מה דעתכם?

בינא

Member
על מה?

על חוסר התכנון? על בצוע בינוני? על חוסר התאמה? על זה שלא גמור שם כלום? על התריס הגדול ששלביו אינם תואמים למסילה שבתוכה הוא עובר? על חניקת העץ המסכן בבטון? על זה שהמדרגות יוצאות ישר מהתריס ללא משטח - מאוד לא בטיחותי...! על המשטח הקצר של הכניסה ביחס למדרגות? על החיבור הלא בטיחותי בין מדרגות הכניסה למשטחים? על החלון הצמוד מידי לפינה ליד הדלת? (שגיאה אדריכלית טיפוסית). על עמודי התאורה העקומים, הצמודים מידי למדרך גם של המדרגה וגם של האבן? על העץ שלא טופל בבסיס העמוד בקידמת התמונה? על מה בדיוק יש לחוות דעה?

gadiwood

New member
על מה אתה מדבר????

"על חוסר התכנון?" על איזה תכנון אתה מדבר?? אני מתכוון למשטח הדק כי זה מה שאני ביצעתי ולא כל שאר הדברים על בצוע בינוני? ביצוע בינוני של מה?????? על התריס הגדול ששלביו אינם תואמים למסילה שבתוכה הוא עובר? אני לא איש האלומיניום ואין לי מושג מה אתה רואה שם על חניקת העץ המסכן בבטון? גם עמוד העץ שבתוך הבטון אינו שייך לי על החלון הצמוד מידי לפינה ליד הדלת? (שגיאה אדריכלית טיפוסית). ושוב אני לא אדריכל אני ביצעתי את עבודת הדק אז אין לי כל קשר לחלון/ות על עמודי התאורה העקומים, הצמודים מידי למדרך גם של המדרגה וגם של האבן? כן גם זה לא קשור לביצוע הדק על העץ שלא טופל בבסיס העמוד בקידמת התמונה? כמו שאמרתי את הפרגולה לא אני ביצעתי ולשאלתך דעתי על מה הכוונה לדק בלבד!!!!!!! שבת שלום

פיטנגו4

New member
אתיחס רק לדק

ורק כי ביקשת אפילו לא לאיכות העבודה, כי שום דבר לא משתווה למראה עיניים, בטח לא תמונה מרחוק... תכנון הדק והמדרגות לא מתיחס בכלל להנדסת אנוש נכונה, למעשה - כך לא (!!) מתכננים. זה ממש רצף של כשלי תכנון, כאילו מישהו חשב רק על המראה, ולא על כך שאנשים אמיתיים יצטרכו להשתמש בדק הזה בתדירות גבוהה. לו זה היה בבנין ציבורי - זה לא היה עובר את התקן בשום פנים ואופן. אין לי ספק קל שבקלים. לעומת ציבורי, בבתים פרטיים אנשים מורשים לשים לעצמם מכשולים בשביל הכניסה כמה שאווה נפשם.

calya

New member
נכון. שתי מדרגות זה ממש מסוכן בהנדסת אנוש.

לא עושים פחות משלוש כי זה גורם לרגליים להתבלבל ולמעוד. זה ידוע. לגבי המראה - לא יודעת לשפוט כי התמונה, אני בטוחה, לא משקפת את המציאות. אני לא כל כך אוהבת את ריבוי המדרגות מכל מקום שמסתכלים. במקום שהצלם עמד רואים בכל הבית - מדרגות-מדרגות-מדרגות. אבל זו בעיה עיצובית שלא לטעמי, לא קשור לביצוע הדק... הייתי לגמרי יוצרת מכל החלק מלפני הבית משטח אחד בלי מדרגות (כמו במה) ואז יורדת בגרם מדרגות אחד לשביל. היה יותר יפה עיצובית ויותר נכון מבחינת הנדסת אנוש.

פיטנגו4

New member
הבעיה כאן

היא לא רק שיש 2, שזה לא ממש "אסון" אם זה מנותק, אלא שיש רצף מאד מבלבל, ושיש גם מדרגות יחידות, שהן הכי הכי מסוכנות (קל לא לראות אותן), וגם שיש מדרגות מיד אחרי התריס העיצוב? more is less

avi5199

New member
לי זה נראה כמו במת ארועים זמנית

שלא מתאימה למקום ובקרוב יפרקו אותה... כמו הבמות שמקימים לטקס סיום מחזור בבית ספר.

רשר

Well-known member
מנהל
יפה - זה בעיני המתבונן

אך יש בעיה עם חלוקת המדרגות - 2,2,1,1,3 הנו סדר מבולבל שמקשה על פסיעות טבעיות, נכון שלאחר זמן-מה הדיירים מתרגלים אולם אורחיהם עלולים ליפול במיוחד אם הביאו מתנה גדולה שמסתירה את הדרך,

binbal3011

New member
אין שום בעיה עם הסדר

2,2,1,1,3 או 3,2,2,1 וכו' וכו'. יש פודסט מספיק רחב בין כל מדרגה וזה בסדר גמור. גם אני מתכנן משהו דומה, אמנם באבן אבל אני לא רוצה רצף מדרגות אלא 2-3 מדרגות ופודסט עד לגובה הבית וזה תכנון טוב. מה זה השטויות שהרגליים יתבלבלו??!! אם אתם לא מסתכלים לאן אתם הולכים אז תפלו.

פיטנגו4

New member
מומחים להנדסת אנוש

קבעו כך, על סמך מחקרים. קטונתי להתווכח איתם, למעשה - אני מסכימה איתם, כי רוב האנשים יורדים ב"אוטומט" ולא מסתכלים. אני למשל - מועדת כל פעם שיש מדרגה יחידה. מילא אני, אבל מעידה של אדם בגיל הזהב עלולה להיות מאד מאד לא נעימה... הנדסת האנוש היא הסיבה שיש תקן למדרגות, שבו דבר כזה אסור, כי הוא כמו לשים מכשול. התקן תופס רק בבניה ציבורית. כפי שכתבתי, בביתך הפרטי אתה רשאי לעשות כל מה שמתחשק לך. לא בטוחה מה יקרה במקרים של תביעות צד ג' עקב נפילות.

gadiwood

New member
אני שמח שיש לכם מה להגיד

גם אם זה משהו שלילי כי מזה אני עוד אלמד אני בסה"כ 12 שנה עצמאי בתחום (ויצא לי לפגוש כל מיני סוגים של אנשים/לקוחות) ואני ממשיך ללמוד כל יום מקווה שגם חלקכם מה עם זה? (התמונה) בכוונה שמתי עוד אחת עם מדרגות כדי ללמוד

פיטנגו4

New member
הרבה יותר טוב

פחות בלגן תכנוני בדק הזה. אהבתי את המסגרת לדק. בכל מקרה, אם אתה רציני, אתה לא חושב שאנשים יכולים לשפוט איכות עבודה לפי צילומים. נכון?

calya

New member
או ! הרבה יותר נעים ונכון בעיניי ../images/Emo13.gif

גם נכון מבחינת המדרגות. גם נעים לעין. יפה מאד
אישית לא אוהבת את הצבע (מעדיפה את הכהה) אבל העבודה יפה והעיצוב גם.

רשר

Well-known member
מנהל
יפה, אבל גם כאן הערת בטיחות

העמוד של הפרגולה תוקע את ההולכים ומצר את דרכם בדיוק במקום שהמדרכה מתרחבת למשטח - זו סוג של הטעיה אופטית מסוכנת, נכון צריך להביט היטב לאן הולכים אולם כשנכנסים 3 אנשים תוך כדי שיחה השמאלי יתקע בעמוד!! איני יודע אם יש לך חלק בתכנון או שמא רק ביצוע עפ"י תוכנית של מתכנן אך אין לי ספק שבשתי הדוגמאות יש כשלים תכנוניים שלא צריכים להיות (תחושה של חוסר באדריכל/ית נובעת מהצילומים),

בינא

Member
בצוע יפה. תכנון לקוי...אבל זה לא אתה...נכון?

המדרכה נכנסת בצידה השמאלי לתוך העמוד. זו טעות נפוצה של תכנון אדריכלי לקוי. מבצע דקים מקצועי רואה טעויות כאלה, מעיר עליהן ומתקן. אם אין תכנון שיראה זאת ללקוח עם חוטים. כללי הבטיחות חלים קודם כל על המבצע. אם אורח של הלקוח עובר במעבר כזה וחס וחלילה נתקע בעמוד ומקבל זעזוע מוח, המבצע חשוף לתביעה משפטית...גם אם הוא עבד לפי התכנון. זה נכון לגובה המדרגות שחייב להיות על-פי התקנים, המרחק בין מדרגה למדרגה, גודל משטחים ביחס למדרגות, מספר המדרגות, שיפועים והגנה ממכשולים. במקרה שלפנינו, בהנחה שהפרגולה הייתה שם קודם ולאחר מכן בוצע המדרך והדק, היה נכון להצר את המדרך בהדרגה או להסיט אותו כך שהולך רגל לא ייכנס בעמוד כשהוא הולך על המדרך. חשוב ליצור, גם במדרכים ודקים, שיפוע של לפחות 1% כדי למנוע עמידת מים על חלקי העץ.

פיטנגו4

New member
מי אחראי?

ברור שאם זה אפשרי, לא הייתי מתכננת שביל שהולך ישר אל תוך עמוד... אבל מה קורה אם אני מגיעה לבית קיים, רואה דבר כזה, כאשר כבר יש בטון יצוק כתשתית לרחבה ושביל, והעמוד במקום שגוי. אני כמובן אעיר על העמוד, אבל בעלי הבית עם תקציב מינימאלי, לא מוכנים לשנות את מיקום עמודי הפרגולה וגם לא את תוואי השביל, ורק מבקשים המלצה באיזה חומר לחפות (קרמיקה, דק, בומנייט וכו') וחיבור עם איש מקצוע מתאים. האם האחריות עלי? על איש הדקים/רצף ? על בונה הפרגולה? על מי שיצק את השביל? על האדריכל? בעלי הבית? מה דעתך?

בינא

Member
אחראי מי שמבצע כי זה מה שקובע החוק

לכן המבצע אחראי לקבל תכנון לפתרון הבעיה. ההבדל הגדול בינינו ובין העולם המערבי הוא כלהלן: בארץ שלנו קודם מבצעים ואח"כ מחפשים מי אשם במחדל... בעולם הגדול קודם מתכננים, אח"כ מתאמים את התכנון עם המבצע ורק אח"כ מבצעים עם פקוח. במקרה שלפנינ העמוד מחייב התיחסות גם אם השביל היה יצוק קודם (ולא בטוח שזה היה כך כי מדרכים ודק ניתן לבצע על כל משטח מכל סוג (כל זמן שאינו מתרכך בגשם). יש כמה דרכים להתמודד עם בעיה כזו: 1) לשנות את מיקום העמודים לרוחב המדרך הנדרש. 2) להצר את רוחב המדרך לרוחב המעבר בין העמודים. 3) ליצור מעקה עץ שיתחבר לעמוד ויגרום לאדם להתרחק ממנו. 4) גם במצב הקיים כשכבר ביצעו את המדרך והעמודים כפי שהם, ניתן להרחיק מהם את ההולך ע"י מעקה עץ מתאים ו/או ע"י שבכה עם מטפס או כמה שיחים שיתפסו כמה ס"מ משטח המדרך. האחריות לתכנון הנכון היא על המתכנן, אבל המבצע לוקח את האחריות הזאת על עצמו, ברגע שהוא מבצע. בכל מקרה, האחריות אינה נופלת על הלקוח אפילו אם הוא מתעקש לבצע עם השגיאה התכנונית כי הוא אינו נחשב כמבין בנושא כמו המתכנן והמבצע.

פיטנגו4

New member
אקשה שוב

לא כי "סתם" בא לי, אלא שזה מקרה מאד מאד מציאותי. אין לך מושג כמה פעמים אני מגיעה ורואה מצבים כאלה ואחרים... אין לי שום אפשרות לשנות, כי התקציב הוא לא שלי... מה שאני יכולה זה רק להמליץ, לאמר או לכתוב את זה, או אפילו להחתים (במקרה אמיתי של מעקה חסר). אז נניח שאני, כמתכננת, מציע את כל הפתרונות שציינת. ונניח כי השביל אכן יצוק (כי לא קראו לי לפני שיצקו אותו, הרי כבר כתבתי כמה פעמים שיציקה מיותרת ברוב המקרים) ונניח שלבעלי הבית אין בכלל רצון להענות להצעות, בגלל שאין להם תקציב, הם אולי יסכימו רק לעציצים או פסל לפני העמוד, ולא לשום פתרון יקר יותר. אז מה אני יכולה לעשות ? ועל מי האחריות?

למעלה