מה דעתכם?

mororev

New member
מה דעתכם?

חדשות מהקיבוץ השכן.. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3554374,00.html קראו ותגידו מה דעתכם..

MsUnderstood

New member
האמ...

ישבתי וחשבתי איך להגיב..... ככה... גם בקיבוץ שלי יש מישהו כזה....אבל פה לא ממש מקבלים אותו לחברות או חושבים על זה... למה
אני לא באה לפגוע בשמו הטוב...אבל זה שהוא לא יהודי משפיע,אבל לא רק... את דעתי האישית אני אשמור לי בגלל הסמויים בפורום

מגניב לגמרי

כל הכבוד על הקבלה, על הפתיחות ועל הרצון לא לעשות מזה "היסטוריה", לדבריהם. "נטע בארי, מסרבת להתייחס לכך כאל היסטוריה: "לא מדובר באיזה אקט סמלי, או הפגנתי, וזה גם לא חלק מאיזה 'אני מאמין' שלנו. מדובר בתהליך שהבשיל באופן טבעי"." ולי נותר רק להוסיף ולומר, "אדם נשאר אדם, אל תקרא לי עם". אחלה.

פעם ראשונה בחיי הפורום הזה, שאתה כותב משהו

שלא מרגיז אותי ומעבר לזה, אני יכולה לומר, וואלה. צודק. ת'כלס.

MsUnderstood

New member
אבל אנחנו לא מדינה נורמאלית..

גם פורסם היום משאל שעשו והרבה מאוד אחוזים שענו אמרו שהם היו מנתקים עם זוג מוערב.. ואני אהיה יותר גזענית ואומר שכמה שמפריע לי שאחי התחתן עם מישי לא יהודיה...אם אחותי הייתה מביאה ערבי הוא לא היה מתקבל פה...ואני יודעת שיותר מידי יהרגו אותי פה...אבל ככה זה.. אה,ובמדינה נורמאלית אין קיבוצים שמקבלים אליהם חברים...

אנחנו לא מדינה נורמלית כי האנשים

כאן הפכו אותה לכזאת. נו,את מודה שאת גזענית, אז מבחינתי הסיפור גמור. בישראל יש המון גזענות והסיפור שהביאו כאן הוא ביטוי לזה.

MsUnderstood

New member
תקשיב...אתה חי במדינה שמגדירה את עצמה

מדינה יהודיץ מדינה שכל הסובבות שלה דיי רוצות להשמיד אותה... אתה לא חי במדינה נורמאלית משום בחינה. ישראל היא מדינה יהודית והיא דיי הוקמה בשביל היהודים,לא בשביל אחרים... ואין לי בעיה עם ערבים לרוב,באמת...קאמל שעובד איתי סבבה לגמרי...אבל מזה ללהתחתן איתם זה משהו אחר

GMN

New member
ובכן

כל אחד והדעה שלו, אין מה להתווכח על זה. אבל רב האנשים, כך אני מקווה לפחות, מתחתנים מאהבה. ולאהבה אין גבולות. תשאלי את עצמך, אם היית מתאהבת בערבי (כמה שזה נשמע מצחיק, זה באמת יכול לקרות), לא היית מתחנת איתו רק בגלל שהוא לא יהודי?

moranka

New member
וואי

בדיוק על זה מדבר "חצוצרה בואדי". כל הכבוד ילדים, רואים שלמדתם ספרות. זה נכון מה שאתם אומרים וזה כבר לא קשור לגזענות. אנחנו, לא מסוגלים בגלל הסכסוך היהודי-ערבי ולא נהיה מסוגלים, עם כמה שנהיה הכי פתוחים- לקבל חתונה או קשר בין בני זוג מעורבים (ערבייה-יהודי, יהודייה-ערבי).

GMN

New member
אחד הספרים האהובים עלי

בחיים לא שמעתי עליו.

אני חושב שאני מסוגל לקבל קשר כזה מעורב.

כשמספרים לי שיהודיה התחתנה עם ערבי זה מפתיע אותי, אבל אחרי 2 דקות אני כבר חושב על משהו אחר.

MsUnderstood

New member
אני לא אצא עם מישהו לא יהודי...

וזה לא משנה מה הדת האחרת שלו... אני לא חושבת שצריכים להיות נישואי תערובת ככה שאני לא אביא את עצמי למצב כזה... וכבר יצא שמישו הציג את עצמו כיהודי ודיי מהר גיליתי שלא כך המצב ואמרתי לו יפה שלום לפני שבכלל הוא התחיל להכיר אותי או אני אותו...

GMN

New member
סבבה, אז לי דווקא אין בעיה עם זה

יותר מזה, אני מעדיף ערביות! היופי, החן, העדינות, הרעלה, השפם, ריח הזיעה, הלבנה עם זעתר ופיתה עירקית מבצק שהוכן מקמח שנקטף הישר מהעץ שבחצר ליד העיזים והתרנגולות
הו...זה כלכך מושך אותי!

למעלה