מה דעתכם?

הבעיה מתחילה בזה שהמדינה מגדירה

את עצמה כמדינת היהודים. אפילו באופן רישמי היא גזענית. רוב המדינות השכנות רוצות להשמיד את ישראל? אני יכול להבין את זה. וזה לא שפה הרבה אנשים לא היו רוצים את אותן מדינות....

MsUnderstood

New member
אני בשוק שאתה חושב ככה

זאת הבעיה?שהמדינה הזאת מגדירה את עצמה מדינת היהודים? אתה רוצה שנחזור לפלסטינה? על השואה שמעת? זאת בעיה אחרת שאתה לא רואה קשר לארץ ישראל אבל להגיד שזה בעיה שהקימו את המדינה הזאת והגדירו אותה מדינת היהודים? אתה רציני איתי? אין בעיה עם מדינות ערב,שייחיו בכיף שלהם...אבל לא בא"י... אני באמת בשוק ממך...מה אתה עושה בארץ הזאת?

GMN

New member
לקרוא לזה בעיה זה קצת מוגזם

אבל זה בהחלט ייחודי וגזעני במידה מסויימת. ההגדרה "מדינת היהודים" נועדה במקור לתת ליהודים נרדפים מקום מפלט, ללא כל תנאים לקבלת אזרחות, פרט להיותך יהודי. אבל מאז התפתחנו, אנחנו עכשיו מדינה דמוקרטית, בעלת שיוויון זכויות לכל הדתות, לכאורה. אם אתם שואלים אותי, "חוק השבות" (המקורי-זה שנוגע ליהודים) צריך להימשך, הוא נכון ומבורך. אבל בלי קשר לכך, צריך להגמיש את תנאי קבלת האזרחות למי שאינו יהודי, כי כיום זה כמעט בלתי אפשרי לקבל אזרחות. מאוד לא דמוקרטי ומאוד גזעני.

GMN

New member
לא בדיוק

אבל בסגנון. קריטריונים אזרחיים ולא דתיים-לאומיים. תראי, הנושא סקרן אותי, אז בדקתי - כדי לקבל אזרחות ישראלית צריך או להיות יהודי, או לעבור תהליך מאוד מאוד ארוך ומסובך שבסופו, שר הפנים בכבודו ובעצמו מחליט אם לתת אזרחות או לא. והוא מחליט שלא, כי זו המדיניות למי שאינו יהודי. אני לגמרי בעד שישראל תמשיך לעשות עליות לארץ ותמשיך לתת אזרחות אוטומטית לכל עולה יהודי, אבל שתיתן גם אופציה סבירה למי שאינו יהודי, כמובן שבלי להגזים ולהפוך את הנושא לבית זונות.

shahf

New member
אפשר לחשוב שאזרחות ישראלית זה אטרקציה כ"כ

גדולה...

בטח שזאת בעיה. זה נותן אות ירוק

לכל הגזענים היהודים בארץ, לעשות לשונה מהם מה שבא להם. את יכולה ללכת לאן שאת רוצה, זה לא שפה אין אנטישמיות. שמעתי על השואה, גם על השואה של הארמנים שמעתי אבל ארמניה היא לא מדינת הנוצרים. אני לא אמרתי שאין בעיה עם מדינות ערב שמגדירות את עצמן כערביות. מה אני עושה פה? זה שאני לא מסכים איתך לא אומר שאין לי מקום כאן.

MsUnderstood

New member
אתה לא יכול להשוואת את האנטישמיות בעולם

למה שיש פה... ממש לא. לא יודעת אם חווית את הדבר הזה שצריך להסתיר את המגן דוד או לא לדבר עיברית שאתה בחול...ולא רק בפולין במסע... לא אמרתי שאין לך מקום פה...השאלה הייתה יותר בכיוון...למה לא אוגנדה?אתה לא רואה שייכות לארץ ישראל?השאלה..מה אתה עושה פה?

אבל אם תלכי פה באמצע כפר ערבח גם תסתירי

ת'מגן דוד. למה לא אוגנדה? כי רק פה אני יכול לפתח את הקריירה שלי , זה בלתי אפשרי לעשות את זה באנגלית. אולי אחרי שאני אשבע מאותה קריירה\אכשל אני אעבור לחו"ל.

למעלה