לשמור על הכללים יותר חשוב,,,,האף האף שיהיה תמיד מכוסהצריך סגר או לא?
הפעם לא צריך סגר' ולא לפתוח את השמיםצריך סגר או לא?
לכתחילה סברתי שכן. אני גם היום חושב שהממשלה טעתה* כשבגל הקודם (וריאנט הדלתא) היא לא ביצעה סקר וברור לי שזה עלה בחיי אדם.צריך סגר או לא?
אז איך אני יודעת שהיה סגר כאשר אמרו שאין סגר???לכתחילה סברתי שכן. אני גם היום חושב שהממשלה טעתה* כשבגל הקודם (וריאנט הדלתא) היא לא ביצעה סקר וברור לי שזה עלה בחיי אדם.
גם בגל וריאנט האומיקרון אני סבור שאם הממשלה הייתה מפעילה סגר מיד עם תחילת הגל, היה בכוחה לצמצם מאוד את התחלואה ומתוך כך את הסיכון לחיי אדם (כן, מתים גם מאומיקרון).
אולם...
כאשר אני בוחן את השאלה במצב שאנו נמצאים בו כרגע, אני לא בטוח שהטלת סגר היום יהווה צעד יעיל שיסייע משמעותית במניעת התחלואה (משמעותית = שהרווח ממנו -למשל בחיי אדם- עולה על ההפסד -למשל הכלכלי-). כאשר אנחנו מדברים על כך שגם מחוסנים מדביקים כנראה (ועדיין חשוב להתחסן כמובן, זה לא קשור) ובכלל, ההדבקה בקהילה גדולה כמו שהיא כעת, ספק אם לא איחרנו את הרכבת. אמנם אני נוטה לומר שהתשובה על כך שלילית, אבל זה מחייב עיון מעמיק יותר.
אז מדוע אני בכל זאת נוטה לתשובה חיובית? כי אני מסייג זאת לסגר מלא ומוחלט. כלומר משהו שדומה לסגר הראשון שהיה כאן בזמנו. לא משהו שדומה לסגרים מאוחרים יותר, שהיו יותר מחוררים מגבינה שוויצרית. בהינתן סגר מלא ומוחלט, הדעת נותנת שבהחלט ניתן יהיה להוריד את הR, קרי את שיעור ההדבקה ומתוך כך להציל חיים.
* זאת לא בדיוק טעות, שכן ההנהגה כן רצתה להחמיר הגבלות. העובדה שזה לא נעשה לא נבעה מהחלטה יזומה של הממשלה, אלא מאי-מסוגלות לקבל החלטות עקב חולשתו הפוליטית של רוה"מ והרכב הקואליציה.
לא! לא צריך סגר...צריך סגר או לא?
לפי מצב התנועה בכבישים הריקים, אז יש כבר סגר .צריך סגר או לא?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.