מה דעתכם?

מקסים 45

Well-known member
זהו מהלך אירועים בלתי נמנע או שהיתה יד מכוונת לסכל שינוי פוליטי?

Harrington

Well-known member
מנהל
מי שטוען שנתניהו כיוון את האירועים כדי לסכל את הקמת ממשלת הרל"ב, פשוט לא מכיר ולא מבין את נתניהו. עם כל הציניות, הוא הבן אדם האחרון שיעשה משהו כזה.

מעבר לכך, אין כאן שום סיכול מיוחד של "שינוי פוליטי". לגוש הרל"ב יש עוד שלושה שבועות להקים ממשלה. זה ים של זמן. אז כרגע המצב קצת מתוח וזה מעכב. ברור. אבל מירב הסיכויים שעוד שבוע מהיום אירועי הימים האלה ייראו כמו היסטוריה רחוקה, המצב יהיה רגוע ושקט, ואם יהיה בכוחם של מפלגות הרל"ב להקים ממשלה, הם יוכלו לעשות זאת ללא קושי מיוחד ובמועדים הקבועים בחוק.

palmony1951

Well-known member
לא ניתן להוכיח-אבל נאמר 'אין עשן בלי אש'.
ולגבי משילות, התקפות משולבות (פנים וחוץ) כאלו לא זכורים לי בכל שנות (70) חיי-אז זה מראה שביבי כבר לא מסוגל לשלוט לבד.
אני מציע שכל המפלגות הציוניות יקימו יחד ממשלת אחדות, עם שנתיים ראשונות של רוטציה למישהו אחר. לאחר שנתיים יחזור ביבי לשנתיים נוספות.
אין ברירה, המדינה מותקפת מבפנים ומבחוץ-זה מצב חסר תקדים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כן, כן.
זה הכל מזימות של ביבי.
ביבי התקשר לחמאס וביקש שיפציצו את ירושלים
כדי לטרפד את ממשל השמאל.
אפרופו..
אני כמעט בטוח שביבי הוא זה שיזם את רצח ארלוזורוב.

דיברגנט חדש

Well-known member
הבעיה שהטיפשים מהשמאל מאמינים שלביב יש יד בזה והכל בגלל הקמת ממשלה חדשה..
טענתם שהוא התגרה בהם בכך שחסם להם את הדרך בצום שלהם להגיע למקומות הקדושים להם.
כמו כן, איפשר את הקמת הלישכה של בן גביר אצלם, מה שכמובן לא נכון, כי בן גביר הוא עצמאי ומחליט החלטות ללא בקשת אישור של נתניהו.

משתפרת1

Well-known member
טענתם שהוא התגרה בהם בכך שחסם להם את הדרך בצום שלהם להגיע למקומות הקדושים להם.
כמו כן, איפשר את הקמת הלישכה של בן גביר אצלם, מה שכמובן לא נכון, כי בן גביר הוא עצמאי ומחליט החלטות ללא בקשת אישור של נתניהו.
מסכימה לגבי בן גביר. נתניהו או כל אחד אחר יכול לבקש ממנו דברים, אך הוא מחליט בעצמו היכן הוא רוצה לגור או לעבוד.
הטענה על חימום השטח בירושלים נובעת בעיקר משני גורמים: האחד- האיסור על התכנסות בשער שכם, מה שהיה מותר בכל השנים הקודמות ולכן ברור שהשטח יתסוס. כשההנחיה בוטלה התסיסה כבר היתה קיימת. הגורם השני- שייח ג'ראח, נושא שכבר שנים רבות במחלוקת, ובדיוק בנקודת הזמן הזו התקבלה החלטה לממש את הפינוי (שיש לו אישור של בית המשפט) של המשפחות הערביות מהנכסים שיש עליהם הוכחה לבעלות יהודית. זה מעורר את הקריאה הפלסטינית להגן על ירושלים.
מי שטוען לפרובוקציות יתייחס לנקודת הזמן הספציפית בה קרו האירועים הללו. כדי לוודא שאלו אכן פרובוקציות שנועדו לחרחר מהומות ולמנוע החלפת שלטון- אני הייתי דורשת הוכחות שנתניהו מעורב בהחלטות הללו.

Harrington

Well-known member
מנהל
מסכימה לגבי בן גביר. נתניהו או כל אחד אחר יכול לבקש ממנו דברים, אך הוא מחליט בעצמו היכן הוא רוצה לגור או לעבוד.
הטענה על חימום השטח בירושלים נובעת בעיקר משני גורמים: האחד- האיסור על התכנסות בשער שכם, מה שהיה מותר בכל השנים הקודמות ולכן ברור שהשטח יתסוס. כשההנחיה בוטלה התסיסה כבר היתה קיימת. הגורם השני- שייח ג'ראח, נושא שכבר שנים רבות במחלוקת, ובדיוק בנקודת הזמן הזו התקבלה החלטה לממש את הפינוי (שיש לו אישור של בית המשפט) של המשפחות הערביות מהנכסים שיש עליהם הוכחה לבעלות יהודית. זה מעורר את הקריאה הפלסטינית להגן על ירושלים.
מי שטוען לפרובוקציות יתייחס לנקודת הזמן הספציפית בה קרו האירועים הללו. כדי לוודא שאלו אכן פרובוקציות שנועדו לחרחר מהומות ולמנוע החלפת שלטון- אני הייתי דורשת הוכחות שנתניהו מעורב בהחלטות הללו.
אי-אפשר להוכיח משהו שהוא בס"ה טענה פוליטית ואין לו שום ביסוס בעולם האמת והמציאות.

לגבי שער שכם חשוב להזכיר, איסור הישיבה במתחם המדובר נועד כדי לאפשר למתפללים מוסלמים (מבוגרים) לצאת ולהיכנס בחופשיות ובנוחות. גם לא מדויק לומר שזה לא נעשה בשנים קודמות. זה פשוט לא נעשה מראש כפי שנעשה כעת, אלא רק במהלך החודש כשהצורך עלה. כעת ניסו למנוע את הבעיה מראש. זה כל הסיפור.

לגבי שייח ג'ראח כמו שכתבת, זה עניין שקיים כבר שנים ואין בו שום דבר חדש. אפשר לאהוב ואפשר שלא לאהוב, אבל זאת המציאות וחלק ממנה משפטית. מה שהשתנה שם הפעם היה מעורבות חברי כנסת מהשמאל הקיצוני שהחליטו לעשות שם בלגן ולעורר את השטח. הם הצליחו בכך, אבל בדרך זה קצת יצא להם משליטה. קורה.

אגב, יש קשר מסוים בין בן גביר לנתניהו, שכן ברגע שנתניהו התקשר לבן גביר וביקש ממנו להסיר את הלשכה שפתח בשכונה מהמקום, חה"כ בן גביר נענה מיד לבקשתו. זאת על אף שכמובן לא היה מחויב לכך והקמת הלשכה לגמרי נעשתה בתיאום עם החוק.

משתפרת1

Well-known member
אי-אפשר להוכיח משהו שהוא בס"ה טענה פוליטית ואין לו שום ביסוס בעולם האמת והמציאות.

לגבי שער שכם חשוב להזכיר, איסור הישיבה במתחם המדובר נועד כדי לאפשר למתפללים מוסלמים (מבוגרים) לצאת ולהיכנס בחופשיות ובנוחות. גם לא מדויק לומר שזה לא נעשה בשנים קודמות. זה פשוט לא נעשה מראש כפי שנעשה כעת, אלא רק במהלך החודש כשהצורך עלה. כעת ניסו למנוע את הבעיה מראש. זה כל הסיפור.

לגבי שייח ג'ראח כמו שכתבת, זה עניין שקיים כבר שנים ואין בו שום דבר חדש. אפשר לאהוב ואפשר שלא לאהוב, אבל זאת המציאות וחלק ממנה משפטית. מה שהשתנה שם הפעם היה מעורבות חברי כנסת מהשמאל הקיצוני שהחליטו לעשות שם בלגן ולעורר את השטח. הם הצליחו בכך, אבל בדרך זה קצת יצא להם משליטה. קורה.

אגב, יש קשר מסוים בין בן גביר לנתניהו, שכן ברגע שנתניהו התקשר לבן גביר וביקש ממנו להסיר את הלשכה שפתח בשכונה מהמקום, חה"כ בן גביר נענה מיד לבקשתו. זאת על אף שכמובן לא היה מחויב לכך והקמת הלשכה לגמרי נעשתה בתיאום עם החוק.
כפי שאמרתי על נתניהו- אין דרך להוכיח שהוא עורר את הפרובוקציות.
לגבי שייח ג'ראח- ההתססה התפרצה אחרי החלטה לממש את הפינוי. זה שהקיצונים מעורבים בהתססה? אכן.
באשר לבן גביר ונתניהו- אתה מאשש מה שכתבתי. בן גביר מחליט בעצמו. נתניהו יכול רק לבקש ממנו, לא לצוות ולא לחייב. בן גביר מכבד אותו ושמע לבקשתו, מה שמוכיח שהוא לא סתם עקשן דווקאי (לפחות לא בענין לשכתו).

ריקי זו אני

Well-known member
אני קוראת את התגובות ומתענגת...
כי אין ספק שנתניהו סגר מול ראשי החמאס שהוא יכה בהם נמרצות והם יכו בנו...
ביבי שוחח ארוכות מאוד... מול ראשי המסגדים ביפו, עכו, לוד ורמלה בכדי שהם
יפתחו במרד ברגע שהניה וחבריו יתחילו בהפצצות...
אבל ולא רק... הוא גם מול אבו מאזן שלא יפצה פה...

אבל ביבי גם הכין כמה וכמה עניינים לא פשוטים... למשל?
ביבי אסף אבנים וזיקוקים במסגד הר הבית... ביבי צם בראמאדן
ושרה הכינה מעמולים לעיד אל פיטר...

ובמה שילם לכל אלה?
משהו ראה פה בחייו ערבי מתנדב???

dory30

Well-known member
זהו מהלך אירועים בלתי נמנע או שהיתה יד מכוונת לסכל שינוי פוליטי?מובן. מה חשבתם? הוא ידע מה הוא עושה. במזוודות עם הכסף מהקטארים הם שכללו את הטילים, נראה לכם שהנבלות מהחמאס האכילו את העם שלהם?
נתניהו, בדם קר, דאג שהמזה"ת יבער. מובן שגם הנייה, סנוור ושאר תאומיו מהחמאס עשו מאמץ משלהם. קשה בלי חברים.

אבי בן 1231

Well-known member
וואלה גם בזה ביבי אחראי?!
מ'זתומרת גם בזה ביבי אשם!!
בוודאי שגם בזה.
ביבי גם קבע עם משפחות בעוטף עזה, אשקלון, אשדוד ובאר שבע אילו משפחות יספגו פגיעות ישירות ומי מוכן להתנדב ולהרג מפגיעה ישירה.
אליי, כתושב אשקלון, פנו מלשכתו של ביבי וביקשו להתנדב לפגיעה ישירה, לא הסכמתי ואז הורידו לי את קיצבת אזרח וותיק.

palmony1951

Well-known member
לא הוא כמובן לא. המצאה הזויה שרק רל"בניק קיצוני יכול להמציא, אבל רק אדם שפל ורדוד יכול להנפיץ באמצע מלחמה.
אין ספק, שבנוסף היותו גאון פוליטי-יש לו מזל יוצא מהכלל, גם ב1995 וגם היום.;-)|יעני|

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
לגוש הרל"ב יש עוד שלושה שבועות להקים ממשלה. זה ים של זמן.
הם יצטרכו הארכה. הציבור המתון לא יהיה מוכן לישיבה של נציגי האחים המוסלמים בממשלה, אפילו אני כבר מעדיף את החרדים שם.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
לא, הוא כמובן לא. המצאה הזויה שרק רל"בניק קיצוני יכול להמציא, אבל רק אדם שפל ורדוד יכול להנפיץ באמצע מלחמה.
המפכ"ל האשים את בן גביר בהתלקחות והוא איש דרג מקצועי.

למעלה