הקאות אלה סיפורי הזוועה שלך? תגיד תודה
לשתי המסעדות שניהלתי היה אורח קבוע שהגיע מדי ערב לשתות ולהשתכר. האדון היה איטלקי מבוגר וקצת תמהוני שנהג להזמין כוס יין לבן ומיד לשלם עליה (לאחר חקירה קצרה הסתבר לי שהוא היה מודאג שמא ישתכר וישכח לשלם), וחוזר חלילה - עד שהיה נרדם ומתעורר לקולות הסגירה של המסעדה. לפעמים היה מתעורר בשעה מוקדמת יחסית ומיד עובר לסניף השני של המסעדה, בכדי להמשיך ולשתות שם. באופן כללי הוא היה אדון נחמד, שנהג לתת טיפים מוגזמים למי שחיבב (מארחת ומלצרית קיבלו ממנו שרשרת זהב סתם כך). פה ושם נרשמו איתו תקריות משעשעות, מכיוון שהיה לו מנהג קבוע - הוא היה נעלב מאיזו מחווה שלא היתה קשורה אליו ומשתגע תוך שניה. מספיק שמישהי בתור לשירותים לא תחייך אליו בכדי שהוא יחשוב שהיא מזלזלת בו ויבקש ממני סכין בכדי "להראות לה מה זה!". בהתחלה לא ממש לקחתי אותו ברצינות ושיתפתי איתו פעולה מכיוון שסברתי שהוא צוחק. זה עבר לי די מהר, אחרי שפעם הוא ניסה לרצוח את אחד הטבחים הערבים שלי מכיוון שאמר (במטבח) מילה בערבית ואותו אדון שמע אותה וסבר מיד שמדובר בעלבון אישי נגדו. בשלב הזה די נקשרנו והוא הסביר לי מי הוא... מסתבר שאותו איש מבוגר טוען של
אבא שלו קראו סלבטורה לוצ'יאנו. בירור קצרצר העלה שסלבטורה לוצ'יאנו היה מוכר יותר בשם צ'רלי "לאקי" לוצ'יאנו, אותו לאקי שהיה אבי הפשע המאורגן בארה"ב ושהיה ידוע לשמצה כמי שחילק את העיר ניו יורק לחמשת משפחות הפשע הידועות. לאקי לוצ'יאנו הקים את הוועדה המפורסמת (שאחד מחבריה היה ברנש בשם אל קפון) ובין יועציו נמנו מאיר לנסקי ובאגסי סיגל. בקיצור, טיפוס סימפטי למדי שבוודאי כדאי לעצבן ולהרגיז את צאצאיו. אחרי הגילוי הזה קצת התלבטתי איך לבקש ממנו לשחרר אותנו מנוכחותו, והוא די סייע לי כשסיפר שישב (הוא עצמו) בכלא 20 שנה על שדקר למוות מישהו שהתחיל עם החברה שלו דאז. הבנאדם היה משתכר במסעדה ודורש שכולם ייכבדו אותו, ואז יביאו לו זיתים מהסוג שהוא אוהב, ושלא יסתכלו עליו במבט לא יפה. לי הוא היה אומר, בין שיהוקים, "איך קוראים לך אתה? אתה יודע מי אני? אתה בסדר אתה... תביא לי זיתים". ככה במשך שבועות וחודשים. יום אחד הוא התרסק באחד הסניפים מהבר ישר לתוך שולחן של סועדים ומשם לתוך מלצרית מבוהלת. כמה ימים לאחר מכן הוא נרדם ליד אחד השולחנות, התעורר, פתח את רוכסן מכנסיו והטיל מימיו היישר אל הרצפה (בזמן שהמסעדה מלאה בסועדים מבועתים). בשלב הזה הודיע לי בעלי המקום שעליי לסלק אותו ויהי מה, ואיחל לי הצלחה מרובה. שככה יהיה לי טוב, זה מה שכתוב על
אבא שלו בוויקיפדיה. הבנאדם בעצמו רוצח מורשע, שיכור ומשוגע. מה היית עושה?