מה דעתכם?

מה דעתכם?

לבני (חייל קרבי) יש חברה כבר חודש. היום הוא סיפר לנו שהיא ערביה, שמשרתת בהתנדבות בצה"ל. הוא כנראה חשב שנתנפל עליו, אנחנו כמובן לא הגבנו. זו בחירה שלו, לא שלנו. קצת רקע: אנחנו משפחה חילונית, הבן התקרב לדת מאז שהתגייס (מתפלל, קם לסליחות, צם את כל הצומות) אבל כעת הוא חוזר לחופשות בלי כיפה. איך הייתם מגיבים?

וואו, לא פשוט בכלל

אני מבינה שאין לך בעיה שהיא לא יהודיה, יש לך אולי בעיה שהיא ערביה (לפי האופן שאת כותבת). האמת היא שזה קשר מאוד בעייתי. גם אם זה בסדר מבחינתכם, זו אמורה להיות בעיה עצומה עם משפחתה, ומבטיח דרמה כמעט לכל כיוון שיפנו. המכשולים שצפויים להם בקשר הם עצומים, כמעט בלתי עבירים. צריכה להיות שם אהבה ברמות כדי שתחזיק מעמד. העובדה שהבן היה מתחזק ועשיו הבחירה הזו, רומזים לי על אפשרות שהבן מחפש קצוות. שווה בדיקה. גם הבן שלי היה מתחזק ועכשיו מעט נחלש בגלל חברה, אבל ההתחזקות עלולה להעיד על קשיים אחרים (לא בהכרח). אני מכירה בחורה שיש לה חבר צ'רקסי כבר שנתיים. אהבה עזה. האמא שלו כבר יודעת על הקשר, אבל האבא לא. כשהיא מגיע לארועים משפחתיים היא מגיעה כחברה של האחות. אלוהים יודע מה יהיה שם. בגדול, בררי פרטים. אל תדחקי אותו לפינות. בררי עד כמה רציני הקשר מבחינתו. מה אומרת על כך משפחתה וכו'. למדי את הנושא, ואנחנו כאן. כדאי שיבין למה הוא נכנס. הם צעירים הרבה פעמים ולא מבינים. ארחי אותם בביתך, ונסי לדבר איתה ולהתרשם בעצמך. אולי גם היא לא מבינה למה היא נכנסת.

בהתיחסות למוצאה (ערביה)- אני מתיחסת גם לדת

בהחלט הייתי מעדיפה חברה יהודיה. לא אכפת לי מאיזו עדה (עדות מזרח, אשכנזית, אתיופית, לא משנה לי). אני חושבת שאת צודקת בענין חיפוש הקצוות.

עפרה ד

New member
אני מסכימה שבעיקר חשוב שתמקדי לעצמך

מה מפריע לך, וממה, אם בכלל, את חוששת.

49צהוב

New member
הגבתם נכון זו בחירתו לטוב ולרע...

ולצערי ולצערי עוד יותר, הרבה רע יכול להיות מעורב, כשהדבר נוגע לזוגות מעורבים כאלו (גם אחרים) המשפחה- החברים- הסביבה- וכל פקיד זוטר- בכל מקום, יהיה לו מה להגיד גם שמעתי על איומים שנשלחים כלפי בני זוג כאלו- לא מזמן כיכב במרוץ למליון זוג מעורב- והם סיפרו על קשיים רבים (ואני מניחה שזוג שבו האשה ערבייה יהיו בו עוד יותר קשיים) הייתי רוצה להגיד שהאהבה תנצח- וקצת קשה לי לא בטוחה שזה יהיה המצב ובוודאי לא בארץ שלנו אבל אתם כהורים- אתם צריכים לתמוך בחיל שלכם, עם כיפה או בלי כיפה, בכל מצב.... בהצלחה

יעל י

New member
לא פשוט אבל...

סה"כ חודש זה לא הרבה ולא אומר שזה רציני ואולי לא ימשך. חוצמזה ככל שתביעו יותר התנגדות הוא יותר יתבצר וידבוק בה. בהצלחה.

פולי44

New member
קשר בעייתי מאוד

בעולם אידיאלי הייתי אומרת לכם באמת ש"האהבה תנצח" אבל לא כך הם הדברים, צפויים להם קשיים רבים בדרך, בעיקר מכיוון משפחתה. לפי דעתי גם הבן שלך יבין את זה בסופו של דבר, אין לכם מה לעשות כרגע

תודה על התגובות המפורטות

צהוב, תמללת את מחשבותי. ופולי צודקת בכך שאין לנו מה לעשות. אני יכולה לא להיות מאושרת מהבחירה, אך אם חלילה נתחיל להלחם בבחירות שלו (ולא משנה אם נשנה אותן או לא) אנחנו עלולים לפגוע בקשר שלנו איתו. יעלי אומרת שחודש זה לא הרבה ויתכן וזה לא רציני, אני מקווה שהזמן ישנה את תחושותיו אבל אם הוא טרח לספר ולהציג בפנינו את הקשר שלו כנראה שהוא יותר רציני מסתם רומן זמני.

דבר אחד אני יכולה לנחם אותך

אצלה זה יותר קשה. את חייבת לדבר עם הבן על כבוד המשפחה אצלהם. זה יכול להיות מאוד מאוד מסוכן. המשפחה שלה יכולה להחרים אותה. הןא חייב להיות מודע. מאוד משנה מאין היא בדיוק. חייבת לתפוס אותו לשיחה ולהסביר לו את ההשלכות. הם בדרך כלל צעירים ולא מבינים במה מדובר.

אםפי7

New member
אם זה היה קורה במשפחה שלי הייתי משתגעת

הגבול שלי עובר בהתבוללות, לא הייתי יכולה להכיל את הסיפור והייתי עושה הכל לפרק את החברות הזאת.

אור בלילה

כמי שיודעת מהי אהבה לבחור דרוזי יכולה לומר לך שגם אני וגם אהובי ז"ל הלכנו לפי צו הלב אצל משפחתו הם קיבלו את זה בהבנה החשוב שבנם יהיה מאושר אבל כן לצערי אצל משפחתי לא אהבו זאת אבל אני פעלתי לפי צו הלב בטוחה אילולי הטרגדיה שקרתה לנו הינו היום עדיין יחדיו

ע ו מ ר 4

New member
הצעה ידידותית היא

לעצור כאן את הדיון...וגם אם הילדה ערבייה....זה הזמן לאפשר לה את הפרטיות שלה. כבוד המשפחה הוא ענין חשוב, אולי חשוב למחוק את השרשור הזה...ולתת את הכבוד לאנשים בחייהם הם. מנהלות לתשומת לבכם!!

פולי44

New member
בהודעה המקורית שנמחקה

היו יותר מדי פרטים מזהים ולכן נמחקה, בהודעה הנוכחית אין פרטים מזהים ולכן אין צורך למחוק אותה

סמדר בנ

New member
אין בהודעה

פרטים מזהים על החיילת הזו. בגדוד של הבת שלי היתה מש"קית ת"ש ערבייה. יש פה ושם בצבא בחורות ערביות שמתנדבות. אני חושבת שכדאי לאפשר לאור הלילה לקבל התייחסות לבעייה שהעלתה.

מה בעצם את אומרת?

שהיא כותבת את ההודעה כאן מטעמי פרובוקציה? שהיא רוצה להוציא את הפרצוף "האמיתי" שלנו? שיש לה אינטרסים לאומניים ערביים? ואם לא, איזה אינטרס יש לה?

אםפי7

New member
מתגייסת מודה ומתוודה

שזה היה לי נורא קשה ואולי מרטב כעס הייתה יכולה להיות תקופה שהייתי מנתקת קשר, שבורא עולם לא יעמיד אותי בניסיון כזה.

היום אצל ירון לונדון ומוטי קירשנבאום

דיברו על העדה החדרית, ועל השיבעה שיושבים כאשר אחד הילדים חוזר בשאלה. הם סיפרו גם על מומשידך של האחים ועל כך שגם אם הוא חוזר בתשובה אח"כ הוא עדיין מת מבחינת המשפחה. מה עמדתך בענין?

למעלה