מה דעתכם?

s i s u

New member
נכון, אבל להיות ולהתבונן עם הכל, לא רק עם המחשבות :)

וכפי שאתה יודע חוץ ממחשבות יש מלאאאאאא דברים בעולם הזה :)
תודה לייטפלייק יקר, האנגלים יוצאים מהאיחוד, אני נכנסת לאיחוד ((:)

lightflake

New member
אין מי שמתבונן יש רק התבוננות

ואין מלא דברים בעולם, יש רק אחד שנקרא התבוננות או הוויה או תודעה או אלוהים - תבחרי.
&nbsp
&nbsp
הייתי חייב לכתוב משהו חכם
בתיאוריה כולנו אלופים
בפרקטיקה פחות

s i s u

New member
לגמרי פלספן. קודם תראה את הדברים, אח"כ תהיה רק תודעה

טושה!

lightflake

New member
מה זה טושה? נשמע כמו שם של חתולה. מה זה קודם ואח"כ?

זה הכל מחשבות שמספרות לך סיפורים ואת קונה מכל הבא ליד כאילו יש מבצע שבוע הספר והכל כלול, קצת ביקורת חשיבתית ואחריות חברתית דחיל ראבו !

s i s u

New member
טוב :)

ביי לייטפלייק, המשך עבודה נעימה איפה שלא תהיה
על הר, בפורום, בפנים.
שמחתי להכיר, מאחלת בהצלחה בכל

ינוקא1

New member
הדרך מתחילה מ"לשבת להתבונן"

ואחרי זה תעשי מה שאת רוצה

&nbsp
תבלי יפה

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
תשאל כאן בפורום

כל מי שמתרגל ויפאסנה של גוואנקה, האם מה שאתה מתרגל זה ויפאסנה. תראה את התשובה שלהם. לא את שלי. זו בדיוק המהות של השרשור האחר שבו כתבתי. אין חיה כזו: "כמו מדיטציה טרנסנדנטלית"! או שזו מ"ט, או שזה משהו שונה לחלוטין.

ינוקא1

New member
קראתי את הספר עם דבריו של גואנקה עצמו.

וגם מה שאינו דבריו , מבוסס על דבריו.
ולמיטב ידיעתי , ישיבה שלווה תוך כדי התבוננות בתחוות הגופניות העדינות היא ויפאסאנה.

אני מצטט מתוך הספר :

"משמעות המילה ויפאסאנה היא "לראות". הצורה הרגילה של ראיה בעיניים פקוחות. ויפאסאנה היא צורה מיוחדת של ראיה : התבוננות במציאות שבתוך תוכינו שאליה מגיעים על ידי מיקוד תשומת הלב בתחושותינו הגופניות. הטכניקה היא למעשה התבוננות שיטתית ושלווה בתחושות שבגופינו. התבוננות זו חושפת את מציאות הגוף והנפש בכללותה".
(עמ' 114)

"אין במדיטציה כל חשיבות לעובדה שהתחושות נעימות או בלתי נעימות , רבות עוצמה או מעודנות , אחידות או מגוונות. המטרה היא פשוט להתבונן בהן באובייקטיביות. גם אם התחושות הבלתי נעימות מפריעות , והתחושות הנעימות מושכות ,אין אנו פוסקים ממלאכתינו ואיננו מתירים לעצמינו להסיח את דעתינו או להיצמד לתחושה מסויימת. תפקידנו הוא רק לצפות בעצמינו בריחוק כמו המדען העורך תצפיות במעבדתו"
(עמ' 117)

"בתרגול ויפאסאנה תפקידנו הוא פשוט להתבונן בתחושות בכל גופינו. הסיבה לתחושה מסוימת אינה מעניננו. די להבין שכל תחושה מעידה על שינוי פנימי.
השינוי יכול במקורו להיות נפשי או גופני , הגוף והנפש פועלים תוך תלות הדדית זה בזו , ולעיתים קרובות אי אפשר להפריד בינהם. כל המתרחש במישור אחד משתקף בדרך כלל במישור השני".
(עמ' 133)

והדברים הבאים הם דבריו המפורשים של גוואנקה , ותראה שהוא לא מקובע כמוך :

שאלה : האם לדעתך ויפאסאנה היא הדרך היחידה להגיע להארה ?

תשובה : ההארה מושגת על ידי בחינת עצמך והסרת ההתניות. עשייתם של דברים אלה היא ויפאסאנה , - ולא חשוב כיצד תכנה זאת !
יש אנשים שלא שמעו מימיהם על ויפאסאנה ולמרות זאת החל התהליך לפעול אצלם מאליו. נראה שדבר זה קרה לכמה אנשים רבי קדושה בהודו , כפי שמתברר מדבריהם. אבל כיוון שלא למדו את התהליך צעד אחר צעד , הם לא הצליחו להסביר אותו בצורה ברורה לאחרים. כאן יש לך הזדמנות ללמוד צעד אחר צעד בשיטה שתוביל אותך להארה.

(עמ' 158)

lightflake

New member
"בחינת עצמך והסרת התניות"

מה זה אומר "הסרת התניות" ואיך אתה עושה את זה מבחינה פרקטית ?

ינוקא1

New member
בשיטה של גוואנקה

מאחר וכל התניה מקושרת לתחושה גופנית , ברגע שאתה מתבונן בתחושה הגופנית ומאפשר לה להתפוגג , ההתניה סרה.

וכאשר יושבים ומאפשרים לעוד תחושה ועוד תחושה לעלות , ומתבוננים בהם ממקום מעט "מרוחק" , משחררים עוד התניה ועוד התניה.

(מה שכן , לפי הגדרה נפלאה זו גם שיטה כמו שחזור תהיה נחשבת כ"ויפאסאנה" - בשחזור עוברים על כל הזכרונות שלנו בעיקר זכרונות "טעונים" , שמים לב לתחושות בגוף , ונושמים לתוכם - וכך משתחררים מההתניות שקיבלנו באותו זמן.

מה שכן , שחזור היא שיטה שלאנשים מסוימים תהיה בעייתית , בגלל שכאשר הזכרונות עולים זה יכול להיות מאוד טראומטי)..

lightflake

New member
אם זה שחזור אז זה מה שאני עושה כל הזמן

כלומר זה פועל יוצא ישיר של מה שאני מתרגל (I AM לפי ניסרגדתה)
אז מה אם זה טראומטי? זה רק מראה שחייבים לפתוח/לפתור/להכנס/לקבל את זה
מי שלא מוכן לזה - נתקע עם זה
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member

רק שכאשר הדרכתי בזה אחרים , ראיתי שלפעמים היו תגובות קיצוניות - התפרצויות זעם , דיכאון ועוד.
הסיבה היא שלרוב האנשים קשה לשמור על ה"ריחוק" מהסיטואציה , במיוחד אם הם חסרי נסיון במדיטציה וכדומה , ולפעמים עולים תכנים "קשים לעיכול".
&nbsp
בכל מקרה , מסכים איתך במאה אחוז שבסופו של דבר צריכים להיכנס גם (ואולי בעיקר) למקומות האלו , אחרת נתקעים עם זה.

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
אני לא מכיר שמירה על ריחוק, אם אני נכנס לזה זה חייב להיות

100% על מנת לעבור את זה על מנת שזה ישתחרר ותאמין לי שאז זה תוקף אותי בכל הכח, הקטע שגם אם בפעמים הראשונות אתה בורח מזה ולאט לאט ממשיך עד שמבינים שהשד רק נראה מפחיד מבחוץ אבל תכלס אין לו כוחות, יופי אז אתה נגיד בהתקף פאניקה וכולך נרעד ומתנשף - אז מה? אלו רק תגובות פיזיות ולאט לאט לומדים להכנס לזה בלי להרתע ככה שקשה לי לדמיין לעשות את זה עם מישהו בסדנה זה עבודה פנימית אישית קשה אינטימית ולעתים ארוכה מאוד... אוקיי אבל זה אני אישית לי לא מתאים לעבוד עם עוד בן אדם כי אז יכנסו עוד מיליון פרמטרים נוספים למשוואה שרק יפריעו ...
זה מה שאז כתבתי שחייבים לעבור הזדהות מחדש אחרי שזיהינו את זה "מבחוץ", אבל נכון שאז זו תהיה הטמעות שונה כי כבר יש מודעות (מה שאתה קראת לזה להשאר גם מחוץ לבור וגם להכנס לבור או משהו כזה מהקבלה על הניצוצות וכו')
&nbsp
יופי טופי
ולילה טוב

lightflake

New member
לא התייחסתי לתשובתך

תשובה טובה
אני צריך עוד לבחון את זה, האם כל התניה מקושרת לתחושה ספציפית, הדברים הגסים כן אבל יש כל מיני התניות שבהן הרבה יותר קשה להבחין בתחושה פיזית ספציפית שקשורה אליהן... נגיד אטם ניקח התניה לדמיין סיטואציה עתידית ואת התגובות שלנו בה כתוצאה מאיזשהו חשש שיש לנו מפני אירוע מסוים, עכשיו לך תבחין בדיוק בתחושה הגופנית שקשורה לזה... אולי לא צריך להגביל את ההתבוננות לתחושה גופנית ואולי זה רק עניין של הגדרות, מה זה גופני? רגש זה לא גופני נגיד? ומחשבה או דפוס מחשבתי?

ינוקא1

New member
תודה.

אני לא מומחה לשיטה , אך בכל אופן בספר כתוב שהם עובדים כמה ימים על תרגול "אנאפאנה" כלומר נשימות , כתרגול מקדים לויפאסאנה עצמה.
&nbsp
והם מתרגלים זאת דווקא עם מודעות לאיזור הנחיריים ולא לאיזור הבטן , כדי לפתח יכולת לתחושות עדינות - בדיוק מהסיבה שכתבת , שיש התניות שבהן התגובה היא עדינה מאוד.
תרגול המודעות והריכוז לאיזור הנחיריים , שהוא איזור די קטן , מפתח את היכולת להבחין בתחושות ב"רזולוציה גבוהה".
&nbsp
&nbsp
כמו כן בוויפאסאנה עצמה הם עוברים על כל איברי הגוף , כדי לפתח את המודעות בכל חלקי הגוף , כדי למנוע מצב שהמתרגל יתמקד רק באיזורים מסוימים וישכח מהשאר.
&nbsp
אצלי בגלל שלמדתי ביורגונומי בעבר וחוש ה"עפעוף" התפתח אצלי מאוד , אז אני מרגיש את התחושות הללו בעיקר בעיניים.
מהחוויה שלי , התחושות הללו מרגישות בעיקר כמו "הצטברות של מתח" , סוג של רטט.
&nbsp
לפעמים זה מאוד עדין , אבל המיומנות מתפתחת עם התרגול.
&nbsp
אם יש לך בראש מישהו או מישהי שיש לך איתם יחסים "טעונים" במיוחד או משהו לא פתור , תוכל לשבת בשקט , להעלות אותו בזכרונך , ולשים לב בעצמך לתחושה העולה בגופך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מודטחדש

New member
אתה עונה ומצטט

לגבי משהו שבכלל לא שאלתי. שאלתי אנשים שמתרגלים ויפאסנה, האם מה שאתה מצטט או אומר שאתה מתאגל זו ויפאסנה. חלק ממי שענה לך אלה אנשים שאני לא קורא יותר את מה שהם כותבים כאן בפורום. אני מניח שהם נתנו לך את התשובה. אתה חושב שמה שאתה מתרגל זה ויפאסנה. זה נראה לי בפירוש לא.

למעלה