master Boo

New member
ספר טוב ../images/Emo45.gif

למרות שאותי שיעממו כל הפרטים מסביב, כל ההיסטוריה. לפעמים נראה שאתה מחכה לקבל הוכחה מתמטית, ובמקום אתה מקבל את ההיסטוריה של איזה מתמטיקאי, מה הוא עשה, איפה הוא גדל, ומה הוא אכל לארוחת בוקר
אבל חוץ מזה, הספר מעניין, קל, ו"מרתק"

אמנון כ

New member
ספר נחמד למדי, אבל לא יותר (לדעתי)

קראתי, חיבבתי, התעניינתי ובעיקר - קיבלתי סוף סוף את ההבנה שמתמטיקה זה לאו דווקא המקצוע האהוב עלי... אבל הספר בהחלט חביב ומעניין. אגב, גם אני התעניינתי יותר בסיפורים ופחות בצד המתמטי. בכל מקרה - שווה קריאה. שבוע נפלא!

למעלה