מה דעתכם?

ליללךך

New member
מה דעתכם?

שלוש אופציות להפקת בגרות י"ב... -מיזנטרופ - לשחרר את בן לאדן -שחור על גבי לבן לפני הבחירה הסופית נצטרך לשבת לקרוא טוב טוב ולנתח אותם ובסוף למצוא את בחיר ליבנו.:] אשמח לשמוע דעות על המחזות תנקקס..

Cabaret

New member
את האופציה השנייה אני לא מכיר

אשמח לקבל עליה פירוט.....
לא הבנתי מה הדרך חלוקה שלכם? ראשית כל מחקלים במאים והפקות ואז רק לפי ההפקות בוחרים את הקאסט, או שקודם נבחר הקאסט ואז מגבשים לפיו מחזה?

שלום לך לילך,

אצלנו בבי"ס עשו את "שחור על גבי לבן" ויצא נוראי. זה מחזה שנורא קשה להתמודד איתו ולדעתי שחקנים בגיל בי"ס לא יכולים להמחיז אותו כמו שצריך. בכול מקרה, אני מאחלת לך בהצלחה.

עצם זה ש...

השחקנים היו צריכים לשחק תפקיד של שני עכברים. העמצאים העומדים לרשות שחקנים במגמה בבי"ס לא מספקים את המחזה לפי דעתי.

ועל כן -

אני מציע שבמקום לנסות ולהעלות הפקות שקשה להתמודד איתן ומציבות קשיים לקבוצה ואתגרים - שיעלו כולם ביצועים ל"פו הדוב"!

ליללךך

New member
אממ...

בעיקרון אנחנו התחלקנו ל-3 הפקות שבכל הפקה 6 חברה... ואני ועוד שני חברה מההפקה שלי בחרנו שלוש מחזות שאהבנו אותם בקריאה מהירה... שזה מיזנטרופ, לשחרר את בן לאדן ושחור על לבן... לפני בערך חמש שנים העלו אצלנו בבצפר את שחור על לבן וזאת אחת הסיבות שאני לא כל כך רוצה לעלות את זה.. גן בגלל שראיתי את זה כבר.. וגם שבכל זאת נשאר זיכרון... אני בעד חידושים... נדלקתי על מיזנטרופ.. והחברה של ההפקה שלי על לשחרר את בן לאדן... אבל אני מרגישה שזה יותר מידי שיטחי.. אבל בעזרת ה' נקרא את המחזות ונחשוב טוב טוב לפני שנחליט.. ואני לא חושבת שזה טוב בכלל להגיע בגישה שהיא נגד לקחת אתגרים כי מה שטוב בתיאטרון זה להציב לך אתגר גבוה ולעמוד בו! ובדיאלוגים הצבנו לעצמנו רף גבוה וסיימנו סופי 99... וד"א אם לא מתחשק פו הדב... המורה שלי המליצה לעשות מעלה קרחות...:]

דיברתי בציניות...

אני האדם האחרון שיגיד שהפקה צריכה לוותר על הרוח האתגרית שלה. :) שיהיה לכם המון בהצלחה. אני בטוח שתצליחו לבחור את המחזה שיתאים לכם ושיספק אתכם. לצערי אני לא יכול להחוות דעה, כי לא קראתי את המחזות המדוברים, אז רק לאחל בהצלחה אני יכול. :) ואגב - "פו הדוב" מנצח את "מעלה קרחות" בקלות! אין מה להשוות בכלל!

זה לא מה שהתכוונתי אילו...

להפך, אני בעד להעלות מחזות מאתגרים, זה רק שפשוט התאכזבתי נורא ממש שעשו אצלי בבי"ס מאותו מחזה וכשנשאלה השאלה למה הטענה היחידה הייתה חוסר עמצאים.

קודם כל...

"אמצעים" (גם אני פעם הייתי מתבלבל במילה הזאת :) ). ואני לא חושב שזה תירוץ בכלל. אלא אם כן ביה"ס מספק להפקות תקציב מינימאלי (למרות שגם זה לא צריך להיות תירוץ, כי יש דרכים לגייס כסף, ולא תמיד תקציב גדול הוא הכרח) - אין שום סיבה שתלמיד ישתמש בתירוץ של "חוסר אמצעים". זה הכל עניין של מחויבות, כח-רצון ויכולת להשקיע זמן בהפקה שלך. אם באמת יש לך רצון לעשות תאטרון, לעולם לא יהיה לך מחסור באמצעים - ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בתאטרון של י"ב.

ליללךך

New member
חחח ללההה באמתת? זה היה בציניות??

אין מה להגיד שמעלה קרחות יותר שווהה...! ואני תומכת בדעתך שחוסר אמצעים זה לא התירוץ הנכון... אין דבר העומד בפני הרצון! לנו אין חוסר אמצעים כי אנחנו לומדים בקיבוץ.. ויש להם חדר תלבושות, חדר שיש בו תפאורה.. יש לנו תאורה.. במה.. סאונד.. הכל.. אבל בשביל שיהיה את זה צרך לדבר עם האנשים הנכונים.. בכל זאת יקים.. אבל כמדומני היו תיאטראות בעבר שהעלו מחזות שלמים בלי תפאורה ובלי כלום.. כישרון מנצח!

ואם את רוצה כיוון מעניין לחקור בו בנושא

תאטרון חסר אמצעים - חפשי את השם "גרוטובסקי" או "התאטרון העני". אמנות במיטבה. :)

מיקי10 א

New member
כן כן

אבל זה לא כישרון מנצח זו האהבה שמנצחת! היא שמביאה לך את הרצון ללכת עד הסוף גם כשזה נראה חסר סיכוי להצלחה. ו.. דגיגון אני מאוהבת בגישה שלך לתיאטרון ומשחק /tapuzforum/images/emo99.gif

למעלה