מה דעתכם?

צביה.ש

Well-known member
לפי חדשות הבוקר, רוצים להוריד את כל מגבלות הקורונה עד סוף החודש.
מה דעתכם זה מוקדם מידי או בול הזמן?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
די נמאס לי מהשטויות שלהם.

יותר חשוב לי זה, מה עם החל"תים?
למה לא משולמים כספים כפי שנתניהו שילם לסקטור העצמאי?
איפה כרטיס ההטבות לקניה בסופר שקיבלנו בתקופת נתניהו?
כל בית אב קיבל 600₪ כפול 3.
דוברמן, תשחרר קצת כסף לעם, תניע את גלגלי הכלכלה.

כוכבית מצויה

Well-known member

האבטלה במגמת ירידה, אין שום סיבה לשפוך כסף ציבורי על חל"ת באופן גורף. צריך לתת פתרונות רק לסקטורים שטרם התאוששו בגלל ההגבלות.
מאותה סיבה שלא שופכים כסף על חל"תים.
החלוקה הגורפת הזו היתה שטות מוחלטת, לא היתה שום סיבה לחלק כסף למי שלא נפגע.
נתוני הצמיחה מראים שגלגלי הכלכלה מסתובבים במרץ. שפיכת כסף רק תעודד אינפלציה.

ריקי זו אני

Well-known member
האבטלה במגמת ירידה, אין שום סיבה לשפוך כסף ציבורי על חל"ת באופן גורף. צריך לתת פתרונות רק לסקטורים שטרם התאוששו בגלל ההגבלות.

מאותה סיבה שלא שופכים כסף על חל"תים.

החלוקה הגורפת הזו היתה שטות מוחלטת, לא היתה שום סיבה לחלק כסף למי שלא נפגע.

נתוני הצמיחה מראים שגלגלי הכלכלה מסתובבים במרץ. שפיכת כסף רק תעודד אינפלציה.
נתוני הצמיחה ממש מעודדים... עוד מעט נצא לרחובות...
כי נתוני הצמיחה נמדדים מאז הסגר... אז הכל היה סגור... צמיחה 0.00001%
כדי שלא נכפיל הכל ב-0 חחחח ובאמת ה כ ל צומח... רק ישנם סקטורים שנפגעו... רק
שכחו לצרוח... גם הבמה התקשורתית לא אותה במה... אבל העצמאים יוצאים לאט לאט - למה?
ואני רוצה להזכיר כאן את היבבות שיבבו כאן...
בארה"ב כל אזרח קיבל סכומים שקובים ל -.5,000$ כולל המוני ישראלים עם פספורט אמריקאי...
הגרמנים שילמו פי כמה ממה ששלמו כאן... למה??? מה הם מבינים פחות ממר ליברמן???
הם מבינים שכסף שנכנס חינם יוצא בקלות... וכסף שיוצא בקלות מניע תעשיה, מניע מקומות שמפרנסים בני אדם.
כאשר אין כסף קונים כנפיים של עוף... כשיש יותר רוכשים כרעיים של עוף...
כמקבלים כסף אומרים 'יאללה בואו נבזבז - במסעדה'... אז המסעדה עובדת... טבחים ומלצרים וגם בעל הבית...
לבוא ולא לדעת איך דברים מתנהלים ולהביע דעה??? נו טוב.
העובדה היא שמי שבכה וצעק 'לך'... חוזר היום לבכות 'אין לי'... ומי הם הבוכים??? מקורבים לפוליטיקה...
אז מה לגבי מי שאיןנו מקורב???

משתפרת1

Well-known member

כששילמו את החל"ת בתחילת הקורונה זה היה מוצדק. בהמשך זה היה פגיעה באוצר ובכלכלה. החל"ת המשיך להיות משולם לאנשים אוטומטית. עסקים שחזרו לפעולה בקשו מהעובדים לחזור והעובדים סרבו, עדיף היה להם לקבל משכורת חלקית ולשבת בבית בנחת (שגם זה שווה כסף- תשלומי מטפלת, ארוחות ביתיות ולא מזון קנוי וכו'), או אפילו לעבוד בשחור. המדינה לא בקשה דיווח מהמעסיק שהוא משאיר את העובד בחל"ת. מה התוצאה? תשלומים מיותרים לנצלנים ובטלנים שפוגעים באוצר המדינה, ושיתוק של עסקים שלא משיגים עובדים- פגיעה בכלכלה.. אם היו מתיחסים לדיווחי המעסיק מדי חודש ומשלמים חל"ת למי שבאמת לא יכול היה לחזור לעבודתו, אותם נצלנים ובטלנים היו חוזרים לעבודה רשמית ולאוצר היה נחסך כסף רב. חל"ת מגיע רק למי שמקום עבודתו לא מאפשר לו לעבוד, ולא למי שמתחשק לו לא לעבוד.
גם המתנות הגורפות של כסף לכל העם היו מיותרות. אנשים כמוך וכמוני לא היו זקוקים לזה. עשירונים גבוהים- בוודאי ובוודאי שלא. סבסדו עשירים במקום לשלם לבעלי הכנסות נמוכות, למקבלי אבטחת הכנסה ולמובטלים אמיתיים סכום מכובד יותר שיעזור באמת. אגב, את ההקצבה שהאיש שלי ואני קיבלנו העברנו לבני משפחה נצרכים. הפנסיות שלנו לא נפגעו וכך גם ההכנסות שלנו מעבודה חלקית.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כששילמו את החל"ת בתחילת הקורונה זה היה מוצדק. בהמשך זה היה פגיעה באוצר ובכלכלה. החל"ת המשיך להיות משולם לאנשים אוטומטית.
את כל זאת אנחנו יודעים כיום מתוך נסיון העבר.
אבל נתניהו לפחות יצא עם פיילוט אשר ניסה להיטיב עם העם
ואילו פה אנחנו רואים מגמה שונה.
לא די בזה שלא משלמים כלום לאף אחד כולל המגזרים הכי חלשים, אלא אף מעלים את המחירים.
עכשיו שלא תביני אותי לא נכון.
אני לא אומר שהדבר נעשה ממקום של רשעות, נבזות או אטימות לב, ממש לא.
הדבר נעשה ממקום של חוסר נסיון ואי יכולת כולל אי הבנה וידע כיצד לנהל את כלכלת המדינה.

כוכבית מצויה

Well-known member
לא נכון, כבר בזמן אמת היו שהבינו את זה, הסיבה העיקרית שהתשלומים המשיכו היתה כלכלת בחירות.
נכון לא זורקים סתם כסף לחא הבחנה אם צריך או לו בשביל לשחד את הבוחרים.
לא די בזה שלא משלמים כלום לאף אחד כולל המגזרים הכי חלשים, אלא אף מעלים את המחירים.
לגיטימי לממש מדיניות באמצעות מיסים, כאלה הם המיסים על כלים חד"פ ועל משקאות קלים.
לגיטימי לא לעשות צעדים פופוליסטיים כמו שינוי הנוסחה לפיה מחושבים מחירי הדלק והחשמל.
השוואת המחירים בתחב"צ הינה צעד מבורך, חבל שהוא לא מלווה בהפניית הכסף למתן הנחות למי שנזקק באמת.
הדבר נעשה ממקום של חוסר נסיון ואי יכולת כולל אי הבנה וידע כיצד לנהל את כלכלת המדינה.

נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
חכמה בלילה, מה בנוגע ליום?
כיום, אין תאריך בחירות באופק וכאשר בנט לא ימסור ללפיד את השרביט, תיראי שההתנהלות תהיה שונה לגמרי.
זה לא משנה את העובדה שבגלל כלכלת בחירות הממשלה הקודמת שפכה כסף גם איפה שלא היתה סיבה.
רוב הממשלות מנהלות כלכלת בחירות לקראת הבחירות, כך עשתה הממשלה הקודמת.
כיוון שעכשיו אנחנו לא לפני בחירות, לא מנהלים כלכלת בחירות, כן דואגים יותר למגזרים מסוימים. לכן לא שופכים כסף בלי הכרה. לקראת הבחירות הבאות, מתי שהן יהיו, יש סיכוי שנראה כלכלת בחירות.

משתפרת1

Well-known member
לא הייתי היחידה שכתבה בזמן אמת שמתנה לכל מבוגר ודמי בטלנות לכל מי שלא רוצה לחזור לעבודתו היו מיותרים. רבים וטובים שמבינים יותר ממני אמרו וכתבו כך. אבל אלה שנתניהו קדוש עבורם וכל מעשיו נהדרים בעיניהם מבינים את זה רק כעת, בדיעבד.
קרדיט מלא צריך לתת לו עבור הבאת החיסונים במהירות שיא.
בקשר לניהול הכלכלה היום? שאפו על ההטבות לחלק מן המשפחות העובדות. בוז גדול על כך שההקלות לא תופסות עבור משפחות עם ילדים צעירים יותר. הייתי מרוצה אילו היה איזה המשך לתוכנית, שיתיחס לחלשים שבחברה. מקבלי שכר מינימום, מקבלי השלמת הכנסה, מקבלי קיצבת נכות ועוד. לאו דווקא לכל מקבלי קיצבת זיקנה, אלא בהתיחס למצבם הכלכלי. לא כך המצב. למה? ככה, ליברמן. האיש הזה מת על כותרות ועל מהלכים פופוליסטים. אולי אם יהיה מספיק רעש ציבורי הוא יעשה גם למען הנזקקים האחרים. בינתיים- אני ממש, אבל ממש לא אוהדת אותו.

בקשר לניהול הכלכלה היום? שאפו על ההטבות לחלק מן המשפחות העובדות.
עם דגש על חלק ועל החלק שפחות נזקק.
משפחה עובדת שבקושי משלמת מיסים מפאת הכנסה הנמוכה, לא תקבל מ"ההטבה" כמעט כלום ואילו משפחה הייטקיסטית שמשלמת מס מפאת משכורתה הגבוהה תקבל את ההטבה, לכן שום שאפו ושום נעליים!

משתפרת1

Well-known member
עם דגש על חלק ועל החלק שפחות נזקק.
משפחה עובדת שבקושי משלמת מיסים מפאת הכנסה הנמוכה, לא תקבל מ"ההטבה" כמעט כלום ואילו משפחה הייטקיסטית שמשלמת מס מפאת משכורתה הגבוהה תקבל את ההטבה, לכן שום שאפו ושום נעליים!
אכן דגש על חלק.
בניגוד לך דעתי (עליה נשאלתי ועניתי) היא שגם משפחות שמרויחות שכר שאיננו שכר מינימום מתקשות כלכלית בזמן גידול ילדים. כתבתי גם שהתוכנית לא עונה על בעיתיות של הורים לתינוקות ופעוטות, והזכרתי את מעוטי ההכנסה. אין לי בעיה להסכים איתך שסדר העדיפויות במתן הטבות כלכליות היה יכול וצריך להיות שונה.

כוכבית מצויה

Well-known member
לא הייתי היחידה שכתבה בזמן אמת שמתנה לכל מבוגר ודמי בטלנות לכל מי שלא רוצה לחזור לעבודתו היו מיותרים. רבים וטובים שמבינים יותר ממני אמרו וכתבו כך. אבל אלה שנתניהו קדוש עבורם וכל מעשיו נהדרים בעיניהם מבינים את זה רק כעת, בדיעבד.
קרדיט מלא צריך לתת לו עבור הבאת החיסונים במהירות שיא.
בקשר לניהול הכלכלה היום? שאפו על ההטבות לחלק מן המשפחות העובדות. בוז גדול על כך שההקלות לא תופסות עבור משפחות עם ילדים צעירים יותר. הייתי מרוצה אילו היה איזה המשך לתוכנית, שיתיחס לחלשים שבחברה. מקבלי שכר מינימום, מקבלי השלמת הכנסה, מקבלי קיצבת נכות ועוד. לאו דווקא לכל מקבלי קיצבת זיקנה, אלא בהתיחס למצבם הכלכלי. לא כך המצב. למה? ככה, ליברמן. האיש הזה מת על כותרות ועל מהלכים פופוליסטים. אולי אם יהיה מספיק רעש ציבורי הוא יעשה גם למען הנזקקים האחרים. בינתיים- אני ממש, אבל ממש לא אוהדת אותו.
הגיע הזמן להפסיק לעודד ילודה על ידי הטבות למשפחות עם ילדים.

in bal1

Well-known member
את יודעת צביה.אני רוצה לספר על שני מקרים שהייתי עדה להם.
חבר טוב שלי אסף את בתו החיילת מהבסיס חולת קורונה כמובן נדבק ממנה.
מקרה אחר.לי ולאחותי יש יום הולדת שבוע אחת מהשנייה.אנו תמיד חוגגות יחד עם כל המשפחה באיזו מסעדה.
אחותי מושתלת כליה כך שהיא בקבוצת סיכון.חיפשנו מסעדה עם חדר פרטי רק למשפחה שלנו.
מצאנו מסעדה נהדרת ברמת ישי עם חדר פרטי.שילמנו על החדר 500 ש"ח. על מנת לשמור עליה.למחרת נדבקה מהבן שלה.
כך שלדעתי זה לא ממש משנה.

כוכבית מצויה

Well-known member
מזמן היה צריך להעביר את האחריות לרמת הפרט. אין שום סיבה להגבלות גורפות, היה צריך להוציא המלצות למי שבסיכון. היה צריך גם לתת לו פתרונות כלכליים.

ריקי זו אני

Well-known member
אין לי אלה להקשיב לגורמים המקצועיים במשרד הבריאות
ולרא האופוזציה שלימד אותנו אמינות ומנהיגות מהי... בידיעה
שהאיש הזה מתייעץ עם שורה של אנשי מקצוע מעולים...

לגבי הממשלה - מי שציפה ממשלה שכזו משהו מכבר לעובדה
שפוליטיקאים כאילו מבוגרים וחשובים עושים מעצמם צחוק??? אז ציפה.
מקבלים בכל שבוע דוגמא של מי שצרח 'לך'... וכיום הוא או היא הולך... לא יודע לאן.

איילת שקד פלטה מפיה המלוכלך שהם החליטו להכיל את המתים...
להכיל את המתים... ??? אבל עברנו על זה בשתיקה... רק שהמצב במדינת ישראל מכוסה במילים יפיפיות...
הוא עגום, אפילו עגום מאוד ובואו נתחיל בענף שמכניס הכי הרבה $ נטו
לכיס האוצר... - ההיטק... ובמקום השני? - תיירות. ואיך אמר נפתלי בנט ה-1
'העם הולך ומת'... אז בואו נראה מי 'מת' מתיירות בישראל -

מדרכי טיולים בכל השפות...
מדרכי טיולים - עברית...
נהגי אוטובוס (אוטובוס? - מוסכי אוטובוסים, חלקי חילוף לאוטובוסים, עובדי ניקיון לאוטובוסים)
בתי מלון - אלפי עובדים מכל תחומי המלונאות, אבל מכבסות, יצרני ריהוט, גננים, פגיעה בכל ענפי המזון
ובעיקר במזון הגורמה שזו פגיעה קשה בחקלאים ויצרנים 'קטנים'. ועוד ועוד ועוד...
חנויות לתיירות - כולל מפעלים ליצור עבור תיירות (כובעים חולצות יודיאקה)...
אתרים - אמנם רשות הטבע לא פיטרה עובדים... אבל אבטלה סמויה שם אוהוווו...

nothing but the truth

Well-known member

בהתחשב בעובדה שהתחלואה דועכת כחלק מדינמיקה טבעית ולא בעקבות סגר או חיסון חדש (החיסון כנגד אומיקרון עדיין לא משווק), זה אך מתבקש לשקול להסיר את כל המגבלות, אשר ממילא הן מועטות ותרומתן לבלימת המגיפה במצב זה אינה ברורה.
לגבי העיתוי (החל מ 1 במרס) , נהיה יותר חכמים כשנראה את המצב בעוד עשרה ימים, אבל זה תרחיש סביר בהחלט.

מ ש ה 53

Well-known member
תגידי... עד היום, לאורך שנתיים לערך, הרגשת בטוחה עם כל ההנחיות שניתנו בקשר ל"מגרפה"?
אני ממש לא השתכנעתי ולכן, גם היום קשה לי לומר שההנחיות החדשות הן נכונות.
כל מה שנעשה נעשה כ"יריות באפלה", כאשר אנשי ההנהגה עצמם שמו פס גדול על כל מה שהם דרשו מהציבור שיקיים.
האמת שקצת קשה לבוא בטענות, כי הכל "חדש ולא מוכר או ידוע". אבל כאשר משה בר סימנים רעים&ליצמן&סדצקי עוד כמה פוקציונרים ששינו את דעתם חדשות לבקרים...
היה קשה עד בלתי נסבל לקבל כל הנחיה התורה מסיני.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש בכלל מגבלות קורונה בישראל?
בתכל'ס, מאז שהמדינה החליטה שלא מעניין אותה כמה אנשים ימותו מהקורונה או ייפגעו ממנה, אני לא רואה עוד סיבה להתעקש על הגבלות. זה נחמד בתור הצגה וכו', אבל מעבר לכך אין בזה כלום ממילא. אם וכאשר ממשלת ישראל תחליט לפעול נגד הקורונה, או אז יהיה רלוונטי לדבר על הגבלות וחשיבות תוקפן.

למעלה