מה דעתכם?

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
מה דעתכם?

nate2000

New member
מרגיז בהחלט

ומה שמרגיז עוד יותר זה שאותו הגבר אולי ייפה את המציאות בצורה מאוד קיצונית אבל לא מעט אנשים ואולי אפילו כל אחד מאיתנו עושה זאת בצורה כזאת או אחרת. למשל שמים תמונה לא עדכנית, מזייפים את הסטטוס המשפחתי, לא מדייקים או משקרים על המקצוע/ניסיון/ידע (רלוונטי לכתיבת קורות חיים וראיונות עבודה).
מניסיון שלי אני יכולה להגיד שזה מאוד מרגיז להמצא בצד המרומה. מצד שני בעולם הדייטינג כשזה היה ממש ממזמן רלוונטי לי לא להסתפק בתמונה אחת וכיום אפשר להוסיף גם שיחת וידיאו בסקייפ. זה יסנן חלק ניכר ממקרים כאלה.

מעצבן רצח!

אבל לא בגלל זה שהוא התחזה (למרות שגם זה לא בסדר כמובן).
ממש מעצבנת אותי הגישה של הכותבת הזו למי שהוא אולי לא מלך היופי אבל בכל זאת הוא בנאדם. הסיבה היחידה מלכתחילה שהיא הלכה לפגוש אותו זה שהוא היה נראה לה ממש חתיך, וברגע שראתה שלא היא בורחת תוך כדי שלל ביטויים מלבבים כמו "להקיא על המקום", "אף אישה שפויה לא תתקרב אליו" וכו.
אם הסיפור היה הפוך, גבר היה בא לפגוש בחורה שמציגה את עצמה כדוגמנית על ובפועל נראית ממוצעת מינוס, מישהו פה היה מרחם על הגבר? איכשהו נראה לי שבמקרה הזה כולם היו זועמים על הגבר השוביניסט.
אז נכון שמה שהוא עשה זה לחלוטין לא בסדר, ובכל זאת אני חושבת שהיא לא טובה ממנו אם היא בוחרת להפגש עם אנשים רק על סמך המראה שלהם. הרי אם היא היתה מדברת איתו לפני כן ואוהבת את האישיות אולי המראה לא היה משנה כל כך, וגם אם כן היא בטח לא היתה מתייחסת אליו בכזה גועל.

אגב, במקרה אני יודעת מי כתב את הפוסט המקורי, אפשר היה לחשוב לפי הקריטריונים שלה שהיא עצמה איזו דוגמנית אבל זה ממש לא המצב. אז אותה אחת שמרשה לעצמה להתבכיין כשבחורים חתיכים פוסלים אותה כיוון שהיא לא עומדת בדרישות המראה שלהם, עושה אותו דבר ממש לבחור אחר.

אם זה לא היה קשור לאיך שהוא נראה

היא מלכתחילה לא היתה הולכת לפגוש אותו רק על סמך התמונה האחת הזו (שלמען האמת לכל בר דעת ברור שהיא תמונה מפוטשפת של דוגמן מהאינטרנט) אלא טורחת ממש לדבר איתו לפני כן, להתרשם אם משהו בו מתאים לה מלבד התמונה.
&nbsp
שוב, זה לא שאני אומרת שזה בסדר מה שהוא עשה. מאוד רחוק מזה וסביר להניח שגם אני לא הייתי נשארת שם. אבל בטח לא הייתי מפרסמת אחרי זה פוסט על כמה שהוא שמן ומגעיל עם שיניים רקובות שאף אישה לא תרצה כי וואלה, גם הוא בנאדם וגם לשמנים עם שיניים רקובות מותר לרצות זוגיות (אם כי הדרך בה הוא מנסה להשיג אותה שגויה בעליל).
&nbsp
ואם זה סבבה לשפוט ככה בנאדם אז נא לא להתרעם כשגברים באים לדייט ואז מחליטים שלא מתאים להם כי לבחורה יש ציצים פחות עומדים ממה שנראה בתמונת פרופיל שלה.

sweetdreams

New member
אבל זה לא מקרה של ״הציצים שלו קצת פחות עומדים לעומת התמונה״

וגם לא ״הוא קצת יותר שמן/ מבוגר/ מכוער״ לעומת התמונה.
כולנו לפעמים קצת מייפאים את המציאות לטובתנו, וכן, אנחנו גם נהנים להתלונן אח״כ כשאנחנו צריכים להתמודד עם התוצאות והפער בין מה שתיארנו לבין המציאות.. נכון שאפשר לגלות יותר חמלה ולהמנע משיימינג או הלבנת פני האחר.
אבל.. זה כל כך לא המקרה הנוכחי! במקרה הזה הוא לא ״קצת ייפה את המציאות״. כאן הוא ללא כל ספק עבד עליה. הוא זה שהכניס אותה (ואת עצמו על הדרך) למלכודת הזאת, והוא עשה את זה באופן קיצוני ובמודע, סופר מודע, ואז היא עוד אשמה בכך שהיא נפלה אליה?
היא אולי שטחית ופתיה שנפלה לפח הזה, אבל הוא רמאי, ועל זה גם אני הייתי מסתובבת והולכת. ואולי קצת מרחמת עליו אח״כ, אבל כועסת עליו לא פחות.

אני מסכימה איתך שהוא רמאי

אבל עדיין בעיני הדרך שהיא התנסחה לגביו פשוט מכוערת, ואני חושבת שמקרה הפוך היה מתקבל בגישה אחרת לגמרי.

sweetdreams

New member
בדיוק התכוונתי להוסיף לדברים ממקודם..

חשבתי על זה עוד קצת, ואני חושבת שיש מצב שאנחנו גם קוראות אותה אחרת.
איכשהו הטון של הדברים שלה נשמע לי יותר כועס מאשר לועג (אולי כי עם זה אני מזדהה, ואני במקומה גם הייתי כועסת), ואני מניחה שזה גם מה שנתן את הדרור לשלל הביטויים המכוערים לדברייך.
אבל אני לא ממש קוראת לעג בין השורות, לפי דעתי פוסט לועג היה נקרא אחרת לגמרי. אני חושבת שכאן היא בסה״כ מבטאת את התסכול מהמצב שהוא הכניס אותה אליו, ואני חושבת שהיא לגמרי צודקת.
וזה גם מה שגורם לי יותר להבין אותה, כי בסופו של דבר, למרות המילים הקשות, המסר שאני קוראת מבין השורות שלה הוא ״הוא עבד עליי״ ולא ״OMG, הוא כזה מכוער!!״

אולי באמת אני קוראת את זה אחרת

מאחר שאני קצת מכירה את "הנפש הפועלת"
אולי אני באמת מפרשת את זה לחומרה.

יש הרבה מידע חסר

בלי לדעת שום דבר על אותה בחורה, ההנחה שלי היתה היא שהיא כן דיברה איתו והוא מצא חן בעיניה ללא קשר לתמונה, ושדווקא התמונה היתה נורת אזהרה והיא החליטה להפגש איתו למרות וזאת ואז כעסה על עצם זה שהוא שיקר לה, לא על זה שהוא נראה פחות טוב ממה שהיא ציפתה.
&nbsp
אמרת שאת מכירה את הפוסט המקורי אז אולי לך יש יותר מידע, אבל הוא לא קיים בפוסט עצמו.
&nbsp
ללא קשר, מסכימה איתך שכל התיאורים על המראה שלו פוגעניים ולא במקום.

elena20

New member
ממש מעצבן, גם אף פעם לא הבנתי למה

אנשים באמת עושים את זה...הרי ברור שהקשר יתגלה וזה לא יתקבל בברכה, אז למה?
תמיד שמתי תמונה שלי באתרי הכרויות, בלי איפור (אולי למעט סומק) ומקרוב שמלכתחילה לא הייתי רוצה לבזבז זמן שלי ושל מישהו אחר. מי שלא יימשך אליי כמו שאני, חבל על הזמן פשוט.
&nbsp

הייתם נשארים בדייט אחרי דבר כזה?

אני לא. הוא שיקר ומבחינתי שקר זו לא דרך להתחיל מערכת יחסים. הייתי כבר בסיפור כזה שגיליתי בשלב די התחלתי שהבחור צעיר יותר ממה שהוא אמר ובגלל שזה לא היה כזה אישיו-נתתי לזה צ'אנס, אבל הפריע לי עניין השקר וזה משהו שליווה אותנו לאורך הקשר.
&nbsp
אין ספק שהבחורה לא נקראת נחמדה במיוחד ומה שהיא כתבה גרם לי לרצות להקיא...

&nbsp
לא בטוחה מי גורם יותר...

ובנוסף, לא מבינה מה הקטע של תמונה של מישהו

אחר-מה זה תורם שזה הביא לפגישה אם שום דבר לא מוביל להמשך...
&nbsp
מבחינתי שקר זה דבר מאוד בעייתי, פעם אולי הייתי מקבלת שקר (תלוי איזה כמובן) בצורה פחות גרועה לעומת כיום. אני מאוד רגישה לכל מה שקשור לנושא האמון.

אישית

לא מבינה למה לשקר באתר הכרויות כי הרי זה ברור שהשקר יתגלה..
לא לגבי תמונה, לא לגבי גיל ולא וגבי מצב משפחתי..
האם הייתי נשארת? כנראה שכן .. כי אני לא טיפוס שקם והולך .. אבל כן הייתי אומרת לו שהקשר הזה הרס לא כל צ'נס שאי פעם היה לו איתי.. מאחלת לו בהצלחה וזהו..
לא אוהבת שקרים באתרי הכרויות שאני שם כדי למצוא זוגיות ולא לשחק משחקים מטופשים

אני מרחמת על הבחור...

לא יודעת מה הייתי עושה במצבו
פה זה בהחלט 'אל תשפוט חבריך עד שתגיע למקומו'
&nbsp
רק שמאחלת לכולנו לא להגיע למקומו מבחינת המראה

מקווה שהוא ימצא בת זוג...

dify

New member
אותי זה זיעזע

כן, הוא שלח תמונה שיקרית, אין ויכוח על זה. כן זו רמאות וזה לא תקין. נכון.
&nbsp
אבל הוא לא עשה את זה סתם. התגובה לסיטואציה הזו, גם התגובה המתלהבת מהבחור החתיך בתמונה וגם התיאור הכל כך בוטה "להקיא על המקום" מוכיח שהכותבת התייחסה אליו כלחתיכת בשר, כאילו אין בכלל בן אדם שם, כל מה שחשוב זה רק המראה החיצוני.
&nbsp
ואני מצטערת, כרס משתפלת ושיניים רקובות, זה עדיין בן אדם, ואף אחד לא יעלה על דעתו להגיד שבא לו להקיא מזה שהבחור הזה הוא אולי קולגה שלו בעבודה או אולי הפקיד בעיריה. יש הרבה מאד אנשים שנראים ככה, זה אנושי, ואדם לא מתחיל ונגמר אך ורק במראה חיצוני. נקודה.
&nbsp
אז אני לא אומרת שאסור היה לה להיות מאוכזבת ואפילו כועסת. אני לא אומרת שאסור היה לה לא להיות מעוניינת בו כדייט רומנטי. אבל התיאור הזה, כאילו מדובר בחתיכת בשר, בלי טיפת התייחסות לאיש שמעבר למראה החיצוני, והעובדה שהיא לא טרחה אפילו לתת לו מינימום של כבוד אנושי אלא סיכמה בלהסתובב וללכת, זה בעיני מזעזע!
&nbsp
ואל תספרו לי שזה בגלל השקר, כולם משקרים בצורה זו או אחרת בדייטים ראשונים. אני רוצה לראות את התגובה לבחורה שתספר שהבחור פשוט קם והלך ברגע שהיא הורידה את החזיה המרופדת שלה ואת המחטב והתברר שמתחת לבגדים הללו היא אישה בת 40 אחרי 2 לידות עם עור מדולדל וצלקות וחזה נפול לגמרי מהנקה. או שהיא פשוט תתפשט בחושך כדי לא להרגיש ששופטים אותה על היותה חתיכת בשר לא מספיק מוצלחת?
&nbsp
&nbsp
מצטערת. מזעזע בעיני. ואני מסכימה עם מה שכתבה הרנוארית, אם זה היה כתוב בדיוק הפוך, מעמדה של גבר שקוטל בחורה ששלחה לו תמונה שיקרית ובסוף לא עמדה בציפיות שלו, היו קוראים לו במקרה הטוב "דוש", במקרה הרע היו קוטלים אותו על הסף. בעיקר קוטלות.
&nbsp
זה בן אדם. ומעבר למראה החיצוני יש שם אישיות, יש רגשות, יש מורכבות. איך אפשר להתייחס בכזו גסות רוח "בא לי להקיא"??? לבן אדם?! אולי בא לה גם להקיא מזקנים? בטח גם העור המדלדל של סבתא שלה גורם לה להקיא...
&nbsp
נו באמת!
&nbsp
לי ההתבטאות הזו גורמת להקיא.
&nbsp
ואולי אני לא מיואשת דייטים כי לא הלכתי למאות דייטים בחיי (כמו שכבר ציינתי, נפגשתי רק עם אנשים שהשקעתי זמן בלהכיר אותם ולדבר איתם לא מעט לפני שנפגשנו), אבל אם הגעתי ולא היתה משיכה, וכמובן שזה קרה לי, עדיין נתתי הרבה מאד כבוד לבן אדם שטרח והגיע ושמעצם היותו מבחינתי הוא לא רק חתיכת בשר. ואשכרה השקעתי בו את הזמן והמינימום יחס. בחיים לא הייתי מסתובבת לבן אדם והולכת רק כי המראה החיצוני שלו לא מספיק טוב לי.
&nbsp
(כשאני חושבת על זה, הדבר היחיד שהיה גורם לי לקום וללכת זה התנהגות. התנהגות לא מכבדת, מתלהמת, שובניסטית. מישהו שכשהוא היה פתוח את הפה היה אומר דברים כל כך נוראיים שהייתי חושבת שהוא לא ראוי לכבוד שלי. ועדיין סביר שהייתי מסבירה לפני שהייתי קמה והולכת, אפילו לאחד כזה מגיע איזשהו יחס מינמלי).
&nbsp
&nbsp
חושבת לעצמי שהבחור הזה עושה טעות, הוא צריך לפרסם תמונה אמיתית שלו כדי לחסוך לעצמו את המכאובים הללו. אבל חושבת שהוא לא הגיע סתם למצב שהוא צריך לפרסם תמונה שיקרית, כשחיים בעולם כל כך שיטחי שבו הכל כל כך מסתכם במראה חיצוני שבחורה יכולה להגיד שבא לה להקיא כשהיא רואה אותך ואז לקום וללכת. ממש זיעזע אותי לקרוא את זה. זיעזע.

למעלה