באופן כללי - הדרך
באופן כללי - הדרך היעילה ללמוד שפה - היא לדבר ולדבר ולדבר בה. זה עוזר מאוד אם מוכרחים לחשוב בה, אם מוכרחים לנסח את המילים והמשפטים רק בה, בלי סיוע או תיווך של עברית (או של שפת האם). העֶרְכָּה של ברליץ יעילה רק אם תשתמש בה "לפי הוראות היצרן" : כלומר רק אם תשנן כל הזמן את כל המילים ותשלוט בהן, ואם אח"כ תעשה כל הזמן את כל התרגילים באנגלית - על בסיס יומיומי, באופן קבוע, ובלי "לרמות" את עצמך. צריך הרבה מאוד כוח רצון בשביל זה. אני אישית לקחתי קורס של ברליץ ללימוד ספרדית. אמנם היינו בכיתה קטנה, אמנם המורה דיברה רק בספרדית והיינו מוכרחים לחשוב, לנסח, ולענות בספרדית. אבל לא היה לי כוח רצון, והייתי עסוק, והעבודה, והמשפחה... כך שבסופו של דבר לא כ"כ עשיתי את התרגילים ("שיעורי הבית"), לא כ"כ שיננתי בע"פ את רשימת המילים והפעלים החדשים, ממש לא תרגלתי בבית כל יום... תמיד היו לי תירוצים: כי לא היה לי זמן", כי יש לחץ בעבודה, וכו'. הנחתי שאם כבר שילמתי לברליץ אז עשיתי את חצי הדרך לרכוש שפה חדשה. וזה לא היה כך. התברר לי שאפילו עם ברליץ אי איפשר לרכוש את השפה מהאוויר. אני כיום לא יודע ספרדית, למרות הקורס המעולה שלקחתי בברליץ. בסופו של דבר - הכל מתחיל ונגמר בך, ובמה שאתה עושה. רכישת שפה היא דבר דינאמי , שאצל רוב בני האדם חסרי המזל לא יגיע למימוש בלי תירגול סיזיפי ויומיומי. ובתשובה לשאלתך, אם תעמוד בתירגול התובעני, תצליח עם ברליץ או בלעדיה. ומצד שני, אם אין לך זמן ואנרגיה לללמוד, ואם לא תהיה מוכן מראש לתרגל ולתרגל, ותניח שהשפה תבוא מאליה, אז חבל על הזמן ועל הכסף שלך - שָפָה לא תצא לך מזה. מקווה שעניתי. דני