מה דעתכם

Harrington

Well-known member
מנהל
צריך סגר או לא?
לכתחילה סברתי שכן. אני גם היום חושב שהממשלה טעתה* כשבגל הקודם (וריאנט הדלתא) היא לא ביצעה סקר וברור לי שזה עלה בחיי אדם.
גם בגל וריאנט האומיקרון אני סבור שאם הממשלה הייתה מפעילה סגר מיד עם תחילת הגל, היה בכוחה לצמצם מאוד את התחלואה ומתוך כך את הסיכון לחיי אדם (כן, מתים גם מאומיקרון).

אולם...
כאשר אני בוחן את השאלה במצב שאנו נמצאים בו כרגע, אני לא בטוח שהטלת סגר היום יהווה צעד יעיל שיסייע משמעותית במניעת התחלואה (משמעותית = שהרווח ממנו -למשל בחיי אדם- עולה על ההפסד -למשל הכלכלי-). כאשר אנחנו מדברים על כך שגם מחוסנים מדביקים כנראה (ועדיין חשוב להתחסן כמובן, זה לא קשור) ובכלל, ההדבקה בקהילה גדולה כמו שהיא כעת, ספק אם לא איחרנו את הרכבת. אמנם אני נוטה לומר שהתשובה על כך שלילית, אבל זה מחייב עיון מעמיק יותר.

אז מדוע אני בכל זאת נוטה לתשובה חיובית? כי אני מסייג זאת לסגר מלא ומוחלט. כלומר משהו שדומה לסגר הראשון שהיה כאן בזמנו. לא משהו שדומה לסגרים מאוחרים יותר, שהיו יותר מחוררים מגבינה שוויצרית. בהינתן סגר מלא ומוחלט, הדעת נותנת שבהחלט ניתן יהיה להוריד את הR, קרי את שיעור ההדבקה ומתוך כך להציל חיים.

* זאת לא בדיוק טעות, שכן ההנהגה כן רצתה להחמיר הגבלות. העובדה שזה לא נעשה לא נבעה מהחלטה יזומה של הממשלה, אלא מאי-מסוגלות לקבל החלטות עקב חולשתו הפוליטית של רוה"מ והרכב הקואליציה.

ריקי זו אני

Well-known member
לכתחילה סברתי שכן. אני גם היום חושב שהממשלה טעתה* כשבגל הקודם (וריאנט הדלתא) היא לא ביצעה סקר וברור לי שזה עלה בחיי אדם.
גם בגל וריאנט האומיקרון אני סבור שאם הממשלה הייתה מפעילה סגר מיד עם תחילת הגל, היה בכוחה לצמצם מאוד את התחלואה ומתוך כך את הסיכון לחיי אדם (כן, מתים גם מאומיקרון).

אולם...
כאשר אני בוחן את השאלה במצב שאנו נמצאים בו כרגע, אני לא בטוח שהטלת סגר היום יהווה צעד יעיל שיסייע משמעותית במניעת התחלואה (משמעותית = שהרווח ממנו -למשל בחיי אדם- עולה על ההפסד -למשל הכלכלי-). כאשר אנחנו מדברים על כך שגם מחוסנים מדביקים כנראה (ועדיין חשוב להתחסן כמובן, זה לא קשור) ובכלל, ההדבקה בקהילה גדולה כמו שהיא כעת, ספק אם לא איחרנו את הרכבת. אמנם אני נוטה לומר שהתשובה על כך שלילית, אבל זה מחייב עיון מעמיק יותר.

אז מדוע אני בכל זאת נוטה לתשובה חיובית? כי אני מסייג זאת לסגר מלא ומוחלט. כלומר משהו שדומה לסגר הראשון שהיה כאן בזמנו. לא משהו שדומה לסגרים מאוחרים יותר, שהיו יותר מחוררים מגבינה שוויצרית. בהינתן סגר מלא ומוחלט, הדעת נותנת שבהחלט ניתן יהיה להוריד את הR, קרי את שיעור ההדבקה ומתוך כך להציל חיים.

* זאת לא בדיוק טעות, שכן ההנהגה כן רצתה להחמיר הגבלות. העובדה שזה לא נעשה לא נבעה מהחלטה יזומה של הממשלה, אלא מאי-מסוגלות לקבל החלטות עקב חולשתו הפוליטית של רוה"מ והרכב הקואליציה.
אז איך אני יודעת שהיה סגר כאשר אמרו שאין סגר???
ואז נשאל מהו סגר... כי הטילו סגר ולא עוצר. עוצר אני יודעת מה זה
ולא מניסיון אישי...
אז הנה יצאתי לי ביום של סגר לקרית ארבע... עניינים של בין דייר לבעלת בית...
(סיבה טובה ומוצדקת), משם נסעתי לקבר שמואל הנביא היא נבי סמואל...
והכל היה תקין אך שפיר רק שלהיכנס לבית הכנסת שם לא ניתן לאזרחים פשוטים...
ואני התפללתי מחוץ לגדר ויצאתי בשעת לילה חזרה לביתי שבדרום. בשכונת רמות...
למטה היה מחסום של המשטרה ולא היה פקק גדול למרות ששוטר מתנדב, מבוגר,
שאל כל נהג שאלה עד שלוש...
פתחתי את החלון לבקשת המתנדב ששאל אותי 'לאן גברתי'... חיפשתי תשובה טובה...
ולא מצאתי אז רימיתי... אמרתי לו 'לירקוד ברמי לוי'...
הרי מה זה סגר? קניונים סגורים, מסעדות רק בטק אווי... פאבים אין... כדורסל סגור.
ברכות, מכוני כושר וכו'. ה כ ל סגור אז לאן הולכים???
טוב השוטר צחקק ואני המשכתי אלה שב'בגין' כשפני דרומה... בעיות במנוע...
'הלך האלטרנטור' אמר לי המומחה מ'ידידים'... התנועה היתה דלילה. אפסית...
22.00 בערך... אולי מעט מוקדם יותר. במוקד הגרירה נמסר לי שהרכב יגרר לפחות בעוד 3 שעות...
וגם זה לא בטוח...
עמדתי חסרת אונים.
ישבתי לי ברכב מתוסכלת לאללה... מה עושים ולהלן האפשריות...
להזכירך 'יעני סגר'...
מלון? הצחקת אותי ה כ ל סגור אין מלון בישראל... (אולי היה באילת לא זוכרת - לא רלוונטי).
לשבת בבית קפה ולחכות לגרר? חחחחחח אין בתי קפה ומסעדות...
אבל מה היה? נהג הגרר בחור חמד העונה לשם הנפוץ אחמד... התקשר
להודיע לי שתוך 5 דקות והרכב שלי על שלו...
'איך יתכן?' שאלתי הרי...' אחמד צחק ואמר לי 'גיפרת יש סגר... אין עפודה...'
אחר 6 דקות כבר עמדנו שנינו על 'בגין' לוגמים מהקפה הערבי מהתרמוס של הגרריסט...
נפרדנו לשלום. הרכב יגיע לבאר שבע רק למחרת מן הסתם...
עמדתי לבדי באמצע 'בגין'... מנסה ליתפוס יחס מנהג מונית... עברו אותי המעט
כמו הייתי אויר.
לקראת חצות לפתע פתאום נעצרה לידי מונית... 'ראיתי אותך עומדת...'
טוב... עשיתי ליוחאי הירושלמי את 'המכה' של הלילה...
בדרך מעיר הקודש לחווה שבנגב הסביר לי יוחאי שאם לא סגר... אין מצב לביצוע
נסיעה שכזו... 'לא כדאי כלכלית...'

מה היום? ואיפה ? כל אחד עושה כרצונו... ה כ ל פתוח או סגור... אבל האזרחים
בבתים כמעט כמעט כמו בסגר. ואיזה תקווה יש לעסק שהוא פתוח ריק או סגור ריק???
משהו מוכן להבטיח משהו למי שההכנסה המוצהרת שלו נפל ב-80%???

למעלה