אותי זה זיעזע
כן, הוא שלח תמונה שיקרית, אין ויכוח על זה. כן זו רמאות וזה לא תקין. נכון.

אבל הוא לא עשה את זה סתם. התגובה לסיטואציה הזו, גם התגובה המתלהבת מהבחור החתיך בתמונה וגם התיאור הכל כך בוטה "להקיא על המקום" מוכיח שהכותבת התייחסה אליו כלחתיכת בשר, כאילו אין בכלל בן אדם שם, כל מה שחשוב זה רק המראה החיצוני.

ואני מצטערת, כרס משתפלת ושיניים רקובות, זה עדיין בן אדם, ואף אחד לא יעלה על דעתו להגיד שבא לו להקיא מזה שהבחור הזה הוא אולי קולגה שלו בעבודה או אולי הפקיד בעיריה. יש הרבה מאד אנשים שנראים ככה, זה אנושי, ואדם לא מתחיל ונגמר אך ורק במראה חיצוני. נקודה.

אז אני לא אומרת שאסור היה לה להיות מאוכזבת ואפילו כועסת. אני לא אומרת שאסור היה לה לא להיות מעוניינת בו כדייט רומנטי. אבל התיאור הזה, כאילו מדובר בחתיכת בשר, בלי טיפת התייחסות לאיש שמעבר למראה החיצוני, והעובדה שהיא לא טרחה אפילו לתת לו מינימום של כבוד אנושי אלא סיכמה בלהסתובב וללכת, זה בעיני מזעזע!

ואל תספרו לי שזה בגלל השקר, כולם משקרים בצורה זו או אחרת בדייטים ראשונים. אני רוצה לראות את התגובה לבחורה שתספר שהבחור פשוט קם והלך ברגע שהיא הורידה את החזיה המרופדת שלה ואת המחטב והתברר שמתחת לבגדים הללו היא אישה בת 40 אחרי 2 לידות עם עור מדולדל וצלקות וחזה נפול לגמרי מהנקה. או שהיא פשוט תתפשט בחושך כדי לא להרגיש ששופטים אותה על היותה חתיכת בשר לא מספיק מוצלחת?

מצטערת. מזעזע בעיני. ואני מסכימה עם מה שכתבה הרנוארית, אם זה היה כתוב בדיוק הפוך, מעמדה של גבר שקוטל בחורה ששלחה לו תמונה שיקרית ובסוף לא עמדה בציפיות שלו, היו קוראים לו במקרה הטוב "דוש", במקרה הרע היו קוטלים אותו על הסף. בעיקר קוטלות.

זה בן אדם. ומעבר למראה החיצוני יש שם אישיות, יש רגשות, יש מורכבות. איך אפשר להתייחס בכזו גסות רוח "בא לי להקיא"??? לבן אדם?! אולי בא לה גם להקיא מזקנים? בטח גם העור המדלדל של סבתא שלה גורם לה להקיא...

נו באמת!

לי ההתבטאות הזו גורמת להקיא.

ואולי אני לא מיואשת דייטים כי לא הלכתי למאות דייטים בחיי (כמו שכבר ציינתי, נפגשתי רק עם אנשים שהשקעתי זמן בלהכיר אותם ולדבר איתם לא מעט לפני שנפגשנו), אבל אם הגעתי ולא היתה משיכה, וכמובן שזה קרה לי, עדיין נתתי הרבה מאד כבוד לבן אדם שטרח והגיע ושמעצם היותו מבחינתי הוא לא רק חתיכת בשר. ואשכרה השקעתי בו את הזמן והמינימום יחס. בחיים לא הייתי מסתובבת לבן אדם והולכת רק כי המראה החיצוני שלו לא מספיק טוב לי.

(כשאני חושבת על זה, הדבר היחיד שהיה גורם לי לקום וללכת זה התנהגות. התנהגות לא מכבדת, מתלהמת, שובניסטית. מישהו שכשהוא היה פתוח את הפה היה אומר דברים כל כך נוראיים שהייתי חושבת שהוא לא ראוי לכבוד שלי. ועדיין סביר שהייתי מסבירה לפני שהייתי קמה והולכת, אפילו לאחד כזה מגיע איזשהו יחס מינמלי).

חושבת לעצמי שהבחור הזה עושה טעות, הוא צריך לפרסם תמונה אמיתית שלו כדי לחסוך לעצמו את המכאובים הללו. אבל חושבת שהוא לא הגיע סתם למצב שהוא צריך לפרסם תמונה שיקרית, כשחיים בעולם כל כך שיטחי שבו הכל כל כך מסתכם במראה חיצוני שבחורה יכולה להגיד שבא לה להקיא כשהיא רואה אותך ואז לקום וללכת. ממש זיעזע אותי לקרוא את זה. זיעזע.