אגב... lightflake לא הציע לפעול מתוך כעס
אלא מתוך מודעות וכנות.
הוא הציע להשתמש בכעס - וזה לאו דווקא אומר לכעוס.
להיפך - אי אפשר בעת ובעונה אחת לכעוס (במובן הרגיל) וגם להשתמש בכעס. בכדי להשתמש בכעס, עליו להפוך לאנרגיה בידינו, במקום שאנחנו נהיה אנרגיה בידיו.
הכעס הוא אנרגיה שנמצאת שם. באם היא משתמשת בנו כדי לבטא את עצמה, אנחנו ודאי לא זוכים לקדם את האינטרס שלנו או של כל אדם אחר. לחלופין, אם אנחנו משתמשים בה כדי לצמוח וכדי לסייע לסביבה שלנו כולה לצמוח (שהרי אנחנו חלק בלתי נפרד מהכל), זה כבר מתחיל להיות מרגש.
מתוך הודעתו של lightflake:
- "הכעס נמצא שם כדי שתשתמש בו ולא כדי שתדחיק אותו"
- "תבהיר לו"
- "תכעס, תצעק, תעמוד על שלך, כל הזמן הזה אתה יכול להשאר מודע לעצמך"
- "לא לפחד מכלום, בטח ובטח שלא מהכעס של עצמך..."
- "דעתי היא שכן תדרוש את מה שמגיע לך ותנסה לאהוב גם את הצד הזה שלך"
נדמה לי שהצעתו המקורית של lightflake קרובה להצעתך המקורית יותר ממה שנדמה היה לך מקריאה ראשונה.
אני אומר "המקורית" מפני שקריאה שטחית של הצעתו או של הצעתך, אכן עשויה להניב הכוונות שונות ואף הפוכות, בזמן ששניכם כיוונתם למקום דומה במהות הפנימית שלו.
הכעס הוא אנרגיה חולפת.
הוא משקר ברמת הסיפור, אך הוא עדיין אנרגיה.
מה יהיה הכי זמין לשואל לעשות לטובה עם האנרגיה הזאת?
במידה והשואל יוכל ליישם במידה מסויימת את כל ההכוונות שקרא, מצבו כבר יהיה טוב בהרבה... שכן כל ההכוונות האלה, כולן יחדיו, הינן חלק מאותה הכוונה אחת שלמה שמגיעה אליו ללא הרף... או לפחות מנסה להגיע אליו...
אלא מתוך מודעות וכנות.
הוא הציע להשתמש בכעס - וזה לאו דווקא אומר לכעוס.
להיפך - אי אפשר בעת ובעונה אחת לכעוס (במובן הרגיל) וגם להשתמש בכעס. בכדי להשתמש בכעס, עליו להפוך לאנרגיה בידינו, במקום שאנחנו נהיה אנרגיה בידיו.
הכעס הוא אנרגיה שנמצאת שם. באם היא משתמשת בנו כדי לבטא את עצמה, אנחנו ודאי לא זוכים לקדם את האינטרס שלנו או של כל אדם אחר. לחלופין, אם אנחנו משתמשים בה כדי לצמוח וכדי לסייע לסביבה שלנו כולה לצמוח (שהרי אנחנו חלק בלתי נפרד מהכל), זה כבר מתחיל להיות מרגש.
מתוך הודעתו של lightflake:
- "הכעס נמצא שם כדי שתשתמש בו ולא כדי שתדחיק אותו"
- "תבהיר לו"
- "תכעס, תצעק, תעמוד על שלך, כל הזמן הזה אתה יכול להשאר מודע לעצמך"
- "לא לפחד מכלום, בטח ובטח שלא מהכעס של עצמך..."
- "דעתי היא שכן תדרוש את מה שמגיע לך ותנסה לאהוב גם את הצד הזה שלך"
נדמה לי שהצעתו המקורית של lightflake קרובה להצעתך המקורית יותר ממה שנדמה היה לך מקריאה ראשונה.
אני אומר "המקורית" מפני שקריאה שטחית של הצעתו או של הצעתך, אכן עשויה להניב הכוונות שונות ואף הפוכות, בזמן ששניכם כיוונתם למקום דומה במהות הפנימית שלו.
הכעס הוא אנרגיה חולפת.
הוא משקר ברמת הסיפור, אך הוא עדיין אנרגיה.
מה יהיה הכי זמין לשואל לעשות לטובה עם האנרגיה הזאת?
במידה והשואל יוכל ליישם במידה מסויימת את כל ההכוונות שקרא, מצבו כבר יהיה טוב בהרבה... שכן כל ההכוונות האלה, כולן יחדיו, הינן חלק מאותה הכוונה אחת שלמה שמגיעה אליו ללא הרף... או לפחות מנסה להגיע אליו...