מה דעתכם ?

• פותח הנושא q101
  • פורסם בתאריך

q101

New member
מה דעתכם ?

אם היה מקום שהייתם משלמים כניסה (סכום חד פעמי) והשתייה חופשית עד שאתם כבר לא רואים בעיניים , הייתים באים למקום כזה ?מה אתם אומרים ?

זה תלוי גם באיכות האלכוהול.

אם האיכות תהיה גבוהה (נאמר אפילו בינונית פלוס), סביר להניח שהמחיר יהיה בהתאם. אני מכיר שני מודלים קצת שונים: 1. "פיצוץ שלפוחיות" - סוגרים את היציאה והשירותים והבירות חינם עד שהלקוח הראשון נכנס לשירותים או יוצא החוצה (אם אני לא טועה זה רעיון סקוטי או אירי במקור). 2. כרטיסיה של X בירות/שוטים שמקבלים תמורת דמי הכניסה. ממה שאני יודע, שני המודלים לא הצליחו בארץ. לעומתם הצליח לא רע הרעיון של "כוס ללא תחתית" אבל אז מדובר במגבלות מסויימות וגם זה בתור מנה בתפריט ולא כחלק מדמי הכניסה. אני לא יודע מי אתה ומה המטרה שלך, אם זה סתם להשתעשע עם הרעיון או לפתוח עסק שזה אחד הגימיקים שלו, בכל מקרה, שיהיה בהצלחה :)

q101

New member
אל תדאג לא יהיה שם XO ורמי מרטין

אלכוהול בסיסי ביותר ,מה שרוב הציבור שותה

לא דואג, אני רק מנסה לתרום את חלקי הקט לדיון

ולדעתי התשובה מאוד לא חד משמעית בגלל שהרעיון שלך הוא רק חלק אחד בפאזל. יכול להיות שהוא יהיה להיט ויכול להיות שדווקא להפך וימתג אותך באופן הפוך ממה שאתה רוצה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ובמידה ותיישם את הרעיון - תעדכן! :)

William Kidd

New member
אגב לדעתי

בפאב האוירה והשירות באים לפני התפריט. התפריט כמובן מאוד חשוב, אבל אם אחד המרכיבים לא עובד טוב - זה עלול לפגוע בכל החבילה.

William Kidd

New member
יש פאב בבאר שבע

שעושה את זה - גרייס בר. בימי חמישי משלמים 51 ש"ח ושותים ללא הגבלה: בירות מהחבית (גינס, טובורג, הייניקן (או משו כזה), סטלה) ועוד כמה משקאות פשוטים כמו וודקה רדבול וערק וכו'. אז המגוון לא להיט, אבל בשביל גינס אני מקפיד להגיע לעיתים קרובות מספיק. אני חושב שזה מצוין.

לא מעוניין, ולא חושב שזה טוב

יש בארץ "בעיית אלכוהול". אנשים שותים יותר מדי, לא במידה, ועושים שטויות. מקומות כאלה מעודדים את זה. במקום כזה תמיד ישתו יותר מדי, ויותר ממה שהתכוונו (כי זה קל, נגיש, חינם ו"שילמתי 50 שקל, מה אני פראייר?!" בסדר...). זה מוציא שם רע לאלכוהול, ולאנשים מתורבתים שנהנים משתיית אלכוהול מתונה. מעדיף לשתות קצת, להנות מהטעם, מהאווירה ומהאנשים. עדיף שכל אלו יהיו איכותיים.

William Kidd

New member
לא חושב שמקומות כאלו "מטפחים" שתייה בלתי

אחראית. אלו ששותים בצורה פרועה יש תמיד, גם במקומות בהם לאלכוהול יש תפקיד יומיומי חשוב בחיי החברה. האוכלוסיה שמגיעה למקום מסוים נקבעת באופן ניכר מהמקום עצמו. אם לא יתנו לחבורה של ערסים להתנהג שם כמו שהם רוצים הם לא יגיעו לשם יותר וכך גם החברים שלהם, ז"א במידה והתנהגותם לא מתאימה למקום יבקשו מהם לצאת - הם לא יחזרו לשם יותר. מצד שני, זה גימיק מצוין שמטרתו לגרום לאנשים לשבת קצת יותר זמן בפאב, להזמין קצת יותר אוכל ובסופו של דבר להוציא גם את בעל העסק מרוצה וגם את הלקוח. אגב, לקנות שתייה בסופר ואפילו בפיצוצייה ואחרי זה לשבת בחניה ולשתות תמיד יהיה הרבה יותר זול מכל מבצע שיהיה בפאב.

Padod

New member
בתור מי

שעובד במקום בו יש יין ללא הגבלה ב20 שקלים, גולדסטאר ללא הגבלה ב30 שקלים אני יכול לספר לך שלא עובר שבוע בלי שמישהו מקיא את נשמתו. פעמיים. אנשים פשוט לא יודעים מתי לעצור, על אחת כמה וכמה כשאתה מסיר מהם את המחסומים הכלכליים. עכשיו מרבית האנשים יודעים, אבל מספיק אחד שלא יודע ומקיא באמצע המסעדה כדי שכל מי שיושב לידו ייאלץ להפסיק הכל, לשלם וללכת. שלא לדבר על אותם מקרים נוראיים בהם באמת באמת באמת הגזימו בשתייה. כן יש יותר גרוע מלהקיא. גם את זה ראינו. על אלכוהול צריך שיהיו חסמים. כסף, כמות (אין בארץ עדיין אבל בהרבה מקומות בעולם יש מגבלה של כמה אלכוהול מותר למזוג בכל פעם ללקוח. בקנדה למשל אסור להגיש יותר מ6oz של אלכוהול ב40% למיטב זכרוני) ועוד. זה לא אומר שהרעיון לא יעבוד - רק שהוא לא יביא הרבה דברים טובים למקום.

William Kidd

New member
לדעתי

יש הרבה יותר במיתוג של מקום מאשר מבצעים של "שתה כפי יכולתך" - כמו שכתבתי למעלה המקום זה קודם כל האוירה והשירות ורק אז התפריט. לדעתי, בדר"כ האוירה מכתיבה את הלקוחות. זאת יכולה להיות בעיה כאשר פותחים מקום Fancy בשכונה עם מצוקה כלכלית, אבל בהנחה שהתאימו את האוירה לאוכלוסיה, את רוב המגזר הבעייתי (או כזה שלא מתאים לאוירה) הדבר צריך לסנן. למרות זאת, ברור שיש תקלות, ולפעמים הסינון הזה (ואני לא מדבר על דורמן - אני מדבר על אוירה שמתאימה לאנשים מסוימים וממש לא לאנשים אחרים) נכשל. אז כן יש תקלה, דבר שקורה בכל מקום ואי אפשר להתגונן ממנה במאה אחוז. מה שבטוח שהתקלות הללו יצוצו בכל מקרה, בין אם בערב שתייה חופשית ובין אם מישהו שמזמין 40 צ'יסרים רצוף.

הקאות אלה סיפורי הזוועה שלך? תגיד תודה

לשתי המסעדות שניהלתי היה אורח קבוע שהגיע מדי ערב לשתות ולהשתכר. האדון היה איטלקי מבוגר וקצת תמהוני שנהג להזמין כוס יין לבן ומיד לשלם עליה (לאחר חקירה קצרה הסתבר לי שהוא היה מודאג שמא ישתכר וישכח לשלם), וחוזר חלילה - עד שהיה נרדם ומתעורר לקולות הסגירה של המסעדה. לפעמים היה מתעורר בשעה מוקדמת יחסית ומיד עובר לסניף השני של המסעדה, בכדי להמשיך ולשתות שם. באופן כללי הוא היה אדון נחמד, שנהג לתת טיפים מוגזמים למי שחיבב (מארחת ומלצרית קיבלו ממנו שרשרת זהב סתם כך). פה ושם נרשמו איתו תקריות משעשעות, מכיוון שהיה לו מנהג קבוע - הוא היה נעלב מאיזו מחווה שלא היתה קשורה אליו ומשתגע תוך שניה. מספיק שמישהי בתור לשירותים לא תחייך אליו בכדי שהוא יחשוב שהיא מזלזלת בו ויבקש ממני סכין בכדי "להראות לה מה זה!". בהתחלה לא ממש לקחתי אותו ברצינות ושיתפתי איתו פעולה מכיוון שסברתי שהוא צוחק. זה עבר לי די מהר, אחרי שפעם הוא ניסה לרצוח את אחד הטבחים הערבים שלי מכיוון שאמר (במטבח) מילה בערבית ואותו אדון שמע אותה וסבר מיד שמדובר בעלבון אישי נגדו. בשלב הזה די נקשרנו והוא הסביר לי מי הוא... מסתבר שאותו איש מבוגר טוען שלאבא שלו קראו סלבטורה לוצ'יאנו. בירור קצרצר העלה שסלבטורה לוצ'יאנו היה מוכר יותר בשם צ'רלי "לאקי" לוצ'יאנו, אותו לאקי שהיה אבי הפשע המאורגן בארה"ב ושהיה ידוע לשמצה כמי שחילק את העיר ניו יורק לחמשת משפחות הפשע הידועות. לאקי לוצ'יאנו הקים את הוועדה המפורסמת (שאחד מחבריה היה ברנש בשם אל קפון) ובין יועציו נמנו מאיר לנסקי ובאגסי סיגל. בקיצור, טיפוס סימפטי למדי שבוודאי כדאי לעצבן ולהרגיז את צאצאיו. אחרי הגילוי הזה קצת התלבטתי איך לבקש ממנו לשחרר אותנו מנוכחותו, והוא די סייע לי כשסיפר שישב (הוא עצמו) בכלא 20 שנה על שדקר למוות מישהו שהתחיל עם החברה שלו דאז. הבנאדם היה משתכר במסעדה ודורש שכולם ייכבדו אותו, ואז יביאו לו זיתים מהסוג שהוא אוהב, ושלא יסתכלו עליו במבט לא יפה. לי הוא היה אומר, בין שיהוקים, "איך קוראים לך אתה? אתה יודע מי אני? אתה בסדר אתה... תביא לי זיתים". ככה במשך שבועות וחודשים. יום אחד הוא התרסק באחד הסניפים מהבר ישר לתוך שולחן של סועדים ומשם לתוך מלצרית מבוהלת. כמה ימים לאחר מכן הוא נרדם ליד אחד השולחנות, התעורר, פתח את רוכסן מכנסיו והטיל מימיו היישר אל הרצפה (בזמן שהמסעדה מלאה בסועדים מבועתים). בשלב הזה הודיע לי בעלי המקום שעליי לסלק אותו ויהי מה, ואיחל לי הצלחה מרובה. שככה יהיה לי טוב, זה מה שכתוב על אבא שלו בוויקיפדיה. הבנאדם בעצמו רוצח מורשע, שיכור ומשוגע. מה היית עושה?

Padod

New member
לא מתחרה

כי העולם התחתון משלם היטב. אבל סיפורי הזוועה שלי עוסקים במה שנמצא בין השלב בו הגוף אומר "אתה אידיוט, הכנסת מלא רעל, עכשיו תוציא הכל" לבין מוות קליני מעודף אלכוהול. יש כמה שלבים בין לבין, והם דיי נוראיים.

פוּ

New member
יש עשרות מקומות כאלה שעושים את זה כל ערב

בכל חתונה (או אירוע דומה) יש בר אלכוהול חופשי

knappertsbusch

New member
והתוצאות תמיד בהתאם

המודעות בארץ עדיין לא משהו-משהו, וכמו שאנשים מסתערים כמו עדר חיות על חנויות בגדים חדשות, כך הם גם משתכרים בלי שום שיקול-דעת. שמעתי מהצד מספיק סיפורי תיכוניסטיות על החברה השיכורה-מתה התורנית שלהן השבוע. יש גיל מנטלי שבו חושבים שלהקיא על עצמך זה מצחיק, אישית מעולם לא הגעתי לגיל הזה.

William Kidd

New member
הכל נכון

רק שבדר"כ זה לא יקרה בפאבים שבהם מנגנים Dire Straits איפושהו ברקע, או בחתונה משפחתית. צריך להלחם בתופעה הזאת, רק שהגימיק של "שלם ושתה" בפאב הוא ממש לא הכלי.

כן ולא

זה תלוי בשקלול של מספר נתונים. תלוי גם במקום וגם בלקוח. הפרמטרים העיקריים הם מחיר ביחס למבחר וקיבולת. אם נגיד הקיבולת שלי נמוכה, אז לא משתלם לי .אם המקום מציע משקאות ברמה אז משתלם לי אבל שום בעל פאב לא יתן לזה לקרות כי אז יבואו גם אנשים עם קיבולת גבוהה וירוששו את המקום. הדרך היחידה שיזה ישתלם זה להציב מחיר גבוה (ואז הרבה לא ירצו לבוא) או לחילופין נמוך אבל משקאות זולים (ואז זה מושך בעיקר סטודנטים ומופרעים) וזה הופך את כל העסק למעפן

nukke

New member
יש איזה בר בשכונה שלנו שפועל במתכונת דומה

תמורת X ש"ח, אלכוהול מסוג מסוים ללא הגבלה, יש כמה מסלולים של בירות ושל צ'ייסרים. אומרים שזה מקום של סחים.

nukke

New member
באבן גבירול.

עכברוש העיר כתב עליו ביקורת מפורטת.

למעלה