מה דעתכם?-

miromiro

New member
מה דעתכם?-

שאלה ששאלתי במקומות שונים ולא קיבלתי תשובה חד- משמעית , מעניין מה הלך הרוח כאן- לפני כחודשיים נכנסתי לגור בבית חדש (התחדשתי) כשעברתי עם הקבלן על המבנה כדי להכין רשימת תיקונים גיליתי להפתעתי שבמקלחת ,( שמרוצפת בקרמיקה וגם הקירות מכוסים עד לתקרה) הרצף לא מילא רובע (או רובה?) בין האריחים שעל הרצפא אלא רק על הקירות . שאלתי את הקבלן לפשר הדבר , מאחר וכבר היה לי סיפור מאד לא נעים עם יבוש רצפות ותשתיות רטובות , והוא סיפק את ההסבר הבא- " אם אתה רוצה רובה ברצפא אין בעיה נמרח לך אלא שדע לך כשמרצפים קרמיקה (דרך אגב ללא פוגות-פשלה של הקבלן שבמקום לפרק ולבנות מחדש זיכה אותי בסכום נכבד כי צ'אנג יונג מאנג שידע להגיד בחביבות מה המצב אחי, לא הבין שצריך לשים פוגות ) על הרצפא לא שמים רובה, כי זה עלול לגרום לפיצוצים או לתזוזות באריחים.... עכשיו לי זה נשמע חשוד ותמוהה מצד אחד, אבל מצד שני הוא היה מוכן למרוח לי במקום ולראיה את הקירות הוא לא פיספס.... בכניסה למקלחת יש חגורת בטון הוא הסביר כך שגם אם תחדור רטיכות היא מעולם לא תגיע לבית... מה דעתכם? למרוח או לא? תודה מאיר

סיפור מוזר יש לי שאלת היגיון : שנשפכים מים על ריצפת הקרמיקה, הם נעלמים / מחלחלים דרך " אין רובה" (החריצים שבין הקרמיקות) ? אם כן , זה נראה לך הגיוני ?

דגנאצ1

New member
כן רובע

יש לי מקלחת עם קרמיקה 20X20 ללא פוגות (אני לא אוהב פוגות) עם רובע, כבר 10 שנים. אין לי שום פיצוצים, תזוזות או רטיבות. כאשר אין רובע, תהיה חדירה של מים וזה לא בריא גם אם יש איטום טוב מתחת. נ.ב. לריצפה, רצוי להשתמש ברובע כהה. כדי לנקות אני מורח על הרובע חומר מסיר אבנית פעם בחודש-חודשיים (יש לבדוק שהקרמיקה לא רגישה למסיר האבנית, לפני השימוש)

חחחח... הוא לא קבלן הוא סטנדאפיסט

גדוללללל..
א. אין חובה לעשות פוגות.. הפוגות הן בדרך כלל כדי למנוע מצב של אי התאמה כיוון שלפעמים בין הקרמיקות אפילו אם הן מאותה חבילה יש הבדלים בגודל .. לכן רק רצוי ולא חובה ב. רובע ברצפה חובה לעשות גם אם אין לדעתך פוגות (זה ניתן) אם הסכמת לקבל פיצוי אחר במקום אז אינך יכול לדרוש מהקבלן רובה אך תוכל לפני שאתה נכנס להתגורר בבית להביא פועל בשם צ'אנג או צ'ו צ'ינג ולשלם לו כדי שיעשה רובע או לחילופין לעשות בעצמך (עניין של כשעה.. לא יותר) בהצלחה ומזל טוב לרגל קבלת הבית החדש נ.ב. לא הבנתי את הקשר של חגורת הבטון לרטיבות (בטון סופג מים)

למעלה