מה דעתכם?

oleg_kh

New member
תומך בך ב-100% ../images/Emo45.gif

אני עזבתי באמצע י"ב ודפקתי את הבגרות רק כדי לא להיות ממס"ניק. למתלבט, בחיים אבל בחיים אל תלך לתפקיד הזה. אתה קורע את התחת כמו מניאק ולא מקבל כלום. כשאתה משתחרר אתה מקבל את אותו המענק שמקבל פקיד בלשכת גיוס רק שאתה יוצא עם כאבי גב והוא יוצא עם כרס מרוב כל העוגות והקפה. לך לתפקיד מעניין כמו מודיעין או משהו בסגנון, מה שכחת במערך הטכני? שתדע לך יש אנשים שהולכים למאסר על פני התפקיד הזה. לשיקולך.

ואם זה חשמלאי מטוסים?...

מה אתה חושב על התפקיד הזה? נחשב ליותר טוב? אני פשוט לא יודע אם כדאי לקחת את הסיכון שאשובץ בכל מקרה בתפקיד גרוע כלשהו (למרות שאני מניח שע"פ הזימנוים שקיבלתי יש לי קב"א גבוה).. אתה חושב שכדאי לקחת את הסיכון מאשר להגיע לטכני?.. מיואש מהתלבטות..

מה דעתכם? ../images/Emo4.gif

חזרתי מחופשה ביוון, וכשהגעתי הודיעו לי שהתקשרו מחיל האויר ומסרו שהתקבלתי לאגף הטכני (מכונאי או חשמלאי מטוסים) של חיל האויר.
אם אני רוצה, אני יכול לנסוע לחיפה, לחתום על חוזה, ולהתגייס ב - 18.08 אם לא - אני צריך לחתום ויתור, והגיוס שלי ישאר כמו שהיה, ב - 20.10 העניין הוא שאין לי מושג מה להחליט, אני לא יודע מה כדאי יותר, אין לי מושג לגבי התפקיד שמוצע לי אם הוא נחשב לטוב או לא, ומה בכלל עושים בתפקיד כזה?!
וגם אם אני מחליט להתגייס בכלל צה"לי אני לוקח סיכון... כי לא תמיד מתחשבים בנתונים האישיים בגיוס כלל צה"לי אלא יותר בצרכים של הצבא באותה העת.כלומר גם אם הנתונים שלי גבוהים - אני עלול להיתקע בתור איזה פקיד שלא עושה כלום אלא תפרו לו תפקיד במיוחד בשבילו כדי שיעשה משהו... עיזרו לי להחליט!!
נ.ב אני מניח שיש לי נתונים גבוהים כי קיבלתי גם זימונים למודיעין ולמקצועות המחשב.

Liv ליב

New member
אוקיי אז ככה:

חשמלאי מסוקים נחשב ליותר טוב כי התפקיד יותר נקי, אתה לא מתעסק עם ה"עבודה השחורה" אלא רק בדברים הקשורים לחשמל ואלקטרוניקה. אני אגיד לך עכשיו את האמת בתפקיד שלי הייתי במעבדה וזה היה מ-ש-ע-מ-ם בצורה לא רגילה! אין את האקשן של להיות בטייסת ולעבוד עם המטוס\מסוק אלא רק ברכיבים שנמצאים על המסוק (שבד"כ חיילים שעובדים בטייסת מביאים את הציוד למעבדה) אז זה משעמם בכל אופן אם אין לך את האפשרות לצאת מזה ויש לך בחירה בין מכונאי לחשמלאי אז עדיף לך חשמל אלא אם כן אתה אוהב להתלכלך ולעבוד קשה. היציאות בד"כ בחיל האויר (אלא אם כן יש לך בעיות ת"ש) אז בנים חצאים ובנות שלישים אם היו נותנים לי הזדמנות לבחור תפקיד אחר אז להגיד את האמת אין לי מושג מה הייתי אומרת כי עד שאתה לא עושה את התפקיד אתה לא יכול לומר אם הוא גרוע או סבבה. אז אני חושבת שהייתי נשארת להיות חשמלאית מסוקים אולי הייתי משנה את הבחירה שלי לעבוד בטייסת.. בכל אופן שיהיה לכולם בהצלחה! מחר אני משתחררת מצה"ל

akapulko2020

New member
תראה

חשמלאי/מכונאי מטוסים זאת לא עבודה קלה בכלל לא,לא יודעת להגיד לך אם עדיף להיות פקיד או לא-כי מכונאי /חשמלאי זה באמת לא קל-השאלה היא מה תעדיף,לשבת במשרד כ להיום או לעבוד,פיזית. בטח תקבל תשובות יותר טובות בסופ"ש כשאנשים סדירים ייראו את זה-כי בתפקדים האלה לא יוצאים כל יום-בסיס סגור וכו´. מה שעושים בתפקיד זה מה שנמע שעושים בו-או עובדים בטייסת,ממש על המטוס,או במוסכי התיקון-אבל עובדים! לא קל,אמרתי כבר? (ואני לא מנסה לבאס) מה זה החוזה הזה שאתה צריך לחתום עליו? מה,קבע? ???? מה עם הזימונים שקיבלת ? עברת אותם? כי זה ג ם שיקול.. בהצלחה

את עושה הכללה לא נכונה...

מדברייך יוצא שמכל מגוון התפקידים המוצעים לבעלי הפרופיל ה"לא קרבי" בצה"ל יש את התפקיד שהוצע לבחור - מכונאי/חשמלאי מטוסים, והתפקידים שאת מציגה, שהם פקידותיים נטו. לצבא יש מגוון רחב של תפקידים במגזר "תומכי הלחימה" ומגזרים העורפיים... לא הכל שחור ולבן - לוחם או פקיד... יצא לי לדבר עם כמה מכונאי מטוסים/מסוקים וחשמלאי מטוסים/מסוקים... והדעות לגבי התפקידים שנויות במחלוקת - חלקם מביעים סיפוק מהעבודה המאתגרת, וחלקם מתלוננים על ה"טחינה" (יוצאים חצאים עד שמקבלים סמל). תעשה את השיקולים שלך... לפעמים כדאי לקחת סיכון ולהתגייס בלי לדעת לאן תגיע - אם יש לך את הנתונים המתאימים, אני בספק אם תיפול בין הכיסאות ותגמור בתפקיד שלא ימצא את כישוריך. בהצלחה! ש.צ.

akapulko2020

New member
ראשית

עשיתי את ההבחנה הנ"ל כי זה נשמע כמו הפחד הכי גדול של השואל-אנ ייודעת שי שעוד תפקידים לא קרביים בצבא,אל תדאג. מלבד זה,החברים שלך עוד נפלו טוב -כי לפעמים עד הרב"ט נגיד,או עד הסמכה כזו או אחרת-כלומר די זמן-יוצאים שלישים הפוכים,שזה כידוע סוגרים 2 יוצאים אחת מסכימה איתך שזה עניין של שיקול ואופי שירות מועדף,ןהנכונות לתרום אל תהיה כזה אופטימי אבל-אתה לא באמת חושב ש|כל אחד |סדגש מקבל בצבא תפקיד שהולם את רצונותיו וכישוריו? בחייך,אין לזה סיכוי סטטיסטי אפילו במערכת כזו גדולה. גם מנסיון-לא תמיד.

תראי...

לא דיברתי על תפקיד שהוא רוצה... דיברתי על תפקיד שיתאים לכישורים שלו... ברור שהצבא לא נותן כל מה שרוצים, אבל הוא דואג להציב אנשים בתפקידים שמתאימים להם מבחינת נתונים... כלומר אדם שעבר מיונים למודיעין או כל תחום מחשבים אחר, לא ימצא עצמו בסופו של דבר מכין קפה... אולי הוא יגיע לתפקיד שהוא לא אוהב... אבל מה לעשות, זה הצבא, וצריך להתגמש לצרכים שלו... ובכלל, אם מסתכלים על חצי הכוס המלאה (ותמיד קיים חצי כוס מלא, למרות שהמצב יכול להיראות לעיתים עגום), בסוף מסתדרים!
ש.צ.

akapulko2020

New member
oh well

(writing in english since having troubles make my new linux write hebrew) Actually,you meant in most cases,not in all cases -the army makes the right decision. I ve seen pople insay various instructors jobs(people I ve worked with ) which were sooo big placement mistakes. and besides,the point of being able to choose is to know if he wants the job,not only if the army wants him there-coz eventually he ll find himself where thearmy wants him,but if he can have an effect on that deciion-its better to consider wishes too.

נמאס נמאס נמאס! אני צריך עזרה!

כשהלכתי לוותר על זימון כלשהוא בלשכת גיוס, אותו פקיד שהיה מולי ורשם שאני מוותר על התפקיד, נשאר אתי לדבר קצת אחרי זה... הוא בחור עם הרבה זמן פנוי. ולאחר שסיפרתי לו על העבר שלי עם צה"ל, גם הוא סיפר שהוא בעל נתונים גבוהים והוא היה במבחנים לממר"מ ו"תראה לאן הגעתי", כך הוא אמר. כלומר, מעבר להתחשבות בנתונים האישיים שלי יש עוד הרבה קריטריונים לשיבוץ מסביב - אולי דווקא באותו יום שבו אני מתגיים צריכים טבח דחוף לאיזה בסיס... אולי בשאר התפקידים שנחשבים למעניינים יותר יש להם יותר כח אדם באותו הרגע... אולי. ואולי.. ואולי. וכל סימני השאלה האלה וחוסר-הוודאות המתסכל הזה מטה אותי לחשוב יותר ברצינות על חה"א. ואז... אנשים אומרים לי שזה חרא... מה לעזאזל חרא? אנשים כ"כ לא מעריכים את האגף הטכני? למה?! הרי הם מהווים בסיס לכל פעולת טיסה - אם הם לא קיימים, אין מטוס ואין טייס! אז למה לעזאזל חוסר ההערכה הזו? לקראת מה אני הולך?! נמאס לי להתבלבל בתוך עצמי!! עוד לא התגייסתי וכבר אני שונא את הצבא!! בבקשה... בבקשה! רק תספרו לי למה לא? מה בדיוק כ"כ רע שם? אני צריך דיעה אובייקטיבית! איזה סוג של אנשים יש שם? מה מהות התפקיד מכל הבחינות... איך זה יכול להועיל לי? איל זה יכול לתרום? מה טוב שם, ומנגד - מה רע שם? יש ג´וקים בבסיס? לא מצאה חן בעיניכם התאורה בחדר? מה? אני צריך לדעת מה בדיוק לא טוב... ואם יש משהו טוב, אני אשמח לקרוא גם על כך... אני מצטער נורא אם מתשתמע טון של כעס ורוגז ממילותי אבל אני במצב נורא מבולבל ולא החלטי... הדיעה שלי משתנה מקצה לקצה כל 5 דקות. בבקשה תכתבו לי. תודה... נ נח נחמ נחמן מאומן המיואש...

Liv ליב

New member
אוקיי אז ככה... מתוך ניסיון

אני חמ"מניקית (חשמלאית מסוקים) והתפקיד הוא אחלה אבל אני לא עובדת בטייסת ולא במוסך אלא במעבדה ככה שלא ממש קשה.. זה אפילו דיי קל. אחלה תפקיד.. בכל אופן גם שאר החמ"מניקים בטייסת\מוסך לא עושים הרבה. אז דווקא שווה להיות חמ"מניק.. הבאסה היחידה לבנים זה שהם סוגרים חצאים.. אז ככה שלא מעריכים אותם כמו שצריך.. ג´ובניקים (אין מה לעשות) אבל טוחנים בבסיס.. ממ"סניקים (מכונאים) זו עבודה יותר קשה.. טוחנים כמו מנייאקים ולא מעריכים אותם בגרוש!!! תעשה חושבים ותחליט מה בא לא.. בהצלחה!

מה הכוונה לא מעריכים אותם בגרוש?

אנשים יורקים עליהם כשהם עוברים לידם? אחרי הכל לפי ההגיון הפשוט - על אדם בתפקיד כזה, מוטלת אחריות רבה. הוא מהווה חלק בסיסי בכל פעולת טיסה אז מאיזו סיבה בדיוק לא מעריכים אותם? ודרך אגב - לפי מה שנאמר לי קיימת האפשרות לוותר על התפקיד עד שבועיים לאחר הגיוס, וכבר אחרי השבוע הראשון אפשר לדעת לאן מסווגים אותך (טכנאי/חשמלאי) וכיוון שאת כותבת מתוך ניסיון את בטח יודעת - זה נכון? מלבד זאת - יש לך מושג עד כמה אפשר להתקדם בתפקיד (במסגרת הצבאית ובאזרחות)? ומה בקשר לקצונה? תודה - נ נח נחמ נחמן מאומן בעל הדילמה הקשה...

למעלה