מה דעתכם?

יש לי כמה הצעות

1. אל תתן לו לשכנע אותך כל כך מהר. 2. ותנסה לנשק גם את הבחור. 3. תנסה את זה בפועל, שב בבית קפה, תברך בדביקות ובעצימת עיניים, וחכה שמישהו ינסה לשכנע אותך.

חרדית

New member
לעמוד בצד עם מיני?

אוי כויפר זה לא מספיק לתסריט צריך סיפור משהו כמו אתה יושב לארוחה (עדיף טיש) אבל בעצם אין שם בחורות. עיצה שלי תביא סיפור אהבה! רוב הסרטים האלו מתחילים ונגמרים בזה שלא בא איזה אדם שישכנע אלא האהבה ניצחה את הכל. חרדית. נ.ב: וחוץ מזה אם זה התסריט אז אני בחוץ! (לא מסכימה לעמוד כמו פסיכית בצד- עם מיני!)

אהבה?---אני?

אני רוצה סרט אמיתי ותאמינו או לא אין שום סיפור אהבה וגם אין שום סיכוי שיהיה כזה, למה שבחורה חילונית תתאהב בחרדי עם מבוגר עם זקן ארוך, לא הכי חתיך שבעולם בלשון המעטה, אני גם לא סיפוס חברותי ולא מתיידד בקלות, בקיצור מי שמחפש סיפור אהבה שיחפש במקום אחר, הסיפור שלי הוא סיפור של כופר נטו שפשוט נמאס לו לחיות עם כל הבולשיט המטופש הזה, עם כל האמונות התפילות שהיהדות ליקטה מדתות אחרות במשך השנים וזהו, לא יותר, תאמינו לי אם היה סיפור אהבה כבר מזמן לא הייתי פה.

ועוד משהו..

זוכרים את הרב פרדס? שהיה דיין בבית הדין הרבני, ניצל את מעמדו להטריד נשים, ואז כשהוא נתפס והובא לחקירה, הוא הכחיש הכל במשך זמן רבף עד שהודה. מי יודע למה הוא הודה בסוף? . . . . . . הבטיחו לו שיקחו אותו לשחזור.....

ספרים דווקא יש

ספרים, יש כאלה שמצליחים לתאר את החברה החרדית ללא עיוותים, למעט ההכרחי למרוצת הסיפור. למשל כל ספריו של חיים פוטוק. ספרה של תמר אלאור - משכילות ובורות המתאר את חברת הנשים של גור

חרדית

New member
אתא!אלו העיוותים שאני מדברת עליהם.

קראתי ספר אחד לפני כמה שנים שהוא ממש עיצבן אותי ומאז הפסקתי להתענין על ספרים בנושא הספר היה "בת יפתח" והוא מזויף מתחילתו עד סופו מלא בשקרים והמצאות כמו סדינים וחורים ועוד הרבה בולשיט! וסתם ככה "ללא עיוותים למעט ההכרחי למרוצת הסיפור" אלו בדיוק העיוותים שאני מדברת עליהם!! חרדית. נ.ב:הסופרת היתה דתיה מוזר שהיא כתבה ככה אולי בגלל שהיו לה דברים הכרחיים למרוצת הסיפור.

כעיקרון-

בנאלי=איכסה. גם החריזה של לב-אוהב-כואב-כוזב-צורב, גם הטמאטיקה של רוב השירים היום על אופן כתיבתם ועוד אלפואחד דברים הם איכסה. ועוד, כשהמגמה הידועה מראש היא לחרבן על ראשו של הציבור הזה- גם זה גועל נפש שבגועל נפש.

spinoza

New member
80% של אמינות

לא אמיתות ...אמינות. ולמה את אומרת לאמר , כותבים לומר. "וידבר השם אל משה לאמר", אבל אני חייבת לומר. (אני טועה ? אולי אפשר גם לכתב לאמר ?) וגם "מישהו" ולא "מישהוא" > שפינזו´ נהנה לשמוע חרדית מדוברת, ומסביר על עברית מדוברת <

מה הולך פה?

למי אתה קורא מישהי? קודם פרה
עכשיו מישהי? >ספל חמאה מתעניינת בוודו ומכינה בובת אלי<

אם זאת השאלה - התשובה היא לא

כדי לקבל כסף מסרט יש 2 אופציות: האחת - שמישהו (חברת טלוויזיה) יקנה ממך את הסרט. השנייה - להפיץ את הסרט בקולנוע ולקוות שהוא ישבור קופות. האופצייה הראשונה מתאימה לסרט תיעודי (סיפור חיים מעניין, כמו שלך), אבל אין כסף (גם) לזה. במקום זה עושים כתבות, לתוכניות טלוויזיה כמו ´עובדה עם אילנה דיין´. אורך של כתבה נע בין 15-45 דקות, תלוי בסיפור, בבמאי, ועוד. גיבורי הכתבה אינם מקבלים תשלום (בד"כ), סיפוקם היחידי צריך להיות - שהסיפור שלהם ישודר בטלוויזיה (והם העלו את הנושא לדיון או העבירו מסר לאומה. עלק.). האופציה השנייה (ההוליוודית) מתאימה לסרט עלילתי (כמו שהצית את דמיונה של חרדית), זה אומר הפקה ענקית שעולה ה-מ-ו-ן כסף. תסריט, במאי, מפיקים, שחקנים - הכל. לשם השעשוע - בוא נניח שתסריטאי נדלק על הסיפור שלך וכתב תסריט (וזה לא יכול להיות בשום-פנים-צורה-דרך-ואופן, כי אין לנו בארץ תסריטאים טובים שיכולים לכתוב תסריט (טוב) על משהו שהם לא קשורים אליו ישירות), ואחרי שנה של עבודה נמצא תקציב, מפיק, במאי, נערכו אודישנים, נבחרו לוקיישנים, וההפה יוצאת לפועל - איפה אתה תהיה? מקסימום המוכר במכולת עם אולי שורה או שתיים (ואני ממש לארג´ית איתך). על זה תקבל סכום יפה ליום עבודה. אבל מזה לא עושים כסף. אם אתה רוצה לעשות סרט בכל זאת, בלי הביזנס, תרשום את הסיפור שלך בקצרה ובראשי פרקים (זה צריך להיות מעניין, מפתה קצר ולקוני), ותציע אותו בבתי ספר לקולנוע, לתחקירני תוכניות טלוויזיה, ולטלוויזיה הקהילתית. >ספל חמאה בשיתוף עם הקרן לעידוד קולנוע בישראל< אגב, כולם פה מכירים את אתר הביקורת לקולנוע לאנשים שלא סובלים ביקורות קולנוע? עין הדג

spinoza

New member
גם לי היתה סצינה אומנותית

וקראתי לה התגנבות יחידים - תדפדפו אחורה -ואתם יכולים לשלב אותה בסרט שלכם. וחוץ מזה לדעתי כדאי מחזמר ולא סרט. (שילוב של שיער, ינטל ומולאן רוז´.) > שפינזו´ נעלב- ואומר שגם לו יש חוש לאומנות והוא חשב על זה קודם < > ספל חמאה משפיעה <

למעלה