מה דעתכם?

ינוקא1

New member
תחשוב מה שאתה רוצה.

אני העתקתי לך מילה במילה איך גוואנקה עצמו מגדיר "ויפאסאנה".
זה שאתה עקשן ורוצה להתאים את העולם ואת האנשים לדעותיך , זו כבר לא בעיה שלי

מודטחדש

New member
שאל את גוואנקה עצמו

האם הוא חושב שמה שאתה עושה זו ויפאסנה. נדמה לי, שכמה אנשים שאני לא קורא את מה שהם כותבים, ענו לך שאתה טועה. זו לא ויפאסנה. כמו השרשור הקודם בנושא SNR. יש כאלה שחושבים שזה "כמו מ"ט". זה בפרוש לא, כי "כמו מ"ט" זו רק מ"ט ושום דבר אחר. אתה יכול לומר לעצמך: "
זה שאתה עקשן ורוצה להתאים את העולם ואת האנשים לדעותיך , זו כבר לא בעיה שלי
".

ינוקא1

New member
אולי תואיל בטובך לקרוא את מה שכותבים לך ?

אני מצטט לך שוב את דבריו של גוואנקה עצמו שכתבתי בהודעתי הקודמת :

שאלה : האם לדעתך ויפאסאנה היא הדרך היחידה להגיע להארה ?

תשובה : ההארה מושגת על ידי בחינת עצמך והסרת ההתניות. עשייתם של דברים אלה היא ויפאסאנה , - ולא חשוב כיצד תכנה זאת !
יש אנשים שלא שמעו מימיהם על ויפאסאנה ולמרות זאת החל התהליך לפעול אצלם מאליו. נראה שדבר זה קרה לכמה אנשים רבי קדושה בהודו , כפי שמתברר מדבריהם. אבל כיוון שלא למדו את התהליך צעד אחר צעד , הם לא הצליחו להסביר אותו בצורה ברורה לאחרים. כאן יש לך הזדמנות ללמוד צעד אחר צעד בשיטה שתוביל אותך להארה.

(עמ' 158)

(ולמרבה הפלא , גם האנשים שאינך קורא את מה שהם כותבים , לא אמרו לי שאני טועה.
עוד דוגמה לכך שאתה שואף להתאים את העולם ו"את האנשים שאינך קורא את ה שהם כותבים" , לתמונה הדמיונית שבראשך).

מודטחדש

New member
נחמד. ביידיש זה נשמע טוב יותר

אוז ער הוט געזוגט. אמר. תרשה לי בבקשה, לא להסכים עם האדון גוואנקה? מעניין כמה מתרגלי ויפאסנה חיים הארה שלמה כתוצאה מהתרגול שלהם. האם אתה לא חי לפי "
תמונה הדמיונית שבראשך
"? מה עושה שתהיה כל כך בטוח שהתמונה שלך היא המציאות ושלי איזו הזיה דלירית?

ינוקא1

New member
שלך היא הזיה דלירית

מכיוון שבמקרה זה הם כתבו ההיפך ממה שטענת בשמם.
&nbsp
אתה כמובן רשאי לא להסכים עם האדון גואנקה.
&nbsp
בכל אופן הראיתי לך כי לפחות לפי דעתו של גוואנקה ניתן לומר כי מה שאני עושה זוהי ויפאסאנה , גם בלי שעברתי קורס עם "מדריכים מוסמכים".
מ.ש.ל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
ואגב , תשובה של גוואנקה שאולי תעניין אותך :

שאלה : מדוע אין תרגול סמדהי מספיק להארה ?
&nbsp
תשובה : משום שטוהר הנפש המתפתח באמצעות סמדהי מושג בעיקר על ידי הדחקה , ולא על יד סילוק ההתניות.
הדבר דומה לניקוי מיכל של מיים עכורים , על ידי הוספת חומר משקיע , כגון "אלום".
האלום גורם לחלקיקי הבוץ הצפים במיים לשקוע לקרקעית המיכל , והמיים נותרים זכים נקיים.
כך גם סמדהי גורם לשכבות העליונות של התודעה להיות צלולות כבדולח , אבל ברובד הבלתי מודע נותרים משקעי זיהום.
יש לסלק משקעים אלה כדי להגיע לשחרור , וכדי לסלק את המשקעים האלה ממעמקי הנפש , יש לתרגל ויפאסאנה.

רגלים

New member
זה ארוך מאוד.. יש כמה וכמה חלקים

החלק הראשון הוא סוג של סקירה היסטורית, אפשר ללעבור אותו בריפרוף.

מצטרף לנסיון לשפוך אור על נקודה זו

ראשית, הוא לא תיאר מה הוא מתרגל או כיצד.
הוא אמנם ציין שהוא למד טכניקה כלשהי "להתבוננות ישירה בתודעה" אולם הוא לא תיאר דבר בנוגע לטכניקה עצמה.

ולשאלתך בנוגע להבדל בין התבוננות על משהו לבין חשיבה על משהו:

אולי זה קצת כמו ההבדל בין להתנסות במדיטציה טרנסנדנטלית לבין לחשוב עליה (ולדבר עליה). את הראשון אי-אפשר לעשות מבלי לעשות; את השני אפשר לעשות מבלי להתנסות בה ומבלי לדעת אפילו מהי.

דוגמה נוספת: ההבדל בין להתבונן על השקיעה (או הזריחה) לבין לחשוב על השקיעה (או הזריחה). את השני אפשר לעשות גם בחדר סגור, מבלי להתבונן על דבר.

מודטחדש

New member
תודה על הניסיון

הלדעתי, הדוגמה הראשונה בכלל לא רלוונטית. בדוגמה הנוספת אתה מחזק את מה שכתבתי. כשמתבוננים על השקיעה, החוויה הנפלאה ביותר שיכולה להיות (ביחסי), בסופו של דבר, החוויה הזו עוברת לנו בתודעה כמחשבה.

מודטחדש

New member
למחשבה, או אם תרצה

לתודעה, יש רבדים שונים. וכן. כל (לא רוב) ההתנסויות היחסיות בתודעה או במחשבה, היא עבורי מחשבה.

אני מבין.

נדמה לי ש"מחשבה" עבורך היא פחות או יותר מה שקרוי באנגלית "מיינד", נכון?

מודטחדש

New member
לא. מיינד במ"ט מתורגם כ-"רוח"

כל דבר עליו אנחנו חושבים, אותו אנחנו מרגישים, מה שהמוח מנתח, אפילו המצבים המעודנים ביותר של התהליך המנטלי, מה שבמ"ט נקרא "אגו", הם עבורי "מחשבה". קח כל חוויה חושית. הרחת משהו (מסריח או ערב, לא משנה), האיבר שמבצע את ההרחה הוא האף. זה עובר למוח, והניתוח, ה-"פענוח" של ההתנסות החושית הזו היא מחשבה. שקלת ללכת לכאן או לכאן (גם ברמה מאוד מעודנת של התהליך, בלי שאתה מודע או שם לב לזה), האינטלקט ניתח מצב מסויים, למרות שזה ברמה של האינטלקט, זו עדיין מחשבה.

הבנתי, כמדומני.

"מחשבה" עבורך היא, בקירוב, "פעילות מוחית הקשורה למודעות" או משהו כזה, כן? כך שזה כולל כל רגש, תפישה חושית, תחושה, תהליך אינטלקטואלי מכל סוג וכו'.

מודטחדש

New member
לא ממש

כי יש "
פעילות מוחית
ה
קשורה למודעות
" שהיא לא מחשבה. שהיא מעבר לכל מחשבה שהיא. שהיא ההתנסות הטרנסנדנטלית. סמאדהי. אבל נכון, עבורי מחשבה היא משהו ש-"
כולל כל רגש, תפישה חושית, תחושה, תהליך אינטלקטואלי מכל סוג
". לכן, עבורי התבוננות היא מחשבה. היא לא מביאה להתנסות בטרנסנדנטלי.

הו, אז הבנתי נכון, יש!

במיוחד אם אוסיף: "חוץ מאשר ההתנסות בטרנסנדנטלי", שמעבר למחשבה.
מעניין.

מודטחדש

New member
בהחלט. טרנסנדנטלי הוא מה שמֵעבר

מֵעבר לכל מחשבה שהיא. כל מה שאיננו טרנסנדנטלי, ברמת המודעות שלנו, הוא מחשבה. יותר גסה. יותר מעודנת. הכי מעודנת. אבל מחשבה.

למעלה